Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συμβουλή από οπτικό, παρακαλώ

Recommended Posts

Έχω ένα παιδάκι στο σχολείο το οποίο δεν βλέπει πολύ καλά στο πίνακα και φοράει γυαλιά. Πολλές φορές δεν τα φέρνει και αναγκαστικά γυρνάω τον υπολογιστή να τα βλέπει από μένα που είμαι δίπλα της. Στο τέλος του μαθήματος πάντα γράφουμε τις εργασίες που έχουμε για το σπίτι σε ένα ειδικό τετράδιο για να το βλέπουν οι γονείς και αν έχω χρόνο της το γράφω εγώ γιατί την περιμένει έξω με το αυτοκίνητο να μην αργεί. πχ Αντιγραφή σελ. τάδε, ορθογραφία από εκεί ως εκεί κτλ.

Τις προάλλες μου είπε πως δεν ήθελε να τα γράφω εγώ γιατί την μαλώνει ο μπαμπάς που δεν προλαβαίνει, οκ δεκτό. Αυστηρός γονέας θα πεις. Σήμερα που έγινε πάλι της είπα να φέρνει τα γυαλάκια της (το οποίο και της έχω ξαναπεί) και μου είπε πως δεν την αφήνει ο μπαμπάς γιατί πρέπει να μάθει να βλέπει χωρίς τα γυαλιά. Δεν είναι ανάπηρη, της είπε.

Έμεινα άναυδη και της απάντησα ένα σκέτο καλά αλλά ήθελα να ρωτήσω αν όντως ισχύει ότι θα βελτιωθεί η όρασή της αν δεν φοράει τα γυαλιά γιατί εγώ ξέρω το ακριβώς αντίθετο. Μήπως όντως ισχύει και εγώ δεν γνωρίζω; Αν τα μικρά δεν φοράνε τα γυαλάκια τους "εκπαιδεύεται" το μάτι να διορθώσει την όραση ή πρόκειται για έναν απαράδεκτο γονέα; Αν δεν γνωρίζετε θα ρωτήσω οφθαλμίατρο τηλεφωνικά. Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Κοίτα οπτικός δεν είμαι ,αλλά φοράω γυαλιά από πολύ μικρή, χωρίς να έχω κάποιο τεράστιο πρόβλημα (είχα 1,5 βαθμό που μετα χρόνια μεγαλώνοντας έγιναν 3).

Ξέρω ότι χωρίς τα γυαλιά μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο κουραζόμουν απίστευτα, κατέβαλε τεράστια προσπάθεια για να δω και α διαβάσω, που στο τέλος με πονούσε το κεφάλι μου.

Αν γινόταν να κατέβει η μυωπία με το να μην φοράμε γυαλιά....τότε κανένας δεν θα φορούσε γυαλιά!

Αλλά άραγε έχω την απορία, είναι κακό πράγμα τα γυαλιά; Υπάρχουν τόσο όμορφα σχέδια πλέον....Και αν το ενοχλέι το παιδί, μόλις γίνει 18 τραβά ένα λέιζερ και γλιτώνει...

Εγώ το αντίθετο ξέρω, αν και δεν είμαι οπτικός. Ότι η μυωπία δεν πέφτει αλλά ίσα ίσα ανεβαίνει, αν δεν φοράς τα γυαλιά σου. Έχει μυωπία η μητέρα μου και ο άντρας μου και τους το έχει πει οφθαλμίατρος. Καλύτερα να μιλήσεις με κάποιον γνωστό σου οφθαλμίατρο και μετά να καλέσεις τον πατέρα να δεις τι θα σου πει.

Εγώ νομίζω, απ' τα λεγόμενα του παιδιού, ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι κομπλεξικός, αφού αποκαλεί αυτούς που φοράνε γυαλιά ανάπηρους.

Πρέπει να τον καλέσεις και να τον βάλεις στη θέση του, γιατί θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στο παιδί με την ανευθυνότητά του :evil:.

Το ματι ειναι απο το πιο τεμπελικα οργανα (μαζι με το εντερο). Γιαυτο και οι γιατροι δεν δινουν ευκολα γυαλι σε παιδακια ή αναλογα με την περπτωση τους κλεινουν το ενα ματακι για να δυναμωσει το αλλο (σε στραβισμο). Εχω εμπειρια απο μια φιλη μου που παρα τις εγχειρησεις και τα γυλια που φοραει διαβαζει πολυ αργα. Α! και ο αντρας μου το ιδιο, δεν προλαβαινει παντα να διαβασει τους υποτιτλους στην τηλεοραση... "Αναπηροι" ειναι και οι 2 χωρις τα γυαλια τους γιατι δεν βλεπουν τιποτα. Με τα γυαλια ομως τελειωσαν πανεπιστημια...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...