Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μπορει η καθολικη συζυγος του χ.ο. νονου να κοινωνησει τον μπεμπη μας?!

Recommended Posts

ο τιτλος τα λεει ολα.

το ζευγαρι που θα μας βαφτισει τον μπεμπετο (απ τα διδυμα)... ο νονος ειναι χο, η συζυγος του καθολικη. ο νονος μας δουλευει σε ιδιωτικο γιωτ (φουλ σεζον) κ μπορει να παρει ενα ρεπο κυριακη (αν εντελει κανουμε την βαφτιση κυριακη).

την 1η κυριακη ομως μετα την βαφτιση δεν μπορει να παρει παλι ρεπο για να συνοδευσει τον μπεμπετο στην 1η κοινωνια του.

πειραζει αν μας συνοδευσει η συζυγος?! δεν υπαρχει καμια περιπτωση να αρνηθει η ιδια! αλλα μηπως δεν κανει?! μηπως να καταφυγω στη λυση της καθημερινης για την βαφτιση?!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

καλημερα και με το καλο η βαπτιση των μωρων σου!

Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα, η νονα/νονος απλα συνοδευουν το μωρακι με την μαμα.

θελω να πω πως ο παπας δεν ρωταει τι θρησκευμα εχει η νονα.

668bab1939.png

απλα δεν θα ηθελα να υποχρεωθει λογω της σχεσης που εχουμε αν δεν το επιτρεπει (ηθικα) η θρησκεια η οποια ασπαζεται. κ δεν θα μου το πει ειμαι σιγουρη. ειναι πολυ καλη κοπελα για να αρνηθει κ δεν θα ηθελα με τπτ να τη φερω σε δυσκολη θεση!

υπαρχει καποιος καθολικος να μου πει ηθικα-θρησκευτικα αν ειναι σωστο (για την ιδια)?!

Η νονά μας είναι απο την Ολλανδια και ειναι καθολική μια χαρά ειρθε μαζί μας στην πρωτη κοινωνία και χωρίς κανένα προβλημα κοινώνησε την μικρή.

ουφ! να σαι καλα!

ωραια ξεκινησε!

Διαφημίσεις

καλημερα και με το καλο η βαπτιση των μωρων σου!

Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα, η νονα/νονος απλα συνοδευουν το μωρακι με την μαμα.

θελω να πω πως ο παπας δεν ρωταει τι θρησκευμα εχει η νονα.

αν θυμαμαι καλα απο την βαφτιση της 1ης κορης, ζητησε ταυτοτητα ο πατερ απο την νονα μας. δεν γνωριζω τον λογο ομως:confused:

(κατι μου ειχε πει οτι πρεπει να φαινεται το θρησκευμα του νονου)

ο τιτλος τα λεει ολα.

το ζευγαρι που θα μας βαφτισει τον μπεμπετο (απ τα διδυμα)... ο νονος ειναι χο, η συζυγος του καθολικη. ο νονος μας δουλευει σε ιδιωτικο γιωτ (φουλ σεζον) κ μπορει να παρει ενα ρεπο κυριακη (αν εντελει κανουμε την βαφτιση κυριακη).

την 1η κυριακη ομως μετα την βαφτιση δεν μπορει να παρει παλι ρεπο για να συνοδευσει τον μπεμπετο στην 1η κοινωνια του.

πειραζει αν μας συνοδευσει η συζυγος?! δεν υπαρχει καμια περιπτωση να αρνηθει η ιδια! αλλα μηπως δεν κανει?! μηπως να καταφυγω στη λυση της καθημερινης για την βαφτιση?!

α) δεν προκειται να τη ρωτησει κανεις αν ειναι χριστιανη ορθοδοξη η οχι.. εσενα σε εχουν ρωτησει ποτε??...και αν υποθεσουμε ενα τετοιο ΑΠΙΘΑΝΟ σεναριο..σαφως και θα απαντησει οτι ειναι χ.ο. για να τελειωνει εκει το θεμα διοτι ενας παπας που θα μπει σε τετοιο κοπο να κανει μια τοσο απρεπη ερωτηση τοσο ευκολο θα του ειναι να δημιουργησει εκ του μηδενος θεμα.

