Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αμνιοπαρακέντηση: Διευρυμένο Πακέτο

Recommended Posts

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αμνιοπαρακέντηση λόγω ηλικίας (37), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ιασώ πριν από 3 εβδομάδες περίπου και πραγματικά ήταν πολύ σύντομη και εντελώς ανώδυνη η διαδικασία. Ζήτησα το διευρυμένο πακέτο (€850, αντί €750 του κλασσικού) στο οποίο ανιχνεύονται και άλλες ανωμαλίες εκτός του καρυότυπου.

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με το γιατρό μου είναι άριστα. Ωστόσο, το χαρτί με τα αποτελέσματα που μόλις πήρα (το οποίο δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς γράφει) δε φαίνεται να περιλαμβάνει κάτι πλέον των αποτελεσμάτων του καρυότυπου.

Έχει κάνει κάποια άλλη μαμά-to-be το διευρυμένο πακέτο ώστε να με διαφωτίσει καταρχάς τι γράφει και δεύτερον πως/που αναγράφονται τα επιπλέον αποτελέσματα πέραν του καρυότυπου? Ο γιατρός μου απλά μου απαντά ότι όλα είναι φυσιολογικά, αλλά υποψιάζομαι ότι τα περί διευρυμένου πακέτου κάπου ξεχάστηκαν...

Διαφημίσεις

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αμνιοπαρακέντηση λόγω ηλικίας (37), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ιασώ πριν από 3 εβδομάδες περίπου και πραγματικά ήταν πολύ σύντομη και εντελώς ανώδυνη η διαδικασία. Ζήτησα το διευρυμένο πακέτο (€850, αντί €750 του κλασσικού) στο οποίο ανιχνεύονται και άλλες ανωμαλίες εκτός του καρυότυπου.

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με το γιατρό μου είναι άριστα. Ωστόσο, το χαρτί με τα αποτελέσματα που μόλις πήρα (το οποίο δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς γράφει) δε φαίνεται να περιλαμβάνει κάτι πλέον των αποτελεσμάτων του καρυότυπου.

Έχει κάνει κάποια άλλη μαμά-to-be το διευρυμένο πακέτο ώστε να με διαφωτίσει καταρχάς τι γράφει και δεύτερον πως/που αναγράφονται τα επιπλέον αποτελέσματα πέραν του καρυότυπου? Ο γιατρός μου απλά μου απαντά ότι όλα είναι φυσιολογικά, αλλά υποψιάζομαι ότι τα περί διευρυμένου πακέτου κάπου ξεχάστηκαν...

Η διευρυμένη εξέταση λέγεται MLPA και πρέπει να αναγράφεται σε ξεχωριστό χαρτί όπου φαίνονται αναλυτικά και τα επιπλέον σύνδρομα που εξετάζει (στο ΙΑΣΩ νομίζω εξετάζουν περίπου 21 σύνδρομα, σε κάποια άλλα κέντρα περίπου 31). Έλεγξε πρώτα την απόδειξή σου και αν γράφει διευρυμένο πακέτο ή MLPA (πέραν του καρυότυπου), ζήτα τα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ πολύ mariob, το ζήτησα και μου είπαν ότι καθυστερεί περισσότερο και θα τα λάβω εντός αυτής της εβδομάδας. Εντυπωσιάστηκα από το πόσο άσχετος είναι ο γιατρός μου όμως... Δε θα έπρεπε έστω να τους είχε ρίξει μια ματιά? Δε θα έπρεπε να έχει κι εκείνος την απάντηση στο που είναι τα διευρυμένα??... Χμμμ...

Η διευρυμένη εξέταση λέγεται MLPA και πρέπει να αναγράφεται σε ξεχωριστό χαρτί όπου φαίνονται αναλυτικά και τα επιπλέον σύνδρομα που εξετάζει (στο ΙΑΣΩ νομίζω εξετάζουν περίπου 21 σύνδρομα, σε κάποια άλλα κέντρα περίπου 31). Έλεγξε πρώτα την απόδειξή σου και αν γράφει διευρυμένο πακέτο ή MLPA (πέραν του καρυότυπου), ζήτα τα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα του διευρυμένου πακέτου ακολουθούν μετα απο 1 εβδομάδα περίπου τον κλασικό καρυότυπο . Γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να αναζητήσετε τις απαντήσεις αργότερα η να περιμένετε να σας ενημερώσουν για το αποτέλεσμα από το Μαιευτήριο.

το διευρυμένο πακέτο - καρυοτύπου περιλαμβάνει εξέταση μικρών αποσπάσεων περιφερικών ακρων χρωμοσωμάτων και ακολουθεί την εξέταση καρυοτύπου .

Η απάντηση συνήθως βγαίνει μετά μερικές μέρες

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...