Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εδραιωσα μειωμενη γαλουχια-διορθωνεται?

Recommended Posts

καλησπέρα, απαντάω πρώτα στο ερωτηματολογιο

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+2

Β. Το φύλο του βρέφους Α

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Ελαχιστη δοση επισκληριδιου

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. μαχ 17.8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. 2 μερες φωτοθεραπεια για ικτερο

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

12/02(γεννηση):3500

15/02(εξοδου):3425

02/03:3720

09/03:4050

20/03:4200

26/03:4400

16/04:3900

28/04:4660(με ξενο γαλα)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.περιπου ανα 2 1/2 ωρες

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει τωρα στα βραδινα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα απο 70-160

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Mini electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Επειδη το πρωτο παιδακι δεν μπορεσα να το θηλασω παρα μονο ενα μηνα κι αυτο με συμπληρωμα και ειχα μεγαλο προβλημα με τις αλλεργιες στο δευτερο ημουν αποφασισμενη να το καταφερω. οταν γεννησα τσακωθηκα με τον παιδιατρο του μαιευτηριου γιατι δεν ηθελα να δωσω συμπληρωμα και στην ουσια με εκφοβισμο καταφερε να του δωσω τις μερες που ημασταν μεσα. απ την μερα που βγηκα το μωρο ηταν συνεχως πανω μου και δεν εδωσα καθολου συμπληρωμα. σε μια βδομα δα ομως ανεβασε το ικτερο και στο νοσοκομειο με πιεσαν να δωσω ξενο για να πεσει πιο γρηγορα. Το συνεχισα μεχρι να φτασει το μωρο 20 ημερων και το κοβω τελειως. ομως απο τοτε το μωρο σταματησε να κανει κακακια. την πρωτη φορα περιμεναμε 3 μερες για να του κανουμε μικροκλυσμα, την 2η μια βδομαδα. η παιδιατρος μου συνεστησε να δινω χαμομηλι και νουγιολ:shock::shock::shock:. στην αρχη και για περιπου αλλες 20 μερες του εδινα 60-80μλ χαμομηλι 2 φορες τη μερα. παλι τιποτα. του εδωσα και δυο φορες νουγιολ υστερα απο πιεση του αντρα μου:-(και μετα αλλαξα παιδιατρο οπου διαπιστωσαμε μειωση βαρους. υψος επερνε κανονικα. δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο. ολο αυτο τον καιρο ειχα απιστευτη πιεση απο τους γυρω οτι δεν χορταινει επειδη εμενε ολη μερα στο στηθος . οταν λοιπον ειδα την μειωση του βαρους και σε συνδυασμο με αντληση που εκανα και δεν εβγαλα πανω απο 40 μλ και απο τα δυο στηθη πανικοβληθηκα πως εκανα κακο στο μωρο και ξεκινησα το ξενο. στην αρχη τον θηλαζα πρωτα και μετα του εδινα το συμπληρωμα αλλα οταν εβλεπα οτι επινε 100 μετα τον θηλασμο νομιζα πως δεν εχω καθολου γαλα. το ξερω πως τα εκανα μανταρα αλλα θελω να ρωτησω αν διορθωνεται η κατασταση η εστω να βοηθησω καποια κοπελα να μην την πατησει οπως εγω:-(.

Διαφημίσεις

καλησπέρα, απαντάω πρώτα στο ερωτηματολογιο

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+2

Β. Το φύλο του βρέφους Α

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Ελαχιστη δοση επισκληριδιου

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. μαχ 17.8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. 2 μερες φωτοθεραπεια για ικτερο

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

09/03:4050

26/03:4400

16/04:3900

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.περιπου ανα 2 1/2 ωρες

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει τωρα στα βραδινα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα απο 70-160

