Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κακοποιηση η οχι?

Recommended Posts

γεια σας ειμαι 18 ετων και ειμαι σε σχεση με το φιλο μου που ειναι 26 ετων δυο μιση χρονια,ειναι καλο παιδι εργατικο,μαλωνουμε πολυ συχνα ειτε επειδη φταιω εγω ειτε επειδη φταιει αυτος...εδω κ καιρο ειχα παρατηρησει,π.χ καθε φορα που ειμασταν σπιτι του και καβγαδιζαμε σηκωνομουν να φυγω και δε με αφηνε κλειδωνε τη πορτα νευριαζε που δε καθομουν να συζητησω το θεμα που μαλωσαμε και ετσι με τραβουσε δυνατα απο τ χερια οταν εκανα τη κινηση να φυγω αυτο εγινε αρκετες φορες ,το θεμα ειναι οτι με ποναει και το το χω πει αλλα δε καταλαβαινει,προσφατα μαλωσαμε παλι κ παλι με τραβουσε να μιη φυγω μεχρι που εκανα μελανιες...το καταλαβαινω πως θυμωνει που δε καθομαι αλλα δεν εχει δικαιωμα να μεταχειριζεται ετσι,και αρχισε και με απειλη πως θα με χτυπισει ...ξερω πως δε θα το κανει αλλα πανω σε καβγαδες φτανω σε σημειο να ποναω...εγω φταιω που δε καθομαι να συζιτησω αυτοσ εχει δικαιωμα να με τραβαει κ να με ποναει???αλλα λεω πως δεν ειναι κακο παιδι...

Διαφημίσεις

γεια σας ειμαι 18 ετων και ειμαι σε σχεση με το φιλο μου που ειναι 26 ετων δυο μιση χρονια,ειναι καλο παιδι εργατικο,μαλωνουμε πολυ συχνα ειτε επειδη φταιω εγω ειτε επειδη φταιει αυτος...εδω κ καιρο ειχα παρατηρησει,π.χ καθε φορα που ειμασταν σπιτι του και καβγαδιζαμε σηκωνομουν να φυγω και δε με αφηνε κλειδωνε τη πορτα νευριαζε που δε καθομουν να συζητησω το θεμα που μαλωσαμε και ετσι με τραβουσε δυνατα απο τ χερια οταν εκανα τη κινηση να φυγω αυτο εγινε αρκετες φορες ,το θεμα ειναι οτι με ποναει και το το χω πει αλλα δε καταλαβαινει,προσφατα μαλωσαμε παλι κ παλι με τραβουσε να μιη φυγω μεχρι που εκανα μελανιες...το καταλαβαινω πως θυμωνει που δε καθομαι αλλα δεν εχει δικαιωμα να μεταχειριζεται ετσι,και αρχισε και με απειλη πως θα με χτυπισει ...ξερω πως δε θα το κανει αλλα πανω σε καβγαδες φτανω σε σημειο να ποναω...εγω φταιω που δε καθομαι να συζιτησω αυτοσ εχει δικαιωμα να με τραβαει κ να με ποναει???αλλα λεω πως δεν ειναι κακο παιδι...

κοίτα κι εγω το κάνω αυτό αλλά δε γίνεται και συνέχεια να με τραβάει ο άλλος δυνατά απο το χέρι...δεν ξέρω σε τι βαθμό θεωρείται κακοποίηση αλλά αν σε χτυπήσει μη μείνεις...αυτό θα γίνει μια δυο μετά θα είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Αν εισαι μολις 18 χρονών και δεχεσε τετοια συμπεριφορα βαδιζεις σε λαθος δρόμο......απο την στιγμη που το σκηνικο εχει επαναληφθει (του εχεις πει οτι σε ποναει κιόλας) και ξαναγινε εστω και μια φορα ακομα, δεν υπαρχει λογος καν να το κουβεντιαζεις....φυγε.

