Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πολλές ώρες ύπνου, πρόβλημα παραγωγής γάλακτος?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες.

Γέννησα την μικρή μου στις 18/02 και ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή αποκλειστικό θηλασμό χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Στην αρχή είχα τις κλασσικές ανησυχίες της καθε καινούριας μαμάς για την ποσότητα γάλακτος και για το αν χορταίνει η μικρή αλλά αυτό μέχρι να βρούμε τους ρυθμούς μας. Είχα ποσότητα ώστε να κάνω μια μικρή τράπεζα γάλακτος. Η μικρή από νωρίς κοιμόταν αρκετές ώρες. Πριν κλείσουμε τους 2 μήνες κοιμόταν 7 ώρες τη νύχτα και την ημέρα έτρωγε περίπου κάθε 4 - 4.5 ώρες. Στα μεγάλα διαστήματα ένιωθα το στήθος μου να είναι πολύ γεμάτο. Τώρα η μικρή, σχεδόν 3 μηνών και έχει φτάσει τη νύχτα 8 και 9 ώρες και στην διάρκεια της μέρας μπορεί να φτάσει και 6 ώρες. Έχει 4-5 γεύματα και θηλάζει περίπου 12-15'. Την θηλάζω από το ένα στήθος σε κάθε γεύμα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι η παραγωγή έχει προσαρμοστεί και ακόμα και όταν έχει να θηλάσει από το ένα στήθος 12 και 14 ώρες δεν το νιώθω πρησμένο και φοβάμαι ότι αν αλλάξουν τα ωράριά της και συντομεύσουν τα γεύματά της ή αν αυξηθούν οι ανάγκες της δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να το προβλέψω αυτό από τώρα γιατί θέλω να κρατήσω τον αποκλειστικό θηλασμό τουλάχιστον για το 6μηνο. Σε κάποια γεύματα νιώθω ότι θέλει να φάει περισσότερο και ότι το στήθος μου έχει αδειάσει, αλλά γενικά φαίνεται να χορταίνει. Κάθε μέρα φοβάμαι μήπως ξυπνήσει νωρίτερα και δεν έχω γάλα να την θηλάσω.

Παραθέτω και τα απαραίτητα στοιχεία.

Α. 41η εβδομάδα κύησης

Β. Θύλη

Γ. Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Επισκληρίδειος

Ε. Δεν εμφάνισε νεογνικό ίκτερο

Ε. Δεν νοσηλεύτηκε.

1. 18/02 (Τοκετός): 3140 κιλά

22/02 (Έξοδος από το μαιευτήριο): 2900 κιλά

21/03: 4100 κιλά

15/04: 4850 κιλά

2. γεύματα/24ωρο: 4-5

3. θηλάζει σε όλα

4. Δεν παίρνει συμπλήρωμα

5. Δεν παίρνει συμπλήρωμα

6. θήλαστρο Medela Swing

7. Δεν κάνω συστηματικές αντλήσεις. Το χρησιμοποιούσα στην αρχή αλλά όταν βρήκαμε τους ρυθμούς μας δεν το χρησιμοποίησα ξανά.

8. Περίπου 5 πάνες το 24ωρο

9. 2 περίπου κενώσεις το 24ωρο

10. Να σημειώσω ότι έχει παλινδρόμηση και παίρνει το Epadoren από παιδίατρο γαστρεντερολόγο γιατί είχει πόνους, έβγαζε μεγάλες γουλιές και δεν μπορύσε να θηλάσει. Εγώ παίρνω μαγιά μπύρας.

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε συμβουλή.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...