Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εχω μπερδευτει απιστευτα με....

Recommended Posts

την υπερπληροφορηση σχετικα με τον αποκλειστικο θηλασμο σε σημειο που πιστευω οτι βλαπτει αντι να ωφελει!! θηλαζω αποκλειστικα εδω και 22 μερουλες το νινακι μου..εχω κι εγω μπει στην διαδικασια να διαβαζω σχετικα με τον θηλασμο.. κι εχω μπερδευτει σχετικα με το τι πρεπει να τρωω και τι οχι...δλδ μην τρως γαλακτοκομικα,φρουτα, καρυκευματα κτλ κτλ..και ειναι λογικο να εχω πανικοβληθει και να τα εχω κοψει εκ των προτερων απο φοβο μηπως και κανει το μωρο αλλεργια..ή που το παραμικρο σφιξιμο η κλαμα μου δημιουργει ενοχες <<αραγε τι κακο εφαγα παλι??>>....ο μικρος μου εν τω μεταξει διαρκως σφιγγεται και κοκκινιζει χωρις απαραιτητα να κλαιει ενω τρωει κανονικοτατα και παιρνει βαρος μια χαρουλα!

τελικα οντως πρεπει να μην τρωμε συγκεκριμενα τροφιμα???ουφ

Διαφημίσεις

μηπως εχεις μπερδευτει με την παραπληροφορηση; γιατι στο φορουμ δεν θα βρεις καποια σοβαρη αποψη υπερ της μη καταναλωσης πολλων τροφων προληπτικα κ χωρις να συντρεχει λογος ή υποψια ακομα....Εκτος ισως απο τα γαλακτοκομικα, οπου υπαρχει μια αποψη να καταναλωνονται με μετρο...

εγω παντως τροω τα παντα ποτε δεν προσεξα ιδιαιτερα απλα δεν επινα αλκοολ και δεν καπνιζα και εαν επινα κανα ποτιρακι το μηνα...δεν εκανα τιποτα ιδιαιτερο απλα ενα θα σου πω...επαθα γαστρεντεριτιδα κολλησαν ολοι εκτως απο την κορη μου που θηλαζει!!!τυχαιο???δεν νομιζω!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Κάθε φορά που ένας επαγγελματίας υγείας, ένας συγγενής ή ένας φίλος παραπληροφορεί την έγκυο ή θηλάζουσα μητέρα, παραθέτοντας εκτενή κατάλογο των περιορισμών που πρέπει αυτή να εφαρμόσει στη διατροφή της για όσο θηλάζει, ενθαρρύνει την απόφαση της ίδιας γυναίκας να μην ξεκινήσει το θηλασμό ή να τον σταματήσει πρόωρα. «Μην τρως πορτοκάλια, μπανάνες, φράουλες, γαλακτοκομικά, λάχανο, κρεμμύδι, σκόρδο , ξηρούς καρπούς , φράουλες..». Η αλήθεια είναι ότι το ταξίδι στο άγνωστο που λέγεται γαλουχία δεν απαιτεί από τη μητέρα κανέναν ειδικό περιορισμό, είναι ένα όμορφο ταξίδι με όλη τη χαρά που προσφέρει μια συνηθισμένη, φυσιολογική ζωή.

Το παιδί που θηλάζει μια μαμά που δεν έχει και το καλύτερο διαιτολόγιο είναι πολύ πιο ασφαλές και υγιές από το παιδί που δε θηλάζει καθόλου τη μαμά που κάνει την ιδανική διατροφή.

http://pediatros-thes.gr/?page_id=625

Στέλιος Παπαβέντσης-πιστοποιημενος συμβουλος θηλασμου IBCLC

απο κει και περα θα ακουσεις ενα σωρο εξυπναδες ''τρωγε κοτοσουπα'', ''μην πινεις νερο οταν θηλαζεις γιατι αραιωνει το γαλα'', ''μην τρως σκορδο γιατι δεν θα θελει το γαλα σου'' κλπ..οτι βλακεια ερχεται στο κεφαλι του καθενος..

