Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θελει να δωσει αλλα κανεις δεν δεχεται

Danielaki

Recommended Posts

εχω καιρο να γραψω αλλα εδω και 2 μηνες με απασχολει κατι παρα πολυ..

καθε φορα που παμε στο παρκο με τη μικρη παιρνει χαλικια ή την μπαλα της και τα δινει σε αλλα παιδια (συνηθως πολυ μεγαλυτερα απο την ιδια) με απιστευτη χαρα και χαμογελο..

τα αλλα παιδια δεν παιρνουν σχεδον ποτε αυτα που τους δινει,βασικα δεν της δινουν σημασια με αποτελεσμα η δικια μας να κατεβαζει τα μουτρακια της και δειχνει στεναχωρημενη..

υπαρχει περιπτωση να το παιρνει κατακαρδα και να στεναχωριεται πραγματι?ή ακομαχειροτερα να της μεινει ως ''τραυμα'' ?

εμενα παντως σφιγγεται η καρδια μου καθε φορα που τη βλεπω ετσι..

ισως να σκεφτομαι χαζομαρες..καμια αλλη μανουλα που περνα τα ιδια?

Διαφημίσεις

καθε φορα που παμε στο παρκο με τη μικρη παιρνει χαλικια ή την μπαλα της και τα δινει σε αλλα παιδια (συνηθως πολυ μεγαλυτερα απο την ιδια) με απιστευτη χαρα και χαμογελο..

τα αλλα παιδια δεν παιρνουν σχεδον ποτε αυτα που τους δινει,βασικα δεν της δινουν σημασια με αποτελεσμα η δικια μας να κατεβαζει τα μουτρακια της και δειχνει στεναχωρημενη..

υπαρχει περιπτωση να το παιρνει κατακαρδα και να στεναχωριεται πραγματι?ή ακομαχειροτερα να της μεινει ως ''τραυμα'' ?

Αχ! ειναι τοσο γλυκια!!! με συγκινησες! και μενα παντως ο μικρος μου μονο και μονο για να τον παιξουν αλλα παιδάκια παει και τους δίνει τα παιχνίδια του.τους απλώνει το χεράκι και αν δεν θελουν να το πάρουν τα βάζει μέσα στα χέρια τους! ειναι πολύ τρυφερό παιδί και υπερβολικά κοινωνικός. αν ερθει κάποιο παιδάκι σπίτι και ειναι η ωρα να φύγει πέφτει στα πατώματα φωνάζωντας το ονομα του. η μαμα μου λέει οτι ετσι ημουν εγω. δεν επαθα κάτι...και μενα πιάνεται η ψυχή μου να βλέπω να τον αγνοούν αλλα ολα μεσα στο παιχνίδι ειναι. πολύ πιθανόν να υπάρχουν παρόμοιες καταστάσεις και στην ενήλικη ζωή του αν και το απεύχομαι.αλλωστε με κάποιο τρόπο δεν πρέπει να μαθαίνουν πως δεν ικανοποιούντε πάντα ολες μας οι επιθυμίες? εγω πάντως ισως κανω κακό αλλα προσπαθώ να του ικανοποιώ τις επιθυμίες του ισως γιατι μεχρι τωρα δεν ειναι παράλογες. ισως και το οτι ειναι τόσο τρυφερός οφείλεται στο οτι και εγω και ο μπαμπας του ειμαστε πολυ της αγκαλιάς και του σ'αγαπώ. μακάρι να μεγαλώσουμε υγιεί και καλα παιδιά!

M6bap3.png

cik1p3.png

Στιγμιαία σίγουρα θα στεναχωριέται αλλά για να της μείνει τραυμα το θεωρώ πολύ υπερβολικό...

εγω πάντως ισως κανω κακό αλλα προσπαθώ να του ικανοποιώ τις επιθυμίες του ισως γιατι μεχρι τωρα δεν ειναι παράλογες.