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Mini electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Επειδη το πρωτο παιδακι δεν μπορεσα να το θηλασω παρα μονο ενα μηνα κι αυτο με συμπληρωμα και ειχα μεγαλο προβλημα με τις αλλεργιες στο δευτερο ημουν αποφασισμενη να το καταφερω. οταν γεννησα τσακωθηκα με τον παιδιατρο του μαιευτηριου γιατι δεν ηθελα να δωσω συμπληρωμα και στην ουσια με εκφοβισμο καταφερε να του δωσω τις μερες που ημασταν μεσα. απ την μερα που βγηκα το μωρο ηταν συνεχως πανω μου και δεν εδωσα καθολου συμπληρωμα. σε μια βδομα δα ομως ανεβασε το ικτερο και στο νοσοκομειο με πιεσαν να δωσω ξενο για να πεσει πιο γρηγορα. Το συνεχισα μεχρι να φτασει το μωρο 20 ημερων και το κοβω τελειως. ομως απο τοτε το μωρο σταματησε να κανει κακακια. την πρωτη φορα περιμεναμε 3 μερες για να του κανουμε μικροκλυσμα, την 2η μια βδομαδα. η παιδιατρος μου συνεστησε να δινω χαμομηλι και νουγιολ:shock::shock::shock:. στην αρχη και για περιπου αλλες 20 μερες του εδινα 60-80μλ χαμομηλι 2 φορες τη μερα. παλι τιποτα. του εδωσα και δυο φορες νουγιολ υστερα απο πιεση του αντρα μου:-(και μετα αλλαξα παιδιατρο οπου διαπιστωσαμε μειωση βαρους. υψος επερνε κανονικα. δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο. ολο αυτο τον καιρο ειχα απιστευτη πιεση απο τους γυρω οτι δεν χορταινει επειδη εμενε ολη μερα στο στηθος . οταν λοιπον ειδα την μειωση του βαρους και σε συνδυασμο με αντληση που εκανα και δεν εβγαλα πανω απο 40 μλ και απο τα δυο στηθη πανικοβληθηκα πως εκανα κακο στο μωρο και ξεκινησα το ξενο. στην αρχη τον θηλαζα πρωτα και μετα του εδινα το συμπληρωμα αλλα οταν εβλεπα οτι επινε 100 μετα τον θηλασμο νομιζα πως δεν εχω καθολου γαλα. το ξερω πως τα εκανα μανταρα αλλα θελω να ρωτησω αν διορθωνεται η κατασταση η εστω να βοηθησω καποια κοπελα να μην την πατησει οπως εγω:-(.

Θα έλεγα να ξεκινήσεις κατ αρχάς να βάζει πάλι το μωρό σου πρώτα στο στήθος σε κάθε γεύμα. Πρώτα στο ένα στήθος και αν το βαρεθεί και στο άλλο. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσει πάλι να παράγεται γάλα. Το θήλαστρο που έχεις είναι για περιστασιακή χρήση αφού έχει εδραιωθεί ο θηλασμός. Τα 40 μλ δεν είναι ενδεικτικά του πόσο γάλα έχεις, αλλά αφού με αυτό το θήλαστρο έβγαλες τόσο πολύ, σημαίνει πως έχεις πολύ περισσότερο!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Καλημέρα:D!Κάθεται στο στήθος το μωρό;Αν ναι αφηνέ το όσο θέλει εκείνο και θα στην φτιάξει την παραγωγή;)!Όλα καλά θα πάνε μην απελπίζεσαι και μην αγχώνεσαι με όσα σου λένε άπό το περιβάλλον σου.Ούτε εγώ είχα ιδιαίτερη υποστήριξη.Μου λέγανε ότι ταλαιπωρώ το μωρό μου και άλλα πολλά αλλά μια φίλη μου πο είναι συμβουλος θηλασμού μου είχε δώσει κάποια περιοδικά με εμπειρείες άλλων γναικών και από εκεί έπαιρνα θάρρος και συνέχιζα!Τελικά μια χαρά τα καταφέραμε:D!Με το ίκτερο πως τα πάτε;Του πέρασε;Και έμείς είχαμε:|.Του έφυγε εντελώς ξαφνικά όταν πήγαμε για 3 μέρες κάπου όπου είχε πολύ ήλιο και καθαρό αέρα;)!