το παιδακι σου εαν εχει καποια αλλεργια θα φανει στην πανα του και θα κινηθεις αναλογα τοτε..το να κοψεις προληπτικα τα παντα, δεν βοηθαει κανεναν!

83hKp3.png

Γεια και από μένα:D!Ο μπεμπάκος μου έχει πλέον χρονίσει και πίνει το γαλατάκι της μαμάς του.''Παν μέτρον άριστον'';).Αυτό που σίγουρα δεν κάνει να φας η΄να πιείς είναι ο δυόσμος.Από κει και πέρα τρωφές που προκαλούν αεριάκια στα αντεράκια μας όπως μπρόκολο ,γίγαντες ,φασολάδα τα καταναλώνεις με μέτρο.Και χρειάζονται και προσοχή τα πολλά γαλακτωκομικά.Εννοείται πως κάπνισμα και αλκοόλ:evil:(νομίζω η φάτσα τα λέει όλα).Όλα καλά λοιπόν και τίποτα δεν είναι δύσκολο;).Καλή συνέχεια:D

Διαφημίσεις

καλα μου ακουγονται ολα αυτα κοριτσια και με ενθαρρυνουν γιατι ειμαι μεσα στο αγχος μη τυχον και κανω κατι και διακοψω τον θηλασμο..σημερα το μωρακι μου ενω πινει γαλα νευριαζει αποτομα και γκρινιαζει οταν τον εχω στο στηθος σαν να παλευει κανει...εχω αρκετο γαλατακι και αγχωνομαι μηπως φταιει κατι που εχω φαει!!

ο δυοσμος γιατι; επισης το καπνισμα γιατι οχι; η αγλαια εχει πει καλυτερα να θηλαζει μια μητερα που καπνιζει παρα να δινει ξενο. δεν ειπε να καπνιζει πανω απο το μωρο, αυτο ειναι αυτονοητο (ενταξει , οχι για ολους...:rolleyes:)

αν κατι μειωνει το γαλα ειναι το φασκομηλο, αλλα κ παλι χρειαζεται να πινεις μερικα φλιτζανια την ημερα καθε μερα για να συμβει αυτο.

αν εχεις αρκετο γαλα οπως λες, συμβαινει συχνα η ροη να το ενοχλει, με αλλαγη στασης θα το καταλαβεις αν ηταν αυτο. κατα τα αλλα μετρα πανες, ζυγισμα μια φορα την εβδομαδα κτλ...για να βλεπεις αν σιτιζεται καλα.

επισης αν θες να δεις κουφα/κουλα κτλ περι θηλασμου, μπες στο τοπικ ''τι αλλο θ'ακουσω' κ θα δεις πολλα...:rolleyes:

κυριως μπες εδω:http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34236&page=44

ο δυοσμος γιατι; επισης το καπνισμα γιατι οχι; η αγλαια εχει πει καλυτερα να θηλαζει μια μητερα που καπνιζει παρα να δινει ξενο. δεν ειπε να καπνιζει πανω απο το μωρο, αυτο ειναι αυτονοητο (ενταξει , οχι για ολους...:rolleyes:)

ο δυόσμος λενε κόβει το γάλα.... δε ξέρω....

πάντως στο πρώτο μου παιδί, έβγαζα τότε με το θήλαστρο, ξεχάστηκα έφαγα δυόσμο και την άλλη μέρα από 200ml που έβγαζα τη φορά με το θήλαστρο έβγαζα 30ml με το ζόρι.... ίσως να ήταν τυχαίο....

πάντως τώρα ο μικρός μου είναι 8 μηνών σχεδόν και γάλα πίνει μόνο δικό μου.... στην αρχη με όλη τη παραπληροφόρηση ετρωγα πολύ λίγα πράγματα... κάποια φάση το συζητάω εδώ πέρα με την Αγλαία και ξεκίνησα πάλι να τρώω τα πάντα χωρίς το μωρό να έχει κανένα πρόβλημα!!!!! :wink:

η γκρίνια σε τόσο μικρό μωρό μάλλον οφείλεται σε κολικούς.....