Καθε επομενη φορα θα ειναι και πιο βιαιος μεχρι που το καλητερο που εχεις να παθεις ειναι να φας ξύλο...γιατι απο τετοια κλειδωματα και τραβηγματα ξεκινανε και φτανουν να τα βλεπουνε στα δελτια ειδησεων.

Η ζωη ειναι πολυ μικρη ...ζησε ευτυχισμένα !!!

καλή τυχη

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Οχι γλυκο μου κοριτσι να μην επιτρεπεις σε κανεναν να σε ακουμπαει με αυτον τον τροπο,να του εξηγεις με καλο τροπο πως αυτο που κανει δεν ειναι σωστο και οτι σε ποναει και ψυχικα και σωματικα αν και αυτος πρεπει να το γνωριζει γιατι δεν ειναι κανενα μικρο παιδακι ειναι ολοκληρος αντρας αρα ξερει τι πρεπει και τι δεν πρεπει,δεν εχει σχεση αν ειναι καλο παιδι με το οτι σε τραβαει προκαλωντας σου μελανιες και σε απειλη για ξυλο μπορει να ειναι καλος αλλα νευρικος,να προσεχεις γενικα τις κινησεις του και μην κλεινεις τα ματια σου σε τετοιες καταστασεις,να αντιδρας,μην ξεχνας εισαι πολυ μικρο κοριτσακι ακομα θα περασουν απο τη ζωη σου πολλοι οποτε αν συνεχιστει το θεμα μην το αφησεις παρατα τον,η απειλη μπορει να γινει πραξη,δεν θελω να σε τρομαξω αλλα παντοτε να εισαι υποψιασμενη,τοσα παραδειγματα υπαρχουν με κοριτσακια σαν εσενα που ξεκινουσαν μια σχεση με αυτα τα παραδειγματα κι ελεγαν ε μωρε δεν πειραζει καλο παιδι ειναι και μετα τρεχαν για ξυλοδαρμο και κακοποιηση,να προσεχεις γλυκια μου και αν εχεις καποιον κοντινο μια αδερφη η και την μανουλα σου να το συζητησεις θα ηταν πολυ καλο........ευχομαι τα καλυτερα

Μπορει να μην ειναι κακο παιδι αλλα δεν ειναι και πολυ καλο...

Δεν εχει δικαιωμα να σε τραβαει, ουτε να σε κραταει στο δωματιο με το ζορι για να γινει αυτο που θελει εκεινος. Αν ηταν μια φορα θα ελεγα ετυχε, αλλα αν το κανει συχνα και αφου λες εχει αρχισει να σε απειλει οτι θα σε χτυπησει τοτε κατι δεν παει καλα με τον φιλο σου.. Να μην εισαι τοσο σιγουρη οτι δεν θα το κανει κιολας αν τον τσαντισεις πολυ.

Να προσεχεις και να του κοψεις αυτη τη συνηθεια.

Αν οταν τσακωνεσαι νιωθεις οτι θες να φυγεις να του λες ηρεμα οτι δεν θες να το συζητησετε αλλο και οτι θα τα πειτε αργοτερα ή αλλη μερα. Μην αυξανεις δηλαδη την ενταση κανοντας ''ηρωικη εξοδο'' φωναζοντας και τετοια, ριχνε τους τονους αφου αντιδρα τοσο νευρικα.

Διαφημίσεις

δεν ειναι τροπος αυτος. μου θυμησες εμενα σε μια σχεση που ειχα στα 17 μου. ετσι ξεκινησε, με κλειδωματα, τραβηγματα, μετα σφαλιαρα, μεχρι που με ματωνε στο τελος!!!!μακρυα κοριτσακι μου!!!κανεις δεν εχει δικαιωμα να σου φερεται ετσι!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Και από μένα ΜΑΚΡΙΑ, δεν είναι σωστός ο τρόπος που φέρεται. Καλό είναι να μην συνεχίσεις μαζί του, είσαι μικρούλα και δεν πρέπει να χάνεις το χρόνο σου μαζί του. Σκέψου επίσης ότι είναι 26 χρονών, αν φέρεται έτσι τώρα δεν πρόκειται να αλλάξει, ήδη ο χαρακτήρας του έχει διαμορφωθεί. Το πιθανότερο είναι να χειροτερέψει αν διαπιστώσει ότι παρόλο που σου φέρεται έτσι, εσύ εξακολουθείς και τον ανέχεσαι.

