Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Του κόψαμε την πιπίλα, μας έκοψε τον ύπνο

Recommended Posts

Ο μικρός μου γιος είναι 2 χρονών. Εδώ και τρεις μέρες δεν του δίνουμε άλλο πιπίλα για να την κόψει επιτέλους. Την πρώτη μέρα μόνο την ζήτησε, ειδικά σήμερα δεν την ζήτησε καθόλου. Από τότε όμως που την κόψαμε, έχει κόψει και τον ύπνο του. Εκεί που κοιμόταν στις 9 το βράδυ, τώρα κοιμάται στις 11 κι αυτό με πολύ κούνημα. Χθές κοιμήθηκε στις 11 το βράδυ και ξύπνησε στις 5 το πρωί αφού όλη την νύχτα στριφογύριζε. Κοιμήθηκε βέβαια 3 ώρες το μεσημέρι, αλλά κι αυτό με πολύ κούνημα. Ίσως φταίει που ακόμα δεν έβγαλε όλα τα δόντια του και έχει ενοχλήσεις. Τελικά έχω να κοιμηθώ τρεις μέρες και είμαι στο τσακ να του ξαναρχίσω την πιπίλα. Τι μου προτείνετε?

Διαφημίσεις

καλησπερα. απο τη δικη μου πειρα σου προτεινω να κανεις υπομονη μονο για 10-15 μερες και μετα θα μπειτε σε νεα φαση... τις πρωτες μερες μπορει να ειναι λιγο εκνευρισμενο αλλα θα το ξεπερασει γρηγορα.καλο θα ηταν να ασχοληθεις λιγο παραπανω με το μικρακι σου ωστε να ξεχνιεται.:cool:

Να μην την αρχίσεις... κάνε υπομονή!!!!

Εμείς όταν την σταματήσαμε δεν κοιμόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα το μεσημέρι και το βράδυ κοιμόταν πολύ αργά...

Μετά από λίγο καιρό επανήλθε στους ρυθμούς της και τώρα όλα καλά... Μη γυρίσεις πίσω αφού έκανες την αρχή κάνε υπομονή.....

Εγω παλι στον υπνο θα την αφηνα. Μικρουλη ειναι ακομα.

Απλα περιοριστε την στον υπνο μονο αν θεωρεις οτι πρεπει να κοπει.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εγω πιστευω πως οσο πιο μικρο τοσο καλυτερα. Στο πρωτο την κοψαμε στο χρονο και η ολη διαδικασια κρατησε 3 μερες. Οσο μεγαλωνουν δυσκολευονται γιατι συνηθιζουν ακομα περισσοτερο. Γνωμη μου ειναι να κρατηθεις. Ειναι κριμα να τα παρατησεις στα μισα γιατι την επομενη φορα θα ειναι ακομα πιο δυκολο.

Διαφημίσεις

καλησπερα εμεις την κοψαμε τον Ιανουαριο που ηταν 16 μηνων κ ειμαστε μια χαρα τωρα.στην αρχη ειχα απελπιστη δεν κοιμοταν ξυπνουσε κ εμεις τον ειχαμε κ στο κρεβατι μας...(αλλο αυτο!!!!!) αλλα ο αντρας μου δεν το συζηταγε να του την δωσουμε ξανα κ ετσι περασε ο καιρος..παει η πιπιλα μας κ πηγε κ στο κρεβατι του.βεβαια σε ενα μηνα γενναω οποτε δεν ξερω τι αντιδρασεις θα εχει....ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!!!!;)

2 χρονων δεν ειναι κ μικρο......

την παρασκευή που πέρασε κόψαμε κι εμείς την πιπίλα...27 μηνών...

ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με τον ύπνο,πάντα κοιμόταν μόνη της με την ησυχία της. τώρα αργεί να την πάρει ο ύπνος και ψιλογκρινιάζει...δεν την ζητάει όμως,1-2 φορές την ημέρα ίσως,της εξηγώ και την ξεχνάει. φοβάμαι όμως μην χαλάσει ο ύπνος της...κοιμάται λιγότερες ώρες από εκείνη την ημέρα...βέβαια βγάζει και τα 2 τελευταία δόντια,τα πίσω...αν το ήξερα θα είχα καθυστερήσει λίγο ακόμα το κόψιμο.

ελπίζω να φτιάξει σύντομα και να μπούμε στους ρυθμούς μας!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Θα φτιάξουν τα πράγματα είναι λογικό να ζορίζονται τα μικράκια στην αρχή...

Είναι συνήθεια... απλά όσο πιο μικρά τόσο πιο εύκολα την ξεχνάνε...