Το συνεχισα μεχρι να φτασει το μωρο 20 ημερων και το κοβω τελειως. ομως απο τοτε το μωρο σταματησε να κανει κακακια. την πρωτη φορα περιμεναμε 3 μερες για να του κανουμε μικροκλυσμα, την 2η μια βδομαδα. η παιδιατρος μου συνεστησε να δινω χαμομηλι και νουγιολ:shock::shock::shock:. στην αρχη και για περιπου αλλες 20 μερες του εδινα 60-80μλ χαμομηλι 2 φορες τη μερα. παλι τιποτα. του εδωσα και δυο φορες νουγιολ υστερα απο πιεση του αντρα μου:-(και μετα αλλαξα παιδιατρο οπου διαπιστωσαμε μειωση βαρους. υψος επερνε κανονικα. δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο. ολο αυτο τον καιρο ειχα απιστευτη πιεση απο τους γυρω οτι δεν χορταινει επειδη εμενε ολη μερα στο στηθος . οταν λοιπον ειδα την μειωση του βαρους .

Καλημέρα και να σου ζήσει!!!

Το λάθος ήταν ότι έκοψες το συμπλήρωμα μαχαίρι ενώ η μείωση έπρεπε να γίνεται σταδιακά και ελεγχόμενα.

Δεν είναι αργά μπορείς να θηλάσεις αλλα θα χρειαστεί να ακολουθήσεις αυτό εδώ (σου βάζω το λινκ με τις οδηγίες)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Διάβασε το και ότι χρειαστείς τα λεμε ξανά

στο στηθος καθεται τις περισσοτερες φορες και μαλιστα το προτιμα οταν ειναι ανυσηχος για να ηρεμησει. απλα τις τελευταιες μερες πριν δουμε την μειωση βαρους ηθελε συνεχως να εναλλασσει το στηθος. καθοταν δυο λεπτα στο ενα εκλαιγε ξανα δυο λεπτα στο αλλο και αυτη η διαδικασια μπορει να κρατουσε ωρες. η πρωτη κινηση μου- αφου ξεκινησω να τον βαζω καθε φορα στο στηθος- ειναι να νοικιασω νοσοκομειακο θήλαστρο? προφανως με αυτο που εχω δεν θα εχω αποτέλεσμα? πρέπει να πάρω μαγια μπυρας η κάτι άλλο? και με το συμπληρωμα πως θα γινει θα του το δινω κανονικά μεχρι πότε? πως θα καταλαβω οτι διορθωθηκε η κατασταση? συγγνωμη για τις πολλες ερωτήσεις αλλα είχα απογοητευθει και με τις απαντησεις σας μου δωσατε κουραγιο!!:lol:

Διαφημίσεις

Mammy in love με το ικτερο ολα καλα. μετα τη φωτοθεραπεια κανενα προβλημα! αλλα εχεις δικιο, ο ηλιος βοηθαει παρα πολυ. Ξεχασα να αναφερω πως οταν ειχαμε εισαχθει για το ικτερο ειχε αφυδατωθει κιολας κατι που με αγχωσε ακομα παραπανω!

στο στηθος καθεται τις περισσοτερες φορες και μαλιστα το προτιμα οταν ειναι ανυσηχος για να ηρεμησει. απλα τις τελευταιες μερες πριν δουμε την μειωση βαρους ηθελε συνεχως να εναλλασσει το στηθος. καθοταν δυο λεπτα στο ενα εκλαιγε ξανα δυο λεπτα στο αλλο και αυτη η διαδικασια μπορει να κρατουσε ωρες. η πρωτη κινηση μου- αφου ξεκινησω να τον βαζω καθε φορα στο στηθος- ειναι να νοικιασω νοσοκομειακο θήλαστρο? προφανως με αυτο που εχω δεν θα εχω αποτέλεσμα? πρέπει να πάρω μαγια μπυρας η κάτι άλλο? και με το συμπληρωμα πως θα γινει θα του το δινω κανονικά μεχρι πότε? πως θα καταλαβω οτι διορθωθηκε η κατασταση? συγγνωμη για τις πολλες ερωτήσεις αλλα είχα απογοητευθει και με τις απαντησεις σας μου δωσατε κουραγιο!!:lol:

Μόνο το νοσοκομειακό είναι κατάλληλο για τη δουλειά που το θες

Απο συμπληρώματα αύξησης γαλουχίας προτίμησε το fenugreek (μόνο προσοχή σε περίπτωση διαβήτη ή αλλεργκιού άσθματος θα πρέπει να ενημερωθεί ο γιατρός σου)

3 χάπια Χ 3 φορές την ημέρα (σύνολο9)

θα βάζεις το μωρό στο στήθος πρώτα σε κάθε γεύμα, θα το κρατάς για όση ώρα βλέπεις να κατεβάζει γουλιές, όταν πια δεν συνεργάζεται (ούτε στο ένα ούτε στο άλλο στήθος) θα δίνεις συμπλήρωμα

Τέλος θα βάζεις το θήλαστρο για 15 λεπτά.