μην αγχώνεσαι salomi ότι κάνεις κάτι κακό...και εγώ το ίδιο έκανα και κάνω ακριβώς για το λόγο που αναφέρεις...Ότι δεν έχει παράλογες επιθυμίες..

rQGhp3.png

Συμφωνώ με την Dalia συν ότι συνήθως τα μεγαλύτερα παιδάκια δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα μωρά γιατι δεν μπορούν να παίξουν όπως αυτά. Ωστόσο στη θέση θα επιδίωκα επαφές σε παιδάκια της ηλικίας της έτσι ώστε να έχουν κοινά ''ενδιαφέροντα''. Επίσης η απόρριψη όσο και αν εμάς τις μαμάδες μας στενοχωρεί για τα παιδάκι μας είναι μια διαδικασία που πρέπει να την περάσουν 1ον γιατί ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος και 2ον για να μάθουν να ξεχωρίζουν με ποιούς μπορεί να ταιριάξουν και με ποιούς όχι.

xZBdp3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με την Dalia συν ότι συνήθως τα μεγαλύτερα παιδάκια δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα μωρά γιατι δεν μπορούν να παίξουν όπως αυτά. Ωστόσο στη θέση θα επιδίωκα επαφές σε παιδάκια της ηλικίας της έτσι ώστε να έχουν κοινά ''ενδιαφέροντα''. Επίσης η απόρριψη όσο και αν εμάς τις μαμάδες μας στενοχωρεί για τα παιδάκι μας είναι μια διαδικασία που πρέπει να την περάσουν 1ον γιατί ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος και 2ον για να μάθουν να ξεχωρίζουν με ποιούς μπορεί να ταιριάξουν και με ποιούς όχι.

Kαι εγώ συμφωνώ μαζί σου σε όλα....

Βλέπω και από το γιο μου, δυσανασχετεί όταν τυχαίνει να βρεθούμε με μικρότερα παιδάκια. Ναι μεν θα τα προσέξει, θα παίξει μαζί τους αλλά για λίγη ώρα....

rQGhp3.png

ευχαριστω για τις απαντησεις σας..ξερω οτι σκεφτομαι χαζα(τραυμα κλπ) αλλα φαινεται τοσο λυπημενη..

με τα παιδια της ηλικιας της τα παει μια χαρα και κανουν και αγκου αγκου "κουβεντουλες" αλλα δεν βρισκουμε παντα παιδια της ηλικιας μας στο παρκο..αφηστε που η Νεφελη τα κυνηγαει απο πισω τα μεγαλυτερα παιδια και κυριως τα αγορακια..salomi η δικια μας δεν ειναι καθολου της αγκαλιας..της αρεσει να μοιραζεται ομως τα παντα εκτος απ το φαι βεβαια..

ευχαριστω για τις απαντησεις σας..ξερω οτι σκεφτομαι χαζα(τραυμα κλπ) αλλα φαινεται τοσο λυπημενη..

με τα παιδια της ηλικιας της τα παει μια χαρα και κανουν και αγκου αγκου "κουβεντουλες" αλλα δεν βρισκουμε παντα παιδια της ηλικιας μας στο παρκο..αφηστε που η Νεφελη τα κυνηγαει απο πισω τα μεγαλυτερα παιδια και κυριως τα αγορακια..salomi η δικια μας δεν ειναι καθολου της αγκαλιας..της αρεσει να μοιραζεται ομως τα παντα εκτος απ το φαι βεβαια..

Ειδες βρε! ολοι οι καλοφαγαδες εχουμε καρδια μπαξε!!:) ανευ πλακας μην ανησυχεις. ξερεις ποσο πολύ αλλάζουν? απλα εχει προτιμηση στα μεγαλυτερα αγοράκια! ξερει που να επικεντρωθει το παιδι!:)))))

M6bap3.png

cik1p3.png

Δοκιμασε μια φορα να της δωσεις κατι πολυ cool (μην με ρωτας τι,δεν εχω ιδεα :lol:),κατι που θα τραβηξει σιγουρα την προσοχη των αλλων παιδιων,να τους το προσφερει να παιξουν,αν δεν την πλησιασουν πρωτα.