Εμένα τώρα βλέπει πιπίλες και λέει ότι είναι για το μωρό μας (αυτό που περιμένουμε) ούτε για αστείο δεν τη ζητάει και είχε τρελή εξάρτηση...

Το θέμα είναι εμείς να το πάρουμε απόφαση...

Μία σας και μία του λοιπόν!:lol::lol:

Υπομονή. Λίγες μέρες είναι. Εδώ εγώ έκοψα το πιπίλισμα του δακτύλου και ...άντεξα. Η πιπίλα θα μας τρομάξει!:lol:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

rkt πώς έκοψες το πιπίλισμα του δάχτυλου;

το σκέφτομαι πώς να το κάνουμε αλλά λύση δε βρίσκω...

το πιπιλίζει ΄μόνο το βράδυ πριν τον ύπνο η δικίά μου, όχι μέσα στη μέρα...αλλά έκανε ένα καρουμπαλάκι στο δάχτυλό της..

Διαφημίσεις

The hard way.....:(

Νοσηλευτήκαμε 4 μέρες και γλιτώσαμε στο τσακ το χειρουργείο, όταν έπαθε μόλυνση λόγω του πιπιλίσματος και πρίστηκε αρχικά το δάκτυλο και μετά όλο η παλάμη!!! Φασκιωμένο με γάζες, δεν μπορούσε να το πιπιλίσει και άρχιζε να βάζει το άλλο!! Οπότε, το τύλιξα και το άλλο με γάζα (μόνο στον ύπνο) και τέλος!!

Αν συννενοηθείς με τον παιδίατρό σου, κάνε κάτι ανάλογο. Το δέχονται πιο εύκολα, νομίζοντας ότι έχουν μιμί!

Δωσε του και κάνα φάρμακο και καλά (νεράκι, ξέρεις) με τη σύρριγγα και θα δεις τι ωραία που κόβετε..:wink:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Μη το βάζεις κάτω.Κάνε λίγες μέρες υπομονή να συνηθίσει την καινούργια κατάσταση.Εμείς κόψαμε την πιπίλα όταν ήταν 1,5 χρονών.Λίγες μέρες τη ζητούσαν αλλά μετά την ξεχάσανε.

Κ μεις πριν κανα 2 εβδομάδες την κόψαμε κ έχουμε περίπου την ίδια ηλικία....της έδωσα αντί για πιπίλα ένα κουκλάκι μικρό να το κρατάει αγκαλιά...τις πρώτες 2-3 μέρες πιπίλαγε το χέρι της κούκλας κ μετά το ξεπέρασε κ αυτό κ κοιμάται μια χαρά...ακόμα ζητάει τη πιπίλα βέβαια κ της λέω αχαχαχ τι αστείο είναι αυτό???αφού είσαι ολόκληρη κοπέλα δεν είπαμε ότι μόνο τα μωρά έχουν πιπίλα??? Κ έτσι κιόλας την κόψαμε της είπα ότι επειδή μεγάλωσε να τη στείλουμε σε ένα μωράκι κ την έδωσε στον μπαμπά της να τη πάει...μετά πήρε κ 2 αυγουλάκια δώρο από το μωράκι κ μια χαρααααα! :P:p:p

sjCrp3.png

Εμείς την κόψαμε το Φλεβάρη που ήταν 16 μηνών. 2-3 μέρες είχαμε λίγο γκρίνια την ώρα του ύπνου.Τη μέρα δεν την έπαιρνε και πριν.

Τώρα έχει το Μίκυ αγκαλιά και κοιμάται.

6dMcp2.png

Σκεφτομαι ποσο τυχερες ειστε μερικες μανουλες... Κοψατε τη πιπιλα κ μονο για 2-3 μερες κρατησε η γκρινια κ η αυπνια? Χα! ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ τυχερες!! Για τη κορη μου οι πιπιλες (γιατι παντα τις εχουμε δυο-δυο) ειναι η προεκταση του χεριου της. Για να χαλαρωσει οταν νυσταζει η απλα ειναι κουρασμενη εχει τη μια στομα κ την αλλη στο χερι κ χαιδευει τη θηλη... Ο,τι κ αν της ειπα/εταξα δεν δεχεται με τιποτα να την κοψει. Δοκιμασα απλα να εξαφανιζω ολες τις πιπιλες αλλα μετα απο λιγο ουρλιαζε μεχρι να τις παρει πισω. Τα κουκλακια που εχει τα κραταει αγκαλια για λιγο αλλα μετα θυμαται παλι την πιπιλα της. Δεν συζηταω για τον υπνο, οπου ειναι συνυφασμενος με την πιπιλα...Τελικα υποχωρησα, κ λεω να ξαναπροσπαθησω αργοτερα... (ειναι 27 μηνων τωρα). Σκεφτομαι οτι μεχρι το δημοτικο ισως κ να την εχει κοψει....χα!