Στην αρχή δεν θα κοιτάς τις ποσότητες που βγάζεις

Το θήλαστρο ουσιαστικά δεν είναι για να αντλήσεις γάλα αλλά να αυξήσεις το ερέθισμα στο στήθος οπότε και το στήθος να πάρει εντολή για παραγωγή επιπλέον γάλακτος

Σε 15 μέρες μας γράφεις που βρίσκεσαι σε σχέση με το συμπλήρωμα που δίνεις και το γάλα που αντλείς και σου λέμε εκ νεου τι να κάνεις.

Ελέγχεις τις πάνες του μωρού

Θέλεις 4-5 βρεγμένες την ημέρα (ρίξε 5 κουταλιες της σουπας νερο σε μια καθαρή πανα για να καταλάβεις το βάρος περίπου -αν το μωρό ουρεί συχνότερα τότε δεν ελέγχεις το βάρος της πάνας)

ευχαριτσω πολυ! ξεκινησα ήδη να τον βάζω. θα παραγγειλω και το νοσοκομειακο θήλαστρο. τις πάνες εννοεις θα τις μετράω μετα τις δυο βδομάδες αν ελαττωσει το συμπλήρωμα, σωστα?

ευχαριτσω πολυ! ξεκινησα ήδη να τον βάζω. θα παραγγειλω και το νοσοκομειακο θήλαστρο. τις πάνες εννοεις θα τις μετράω μετα τις δυο βδομάδες αν ελαττωσει το συμπλήρωμα, σωστα?

όχι τις πάνες θα τις μετράς πάντα είναι ένδειξη ότι το μωρό τρέφεται καλά και τώρα αλλά και μετά που θα αρχίσεις να μειώνεις σταδιακά το συμπλήρωμα....

κοριτσια να ρωτησω κατι ακομα? ξεκινησα να βαζω τον μικρο στο στηθος σε καθε γευμα και η αληθεια ειναι οτι μειωνει την ποσοτητα του συμπληρωματος μονος του. αλλα κλαει καποιες φορες οταν ειναι στο στηθος και οταν πιεζω το στηθος μου τη μια στιγμη μπορει να μη βγαζει σταγονα και την αλλη να πεταγεται σαν πιδακας? παιρνω μαγια μπυρας γιατι το fenugreek δεν μπορεσα ακομα να το βρω( αθανατη ελληνικη περιφερεια:rolleyes:). διαβασα καπου για την υπερπαραγωγη και τους πιδακες αλλα εγω ειμαι τοσο σιγουρη οτι δεν εχω αρκετο γαλα. αφου να φανταστεις με το θηλαστρο τωρα με το ζορι βγαζω κι απ τα δυο 10 μλ. τι κανω λαθος?????

Διαφημίσεις

κοριτσια να ρωτησω κατι ακομα? ξεκινησα να βαζω τον μικρο στο στηθος σε καθε γευμα και η αληθεια ειναι οτι μειωνει την ποσοτητα του συμπληρωματος μονος του. αλλα κλαει καποιες φορες οταν ειναι στο στηθος και οταν πιεζω το στηθος μου τη μια στιγμη μπορει να μη βγαζει σταγονα και την αλλη να πεταγεται σαν πιδακας? παιρνω μαγια μπυρας γιατι το fenugreek δεν μπορεσα ακομα να το βρω( αθανατη ελληνικη περιφερεια:rolleyes:). διαβασα καπου για την υπερπαραγωγη και τους πιδακες αλλα εγω ειμαι τοσο σιγουρη οτι δεν εχω αρκετο γαλα. αφου να φανταστεις με το θηλαστρο τωρα με το ζορι βγαζω κι απ τα δυο 10 μλ. τι κανω λαθος?????