Σε αλλες ηλικιες και αν ηταν αγορακι,θα σου προτεινα το playstation 3 (το pocket,εγγυηση,λεμε!!!),τωρα δεν παει καπου το μυαλο μου.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

οσο για την αγκαλια ξερεις ποσες φορες με εχουν αγριοκοιταξει οι μανουλες γιατι ο μικρος μου ανοιγει τα χερια και τρεχει να αγκαλιάσει τα βλαστάρια τους??? τα τραβάνε τρομαγμένες. τι να κανω που ετσι νιώθει το παιδί!?οσο κινδυνευουν τα αλλα παιδάκια απο ιωσεις αλλο τοσο κινδυνευει και ο γιος μου. να το μαλωσω για κατι τοσο ομορφο? απλα του εξηγω πως δεν αρεσει σε ολους τους ανθρώπους η επαφη.

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Δοκιμασε μια φορα να της δωσεις κατι πολυ cool (μην με ρωτας τι,δεν εχω ιδεα :lol:),κατι που θα τραβηξει σιγουρα την προσοχη των αλλων παιδιων,να τους το προσφερει να παιξουν,αν δεν την πλησιασουν πρωτα.

Σε αλλες ηλικιες και αν ηταν αγορακι,θα σου προτεινα το playstation 3 (το pocket,εγγυηση,λεμε!!!),τωρα δεν παει καπου το μυαλο μου.

XA XA ήταν ο δικός μου και εμένα θα πούλαγε για κάτι τέτοιο:lol::lol::lol::lol:

πάντως danielaki πολλές φορές τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκι ντρέπονται κιόλλας από παντώς είδους προσφορές

rQGhp3.png

αχ συγνωμη αλλα δεν μ αρεσει καθολου αυτος ο τρόπος προσέγγισης. πολυ αλισβερίση μου κάνει.

M6bap3.png

cik1p3.png

salomi η Νεφελη μια φορα αγκαλιασε ενα κοριτσακι και καταληξανε και οι 2κατω γιατι ηταν μακρια η μια απ την αλλη και τρεξανε με πολυ φορα..αφου τσιριξαν πρωτα οταν ειδε η μια την αλλη..σαν σκηνη απο ταινια..

christiana μπορω και τωρα να της δωσω να κρατησει ps3 αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα γυρισουμε σπιτι χωρις αυτο :)

φερτο το παιδι να κανει παρεα με τη δικια μου!!!!!!!!:lol:ειναι αστειο, ειχα ακριβως τους ιδιους προβληματισμους!!! ακριβως ιδια συμπεριφορα, περιπου ενα χρονο τωρα, μονο που τωρα τους λεει κιολας: 'κοιτα τι εχω!!!' (ενα κουκλακι πχ) 'κοιτα τι κανω!!'

ε, ειναι παιδια που θελουν παρα πολυ την παρεα και την αποδοχη των αλλων.... ο συζυγος μου λεει οτι ειμαι λιγο υπερβολικη, και οτι μαλλον εμενα πειραζει περισσοτερο το θεμα....:rolleyes: παντως, οταν βρει φιλους που θα κανουν καλη παρεα, θα δεις οτι δεν θα την πειραζει τοσο οταν αλλα παιδια την αγνοουν. και θα μαθει οτι δεν εχουν παντα οι αλλοι ορεξη...τι να κανουμε!

αυτο που κανω μεχρι στιγμης ειναι να της εξηγω πχ' αυτα ειναι μεγαλα παιδια κ παιζουν μεταξυ τους, αυτο το κοριτσακι δεν εχει ορεξη αυτη τη στιγμη κτλ'.....καλυτερα να ακουει οτι υπαρχει καποιος λογος παντα, παρα να της μενει η απορια...

