Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγη πολης μακρια απο οικογενεια...


Recommended Posts

κοριτσαρες γεια σας και απο μενα!το θεμα μου ειναι το εξης και οποια εχει βρεθει σε παρομοια κατασταση θελω να μου δωσει τα φωτα της!φευγουμε απο Αθηνα(οπου ειναι οι δικοι μου)και ανεβαινουμε Θεσσαλονικη(οπου ειναι τα πεθερικα με τα οποια δεν θα ελεγα οτι εχουμε και καλες σχεσεις,τι πρωτοτυπο αλλωστε!) αλλα ας οψεται η οικονομικη κριση!!!σκεφτομαι πως θα ειναι μακρια απο τους δικους μου που βρε αδερφε εχεις εναν ανθρωπο δικο σου να πεις τον πονο σου,θα βρω δουλεια,θα κανω φιλους;τα πανω κατω Αθ.-Θεσ. με δυο μωρα δεν ειναι και πολυ ευκολα ουτε και οι δικοι μου να ανεβαινουν συχνα.με προβληματιζει πολυ η καινουργια αρχη,και αν δε μπορω να προσαρμοστω ευκολα,και αν τα βρω σκουρα με τα πεθερικα,και αν...,και αν......Θα εχω τον αντρουλη μου και τα παιδακια μου πανω απο αολα αλλα ουσιαστικα μονη μου θα ειμαι(καταλαβαινετε πως το λεω).

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γειαααα:-).Μην προβληματίζεσαι και τόσο πολύ...Ο σύζυγος είναι πολύ κοντά με τους δικούς του;Θέλει πολλές επαφές;Θα μείνετε κοντά στα πεθερικά σου;Ρωτάω πολλά ε;Σίγουρα μια αλλαγή τέτοιου είδους είναι δύσκολη στην αρχή...Κι εγώ με τον σύζυγο μου είχα φύγει για κάποιο διάστημα και είχαμε πάει σε νησί μακρυά από όλους αλλά ήταν η καλύτερη φάση:D!Αν ο σύζυγος δεν είναι κολλημένος με τους δικούς του πιστεύω πως δεν θα έχεις πρόβλημα:wink:!

Link to comment
Share on other sites

Mην προβληματιζεσαι καθολου. Μια χαρα θα εισαι.

Πριν καποια χρονια φυγαμε με τον αντρα μου απο Ελλαδα και πηγαμε Αμερικη οι δυο μας, με τα δυο μικρα παιδια μας.

Μακρια απ ολους και ολα. Περασαμε τελεια!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα...σίγουρα στην αρχή θα είναι δύσκολα,σίγουρα θα σου λειπουν οι δικοί σου κι οι φίλοι σου..σιγά σιγά όμως θα συνηθίσεις και δεν θα σου φαίνεται τόσο...εγώ είμαι πλέον 3 χρόνια Θεσσαλονίκη.Είναι μια πολύ όμορφη πόλη για να ζει κανείς και σίγουρα πιο ανθρώπινη απο την Αθηνα.Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι και όλα θα πάνε καλά..Εξάλλου αυτό που μετράει είναι να είσαι καλά με τον άνθρωπό σου και τα παιδάκια σου,όπου κι αν είναι αυτό!