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Διαφημίσεις

σε αυτά τα πράγματα δεν θέλει και πολύ συζήτηση,την κόβεις σπαθί...

βέβαια την ημέρα δεν την πολύ είχε η δική μου,αλλά όταν την το είχαμε πει 1-2 φορές έλεγε όχι,οπότε πήραμε ένα κουτάκι,τις βάλαμε μέσα,βάλαμε αυτοκόλλητα,είπαμε ότι θα τις δώσουμε σε μια μπέμπα που κλαίει,της πήρε ο μπαμπάς να τις δώσει και μας έστειλε δώρο play doh η μπέμπα!!

μετά το ξέχασε,μέχρι την ώρα του ύπνου...δεν τη ζητάει πάντα,της δώσαμε και ζωάκια,που πάντα τα είχε στο φτύσιμο,αλλά γκρινιάζει λίγο μέχρι να την πάρει ο ύπνος,και μερικές φορές δεν θέλει να φύγουμε από το δωμάτιο,που ποτέ δεν το έκανε,θα δείξει...

κι εμάς με 2-3 πιπίλες κοιμόταν!!

καλό το κόλπο με το δάχτυλο...

υπομονή θα περάσει!εμένα μου κακοφαίνεται γιατί πάντα ήταν βολική με τον ύπνο και με όλα,αλλά δεν γινόταν αργότερα,έχουμε και τις πάνες να κόψουμε,ξεκινάμε και με αυτό σε λίγο!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Καλημέρα...

Τώρα, ξέρω, θα με "κράξετε": ο μεγάλος (έχει κλείσει τα 3) είναι ακόμα με την πιπίλα...προσπάθησα παταγωδώς... στην 3η μέρα του την έδωσα πίσω. Βλεπει βέβαια και την μικρή που είναι με την πιπίλα, οπότε το "κακό" μεγαλώνει...

Νομίζω πως εγώ δεν είμαι έτοιμη ακόμη -εξομολογουμένη αμαρτία-. Τώρα έχουμε αρχίσει εκπαίδευση τουαλέτας, οπότε είπα "Όχι όλα μαζί. Θα είναι μεγάλο σοκ". Αυτό που σκέφτομαι σοβαρά είναι να κόψω την πιπίλα μια και καλή και στα δυο στις διακοπές μας που θα είμαστε όλη την ημέρα μαζί και λίγο πιο χαλαροί ....

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Εμείς είμαστε 26 μηνών κι έχει καιρό που την περιορίσαμε μόνο στον ύπνο.

Του έχει αγοράσει η γιαγιά του ένα βιβλίο που λέει ότι τα μεγάλα παιδάκια δεν παίρνουν ποτέ πιπίλα και το διαβάζουμε συχνά.

Όποτε τη βρίσκει στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας , παίρνει πονηρό ύφος και με κοιτάει πριν τη βάλει στο στόμα, του λέω "όχι Δημήτρη , η πιπίλα είναι μόνο για νάνι" και μου την επιστρέφει.

Επίσης του έχουμε εξηγήσει ότι η πιπίλα είναι μόνο για τα μωρά και ότι θα τη δώσουμε στη θεία Έλσα που θα κάνει νινί(ξαδερφούλα) σε κανένα μήνα.

Η πλάκα είναι ότι τις τελευταίες μέρες όταν πάω να τον κοιμήσω και δεν θέλει μου δίνει πίσω την πιπίλα, "όχι νάνι"!!!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

έχεις δίκιο αν είναι 2... δεν είναι κι όλα τα παιδιά ίδια,κάποια θέλουν το χρόνο τους!

αλλά πρέπει να είμαστε εμείς πρώτα έτοιμοι και να έχουμε υπομονή...ούτε κι εγώ ήμουν έτοιμη,ο άντρας μου λύσσαξε...οπότε ανέλαβε και το μεγαλύτερο κομμάτι,να την ηρεμεί κλπ...

