Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαμάδες εκπαιδευτικοί που ΚΑΙ φετος δεν πήραν μετάθεση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες. Είμαι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (αγγλικών) και - όπως πολλοί πολλοί πολλοί εκπαιδευτικοί - δεν πήρα μετάθεση (κι εάν το πάνε έτσι δεν θα πάρω ποτέ) για τον τόπο κατοικίας μου. Η οργανική μου απέχει περίπου 400 χλμ από την Αθήνα (όπου μένω) και αναρωτιέμαι: Υπάρχουν εδώ άλλες μαμάδες που έχουν ανάλογα προβλήματα? Και τι σκοπεύετε να κάνετε γι αυτό? Πχ, παίρνετε τα παιδάκια σας και πάτε στο χωριό/νησί όπου υπηρετείτε? Κάντε μετάνοιες και προσευχές για να πάρετε απόσπαση? Παίρνετε άδεια άνευ αποδοχών? Για πείτε! Εγώ προσωπικά έχω δύο επιλογές: Ή απόσπαση (εάν τα καταφέρω) ή άδεια άνευ αποδοχών. Για να πάω στην οργανική μου ούτε λόγος, έχω δίδυμα αγοράκια 2 χρονών και δεν έχω ιδέα τι θα τα κάνω εκεί... (ο άντρας μου, λόγω επαγγέλματος, είναι αδύνατον να με ακολουθήσει στην επαρχία).

Διαφημίσεις

Έχω ψιλοπροσπαθήσει, δεν βρήκα τίποτα επί του παρόντος, νομίζω ότι πια έληξε η προθεσμία. Άνευ αποδοχών? Πες μου κι άλλα...

Είμαι δασκάλα με 11 χρόνια υπηρεσίας και ακόμα να πάρω μετάθεση.

Πέρσι δεν πήρα για 1 μόριο και φέτος δεν πήρε κανέναν (μάλλον με τις διορθωτικές που βγήκαν μετά πήρε 2 άτομα με 110 μόρια).

Για να πω την αλήθεια κουράστηκα. Θα πάει ο γιος μου φαντάρος και ακόμη θα τρέχω εδώ και εκεί.:(

συγνωμη για την καταχρηση του θεματος, αλλα το θετω εδω μηπως και γνωριζετε.ηθελα να μαθω που πρεπει να απευθυνθω για μαθηματα σε ιεκ , ιδεκε , και τετοια παρομοια. εχω πτυχιο οικονομικων και θα μενδιεφερε για ωρομισθια.που πρεπει να κανω αιτησεις. οποια κοπελα γνωριζει ας μου απαντησει η ας στειλει πμ

Διαφημίσεις

Έχω ψιλοπροσπαθήσει, δεν βρήκα τίποτα επί του παρόντος, νομίζω ότι πια έληξε η προθεσμία. Άνευ αποδοχών? Πες μου κι άλλα...

Μία απλή αίτηση κάνεις στο γραφείο που είσαι και σου την δίνουν αμέσως. Εχεις δικαίωμα για 3 σχολικές χρονιές. Εγώ κάνω για Σεπτ έως Ιούνιου. την κόβεις όποτε θέλεις.

• 1 month later...

και εγω μια απο τα ιδια τον επομενο χρονο πρεπει να παω Ρόδο με τα παιδια 18 μηνων και 3μισυ η αλλη θα ειναι τοτε και μενω Καβαλα.Ο άντρας δεν θα ακολουθησει και θελει να κρατησει τη μεγαλη...Με ανευ αποδοχων δεν θα παιρνεις ομως τα μορια πραγματικης προυπηρεσιας οποτε δεν κερδιζεις κατι.

• 2 weeks later...

αχ κοριτσια, εγω δεν ειμαι μαμα ακομη αλλα θελουμε μεταθεση και εγω και ο αντρας μου για μια πανδυσκολη περιοχη-Θεσσαλια. Ο συζυγος ειναι απο κει κι εγω αναγκαστικα θα ακολουθησω. Εγω δευτεροβαθμια ο συζυγος δασκαλος. Εχουν γινει σταχτη ολα, ο αντρας μου εμπαινε φετος αλλα καταργηθηκαν με συγχωνευσεις 100 οργανικες και δεν πηρε. Εγω ελπιζω σε αποσπαση λογω συνηπηρετησης οταν θα παρει μεταθεση αυτος γιατι για τον κλαδο μου ειναι κλειστος ο νομος. Φανταστειτε φτιαξαμε εκει σπιτι και εχουμε δανειο και εδω μενουμε σε ενοικιο, αυτη η δουλεια γινεται 4 χρονια τωρα. Γονατισαμε οικονομικα. Ελπιζω οταν κανουμε παιδιακι με το καλο να αλλαξει η τυχη μας. Για να πω την αληθεια εγω δεν θελω να φυγω αλλα ζορισαν τα πραγματα οικονομικα και το σκεφτομαι σαν απαλλαγη απο ενα μεγαλο οικονομικο προβλημα. Δεν μας μενει τιποτα απο χρηματα, τουλαχιστον θα μαζευτουμε. Που θα παει βρε παιδια αυτη η δουλεια, εγιναν τοσο δυσκολα ολα, απελπιζομαι. Ειστε πολυ γενναιες οσες θυσιαζετε τον μισθο σας για να ειστε με την οικογενεια σας. Που φτασαμε!! Καλη τυχη σας ευχομαι.