xceZp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εγω μενω Αθηνα και οι δικοι μου μενουν επαρχια.Μνω διπλα στην πεθερα μου προσωρινα.Ο αντρας μου εχει εδω τη μανα του τα αδερφια του...ολη του την οικογενεια κοινως.Εγω δεν εχω κανεναν.Δε θα σου πω ψεμματα...με την πεθερα μου εχω θεματα αρκετα.Πολλες φορες μου λειπει που δεν εχω καποιον δικο μου εδω.Δεν εχω βοηθεια απο πουθενα(ουτε απο την πεθερα μου ετσι οπως ειμαστε)...με το μωρο ολα μονη μου τα λουστηκα...και η μαμα μου στεναχωριεται που ειναι μακρυα και δεν μπορει να με βοηθησει...αλλα οκ δεν παραπονιεμαι.Μια χαρα τα καταφερνω και μονη μου.Βεβαια ζουσα ηδη 10 χρονια μακρυα απο τους δικους μου και πριν το γαμο οποτε ειχα συνηθισει να μην εχω βοηθεια και να στηριζομαι μονο σε μενα.Μην αγχωνεσαι,ολα καλα θα πανε...καινουρια αρχη.Με την πεθερα σου μονο φιοντισε εξαρχης τη συμπεριφορα σου αφου δεν τα πατε και τελεια ωστε να μπουν τα απαραιτητα ορια.Εγω να σου πω την αληθεια θεωρω οτι το καλυτερο ειναι να ειαι μακρυα και απο μαμα και απο πεθερα για να εχεις και την ησυχια σου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγω να σου πω την αληθεια θεωρω οτι το καλυτερο ειναι να ειαι μακρυα και απο μαμα και απο πεθερα για να εχεις και την ησυχια σου.

Καλημέρα:-)!Θα συμφωνήσω με αυτό το σχόλιο 100%:D!Το καλύτερο είναι μακρυά από όλους;).

Link to comment
Share on other sites

Mammy in love σε διαβάζω έτσι χαρόυμενη που είσαι και μου φτιάχνεις το κέφι!! Στο θέμα μας..

Αν δεν μένεις δίπλα-πάνω-κάτω, πλάγια:D απο τα πεθερικά σου, μια χαρά θα τα πάτε...και καλύτερα απο πριν μη σου πω. Συμφωνώ με τις τσούπρες οτι μακριά απο γονείς και πεθερικά είναι καλύτερα και δένεται το ζευγάρι περισότερο μιας και αεκ των πραγμάτων θα πρέπει να στηρίζετε ο ένας στον άλλο..

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια ολες!με τα πεθερικα μαλλον θα ειμαστε στην ιδια περιοχη,ελπιζω οχι διπλα(αν και αυτο εχουν στο νου τους)!!οι σχεσεις μας τωρα που ειμαστε Αθηνα ειναι ασχημες ολο αυτο τον καιρο,τωρα πανω δε ξερω τι να περιμενω.Ο αντρας μου υποστηριζει εμενα στις μεταξυ μας παρεξηγησεις(εμενα και των πεθερικων),τωρα πανω αν ειμαστε και κοντα τι να πω δε ξερω ελπιζω να αλλαξουν τα πραγματα.Θα προτιμουσα να ημασταν μακρια απο ολους να μην μας δημιουργει και κανενας προβλημα!!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα δεν ξέρω σε τι φάση είστε με το σύζυγο από οικονομικής πλευρας, αλλα εγώ θα πρότινα αν υπάρχει η δυνατότητα να μη δουλεψεις αρχικά, για να κρατάς εσύ τα παιδιά και να μη δημιουργηθούν εξαρχής υποχρεώσεις με γιαγια παππού. Εαν δεν υπάρχουν ήδη καλές σχέσεις, μη περιμενεις να βελτιωθούν. Και ν ασου πω, και στη διπλανή πόρτα να μένεις, είναι ΜΟΝΟ στο δικό σου χέρι πόσο διάπλατα θα ανοιγεις τη πόρτα σου. Θέσε όρια από την αρχή κι ας στραβώσουν. Μετά θα είναι δύσκολο. Αλήθεια, επειδή κι εγώ από θεσσαλονίκη είμαι, αν επιτρεπεται σε ποια περιοχή θα μείνετε. Πάντως από άποψη ενοικίου και κόσμου ο Εύοσμος είναι καλή περίπτωση. Θα κάνεις και πολλές γνωριμίες με νέα ζευγάρια με παιδάκια και έτσι εξαρχής θα έχεις παρεούλα. Ιδίως αν μείνετε σε οικοδομή από τη πρώτη μέρα θα νιώσεις ωραία.

Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη μεν, αλλα για τα παιδία πολύ καλύτερη περίπτωση από την ΑΘήνα.

Μη φοβάσαι καθόλου!!! Δες το σαν πρόκληση.

Αν ψάξεις για δουλειά σε τι περίπου σκέφτεσαι;;

gth0p3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

το ίδιο ακριβώς έκανα εγώ πριν 2 1/2 χρόνια έφυγα απο αθήνα όπου ήταν όλοι οι δικοί μου(και δεν είχα φύγει ποτέ απο εδώ ακόμα και τις σπουδές μου εδώ τις έκανα)και πήγα με τον τότε αρραβωνιαστικό μου τώρα άντρα μου θεσσαλονίκη..

βέβαια εγώ δεν είχω παιδιά οπότε είναι κάτι βασικό αυτό...

στην αρχή η αλήθεια είναι πως ήταν δύσκολα για μένα..δεν είχα κανέναν μα κανέναν!!!!!!

με τον καιρό όμως άρχισα να συνηθίζω να κάνω παρέες και γενικά να αποκτώ την ζωή μου εκεί.

ο πρώτος χρόνος θα είναι λίγο δύσκολος και περίεργος, μετά θα σου αρέσει...αρκεί να θες ..

εμένα βέβαια με βοήθησε πάρα πολυ ο άντρας μου και με στήριξε σε αυτό.

αν θες την συμβουλή μου μην κατεβαίνεις συχνά αθήνα...είναι ψυχοφθόρο για σένα και για τους δικούς σου εδώ...

σκέψου πως πηγαίνεις σε μια πάρα πάρα πάρα πολύ όμορφη πόλη!!!!!!

εμείς γυρίσαμε πριν μερικούς μήνες ξανά αθήνα και περιμένω πως και πως να ξαναφύγω να πάω θεσσαλονίκη (αν και αποκλείεται αλλά ελπίζω)

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

Link to comment
Share on other sites

και η δικη μου γνωμη ειναι ορια και οσο γινεται μακρια απο τα πεθερικα μιας και δεν υπαρχουν ηδη καλες σχεσεις!θα συνηθισεις με τον χρονο την αλλαγη πολης αλλα τα πεθερικα δεν αλλαζουν...

οποτε σιγουρα ισσοροπια οσο μπορεις και αντε με το καλο στην πολη μας!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

φιλεναδα νομιζω οτι κανατε την καλυτερη επιλογη..μακρυα απο την Αθηνα και ιδιως αν εχεις μικρα παιδια!θα δεις θα συνηθισεις και σιγουρα θα εισαι πολυ χαρουμενη για την επιλογη σας.Εγω και ο αντρας μου ειμαστε και οι δυο απο Αθηνα αλλα λογω του οτι ειναι στρατιωτικος εχουμε φυγει εδω και εξι χρονια ,πιστεψε με ειναι τα καλυτερα χρονια της ζωης μας!δεν θελαμε να πηγαινουμε στην Αθηνα ουτε για μια ωρα!καλα τωρα που εχουμε και τα μωρα.. δεν το συζητω νιωθω ευτυχης που τα παιδια μου θα μεγαλωσουν εκτος Αθηνων .Η Θεσσαλονικη δεν ειναι χωριο μια μεγαλη πολη σαν την Αθηνα ειναι αλλα ρε παιδι μου ειναι αλλο το κλιμα, δεν ξερω και εγω βρεθηκα εκει και μου ελεγε ο αντρας μου σιγα τι διαφορα εχει κλπ , αλλα εγω ετσι το ενιωσα..Σκεψου εμεις ειμασταν Αλεξανδρουπολη και τωρα στην Κω και δεν μπορω να πω πικρα το νησι γιατι δεν μπορεις να φευγεις ευκολα λογω του χρηματικου , αλλα αν μου ελεγες να γυρισω στην Αθηνα δεν υπηρχε περιπτωση να παω!το μονο που με στενοχωρει ειναι οτι δεν μπορω να βλεπω τους δικους μου συχνα αλλα προσπαθω να μην το σκεφτομαι γιατι ειναι κατι που με πληγωνει..ετσι και εσυ θα βρεις φιλους ,στανταρ, θα ειναι πιο χαλαροι οι ρυθμοι της ζωης σας..θα το καταλαβεις με τον καιρο θυμισου με οταν θα ερχεται το απογευμα ή το σαβ/κο και θα εχεις την ευκολια να πεις δεν παμε εκει για καφε?αντε μωρε δεν βγαζουμε τα παιδια μια βολτα..στην Αθηνα δεν νομιζω να γινόταν αυτο..