η ανηψιά μου 4 1/2,πάει προνήπιο κι ακόμα πιπίλα...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Σκεφτομαι ποσο τυχερες ειστε μερικες μανουλες... Κοψατε τη πιπιλα κ μονο για 2-3 μερες κρατησε η γκρινια κ η αυπνια? Χα! ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ τυχερες!! Για τη κορη μου οι πιπιλες (γιατι παντα τις εχουμε δυο-δυο) ειναι η προεκταση του χεριου της. Για να χαλαρωσει οταν νυσταζει η απλα ειναι κουρασμενη εχει τη μια στομα κ την αλλη στο χερι κ χαιδευει τη θηλη... Ο,τι κ αν της ειπα/εταξα δεν δεχεται με τιποτα να την κοψει. Δοκιμασα απλα να εξαφανιζω ολες τις πιπιλες αλλα μετα απο λιγο ουρλιαζε μεχρι να τις παρει πισω. Τα κουκλακια που εχει τα κραταει αγκαλια για λιγο αλλα μετα θυμαται παλι την πιπιλα της. Δεν συζηταω για τον υπνο, οπου ειναι συνυφασμενος με την πιπιλα...Τελικα υποχωρησα, κ λεω να ξαναπροσπαθησω αργοτερα... (ειναι 27 μηνων τωρα). Σκεφτομαι οτι μεχρι το δημοτικο ισως κ να την εχει κοψει....χα!

Αχ! Πολύ πονεμένη η ιστορία της πιπίλας...

Ελισακι να'ξέρες πόσο σε καταλαβαίνω!

Κι εμείς το ίδιο ακριβώς αντιμετωπίζουμε..Δύο δύο τις κυκλοφορούμε!

Είναι η παρηγοριά της η πιπίλα... Μόλις βρει τα σκούρα, τσουπ παει και τις παίρνει! Πως θα τις κόψουμε;

AtKRp3.png

The hard way.....:(

Νοσηλευτήκαμε 4 μέρες και γλιτώσαμε στο τσακ το χειρουργείο, όταν έπαθε μόλυνση λόγω του πιπιλίσματος και πρίστηκε αρχικά το δάκτυλο και μετά όλο η παλάμη!!! Φασκιωμένο με γάζες, δεν μπορούσε να το πιπιλίσει και άρχιζε να βάζει το άλλο!! Οπότε, το τύλιξα και το άλλο με γάζα (μόνο στον ύπνο) και τέλος!!

Αν συννενοηθείς με τον παιδίατρό σου, κάνε κάτι ανάλογο. Το δέχονται πιο εύκολα, νομίζοντας ότι έχουν μιμί!

Δωσε του και κάνα φάρμακο και καλά (νεράκι, ξέρεις) με τη σύρριγγα και θα δεις τι ωραία που κόβετε..:wink:

:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

σοβαρά μιλάς;

μπορεί να πάθει τέτοιο κακό από το πιπίλισμα; σοκαρίστηκα...

ε ρε γλέντια που μας περιμένουν....

Χωρίς πλάκα τώρα, λέω, σοβαρά, να πάρω κάποιο από αυτά τα βιβλία που κυκλοφορούν με τις πιπιλο-ιστορίες και να τους το εμφανίσω τον Αύγουστο.... μπας και δω προκοπή....

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

σοβαρά μιλάς;

μπορεί να πάθει τέτοιο κακό από το πιπίλισμα; σοκαρίστηκα...

ε ρε γλέντια που μας περιμένουν....

Εγώ να δεις πως σοκαρίστηκα. Κυριακή πρωί πήγα στο νοσοκομείο να της δουν το χεράκι, και μετά θα πηγαίναμε για καφέ.... Στην καντίνα του νοσοκομειου.

Δυστυχώς συμβαίνει, σπάνια όμως. Το πιπιλισμένο χέρι σχεδόν μόνιμα έχει πληγή και από εκεί μπορεί να περάσει μικρόβιο. Σταφυλόκοκος έδειξαν οι αναλύσεις! Ξαναλέω, για να μην σε τρομάξω. Σπάνια.

Εγώ ήμουν η τυχερή.:rolleyes:

TbSdp2.png

ωχ τι με περιμενει!!!

εμεις κλεινουμε τα 3 σε ενα μηνα και κατι και το μονο που εχω καταφερει μεχρι τωρα ειναι 1) να περιοριστουμε σε 1 πιπιλα αντι για 4-5 που ειχε και 2) να την εχουμε μονο στο κρεββατι

εχουμε παρει τα βιβλιαρακια τα σχετικα και ενω παντα λεει οτι θα πεταξει την πιπιλα του, οταν ερχεται η ωρα, ολο μου λεει "αυριο μαμα"...!

μαλλον επρεπε να του την ειχα κοψει νωριτερα, τωρα μου φαινεται βουνο...

Χωρίς πλάκα τώρα, λέω, σοβαρά, να πάρω κάποιο από αυτά τα βιβλία που κυκλοφορούν με τις πιπιλο-ιστορίες και να τους το εμφανίσω τον Αύγουστο.... μπας και δω προκοπή....

Αμα δεις, πάρε μας τηλέφωνο.....!!!!:-D

TbSdp2.png