Είναι πιθανό ο πίδακας να προέρχεται απο κάποιον γαλακτοφόρο πόρο που είναι συμφωρημένος. Οσο για το ότι κλαίει στο στήθος, πολλά μωρά το κάνουν όταν αρχίζει να μειώνεται η ροή του γάλατος. Αν δεν θέλει άλλο απο το στήθος αυτό, βάλ τον στο άλλο.

Το ότι βγάζεις 10 μλ με το θήλαστρο δε λεει τίποτα για το πόσο γάλα μπορεί να "τραβήξει" το μωρό με το θηλασμό, οπότε μην ανησυχείς. Πάντως με τον καιρό θα αυξηθεί η ποσότητα που θα μπορείς να αντλήσεις.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

αυτό που κάνεις με την πίεση στο στήθος να το κάνεις όταν το μωρό είναι στο στήθος και αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του

λέγεται breast compression σου βάζω ένα βίντεο να καταλάβεις

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCMQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DRymUDeCAt18&ei=jfnQTfbEIdS68gOehbX_DQ&usg=AFQjCNGoI4JyptE8XedKNVAjI-AfUzKyqA

ουσιαστικά βοηθάς το μωρό να πάρει περισσότερο γάλα απο το στήθος, όταν το μωρό δεν συνεργάζεται πια το βάζεις στο άλλο

Απο υποπαραγωγή σε υπερπαραγωγή τόσο γρήγορα είναι λίγο δύσκολο

Για τη μαγιά οκ αφόυ δεν υπαρχει για την ώρα κάτη άλλο η δοσολογία είναι 3 φορές Χ 7 χάπια (σύνολο 21) των 300mg. Για δυο εβδομάδες κάνεις χρήση σταμάς για μια.

Αν θέλεις γράψε μας

πόσα γεύματα κάνετε?

πόσο συμπλήρωμα ανά γεύμα?

πόσο συνολικά?

πόσες πάνες βρέχει το μωρό?

πόσες αντλήσεις κάνεις? πότε? ποσότητα?

αν υπάρχει ζύγιση...

γενικά η συμπεριφορά του μωρου....

ΚΡΙΣΤΙΝΑ, ειμαι σιγουρη πως δεν εχω δυστυχως καν κανονικη παραγωγη οχι υπερπαραγωγη αλλα με προβληματιζει αυτο με τον πιδακα γιατι δειχνει να τον ενοχλει. Αυτο με την συμπιεση του στηθους το κανω αλλα τοτε ειδικα ειναι που τραβιεται και δυσανασχετει. Δεν ξερω τι κανω λαθος.

πόσα γεύματα κάνετε?συνηθως τρωει καθε 2 1/2 - 3 ωρες τωρα με τον μικτο. πριν με τον αποκλειστικο ηταν συνεχεια στο στηθος

πόσο συμπλήρωμα ανά γεύμα? τις τελευταιες μερες ειχε φτασει εως και 180 σε καποια συνηθως ομως 70-150. τωρα που τον θηλαζω σε καθε γευμα νομιζω πως το μειωνει μονος του και τρωει απο 70-100

πόσο συνολικά? συνολικα υπολογιζω 6-7 γευματα χωρις τον βραδινο θηλασμο με μεσο ορο 100μλ. βγαινει περιπου 600-700

πόσες πάνες βρέχει το μωρό? 4-6 πολυ καλα βρεγμενες

πόσες αντλήσεις κάνεις? πότε? ποσότητα?αντλησεις κανω ακομα με το mini electric μεχρι να κανονισω για το νοσοκομειακο συνηθως μετα απο καθε γευμα. τωρα βγαζω με το ζορι 10μλ και απ τα δυο.

αν υπάρχει ζύγιση...

09/03:4050(ξεκιναω αποκλειστικο)

26/03:4400(ξεκιναω χαμομηλι:rolleyes:)

16/04:3900(σταματαω αποκλειστικο)

γενικά η συμπεριφορά του μωρου απο τοτε που ξεκινησε το ξενο εχει ηρεμησει απιστευτα, κοιμαται, ειναι χαρουμενο, κανει κακακια. Γι αυτο πειστηκα πως ισως δεν ειχα αρκετο γαλα.

