Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ HELP!!!!

Recommended Posts

Η κορη μου ειναι 2 ετων, ενω μεχρι τωρα ολα μια χαρα με τον υπνο, κοιμοταν στο κρεβατι της, κ μεσημερι και βραδυ, πιναμε γαλατακι, διαβαζαμε παραμυθια, κ πηγαιναμε μονη της για νανι,.....εχει εδω και κανα 2 βδομαδες, οπου δεν ξεκολαει απο το κρεβατι μας!!! οταν της λεω παμε για νανι στο κρεβατακι σου, κ την παιρνω απο το χερακι , αρχιζει υστερια, κλαμα, κ τρεμει απο τα νευρα της!!! ε και γω δεν μπορω να κανω αλλιως, και κοιμαται στο κρεβατι μας , κ αργοτερα οπου την εχει παρει ο βαθυς υπνος, με διαδικασιες πατημα γατας!!!! , την παω στο κρεβατι της! κ μετα το πρωι ξυπναει κατα τις 7 κ ερχετε παλι στο κρεβατι μας! καμμια ιδεα πως θα κοπει αυτο? εχω αγχωθει!!! δεν εχω καποια αλλη λυση! να την βαλω με το ζορι, οχι, νομιζω οτι αυτο ειναι πολυ βιαιο!! κ να κλαιει σαν υστερικο πριν παει για υπνο, νομιζω οτι ειναι μεγα λαθος. περιμενω συμβουλες.

Διαφημίσεις

Ναι ναι ας μας πουν καμια ιδέα....ομοιοπαθούσα εδώ!! :lol: Η κόρη μου 23 μηνών από 18 μηνων το ξεκίνησε όλο αυτό ενώ πρώτα κοιμόταν όλο το βραδυ στο κρεβατι της κ ακόμα δεν το έχουμε κόψει...:rolleyes: Βγάλαμε κ τα κάγκελα του κρεβατιού κοιμόταν για περίπου ένα μήνα κ ξανα τα ίδια!:rolleyes:

sjCrp3.png

και γω δεν μπορω να κανω αλλιως, και κοιμαται στο κρεβατι μας , κ αργοτερα οπου την εχει παρει ο βαθυς υπνος, με διαδικασιες πατημα γατας!!!! , την παω στο κρεβατι της! κ μετα το πρωι ξυπναει κατα τις 7 κ ερχετε παλι στο κρεβατι μας!

Κοίτα ο δικός μου είναι 5,5 ετών τον πέρνει ο ύπνος στο σαλόνι και μετά τον βάζω όπου θέλω...

εγω δεν της εχω παρει ακομα κρεβατι, μηπως πρεπει? και αλλαξει η ψυχολογια της? φοβαμαι μην πεσει. κινειται πολυ το βραδυ.

Ναι να το κάνεις, θα συζητήσεις πολύ μαζί της πριν και φυσικά η επιλογή θα είναι δική της...να βάλεις προστατευτικό κάγκελο που μπαίνει και βγαίνει...

rQGhp3.png

Οταν αρχισε να το κανει αυτο η κορη μου, της πηρα κανονικο κρεβατι, αγορασα κοριτσιστικα σεντονακια με πριγκηπισσες, καρδουλες κοκ κ της πιπιλουσα το μυαλο για το ποσο ωραιο ειναι το καινουριο της κρεβατι, οτι θα κοιμαμαι εγω εκει γιατι μου αρεσει πολυ, οτι ειναι μεγαλη κλπ...Για λιγο καιρο επιασε το κολπο κ κοιμοταν στο κρεβατακι της. Τωρα που εχουμε ενα μπεμπη που ακομα κοιμαται στο δωματιο μου, η σουσουραδα ξυπναει μες τη νυχτα κ ερχεται να χωθει στο κρεβατι μας. Δεν γυρναει με τιποτα στο δικο της ο,τι κ αν κανω!!!!! Οποτε εχω υπομονη μεχρι να μεγαλωσει λιγο το μωρο μηπως -λεω- κοιμηθουν κ τα 2 στο δωματιο τους...

