Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βλαστοκύτταρα σε Μητέρα-Λητώ-για όσες γέννησαν πρόσφατα ή πρόκειται να γεννήσουν εκεί

Recommended Posts

Βλαστοκύτταρα σε Μητέρα-Λητώ. Ερώτημα για όσες μανούλες γέννησαν πρόσφατα ή πρόκειται να γεννήσουν εκεί

Γεια σας

είμαι νέα στο φόρουμ, περιμένω κοριτσάκι (1ο παιδάκι) και πρόκειται να γεννήσω σύντομα στο Μητέρα (έχω ΠΗΤ 3-6-11). Οπως θα γνωρίζετε, σε Μητέρα και Λητώ προσφέρεται εδώ και λίγους μήνες δωρεάν η οικογενειακή φύλαξη και η δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος (ΟΠΑ). Θα με ενδιέφερε να μάθω από κοπέλες που πρόκειται να γεννήσουν όπως κι εγώ σε ένα από τα δύο μαιευτήρια τι σκέφτονται να κάνουν σχετικά με αυτό το ζήτημα, αλλά και από εκείνες που γέννησαν πρόσφατα εκεί τι αποφάσισαν τελικά. Αποφασίσατε για οικογενειακή φύλαξη ή για δωρεά? και για τη δωρεά επιλέξατε την Ακαδημία ή τη stem health?

Προσωπικά έχω μπερδευτεί κάπως με αυτό το θέμα αν και θεωρώ ότι το έψαξα αρκετά. Κατ' αρχήν έχω αποφασίσει ότι θα κάνω οικογενειακή φύλαξη των μεσεγχυματικών (ιστός ομφάλιου λώρου) και δωρεά του ΟΠΑ. Πήγα στο σεμινάριο της Ακαδημίας, πήρα το υλικό, διάβασα τις συμβάσεις ενώ ζήτησα και πήρα και από τη stem health τις αντίστοιχες συμβάσεις. Αρχικά είχα σκεφτεί να τα δώσω στην Τράπεζα της Ακαδημίας, τώρα όμως σκέφτομαι ότι αφού μπορεί να γίνει δωρεά χωρίς να πρέπει να τρέχουμε εμείς να παραδώσουμε το δείγμα ίσως είναι πιο λογικό να δωρίσω το ΟΠΑ στη stem health όπου και η φύλαξη μεσεγχυματικών κοστίζει λιγότερο. Από την άλλη, στο θέμα της δωρεάς η Ακαδημία μου φαίνεται πιο οργανωμένη - με σύμβαση, έλεγχο του δείγματος κλπ- οπότε σκέφτομαι μήπως εκεί η δωρεά πιάνει πιο πολύ τόπο...Μπέρδεμα!

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις γνώμες και τις απαντήσεις σας και συγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο ποστ...

Εύχομαι σε όσες περιμένουν, με το καλό να κρατήσουν τα μωράκια τους και σε όσες μανούλες τα έχουν ήδη στην αγκαλιά τους να είναι πάντα γερά!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...