Για ανευ αποδοχων δεν το σκεφτηκα ακομη. αλλα γενικα τα πραγματα ειναι χαλια και δεν ξερω και πως θα εξελιχθουν. ελπιζω να παρω αποσπαση. με μια ελπιδα ζει ο ανθρωπος. αν δεν παρω την εχω βαμμενη κυριολεκτικα. ο συζυγος δεν μπορει να ακολουθησει, και στο νησι μονη με το μωρο δεν ξερω τι απογινω. γιατι δεν εχει ουτε παιδικο. τι θα το κανω το μωρο; κανεις δεν μπορει να ακολουθησει και επαψα και να οδηγω. μεγα προβήμα στο νησι αφου παντου χρειαζεσαι αμαξι για να πας. ηλπιζα φετος να επαιρνα μεταθεση τουλαχιστον για γυρω επαρχια να μπορω να πηγαινοερχομαι και να μην κρεμομαι τοσο απο την αποσπαση. τωρα μονο για θερινη εφημερια εσκασα για εισιτηρια αυθημερον 300 ευρω. χωρια το ταξι και οι παραπλευρες μετακινησεις. ειμαστε να μας κλαιν οι ρεγγες. αμα εισαι μονος, παλευεται καπως, οχι τελειως αλλα καπως. απλα δεν μαζευειες πολλα λεφτα, μαζευεις λιγα με φριχτες οικονομιες. με τα μωρα ομως ειναι δυσκολο.

αμα εινια πιο μεγαλα τα παιδια και πανε σχολειο τα παιρνεις πιο ευκολα. αλλα μεχρι το δημοτικο δεν γινεται. αφηστε που τα σπιτια τα προορισμενα για μας εκει ειναι απολυτως ακαταλληλα, χωρις θερμανση, μονο με ενα κλιματιστικο στα 10 μποφορ και στην υγρασια. οι ντοπιοι εχουν κανονικα σπιτια, με καλοριφερ, με μονωση με ολα.

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

αφηστε κοριτσια το εζησα φετος!ήμουν σε σχολειο ποοοολλλα χμ απο το σπιτι μου:eek:!έχω τρια παιδια στην αρχη θελησα να τα παρω μαζι ,ηταν αδυνατον να τα βγαλω περα για δεκαδες λογους.Ημουνα περα δωθε ολα τα σαββατοκυριακα-για να τους δω αλλα και για να κανω ΟΛΕΣ τις δουλειες και τα φαγητα,τρελαθηκα στην κουραση,με τον αντρα μου που τα παιξε κι αυτος φτασαμε στα ορια μας,τα παιδια τρελαθηκαν, καλα κι απο λεφτα να μεινουν...ανεκδοτο!τρεφομουν αποκλειστικα με κονσερβες και σουβλακι(δεν ειχα κουζινα).. αφου δεν επαθα σκορβουτο παλι καλα χα,χα!δοξα το θεο πηρα μεταθεση!σας ευχομαι μια καλη αποσπαση κοριτσια!Αλλιως μηπως να βαζατε μπρος για κανενα αλλο μωρακι?(αστειευομαι :wink:)

για ποιο νησι μιλας;

δεν εχει σημασια ποιο νησι. μιλαω για νησι των κυκλαδων αλλα το ποιο δεν εχει να κανει με τις δυσκολιες. δεν ξερω τι γινεται σε ροδο, κω που ειναι μεγαλα νησια αλλα γενικα και απο εμενα και απο συναδελφους που πηγαν και σε αλλα νησια ξερω οτι μενουμε στα ενοικιαζομενα. τα οποια εννοειται οτι 30 ιουνιου παραδιδουμε για τουριστικη εκμεταλλευση. εινια σπανιο και δυσκολο να βρεις κανονικο σπιτι γιατι ειναι καπαρωμενα απο παλιοτερους υπαλληλους που καθονται πολλα χρονια στο ησι και τα ξερουν και τα πιανουν πριν αδειασουν (πχ πηρε μεταθεση ο προηγουμενος ενοικιαστης).

και να ξερετε οτι εινια διαφορετικο να εισαι στη στερια και οτι μπορεις να πας και διαφορετικο να περιμενεις το πλοιο οποτε ερθει και αν εχει. αλλους ψυχολογικα δεν τους πειραζει, εμενα με πειραξε αυτο. ενιωθα πιεσμενη και ανελευθερη. θα μου πεις πού θα πηγαινες; πουθενα απανταω. αλλα ειναι η αισθηση οτι δεν μπορεις και να θες.