Προτεινω λοιπον, να βγαλεις τα καγκελα απο την κουνια, να την κανεις λιγο πιο ελκυστικη για κοριτσακι πλεον κ οχι για μωρο, ισως κ τις πρωτες μερες να καθεσαι διπλα στο κρεβατακι μαζι της μεχρι να αποκοιμηθει. Ειμαι κατα στο να την αφησεις να κλαιει κ να χτυπιεται μονη της, καλυτερα παρτο με το μαλακο κ καντην να αισθανθει σαν μεγαλη κοπελα.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Διαφημίσεις

ναι βρε κοριτισια, κ γω δεν θελω να κλαιει πριν παει για υπνο, κριμα ειναι, αλλωστε τι ζηταει το μικρουλι, να νιωθει την μαμα κ τον μπαμπα διπλα της, σκεφτειτε ποση ασφαλεια νιωθουν τα μικρουλια, κ ποση ευτυχια ! θα περασουν αυτες οι στιγμες κ θα τις νοσταλγουμε μετα.

Ναι τελικα μηπως να τις παρω κρεβατι

Κοιταξε, το παιδι μπορει να περασει λιγη ωρα μαζι σας να παιξετε στο κρεβατι, να χουζουρεψετε αλλα αλλο αυτο κι αλλο να κοιμαται στο κρεβατι σας. Κι εγω ειμαι της αποψης να της παρεις αλλο κρεβατι αν εχεις κουνια ακομα. Παντως κι εμεις ειχαμε το ιδιο προβλημα, στην αρχη πηγαινα και ξαπλωνα κι εγω στο κρεβατι του μεχρι να κοιμηθει, μετα ξαπλωνα μαζι του για 5 λεπτα, μετα καθομουν στο πατωμα και μου κραταγε το χερι και σταδιακα το κοψαμε τελειως. Καλο κουραγιο:-)

ναι βρε κοριτισια, κ γω δεν θελω να κλαιει πριν παει για υπνο, κριμα ειναι, αλλωστε τι ζηταει το μικρουλι, να νιωθει την μαμα κ τον μπαμπα διπλα της, σκεφτειτε ποση ασφαλεια νιωθουν τα μικρουλια, κ ποση ευτυχια ! θα περασουν αυτες οι στιγμες κ θα τις νοσταλγουμε μετα.

Τωρα ειπες την σωστη κουβέντα.....τετοιες στιγμες θα τις ψαχνεις μετα μερικα χρόνια....δεν υπαρχει τπτ καλυτερο απο δυο μικρα χερακια να σε αγκαλιαζουν και να σε σφιγγουν.....:P

λοιπον κοριτσια, βγαλαμε το καγκελο της κουνιας, ξεκινησαμς να περναμε περισσοτερο χρονο μεσα στο δωματιο της, (γιατι ειναι μεζονετα και δεν περνουσε κ πολυ ωρα μεσα στο δωματιο της) το γαλα στο κρεβατι της με τα χιλια ζορια, κ κλαματα, κ μετα με παραμυθακια κτλ, (το 1ο βραδυ εκλεισα την πορτα απο το δικο μας δωματιο κ κρεμιοταν απο το πομολο κλαιγοντας) κ επισης της ειπα την ιστορια οτι το βραδυ μπορει να ερθει ο λυκος μεσα στο δωματιο του μπαμπα κ της μαμας, (ο αντρας μου ειπε οτι αυτο ειναι αντιπαιδαγωγικο, καλα ναι, για βρες μου εσυ τροπο!)κ τελικα χθες πηγε μονη της μεσα, κ ολα ενταξει. Μονο που γυρω στις 5-6 το πρωι,.....σηκωνετε και κλαιει κ ερχετε στο κρεβατι μας!! εκει δεν μπορω να κανω κατι, ευελπιστω μονο να μην ξυπναει το βραδυ. Παντως, εχουμε ξεκινησει ερευνα αγορας παιδικου κρεβατιου.

παντως βρε κοριτσια, το βραδυ που ερχετε στο κρεβατι ,μας, μωρε το μικρουλι μου, ειναι τοσο τρυφερουλι, ξαπλωνει στο στηθος μου κ κοιμαται, χωνετε στην αγκαλια μου, μου βαζει το χερακι της κ με αγκαλιαζει κ αλλα τετοια τρυφερα.....ο αντρασ μου δε, καλα, λιωνει...