s-age.pngs-age.png

Με τρομάζει και μόνο η ιδέα του κλειδώματος. Πολύ βίαιο μου φαίνεται να σου απαγορεύσει να φύγεις.Και μην ξεχνάς: βία είναι και η απειλή για ξύλο. (λεκτική κακοποίηση)

Τί πάει να πει "καλό παιδί" όταν σε κάνει να αισθάνεσαι ανασφαλής;(και καλά είναι όπως προείπε φίλη να μην χαλαρώσεις!). Μπορεί κανείς να είναι στη δουλειά του άψογος , μιας και αναφέρθηκες νομίζω στο ότι είναι εργατικός και... στο σπίτι να κακοποιεί γυνάικα και παιδιά. Το ότι στο ενδιάμεσο μπορεί να δείχνει μετανιωμένος είναι φυσικά η μεγαλύτερη παγίδα και να οδηγήσει σε έναν ατελείωτο φαύλο κύκλο. Ετσι και σε πείσει μία φορά...πολύ πιθανό να του είναι εύκολο και την επόμενη, τη μεθεπόμενη κ.τ.λ.κ.τ.λ.

Επειδή είσαι όντως μικρή και αυτό μου μοιάζει για την αρχή του κακού θα έλεγα να βάλεις φρένο σε όλο αυτό και μόλις δεις την ίδια συμπεριφορά να φύγεις. Δίχως δέυτερη σκέψη. Καλη τύχη!

φύγε όχι τώρα... χτες

όσο ερωτευμενη και αν εισαι

φυγε μακρια οσο ειναι νωρις

Δεν προκειται να αλλαξει αυτος.

άτομα χωρις ενδειξεις καταλήγουν να γινουν βιαια αυτος με τόσες αφορμες?

κοίτα σε αυτές τις ηλικίες....αν και ο φίλος σου δεν ειναι μικρός.....ειναι λογικό να υπάχει μια τεταμένη κατάσταση διοτι και εσυ και εκεινος....λειτουργειται εγωιστικά.....αν εσυ τον προκαλεις λεκτικα για παράδειγμα.....ειναι λογικο να συμπεριφερθει και αυτός βίαια....με άσχημο τρόπο δείχνοντας σου πως ειναι άντρας.....αν απο μόνος του το κάνει χωρίς να τον προκαλεις τοτε δειξε του πως έχει προβλημα ηρεμα και για αυτο το λογο φυγε.....

αυτό που κάνετε ο ένας στον άλλον ειναι ότι χειρότερο.....κάθισε να τον ακουσεις και αν δεν σε πειθουν αυτά που λέει και κάνει φυγε ήρεμα χωρίς εντάσεις και βία......μπορείς να διαφωνήσεις μαζι του και εκεινος μαζί σου χωρίς να βρίζετε καιχωρίς κάποιος απο τους δυο να πράξει βίαια.....

κάαθισε ήρεμα και βάλτα σε μια ζυγαρια.....και τι εννοώ....φταις κάπου....?προσπάθησε να το διορθώσεις.....φταιει εκεινος συζητήστε για να το διορθώσει....αν όμως στα καλα καθουμενα σε χτυπήσει φυγε...αν όμως τον προκαλεις....σταμάτατο και αν δεν ταιριάζεται απλά χωρίστε....θα υπάρξουν και αλλοι στην ζωη σου....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

Αχ τι μου θυμισες...ετσι ακριβώς ηταν ο πρωτος μου. ημασταν 2 χρονια μαζι και ειχε ακριβως την ίδια συμπεριφορά. η τελευται φορά που το εκανε συνοδεύτηκε και με μια ωραιότατη σφαλιάρα η οποία μ εξφενδώνησε επάνω σε ενα τοίχο και ειχα τουμπανιάσει στο μέτωπο. ετρεχε για πάγους κλπ και αφου με τα πολλά εφυγα την ίδια μέρα κιόλας του ζήτησα να χωρίσουμε. η επόμενη κοπέλα του νοσηλεύτηκε για ξυλοδαρμό. δεν ειπα πως εκει βαδίζεται απλα εξιστορώ την δική μου εμπειρία.