ΚΡΙΣΤΙΝΑ, ειμαι σιγουρη πως δεν εχω δυστυχως καν κανονικη παραγωγη οχι υπερπαραγωγη αλλα με προβληματιζει αυτο με τον πιδακα γιατι δειχνει να τον ενοχλει. Αυτο με την συμπιεση του στηθους το κανω αλλα τοτε ειδικα ειναι που τραβιεται και δυσανασχετει. Δεν ξερω τι κανω λαθος.

πόσα γεύματα κάνετε?συνηθως τρωει καθε 2 1/2 - 3 ωρες τωρα με τον μικτο. πριν με τον αποκλειστικο ηταν συνεχεια στο στηθος

πόσο συμπλήρωμα ανά γεύμα? τις τελευταιες μερες ειχε φτασει εως και 180 σε καποια συνηθως ομως 70-150. τωρα που τον θηλαζω σε καθε γευμα νομιζω πως το μειωνει μονος του και τρωει απο 70-100

πόσο συνολικά? συνολικα υπολογιζω 6-7 γευματα χωρις τον βραδινο θηλασμο με μεσο ορο 100μλ. βγαινει περιπου 600-700

πόσες πάνες βρέχει το μωρό? 4-6 πολυ καλα βρεγμενες

πόσες αντλήσεις κάνεις? πότε? ποσότητα?αντλησεις κανω ακομα με το mini electric μεχρι να κανονισω για το νοσοκομειακο συνηθως μετα απο καθε γευμα. τωρα βγαζω με το ζορι 10μλ και απ τα δυο.

αν υπάρχει ζύγιση...

09/03:4050(ξεκιναω αποκλειστικο)

26/03:4400(ξεκιναω χαμομηλι:rolleyes:)

16/04:3900(σταματαω αποκλειστικο)

γενικά η συμπεριφορά του μωρου απο τοτε που ξεκινησε το ξενο εχει ηρεμησει απιστευτα, κοιμαται, ειναι χαρουμενο, κανει κακακια. Γι αυτο πειστηκα πως ισως δεν ειχα αρκετο γαλα.

φουμπι δε νομίζω να είναι ο πίδακας το θέμα ... θα σου έλεγα να διακόψεις για 2-3 μέρες τη μαγιά......και να δεις τι γίνεται

η μαγιά αλλοιώνει αρκετά τη γεύση του γάλακτος και μπορεί να μην του αρέσει. (στο δικό μου μωρό δεν άρεσε) σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να απομακρυνθεί το μωρό από το στήθος.

μην πιέζεις το στήθος σου παρά μόνο αν το μωρό για 4-5 λεπτά κάνει θηλαστικές κινήσεις χωρίς κατάπωση (πιέζεις και αφήνεις, το μωρό με το που νιώσει το γάλα θα ξεκινήσει να θηλάζει και πάλι)

με το θήλαστρο που έχεις δεν μπορείς να περιμένεις κάτι παραπάνω έτσι και αλλιώς.

Προσπάθησε να έχεις τουλάχιστον 8 γεύματα στο 24ώρο και μοίρασε την ποσότητα συμπληρώματος σε ίσα μέρη

βρες κάποιο γεύμα που το μωρό δείχνει να είναι πιο συνεργάσιμο.

Σε αυτό το γεύμα αφαιρείς 30 μλ απο το συμπλήρωμα και βάζεις το μωρό ξανά στο στήθος. εδώ θα σε βοήθησει όταν δίνεις το συμπλήρωμα να έχεις το στήθος έξω έτοιμο οπότε τραβάς απαλά το μπουκάλι και περνάς το μωρό στο στήθος.

Κρατάς έτσι και σε 3-4 μέρες μειώνεις και πάλι άλλα 30 μλ...

Ελεγχόμενη μείωση έτσι το στήθος σου θα δέχεται το ερέθισμα και σε 3-4 μέρες θα προσαρμόζεται στην αύξηση της ζήτησης.

Μέχρι να σου έρθει το θήλαστρο

Για το fenugreek της σόλγκαρ μπορεί το φαρμακείο να το παραγγείλει αλλά μπορείς και εσύ με αντικαταβολή από οποιοδήποτε ηλεκτονικό φαρμακείο:wink:

Διαφημίσεις