Διαφημίσεις

Ειστε σε καλο δρομο! Μπραβο! Οσο για το οτι σηκωνεται το βραδυ, κανονικα θα επρεπε να την ξαναβαζεις στο κρεβατακι της οσες φορες χρειστει, στην πραξη ομως αυτο ειναι δυσκολο καποιες φορες. Πχ με την κορη μου δεν επιασε ποτε, ετσι οποτε τυχει να ξυπνησει το βραδυ κ να ερθει στο κρεβατι μας, την παιρνω αγκαλια κ κοιμομαστε μαζι κ ειναι τελεια!! ΧΑΧΑΧΑ!!! Το μονο που θελω να σου πω ειναι αυτο με το λυκο. Προσεξε το γιατι μπορει να της δημιουργησει μεγαλα προβληματα στον υπνο (εφιαλτες, φοβιες κλπ). Ξερω τετοια περιστατικα που αμα τα διηγηθω θα φριξουμε ολοι μαζι. Καλυτερα να της εξηγεις πολλες φορες με λογικα επιχειρηματα, πιστεψε με, θα καταλαβει. Επαναληψη μητηρ πασης μαθησεως...κ τα μυαλα μας στο χερι...

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

LOUCI μου αφου αρεσει σε ολους σας γιατι αγχωνεσαι και στεναχωριεσαι αντι να απολαμβανεις αυτες τις μοναδικες στιγμες με το παιδακι σου? εμεις ειχαμε τρομερο προβλημα με τον υπνο απ' την αρχη αλλα τωρα με τον ερχομο του αδερφου του εστρωσε απιστευτα. ομως ποτε δεν του στερησαμε την ζεστασια που χρειαζοταν οταν ηθελε να κοιμηθει μαζι μας. αλλωστε μεχρι ποτε λες να κρατησει αυτο. τα χρονια φευγουν τοσο γρηγορα και η στιγμη που δεν θα μας θελουν πια κοντα τους μην νομιζεις πως αργει...Αν φυσικα σας δημιουργουσε προβλημα ειναι αλλο θεμα αλλα αφου λες πως αρεσει και στους τρεις δεν βρισκω το λογο να νιωθεις ασχημα.

ναι εχετε δικιο, οσον αφορα τον λυκο...θα την κοψω την ιστορια σιγια σιγα...αλλα πραγματικα ηταν η τελευταια λυση μου. κ χτθες μου λεει: μαμα αν ερθει ο λυκος τι θα κανοουμε??? ελιωσααααα....το μικρουλι μου ....κ θα παρουμε κρεβατι παιδικο να απλωνετε !!!!

ειχα το ιδιο προβλημα με τον δικο μου.ιστοριες για τον ''κυριο'' που περναει εξω απο τα σπιτια και βλεπει αν τα παιδακια βρισκονται στο κρεβατι τους και τετοια...Ολα τελειωνουν οταν ξεκιναει το σχολειο.κουραζονται και τοτε δεν ξαναξυπνανε ολη τη νυχτα.τι κριμα!!!ειναι απολαυση 2 παιδικα χερακια να σε αγγαλιαζουν τη νυχτα!!!:lol::lol::lol:

• 4 εβδομάδες μετά...

Η μπουμπουκιτσα μας απο την πρωτη μερα κοιμοταν μονη της στο δωματιο της.11 μηνων κρυωσε .Την εφερα στο κρεβατι μου για να την εχω κοντα μου τη νυχτα.(την λυπομασταν:().Αυτο ηταν κολλησε.Μετα απο μερικες εβδομαδες και αρκετη γρινα καταφεραμε να την κοιμησουμε στο δικο της κρεβατακι.Πριν 20 μερες παλι κρυωσε και εκανα παλι το λαθος να την παρω κοντα μας μονο που αυτη τη φορα το ζητουσε με σπαρακτικο κλαμα.:cry: Λιωνεις και μονο στην εικονα του μωρου σου να κλαιει και να σου ζηταει αγκαλιτσα οταν καιγεται στον πυρετο...Η καθε μια απο μας θα λυποταν το μωρακι της και θα το επερνε κοντα της !!Τωρα πια ειμαστε στη φαση που κοιμαται και δεν κοιμαται μαζι μας.Την κοιμιζω στο δικο της και γυρω στις 5:30μ-7:30 φωναζει...''μανουλα μανουλα ξυπνησε η Βαλια'':shock::lol:.Την φερνω κοντα μας και κοιμαται αμεσως μολις ακουμπησει στο μαξιλαρι:confused::confused:..Η μαμα μου παντως λεει πως οποια μανα πει πως δεν κοιμησε εστω για μια νυχτα το μωρο της διπλα της δεν λεει αληθεια.Ας ειναι καλα κι ας κοιμουντε οπου και οπως θελουν .