Το πρωτο διμηνο ολα σχεδον τα μωρακια εχουν πονακια,αερια,σφιγγονται για να κανουν τα κακα τους,ζοριζονται...ολα αυτα ειναι απολυτως φυσιολογικα.δυσαρεστα μεν γιατι ταλαιπωρουνται τα κακομοιρα αλλα φυσιολογικα.Εμενα σπαραζε απο τους κολικους για κανα 2 εβδομαδες και μαζι του σπαραζα κι εγω που το εβλεπα ετσι.Δοκιμασα να κοψω γαλακτοκομικα,οσπρια,χορταρικα,καρυκευματα,καφεδες,σοκολατες ειχα φτασει να τρωω ελαχιστα πραγματα αλλα βελτιωση ιδιαιτερη δεν ειδα.Καποια στιγμη στις 40-50 μερες του περασαν και ηρεμησε.

Ολα με μετρο κανουν...εγω τα μονα που δεν καταναλωνω ακομα και τωρα ειναι τα οσπρια.Πινω μισο καφεδακι τη μερα,κανω και 1-2 τσιγαρα δυστυχως.Μη πολυτρελλαινεσαι με οτι ακους και διαβαζεις...και μη στερεισαι τροφιμα χωρις λογο.Μονη σου θα καταλαβεις αν υπαρχει κατι που ενοχλει το παιδι....

κι εγω τα μπιφτεκια μου τα τρωω με δυοσμο..δεν εχω καποιο προβλημα..

και σιγουρα μην περιμενεις οτι υπαρχει καποια τροφη που αν την φας ως δια μαγειας την αλλη μερα θα σου κοπει το γαλα..καμια σχεση..δεν υπαρχει τετοιο πραγμα..τρωγε ελευθερα.. : )

83hKp3.png

Διαφημίσεις

εμενα η παιδιατρος μου ειπε "θα τρως τα παντα αλλα με μετρο"...τον πρωτο καιρο απεφευγα καποια πραγματακια αλλα μετα το διμινο ετρωγα τα παντα αλλα προσεχα να μην κανω υπερβολες...τον πρωτο καιρο εχουν πονακια τα μωρα...καποια στιγμη θα περασουν και το νινακι σου θα ειναι πιο καλα...να σου ζησει και να το χαιρεσε!!!!

κοριτσια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας!! νιωθω καλυτερα ψυχολογικα οταν μου τα λενε κι αλλες μανουλες!!! οσο για το καπνισμα :oops: κανω σταθερα 3 τσιγαρα τη μερα..στην εγκυμοσυνη ουτε για αστειο απλα τωρα με το τσαγακι μου το θεωρω μια μικρη δικη μου στιγμη! ελπιζω να μην βλαπτω το μωρο... δλδ η ποσοτητα νικοτινης ειναι αμελητεα στα 3 τσιγαρα ετσι διαβασα...

την υπερπληροφορηση σχετικα με τον αποκλειστικο θηλασμο σε σημειο που πιστευω οτι βλαπτει αντι να ωφελει!! θηλαζω αποκλειστικα εδω και 22 μερουλες το νινακι μου..εχω κι εγω μπει στην διαδικασια να διαβαζω σχετικα με τον θηλασμο.. κι εχω μπερδευτει σχετικα με το τι πρεπει να τρωω και τι οχι...δλδ μην τρως γαλακτοκομικα,φρουτα, καρυκευματα κτλ κτλ..και ειναι λογικο να εχω πανικοβληθει και να τα εχω κοψει εκ των προτερων απο φοβο μηπως και κανει το μωρο αλλεργια..ή που το παραμικρο σφιξιμο η κλαμα μου δημιουργει ενοχες <<αραγε τι κακο εφαγα παλι??>>....ο μικρος μου εν τω μεταξει διαρκως σφιγγεται και κοκκινιζει χωρις απαραιτητα να κλαιει ενω τρωει κανονικοτατα και παιρνει βαρος μια χαρουλα!

τελικα οντως πρεπει να μην τρωμε συγκεκριμενα τροφιμα???ουφ

Κορίτσι μου ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ θα τρως τα πάντα. Με μέτρο.