σε καταλαβαινω πολυ παντως!!!!!!!:lol:

χμ τωρα λυθηκε το μυστηριο που προσεξα ποτε γεννηθηκε η μικρη σου...το εχουν οι ιχθεις τελικα!!!:lol:

Διαφημίσεις

φερτο το παιδι να κανει παρεα με τη δικια μου!!!!!!!!:lol:ειναι αστειο, ειχα ακριβως τους ιδιους προβληματισμους!!! ακριβως ιδια συμπεριφορα, περιπου ενα χρονο τωρα, μονο που τωρα τους λεει κιολας: 'κοιτα τι εχω!!!' (ενα κουκλακι πχ) 'κοιτα τι κανω!!'

ε, ειναι παιδια που θελουν παρα πολυ την παρεα και την αποδοχη των αλλων.... ο συζυγος μου λεει οτι ειμαι λιγο υπερβολικη, και οτι μαλλον εμενα πειραζει περισσοτερο το θεμα....:rolleyes: παντως, οταν βρει φιλους που θα κανουν καλη παρεα, θα δεις οτι δεν θα την πειραζει τοσο οταν αλλα παιδια την αγνοουν. και θα μαθει οτι δεν εχουν παντα οι αλλοι ορεξη...τι να κανουμε!

αυτο που κανω μεχρι στιγμης ειναι να της εξηγω πχ' αυτα ειναι μεγαλα παιδια κ παιζουν μεταξυ τους, αυτο το κοριτσακι δεν εχει ορεξη αυτη τη στιγμη κτλ'.....καλυτερα να ακουει οτι υπαρχει καποιος λογος παντα, παρα να της μενει η απορια...

σε καταλαβαινω πολυ παντως!!!!!!!:lol:

χμ τωρα λυθηκε το μυστηριο που προσεξα ποτε γεννηθηκε η μικρη σου...το εχουν οι ιχθεις τελικα!!!:lol:

Κι εγω της εξηγω οτι ειναι μεγαλυτερα παιδια και οτι δε μπορει να παιξει μαζι τους και οτι μπορει να κανει μπουμ αν πηγαινει πολυ κοντα τους..

ο αντρας μου δε,δεν ανησυχει που το παιδι κανει μουτρακια αλλα εκνευριζεται που παει μονο σε αγορακια!!

ενα αγορακι της εδωσε σημασια προχθες..πηρε τα χαλικια που του εδωσε η δικια μας και την ευχαριστησε..του αγκαλιασε το ποδι του γελασε και δεν τον ξαναπλησιασε..

το χαρηκα..κι αυτη το ιδιο..οταν του γυρισε την πλατη και πηγε ξανα στα χαλικακια της,ξεφυσηξε με ικανοποιηση και δεν εδινε πλεον σημασια στα αλλα παιδια..

ωρες ωρες μου ρχεται να πιασω ολα τα παιδια του παρκου και να τους πω να της δινουν λιγη σημασια :D:D

Βάλτε και τα αιγοκερακια στη λίστα. Κι εμένα το κάνει ο γιος μου και στεναχωριεμαι ,δεν ξέρω τι να του πω όταν με κοιτάει μ αυτό το απορημενο βλεμμα

αυτο το βλεμμα!!σαν να σε τσιμπαει καποιος με μια καρφιτσα την καρδια καθε φορα που σε κοιταει ετσι..

XA XA ήταν ο δικός μου και εμένα θα πούλαγε για κάτι τέτοιο:lol::lol::lol::lol:

πάντως danielaki πολλές φορές τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκι ντρέπονται κιόλλας από παντώς είδους προσφορές

ναι το ξερω..νιωθουν και αμηχανα γιατι δεν ξερουν και τι να κανουν..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...