Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δάνειο αυτοκινήτου

Recommended Posts

(Νομίθζω ότι έχω βάλει το θέμα στη σωστή κατηγορία, αν όχι ζητώ συγνώμη)

Πριν από 3 χρόνια πήρα δάνειο για αγορά αυτοκινήτου διάρκειας 4 χρόνων με σταθερό επιτόκιο.

Πληρώνω κανονικά όλες μου τις δόσεις χωρίς ούε μια μέρα καθυστέρηση.

Αποφάσισα, για να γλιτώσω το πάνε έλα στην τράπεζα, να αποπληρώσω το δάνειο. Σύμφωνα με τη λίστα των δόσεων που μου έχουν δώσει, το υπόλοιπο κεφαλαίου είναι περίπου 2500 ευρώ. Σύμφωνα με τη δική μου λογική, αυτό σημαίνει ότι έχω ακόμα να πληρώσω 2500 ευρώ, αν συνεχίσω να πληρώνω με δόσεις που έχουν τόκους κλπ.

Σήμερα που πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα να ρωτήσω το ακριβές υπόλοιπο, μου είπαν ότι είναι 2880 ευρώ, γαιτί περιλαμβάνεται και άλλη μία δόση (δεν ξέρω πού βρέθηκε αυτή) και ότι δεν μειώνεται το ποσό και πληρώνω κανονικά και όλους τους τόκους, σαν να πλήρωνα άλλο έναν χρόνο το δάνειο.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με απλά λόγια πώς γίνεται αυτό;

Διαφημίσεις

Απο την στιγμη που εχεις σταθερο επιτοκιο εχει και ποινη προεξοφλησης......Οποτε δεν σε συμφερει να το ξοφλησεις....Βαλε τα λεφτα στην τραπεζα και με παγια εντολη πληρωνε το ποσο της δοσης σου καθε μηνα και καθαρισες με τα πανε ελα......

Εγω αυτο θα εκανα......

Απο την στιγμη που εχεις σταθερο επιτοκιο εχει και ποινη προεξοφλησης......Οποτε δεν σε συμφερει να το ξοφλησεις....Βαλε τα λεφτα στην τραπεζα και με παγια εντολη πληρωνε το ποσο της δοσης σου καθε μηνα και καθαρισες με τα πανε ελα......

Εγω αυτο θα εκανα......

Απλά όταν υπέγραψα για το δάνειο μου είπαν ότι όποτε θέλω το εξοφλώ χωρίς ποινή, και αφαιρούνται και οι τόκοι των επιπλέον μηνών. Επίσης, μου είχαν πει ότι μπορώ σε όποια στιγμή θέλω να καταθέσω ένα ποσό και να μειωθούν οι δόσεις μου.

Μάλσιτα, στο συμβόλαιο που υπέγραψα λέει "ο οφειλέτης έχει την ευχέρια ολικής ή μερικής προπληρωμής των μελλοντικών του δόσεων, με την προϋπόθεση ότι α) η προπληρωμή θα γ΄λινετι ασε ημερομηνία καταβολής δόσης, β) θα έχει ολοσχερώς εξοφλήσει τις ττυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές του, γ) το ποσό της προπληρωμής δεν είναι μικ΄ροτερο των 2 δόσεων, και δ) εφόσον πρόκειται για χρηματοδότηση με περίοδο χάριτος να έχει ειδοποιήσει την τράπεζα τουλάχιστον 45 μέρες πριν από την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης και σε άλλη περίπτωση να ειδοποιέι εγγράφως την τράπεζα τουλάχιστον 30 μέρες πριν την προπληρωμή. Σε κάθε περίπτωση προπληρωμής, ο οφειλέτης διακιούται έυλογης μείωσης επί του κόστους της χρηματοδότησης."

Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι;;;;;;

Ίσως ένα πτυχίο και 2 μεταπτυχιακά να μην είναι αρκετά για να καταλάβω!

Δεν εχεις κρατησει τις αποδειξεις απο ολες τις δοσεις που εχεις πληρωσει?

Εαν ναι, βαλτα κατω και υπολογισε και πηγαινε και αποδειξε τους το.

επισης η ποινη προεξοφλησης ειναι παρανομη τα τελευταια 3 χρονια περιπου.

τις περισσοτερες φορες οι τραπεζες συνεργαζονται με εισπρακτικα γραφεια-αυτοι που σε περνουν οταν νεχεις καθυστερησει να πληρωσεις- που δεν ξερουν τι τους γινεται.

Μαζεψε τα αποδεικτικα σου και ρωτα και εναν δικηγορο.

MD1op3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...