Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θηλάζω τη κόρη μου 8 μηνών αποκλειστικά,τι βιβλίο να διαβάσω?ποτε θαβγει τηςΠΑΤΣΟΥΡΟΥ

Recommended Posts

Θηλάζω την κόρη μου 8 μηνών,αν και οι γνωστοί με απέτρεψαν,εγώ επιμένω,η μικρή είναι μια χαρά.Δεν υπάρχει συμβουλος γαλουχίας εδω,έχω απορίες ακόμα.

Το βιβλίο της Άννας Πατσούρου το ξέρει κάποιος?Δεν υπάρχει έχει εξαντληθεί.Ξέρει κάποια πως μπορώ να μιλήσωκαι με τη χρηστρια aglaia που βλέπω έχει τόσες βοηθήσει?

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

Διαφημίσεις

Μπορείς να απευθυνθείς και στο Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος la leche league greece όπου μαμάδες Εθελόντριες (σύμβουλοι θηλασμού) υποστηρίζουν τηλεφωνικά μαμάδες που θηλάζουν

Αν πάς στο http://WWW.LLLI.ORG και επιλέξεις χώρα Ελλάδα σου δίνει 2 αρχεία : ένα με τις εθελόντριες συμβούλους και ένα με τις συναντήσεις που γίνονται στην Ελλάδα (στα καλάβρυτα δυστυχώς δεν έχει)

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

απο οτι καταλαβα θηλαζεις αποκλειστικα?δηλαδη δεν εχεις δωσει στερεες τροφες?

σου παραθετω παρακατω μερικα κειμενα να διαβασεις σχετικα με τον θηλασμο μετα τους εξι μηνες. Το μητρικό γαλα παραμένει η κύρια τροφή για το βρέφος κατα τον πρωτο χρονο της ζωης του και οι στερεες τροφες ειναι συμπληρωματικες.

'' Η επιστημονική αλήθεια σήμερα έχει να κάνει με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, σύμφωνα με την οποία: « Τα βρέφη συνιστάται να θηλάζουν αποκλειστικά για έξι μήνες, έπειτα να δοκιμάζουν στερεές τροφές συνεχίζοντας παράλληλα το θηλασμό για τουλάχιστον ένα χρόνο ή για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν μητέρα και παιδί.''

http://pediatros-thes.gr/?page_id=184

εισαγωγη στις στερεες τροφες http://ariadni144.wordpress.com/2009/11/12/starting_solids/

http://pediatros-thes.gr/?page_id=216

http://pediatros-thes.gr/?page_id=557

εδω μπορεις να διαβασεις τις οδηγιες της κας Πατσουρου για τον πρωτο χρονο του μωρου

http://ariadni144.wordpress.com/2009/07/28/our-menu-on-solid-foods/

83hKp3.png

Oταν λες αποκλειστικά εννοείς οτι δεν έχετε κάνει ακομα εισαγωγή στις στερεες? Απο επιλογή ή δεν θέλει το μωράκι?

Σε τι ακρβώς θέλεις να ενημερωθεις για τον θηλασμό (εννοώ τώρα πια που είστε στους 8 μηνες και εχετε..."εμπειρία")?

QqmLp3.png

Μόνο γάλα:?::!:;Έχει ξεκινήσει άλλες τροφές και δεν τις θέλει ;Μάλλον όχι ε:rolleyes:;Εγώ τον δικό μου τον ξεκίνησα 6 μηνών αλλά 10 μηνών δέχτηκε το φαγητό:rolleyes:...Πιο μπροστά μας έβγαζε το λάδι:lol:.

Διαφημίσεις

τρώει και φρουτόκρεμα και μεσημεριανό και απόγευματινό.Κρέμα ξεκίνησε από τους 5.5.Τρώει στερεές τροφές.Μια χαρά.Αποκλειστικά εννοώ πως όταν πίνει γάλα δε δίνω συμπλήρωμα,μόνο μητρικό, παρόλο που μου είπαν μόνο πρωί και βράδυ γάλα.Αν το εφάρμοζα πηγαινα για αποθηλασμό.Έτσι του δίνω και ενδιάμεσα στα γεύματα.Αυξησα τους θηλασμούς δηλαδή.