M6bap3.png

cik1p3.png

κακοποίηση ή όχι;;;

από την στιγμή που αποφάσισες να το ρωτήσεις....πάει να πει ότι κάτι δεν σου κάθεται καλά...και το ένστικτό μας είναι αλάνθαστο.

Αν σε κάνει να αισθάνεσαι φόβο και απειλή ότι θα σε χτυπήσει τότε πιθανότατα θα συμβεί και αυτό....

είσαι μόλις 18 δεν χρειάζεται να τον επαναφέρεις στην σωστή οδό.....ούτε και να ανεχτείς ό,τι κατάλοιπο έχει στην ζωή του και τον οδηγεί σε αυτή την συμπεριφορά.....

;)

γεια σας ειμαι 18 ετων και ειμαι σε σχεση με το φιλο μου που ειναι 26 ετων δυο μιση χρονια...

Που σημαίνει ότι όταν τα "πρωτοφτιάξατε" είσουν 15,5 και εκείνος 23,5;

Σίγουρα δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα κτιτικός. Μήπως είναι και ζηλιάρης; Τα θέματα για τα οποία μαλώνετε (αν επιτρέπεται...);

και είσαι ακόμα μαζί του????????????δηλαδή όποτε έχει νεύρα εσύ θα δέχεσαι τέτοια συμπεριφορά???και μετά απο αυτά πως είσαι σίγουρη πως δεν θα σε χτυπήσει????γιατί εγώ δεν θα ήμουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ!!!!! και κυρίως εσύ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!!!

είσαι 18...οπότε θεωρητικά είσαι αρκετά μεγάλη και ώριμη έτσι ώστε να μπορείς να καταλάβεις πόσο σωστή ή όχι είναι η συμπεριφορά αυτή.

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

φυγε,φυγε,φυγε!!!οσο πιο γρηγορα μπορεις και μην κοιταξεις ξανα πισω.σε κανεναν δεν αξιζει να φερονται ετσι και αν μεινεις καποια στιγμη τα πραγματα θα χειροτερεψουν.εγω ετσι εχασα 6 χρονια απο την ζωη μου!!!σιγουρα θα βρεις καποιον ανθρωπο που πραγματικα θα σε σεβεται και θα σε νοιαζεται. και μην προσπαθεις να δικαιολογησεις το αγορι που ειστε μαζι γιατι αυτη ειναι η χειροτερη παγιδα.πολλα φιλια

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Η αποψη μου ειναι οτι οποιος αγαπαει δεν φερεται ετσι..Για αυτο ειναι καλυτερο να τον αφησεις..Η συμπεριφορα του ειναι Βιαιη και σιγουρα ειτε το καταλαβαινεις ειτε οχι 9α σου προκαλει αγχος και φοβο.Στην ουσια ειναι ψυχολογικη κακοποιηση. Αν εσυ νιω9εις ανετα με αυτο σιγουρα δεν 9α ακουσεις καμια γνωμη λεγοντας ''9α αλλαξει...(σε περιπτωση που σου το πει) '' ομως δυσκολα αλλαζουν τετοιοι αν9ρωποι...δηλαδη αν του πεις να χωρισετε τι 9α κανει?

Πρεπει να εκτιμησεις τον εαυτο σου και να κατσεις να σκεφτεις αν σου αξιζει μια τετοια σχεση...

♥Ολα στη ζωη γινονται για καποιο λογο