Δεν θα πλακωθείς πχ στις σοκολάτες γιατί μπορεί να πυροδοτήσεις αλλεργία (όπως έκανα εγώ)

Πού στο φορουμ είδες γραμμένο ότι πχ δεν θα καταναλώνεις γαλακτοκομικα εκ των προτέρων, χωρίς το μωρό να έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα;;;

Ήμαρτον, υπάρχει η παραπληροφόρηση αλλά πιστεύω ότι πρέπει και να αντιλαμβανόμαστε ακριβώς τι διαβάζουμε.

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ. Με αυτό σαν γνώμονα θα προχωράς.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

οσο για το καπνισμα :oops: κανω σταθερα 3 τσιγαρα τη μερα..στην εγκυμοσυνη ουτε για αστειο απλα τωρα με το τσαγακι μου το θεωρω μια μικρη δικη μου στιγμη! ελπιζω να μην βλαπτω το μωρο... δλδ η ποσοτητα νικοτινης ειναι αμελητεα στα 3 τσιγαρα ετσι διαβασα...

Αρκεί να μην θηλάζεις αμέσως μετά και να αλλάζεις ρούχα. Η ποσότητα νικοτίνης που θα περάσει στο γάλα είναι αμελητέα είτε καπνίσεις 1 τσιγάρο ή 1 πακέτο. το πρόβλημα βρίσκεται στη νικοτίνη που απορροφά το δέρμα σου και επικάθεται στα ρούχα σου.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Κορίτσι μου ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ θα τρως τα πάντα. Με μέτρο.

Δεν θα πλακωθείς πχ στις σοκολάτες γιατί μπορεί να πυροδοτήσεις αλλεργία (όπως έκανα εγώ)

Πού στο φορουμ είδες γραμμένο ότι πχ δεν θα καταναλώνεις γαλακτοκομικα εκ των προτέρων, χωρίς το μωρό να έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα;;;

Ήμαρτον, υπάρχει η παραπληροφόρηση αλλά πιστεύω ότι πρέπει και να αντιλαμβανόμαστε ακριβώς τι διαβάζουμε.

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ. Με αυτό σαν γνώμονα θα προχωράς.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου! βεβαια στο οτι πρεπει να αντιλαμβανομαστε τι ακριβως διαβαζουμε θα θελα να σου πω οτι εχεις δικιο: γιατι συμπερανες οτι αναφερομαι στο φορουμ??? παραπληροφορηση μεσω ιντερνετ γενικως....οπου υπαρχει πληθωρα αρθρων σχετικα με το θηλασμο!!!

Διαφημίσεις

δεν εχεις αδικο..:evil:

κυκλοφορουν αρθρα στο ιντερνετ που υπογραφουν γυναικολογοι, διατροφολογοι και αλλοι ειδικοι που αναφερουν ενα σωρο ανακριβειες και λανθασμενες πληροφοριες οσον αφορα τον θηλασμο..

γι αυτο καλο ειναι να το διασταυρωνεις αν εχεις απορια..

83hKp3.png

Αρκεί να μην θηλάζεις αμέσως μετά και να αλλάζεις ρούχα. Η ποσότητα νικοτίνης που θα περάσει στο γάλα είναι αμελητέα είτε καπνίσεις 1 τσιγάρο ή 1 πακέτο. το πρόβλημα βρίσκεται στη νικοτίνη που απορροφά το δέρμα σου και επικάθεται στα ρούχα σου.

Αυτό ούτως ή άλλως ισχύει και στις μητέρες που δεν θηλάζουν και ένας λόγος παραπάνω γιατί το παιδί είναι 100% εκτεθειμένο στις βλαβερές ουσίες του καπνού και της νικοτίνης επειδή το παιδί δεν προστατεύεται από τον θηλασμό.

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Εμείς θηλάζουμε 8 μήνες και συνεχίζουμε.....

Μην αγχώνεσαι, τα πάντα μπορείς να τρως, απόλαυσέ το, είναι συναίσθημα που δεν περιγράφεται και δεν μοιράζεται με κανέναν άλλο παρά μόνο με το παιδί σου !!!