Ηθελα να ρωτήσω που ξυπνά 2 φορες βράδυ.Κουράζομαι αλλά δε δυσανασχετώ και μ'αρέσει που ηρεμεί στο στήθος και κοιμάται.Οι λόγοι μπορεί να είναι τα δόντια-δεν έβγαλε ή ότι φοβάται στην κούνια στο δωμάτιο της μόνη ή νιώθει ανασφάλεια(τη πηγα στο δωμάτο της 5.5. μηνών).Τα μωρά εξαρτωνται από εμάς πλήρως θεωρώ σε αυτή την ηλικία.Και μαλλον ο θηλασμός την ανακουφίζει και το αντιμετωπίζει.

Με το που μπήκε στον 7ο,στο τελευταίο της γεύμα στις 9 το βράδυ, ενώ πριν θηλαζε και κοιμόταν ως το πρωί χωρίς να θέλει να ξαναφάει,τώρα τρώει 10 λεπτά,μετά και αρνείται να θηλάσει.Η χορταίνει ή δόντια.Κάποιες μέρες την άφησα,προσπάθησα και στις 10 να φαει,δεν ήθελε.Ομως ξυπνά 2 μεσάνυχτα.Θεώρησα ότι πεινούσε γιατί το κλάμα μου φαινόταν έντονο και από τις αντιδράσεις της κατάλαβα μάλλον όχι από πόνο γιατι με τα δόντια καταλάβαινα πως έκλαιγε αλλιώς στον 6ο μήνα με τα χέρια στο στόμα.Την τάισα μια φορά και από τότε ξυπνά 2 μεσάνυχτα και στις 5 το πρωί ενώ από 2 μηνών κοιμόταν μονοκόματα.δε θέλω να δώσω χαμομήλι που μου είπε παιδίατρος ακόμα και αν διψάει γιατί τι θερμίδες θα πάρει έτσι?

Τα ξυπνήματα θα κρατήσουν καιρό ή άγνωστο?

Το βιβλίο της Πατσούρου το ξέρει καποια πότε θα βγει?

Αντι για βιομηχανοποιημένες τροφές τι μπορώ να της δίνω απόγευμα?Ειναι 8 μηνών και 10 ημερων

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

Συγχαρητήρια που τα καταφέρετε τόσο καλά! Νομίζω ότι δεν έχεις αναγκη το βιβλίο της Πατσούρου.

Δυστυχώς είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσουν τα ξυπνήματα.

Το απόγευμα μπορείς να της δίνεις χορτόσουπα με καστανό ρύζι ή κινόα, φαγόπυρο κεχρί. Επίσης τα όσπρια είναι πολύ καλή επιλογή.

Τα links που έβαλε η paros είναι πολύ καλά και θα σε βοηθήσουν

επειδη ειμαι καλσβρυτα που θα τα βρω?π.χ. να στειλω καποιον αθηνα να παρει.κεχρί που?μπορειτε να μου πειτε?

τα φυλλάδια μητρικού θηλασμού?υπάρχει site?

το απογευμα μπορεις να βαλεις γιαουρτακι (προτεινεται το κατσικισιο ή το προβειο). εαν ψαξεις στο φορουμ θα βρεις πολλες ιδεες για απογευματινο..

μπορεις να βαλεις ανθοτυρο με ντοματουλα και λαδακι, αβοκαντο σε κρεμουλα με λιγη μπανανα, θα βρεις ιδεες..

μπορεις να της δινεις και λιγο νερακι κατα την διαρκεια της ημερας αφου εχετε ξεκινησει τις στερεες.

οσο για τον υπνο???χαχαχαχαχα..εμεις ξυπναμε ακομα 2-4 φορες το βραδυ..

ο θηλασμος καλυπτει κι αλλες αναγκες του παιδιου, οποτε το βραδυνο ξυπνημα σας μπορει να υποδηλωνει οτιδηποτε (αναγκη για περισσοτερη ωρα με την μαμα, επιβεβαιωση κλπ) οπως γνωριζεις αλλωστε..μην σε ανυσηχει.. κι ουτε το χαμομηλι ειναι λυση.. τα δοντια εμεις τα περναμε με 1-2 εβδομαδες προετοιμασιας, μια εβδομαδα υστεριας και τσουπ βγηκαν..περναμε μεγαλη διαδικασια και γκρινια..

καλη σας συνεχεια!!

83hKp3.png

Διαφημίσεις

επειδη ειμαι καλσβρυτα που θα τα βρω?π.χ. να στειλω καποιον αθηνα να παρει.κεχρί που?μπορειτε να μου πειτε?