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Ναι βρε κοριτσια.. ας ειναι καλα και ας κοιμουνται οπου θελουν.. συμφωνω. Αλλα τι γινεται στη περιπτωση που ο πασας μου κοντευει να φτασει τα 3 1/2 και ακομα δε καταφερνω να τον στειλω στο κρεβατι του? Απολαυσα πολυ ολες τις νυχτες με τα χερακια του να με αγκαλιαζουν και τη γλυκεια του ανασα να με νανουριζει.. Απλα τωρα πια, δεν χωραμε!!!

Εχω προσπαθησει πολλες φορες.. Τι καινουριο κρεβατι πηραμε...-κομηθηκε κανα δυο μερες μια χαρα. Μετα παλι κλαματα και υστεριες για να ερθει μαζι μας. Τι με χριστουγενιατικα φωτακια γεμισα το δωματιο του... τιποτα αυτος! Μετα καναμε συμφωνια, να τον κοιμιζω στο κρεβατι μου, και οταν τον παρει ο υπνος να τον παω στο κρεβατι του. Οκ. εγινε 2-3 μερες, μετα παλι τα ιδια! Δεν εχω δυναμη να τον αφησω να κλαιει μονος του ομως.. Καμια συμβουλη???

Θα σας πω εγω τι εκανε η νυφη μου, μιας που εγω δεν εχω παιδακι ακομα, θα σας φανει σιγουρα αντιπαιδαγωγικο, αλλα επιασε!

Η μικρη γυρω στους 16 μηνες ηθελε να κοιμαται στο κρεβατι της μαμας κια του μπαμπα, και η νυφη μου δεν την αφησε να ξαπλωσει μαζι τους...της ειπε πως εχει δικο της δωματιο και κρεβατι και πρεπει να παει να κοιμηθει εκει, ε η μικρη δεν πηγαινε φυσικα και εκλαιγε, την ηρεμισε η μαμα της και επειδη δεν ηθελε να παει, αυτα στις 3 τη νυχτα, την αφησε και κοιμηθηκε στο χαλι, της εστρωσε ενα παπλωμα κατω και κοιμηθηκε εκει...απο τοτε δεν ξαναζητησε την ζεστασια του διπλου κρεβατιου...!!!:wink:;-):wink:

Ωχ μωρε.. οχι και κατω το μωρουλινι!!!! Επιασε παντως ε? Δυστυχως δεν υπαρχει περιπτωση να το κανω εγω...Τετοιες μεθοδοι, οπως κι αυτη που απλα αφηνεις το παιδι να σκασει απο το κλαμα στο κρεβατι του, ισως ειναι αποτελεσματικες αλλα τις θεωρω απολυτα σκληρες. Ξερω πως καποια στιγμη θα ειναι ετοιμος να παει στο κρεβατι του απο μονος του..Οπως εκανε και με τις πανες..και με τις πιπιλες.. Ελπιζω μονο να μην αργησει κι αλλο!

• 3 εβδομάδες μετά...
Ωχ μωρε.. οχι και κατω το μωρουλινι!!!! Επιασε παντως ε? Δυστυχως δεν υπαρχει περιπτωση να το κανω εγω...Τετοιες μεθοδοι, οπως κι αυτη που απλα αφηνεις το παιδι να σκασει απο το κλαμα στο κρεβατι του, ισως ειναι αποτελεσματικες αλλα τις θεωρω απολυτα σκληρες. Ξερω πως καποια στιγμη θα ειναι ετοιμος να παει στο κρεβατι του απο μονος του..Οπως εκανε και με τις πανες..και με τις πιπιλες.. Ελπιζω μονο να μην αργησει κι αλλο!