Να θυμάσαι κάθε φορά που θηλάζεις το μωράκι σου ότι του δίνεις χρυσάφι εκείνη τη στιγμή (ακόμη κι αν έχεις φάει σκόρδο ή έχεις κάνει και κανένα τσιγάρο)!!!!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

καλα μου ακουγονται ολα αυτα κοριτσια και με ενθαρρυνουν γιατι ειμαι μεσα στο αγχος μη τυχον και κανω κατι και διακοψω τον θηλασμο..σημερα το μωρακι μου ενω πινει γαλα νευριαζει αποτομα και γκρινιαζει οταν τον εχω στο στηθος σαν να παλευει κανει...εχω αρκετο γαλατακι και αγχωνομαι μηπως φταιει κατι που εχω φαει!!

Όλες μας περάσαμε λίγο πολύ τέτοιες φάσεις, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, κι εμένα για 2-3 εβδομάδες κάποια στιγμή το έκανε και αγχωνόμουν τότε πολύ, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το έκανε.... πέρασε όμως.

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Εμείς θηλάζουμε 8 μήνες και συνεχίζουμε.....

Μην αγχώνεσαι, τα πάντα μπορείς να τρως, απόλαυσέ το, είναι συναίσθημα που δεν περιγράφεται και δεν μοιράζεται με κανέναν άλλο παρά μόνο με το παιδί σου !!!

Να θυμάσαι κάθε φορά που θηλάζεις το μωράκι σου ότι του δίνεις χρυσάφι εκείνη τη στιγμή (ακόμη κι αν έχεις φάει σκόρδο ή έχεις κάνει και κανένα τσιγάρο)!!!!

προσυπογραφω στα παραπανω!!! πραγματικα δεν μπορουσα καν να φανταστω τι συναισθηματα και τι ικανοποιηση αισθανεσαι με τον θηλασμο...ειναι μια πραξη ασυγκριτης αξιας...πραγματικα απορω γιατι καποιες γυναικες δεν θηλαζουν!! σκεφτομαι τα οσα χανουν σε συναισθηματικο κιολας επιπεδο και απορω!! οταν κοιταω το μικρουλι μου να εχει πασαλειφθει με γαλατακι και να γερνει το κεφαλακι του προς τα πισω γεματο ικανοποιηση ειμαι ευτυχισμενη!!!

Έτσι ακριβώς !!! Προχθές μου πέρασε από το μυαλό πως κάποια στιγμή θα τελειώσει όλο αυτό και πραγματικά έκλαψα μόνο με την ιδέα.

Πολλές κοπέλες θεωρούν τον θηλασμό δέσμευση γι'αυτό και δεν το κάνουν, εγώ πάλι ελευθερία. Γλιτώνεις από πολλά, μπουκάλια, αποστειρωτές, θερμός, κουτάκια με σκόνη γάλακτος και κυρίως χρόνο!!!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

αν κατι μειωνει το γαλα ειναι το φασκομηλο, αλλα κ παλι χρειαζεται να πινεις μερικα φλιτζανια την ημερα καθε μερα για να συμβει αυτο.

αν εχεις αρκετο γαλα οπως λες, συμβαινει συχνα η ροη να το ενοχλει, με αλλαγη στασης θα το καταλαβεις αν ηταν αυτο. κατα τα αλλα μετρα πανες, ζυγισμα μια φορα την εβδομαδα κτλ...για να βλεπεις αν σιτιζεται καλα.

επισης αν θες να δεις κουφα/κουλα κτλ περι θηλασμου, μπες στο τοπικ ''τι αλλο θ'ακουσω' κ θα δεις πολλα...:rolleyes:

κυριως μπες εδω:http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34236&page=44

Για το τσιγάρο το γράφω για την μυρωδιά του σώματος για κανένα άλλο λόγο αλλά για το δυόσμο το ξέρω από σύμβουλο θηλασμού ,από τον γυναικολόγο μου που μου είχε απαγορεύσει το δυόσμο από την εγκυμοσύνη και από την μάνα μου:rolleyes:.Παλιά βάζαν δυόσμο στη μασχάλη για να κοπεί το γάλα:shock:...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...