Συγγνωμη για το μεγαλο post αλλα ειλικρινα πιστευω οτι η αποκεντρωση ειναι η λυση για να ζησουμε τουλαχιστον πιο ηρεμοι! ;)

0e3Lp3.pngF2pnp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

σκεφτομαι πως θα ειναι μακρια απο τους δικους μου που βρε αδερφε εχεις εναν ανθρωπο δικο σου να πεις τον πονο σου,θα βρω δουλεια,θα κανω φιλους;

 

Θα κάνεις,ξεκινώντας από μένα!;):D

Link to comment
Share on other sites

Έφυγα από την Αθήνα και πήγα στη Μύκονο όταν παντρεύτηκα τον άντρα μου..Μείναμε σε ένα σπίτι στο ίδιο οικόπεδο με τα πεθερικά μου..Η αρχή ήταν πολύυυυυυυυυυυυ δύσκολη..είναι άλλο πράγμα να φύγει το ζευγάρι και να πάει σε ουδέτερο μέρος (μακριά από όλους κι από όλα)και άλλο να μείνεις κοντά στα πεθερικά.. Κάθε μέρα στεναχωριομουν, κάθε μέρα θύμωνα, κάθε μέρα έκλαιγα..κυρίως από κουβέντες και συμπεριφορά από μέρους των πεθερικών μου..όχι ότι είναι κακοί άνθρωποι..απλά εντελώς διαφορετικής νοοτροπίας από τη δική μου οικογένεια..δεν μπορούσα να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης τους..μου έλειπαν και οι δικοί μου,οαδερφός μου,οι φιλοι μου κτλ..Συνήθισα όμως..λίγο νερό στο κρασί και από τις δυο πλευρές και όλα πήγαν καλά..τώρα είμαστε μια χαρά.. Απλά όταν στεναχωριέσαι και θυμώνεις με τα πεθερικά σου, μηνκάθεσαι να τα λες στον άντρα σου..θα χαλιέστε χωρίς λόγο και άκρη δεν θα βγάλεις ποτέ..είναι δύσκολη η θέση του γιατί είναι γονείς του..εγώ αυτό έκανα και μου βγήκε σε καλό..πάρε τη μαμά σου,ή μια φίλη τηλέφωνο και ξεθύμανε..μην λες τίποτα στον άντρα σου..

Καλή τύχη να έχετε και με λίγη υπομονή όλα θα πάνε καλά!

Link to comment
Share on other sites

Απλά όταν στεναχωριέσαι και θυμώνεις με τα πεθερικά σου, μηνκάθεσαι να τα λες στον άντρα σου..θα χαλιέστε χωρίς λόγο και άκρη δεν θα βγάλεις ποτέ..είναι δύσκολη η θέση του γιατί είναι γονείς του..εγώ αυτό έκανα και μου βγήκε σε καλό..πάρε τη μαμά σου,ή μια φίλη τηλέφωνο και ξεθύμανε..μην λες τίποτα στον άντρα σου..

Καλή τύχη να έχετε και με λίγη υπομονή όλα θα πάνε καλά!

Εδωσες την πιο σωστή συμβουλή !!

jHgFp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...