Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μωράκι 5,5 μηνών,πως απασχολείται;

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια.

Ο μπέμπης μου είναι 5,5 μηνών και τον τελευταίο μήνα έχει γίνει λίγο γκρινιάρης και πολύ νευρικός.Πάντα ήταν ζωηρός βέβαια,αλλά τωρα το έχει παρακάνει!Τον αφήνω στο γυμναστήριο να παίξουμε και κλαίει αμέσως,μερικές φορές χτυπιέται κιόλας.Μου είπε η παιδίατρος οτι θα έχει σύντομα δόντια αλλά να φταίει αυτό;Το καλό είναι οτι ούτε η αγκαλιά τον ηρεμεί!όλο κάπου θέλει να πάει.Παίζουν μόνα σε αυτή την ηλικία;Ή είναι μικρούλης;Τα δόντια τα κάνουν τόσο ευερέθιστα;Καμία συμβουλή από πιο κάποιες πιο έμπειρες;:D

Διαφημίσεις

Υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά αντικείμενα με έντονα χρώματα και ήχους για αυτή την ηλικία...

Θυμάμαι πως της μικρής μου της άρεζε να της μιλάω και να της τραγουδάω όλη την ώρα. Δεν έχει σχέση τί λες... αρκει να ακούει τη γλυκιά φωνούλα της μανούλας!

Επιπλέον πολλά παιχνίδια και κυλίσματα στο κρεβάτι...

Δοκίμασε να κάτσεις μαζί του στο χαλί να παίξεις. Κι εμένα καθόταν δύσκολα στο γυμναστήριο, αλλά αν ήμουν κάτω κι εγώ έπαιζε περισσότερο.

Επίσης στο ριλάξ. προσπάθησε να τον παίξεις, να του τραγουδάς.....

Εμείς του παίζαμε κιθάρα και καθόταν και μας χάζευε.

Είναι μια μεταβατική περίοδος τώρα, μέχρι να μάθει να κάθεται μόνος του, χωρίς στήριξη. Εκεί είναι πιο εύκολο για το παιδί να παίξει.

ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ειναι πιστευω.ειναι ταλαιπωρια μεγαλη πρωτα για το παιδι και μετα και για σενα...καλη δυναμηηηηηηηηηη-οσο για το παιχνιδι ολα τα παραπανω που ειπαν τα κοριτσια.

σε αυτήν την ηλικία συνήθως τους πιάνει μια περίεργη γκρίνια να πω, ανησυχία να πω. .. Αυτό που έσωζε ήταν το γυμναστήριο του (είχα δύο να φανταστείς για να μην βαριέται). Και όλη την ώρα ασχολιόμουν μαζί του. Θα σου πρότεινα επίσης να βάλεις σε ένα χαλί ένα πάπλωμα και ασχολήσου μαζί του εκεί κάτω μαζί με παιχνίδια και σε λίγο καιρό θα αρχίσει να σου κάνει και τις τούμπες του...

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Διαφημίσεις

Μα μέχρι τώρα το γυμναστήριο ήταν το αγαπημένο του!Γι'αυτό μου κάνει εντύπωση...Να του τραγουδάω τρελαίνεται,απλά αυτές τις μέρες δείχνει πολύ θλιμμένος να το πω?Σα να μην θέλει τίποτα...Δεν ήταν ποτέ πολύ της αγκαλιάς για να υποθέσω οτι ζητάει αυτό.Ελπίζω αν στηριχτεί να είναι καλύτερα."kiki"αυτό που λες...το άγχος του αποχωρισμού???Από τότε που έγινε 4,5-5 μηνών...γκρίνια...και οταν είσαι νεα αγχώνεσαι επειδή δεν μπορείς να το ευχαριστήσεις με τίποτα!

Υπάρχουν μωράκια που θέλουν συνεχώς την παρουσία των γονέων τους. Βέβαια απο το έχω διαβάσει το άγχος αποχωρισμού συνήθως γίνεται πιο έντονο στην ηλικία των 9 με 10 μηνών και μετά. Σε αυτήν την φάση που είστε εσείς πιθανόν να περνάει και ένα άλμα ανάπτυξης΄. Στα άλματα αυτά τα παιδιά τείνουν να είναι πιο σιωπηλά και να τρώνει συνήθως πιο πολύ (εμένα το αντίθετο δεν έτρωγε καθόλου) και είναι και πιο ανήσυχα στον ύπνο. Απλά το μόνο που μπορείς να κάνεις απο εδώ και πέρα είναι να τον βγάζεις έξω με το καρότσι για να ξεχνέται. Απλά ξεχνάς τις δουλειές όταν είναι ξύπνιος και εάν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι τον μεταφέρεις όπου είσαι.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Συμφωνω οι βόλτες θα ωφελήσουν . Πάντως όλες οι ξαφνικές εναλλάγες στις διαθεσεις τους κατα ένα μεγάλο ποσοστό οφείλονται σίγουρα στον πόνο από τα δοντάκια τους . Εγω τωρα στους 8 και δεν μπορώ να την αφήσω λεπτό ... τωρα ξεκιναει το αγχος του αποχωρισμού .Λες και καταλαβαίνει ότι πλησιαζει ο καιρός να γυρίσω στην δουλειά .

jHgFp3.png

Pepi σου έχω και καλύτερο!κλαίει στο καρότσι!(Έχω κάνει και αντίστοιχο post)Πάντως τώρα τελευταία είναι πολύ καλύτερα,κάνει τις τουμπίτσες του και χαζογελάει.Τώρα με το καρότσι...ουφφφ κάθε μέρα και κάτι άλλο!!!:P

Διαφημίσεις

Οντως κάθε μερα δεν ησυχάζεις ποτε , εμείς στην φαση αυτη δεν μπορει καθολου να με βλεπει να φευγω απο το δωματιο ...το κακό είναι ότι σε λίγες μερες θα φυγω για την δουλειά .

Πάντως κάθε φορα που πάω εστω στο σούπερ παιρνω ενα καινουργιο μικρο παιχνιδακι για αλλαγή γιατι τα βαριουνται εύκολα ..

jHgFp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...