σε καταστηματα με βιολογικα προιοντα μπορεις να βρεις..υπαρχει ομως περιπτωση να μην τα πολυτρωει..δοκιμασε γιαουρτακι που ειναι πιο ευκολο να βρεις..τις πρωτες φορες μπορει να σου ξυνισει..μην την πιεσεις, αλλα ξανα δωστης να δοκιμασει..

83hKp3.png

τα φυλλάδια μητρικού θηλασμού?υπάρχει site?

Αναφέρεσαι στα φυλλάδια της La Leche; Απ' όσο ξέρω έχουν εξαντληθεί...

Αν διαβάζεις αγγλικά μπορείς να δεις εδώ:

http://www.llli.org/nb.html

και εδώ: http://www.kellymom.com/

ναι στα φυλλαδια αυτα αναφερομαι.Προτιμω ελληνικά βιβλία.Αγγλικά πολύ καλά ξέω αλλά προτιμώ ελληνικά που σημειώνω,υπογραμμίζω.Τωρά για κεχρί και κινόα ιδέα δεν έχω πως γίνονται.Σε ποιο θέμα να δω?Εχεις link?

κατ αρχήν εισαι σε λαθος ενότητα "αποκλειστικός θηλασμός 0-6"

ρίξε μια ματιά στο "θηλασμός και εισαγωγή στερεών τροφών 7-12"

οταν λεμε "αποκλειστικός θηλασμός" εννοούμε διατροφή αποκλειστικά με μητρικό γάλα, ούτε φορμουλα, ούτε στερεές

σε αυτό το στάδιο εχετε ξεπεράσει τα δύσκολα, δεν εχεις ανάγκη ούτε από το βιβλιο, ούτε από φυλλάδια. αυτά δίνουν οδηγίες στις μαμαδες που τωρα ξεκινάνε τον θηλασμό, γενικές οδηγίες, δεν τα χρειάζεσαι, ό,τι έκανες μέχρι τώρα συνέχισε να το κανεις, προφανώς αποδίδει!

συνταγές μπορεις να βρεις εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=83579&page=2 και εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/category/618-minon.html αλλά και αν γογλάρεις θα βρεις αρκετες συνταγές για μπεμπακια. επελεξε ανάλογα την ηλικια (πχ να μην εχει ψαρι, μελι κλπ). πληροφοριακα το κεχρι εμενα μου αρεσε, ο γιος μου ούτε να το δει.

για τον ύπνο που ρωταγες πριν, κανεις δεν ξερει να σου απαντήσει

ο γιος μου μεχρι 6 μηνων δεν ειχε ξυπνήσει ποτε το βραδυ. απο 6 μηνων ξυπναγε καθε 1,30 ωρα και θηλαζε, ειχα τρελλαθεί. ηρεμησε όταν βγήκαν τα 4 πρωτα δοντάκια.

η κορη μου παλι δεν εχει κοιμηθεί ποτε συνεχόμενα, παντα ξυπναει, και 3 και 5 και περισσότερες φορες... ελπίζω κάποια στιγμή να στρώσει (δεν εχει βγαλει δοντάκια ακόμα, ειναι 9,5 μηνών)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

για τη λάθος ενότητα το είδα μετά,από βιασύνη,sorry

για τη λάθος ενότητα το είδα μετά,από βιασύνη,sorry

δεν το εγραψα σαν παρατήρηση...

απλά για σενα, για να ριξεις μια ματιά κι εκεί, ισως βρεις πληροφορίες που σ' ενδιαφέρουν

EXXQp3.pngAIzKp2.png

παντως γενικα εαν το μωρο δεν δειχνει σημαδια οτι θελει τριτο γευμα,δεν ειναι αναγκη να το βαλεις..δεν ειναι κατι δηλαδη που ''επιβαλλεται''..εμεις βαλαμε τριτο γευμα στον 10ο μηνα σταδιακα και γυρω στον 11ο εγινε σχεδον σε ημερησια βαση..αλλα μωρα βαζουν νωριτερα..απλα στο λεω για να μην σε αγχωνει..

και κυριως να θυμασαι οτι αφου θες να συνεχισεις τον θηλασμο,το δευτερο εξαμηνο ο θηλασμος ειναι ακομα κυρια τροφη και οι στερεες λειτουργουν συμπληρωματικα..

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...