β) τι σημαινει..μηπως δεν κανει????? δηλαδη αν εγω ειμαι βαπτισμενη στην χ, ψ θρησκεια, ποιος μου λεει και ποιος μου απαγορευει να συνοδευσω ενα παιδι στην θεια κοινωνια του?

μην αγχωνεσαι τοσο..δεν υπαρχει λογος..

αν θυμαμαι καλα απο την βαφτιση της 1ης κορης, ζητησε ταυτοτητα ο πατερ απο την νονα μας. δεν γνωριζω τον λογο ομως:confused:

(κατι μου ειχε πει οτι πρεπει να φαινεται το θρησκευμα του νονου)

οταν ειναι να δηλωθει επισημα ο νονος/ νονα σχεδον ολοι οι ιερεις ρωτουν ή ελεγχουν το θρησκευμα καθως κατ αυτους επιβαλλεται να ειναι χ.ο. και οχι καθολικοι η αλλης "παραταξης.. αυτο ΣΑΦΩΣ δεν εχει να κανει με το ποιος συνοδευει το παιδι για την θεια κοινωνια..

απλα δεν θα ηθελα να υποχρεωθει λογω της σχεσης που εχουμε αν δεν το επιτρεπει (ηθικα) η θρησκεια η οποια ασπαζεται. κ δεν θα μου το πει ειμαι σιγουρη. ειναι πολυ καλη κοπελα για να αρνηθει κ δεν θα ηθελα με τπτ να τη φερω σε δυσκολη θεση!

υπαρχει καποιος καθολικος να μου πει ηθικα-θρησκευτικα αν ειναι σωστο (για την ιδια)?!

αν αυτος ειναι ο προβληματισμος σου τοτε ειναι ενα θεμα υποκειμενικο δικος της και αυτο ευθεως θα πρεπε να την ρωτησεις ωστε να μην υποχρεωθει.. αλλα δεν πιστευω οτι θα υπηρχε τετοιο θεμα..

δεν εχει κανενα προβλημα η κοπελα.

μονο που δεν θυμαμαι ουτε εγω, ουτε η ιδια απ την βαφτιση του γιου της, αν κοινωνει κ ο ανθρωπος που συνοδευει το μωρο στην 1η κοινωνια του μετα την βαφτιση. εκει (λογικα) θα εχει σιγουρα προβλημα! γιατι με ρωτησε κ δεν θυμαμαι κα θο λου! νομιζω πως η δικη μας νονα δεν κοινωνησε! (ειναι κ νωρις να την παρω τφ ειναι κ εγκυουλα!)

Διαφημίσεις

Να σου πώ και το άλλο...το πιο εύκολο...πήγαινε εσύ να κοινωνήσεις το παιδί:P. Εγώ έτσι έκανα αφού η νονά και ο νονός είχαν τρελλά ξενύχτια με το νεογέννητό τους και δεν ήθελα να τους βάλω σε κόπο.

μην πανικοβάλλεσαι δεν υπάρχει περίπτωση να μην στο κοινωνήσει ο παπάς το παιδί , εμένα ειναι ο αντρας μου καθολικός και ποιο πολλές φορές εχει κοινωνήσει σε ορθόδοξη εκκλησία παρά σε καθολική δεν τον έχουν ρωτήσει ποτέ αν είναι ορθόδοξος ή όχι, επίσης το παιδί μου είναι καθολικό και ο νονός που το βάπτισε ορθόδοξος πάλι κανένα πρόβλημα! Μόνο αν η νονά δεν θέλει για ηθικούς λόγους προς την θρησκεία της που εδώ που τα λέμε στον ίδιο θεό πιστεύουμε και οι 2 μεριές μικρές διαφορές σε διαδικαστικά έχουμε μόνο !

• 3 εβδομάδες μετά...

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Ο σύντροφός μου είναι προτεστάντης και κοινώνησε τον μπέμπη μας την επομένη της βάφτισης (η νονά ήταν μακρυά). Ο παπάς μας ξέρει, οπότε θα μου έλεγε να τον κρατήσω εγώ αν υπήρχε πρόβλημα.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...