Συμφωνω, τελικα, της πηραμε κρεβατι 1χ2,10!!!!, και απο εκεινη την ημερα, τελος, κοιμαται μονο στο κρεβατι της!!!!! τελεια!!!! ειναι φοβερο πωε επηρεαζετε η ψυχολογια των παιδιων! απιστευτο!! παντως εγω γενικα, ποτε δεν πιστευα οτι τα παιδια συνηθιζουν..ημουνα παντα πιο χαλαρη κ αφηνΩ τα πραγματα να εξελιθουν μονα τους. Φυσικα κ βαζω ορια, αλλα οχι υπερβολες . Π.χ οσον αφορα τον υπνο , κοιμοταν εδω κ 2 μηνες στο κρεβατι μας. ενταξει οκ, τηε μιλαγα καθε βραδυ, τηε εξηγουσα, τιποτα, ε, τοτε σημαινει οτι κατι θελει το παιδι, κατι δεν τηε αρεσει, στην κουνια, (γιατι μεχρι τοτε κοιμοτα στην κουνια) . Και...της πηραμε κρεβατι.

Μην το αφηνετε να κλαιει οσον αφορα τον υπνο του...ειναι πολυ σκληρο....μην το πιεζετε. μικρες ψυχουλες ειναι....αν δεν θελουν το κρεβατι τους μετα απο ολα αυτα, ε...τοτε απλα παρετε το αποφαση οτι θα κοιμαται μαζι σας !!! τι πιο ωραιο? εμενα τωρα μου λειπει πολυ, κ περιμενω να ξυπνησει κ να ερθει να χουχουλιασει!

• 1 month later...

Κορίτσια καλημέρα!!!

Είχα καιρό να γράψω γιατί λείπαμε και αρκετό καιρό σε διακοπές οπότε το ίντερνετ ήταν είδος πολυτελείας :)

Πάνω στο θέμα συζήτησης θα ήθελα τα φώτα σας. Η κορούλα μας πλέον είναι 4,5 μηνών. Όταν είμασταν στο εξοχικό και γενικά όπου πήγαμε είχαμε φυσικά την κούνια μας, αλλά ο ύπνος της ήταν σε γενικές γραμμές ανήσυχος με λίγες εξαιρέσεις. Τέλος πάντων γυρίσαμε, η μικρή αναγνώρισε το χώρο της, το σπίτι της. Δεν μπορώ να πω και στις διακοπές έπεφτε για ύπνο 10.00-10.30 και εδώ χωρίς προβλήματα και κοιμάται στο κρεβάτι της ......μέχρι τις 04.00 το πρωί.

Ξυπνάει για πιπίλα? Γάλα (Θηλάζω αποκλειστικά)? Τα δοκιμάζω όλα. Φυσικά στο τέλος τρώει και κοιμάται. Την βάζω στην κούνια της και φεύγω. Μετά από λίγο ξανά φωνή. Τότε είναι που τη φέρνω στο κρεβάτι μας. Όπως καλή ώρα χτες το βράδυ που την πήρα στο κρεβάτι μας την έβαλα να θηλάσει πάλι και κοιμηθήκαμε μέχρι....τις 09.00!!!!!!!!!!!!! (δεν μας έχει ξανασυμβεί αυτό).

Είναι καλό αυτό? Τι λέτε? Θα συνηθίσει το κρεβάτι μας και αυτόν τον τρόπο ύπνου? Γιατί δεν κοιμάται όπως άλλα παιδάκια για τα οποία μου λέγανε "αααα μετά το 3ο μήνα κοιμάται σερί". Και ειλικρινά δε με ενοχλεί το να σηκωθώ στις 04.00 (εννοείται ότι υπάρχουν μέρες που ξυπνάει και στις 02.00 και μετά στις 05.00 κ.ο.κ.) και να τη ταίσω αλλά μετά δεν κοιμάται στο κρεβάτι της. Με κοιτάει και γελάει και θέλει παιχνίδια ενώ με το που την πάω στο δικό μας κοιμάται σαν αγγελάκι....

χμμμμμ.....καμιά ιδέα....Μήπως καθιέρωσα κάποια κακιά συνήθεια? Και πώς την κόβουμε όσο είναι νωρίς?

Σας ευχαριστώ πάααααρα πολύ για όποια απάντηση!

• 4 χρόνια μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...