Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γάμος και βάπτιση μαζί, προβληματισμοί για προσκλητήρια και μπομπονιέρες....

Natashaky

Recommended Posts

Γειά σας, τον Ιούλιο παντρευόμαστε και βαπτίζουμε και την κόρη μας.

Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ γενικά με το θέμα οργάνωσης όμως περισσότερο με μπομπονιέρες κ.λ.π ....

Έχω αποφασίσει να κάνω προσκλητήριο-μπομπονιέρα μαζί και στα παιδάκια στην εκκλησία θα δώσω ένα παιχνιδάκι, αυτά είναι δυστυχώς τα μόνα σίγουρα που θα κάνω.....

Σκέφτομαι σε ένα τραπέζι να βάλω γυάλες με κουφέτα και να παίρνει όποιος θέλει και όσα θέλει, για τα παιδιά γυάλες με ζαχαρωτά (αυτές τις μαλακές, φουσκωτές, πολύχρωμες καραμελίτσες), και μπεζέδες για γλυκό.

Δηλαδή να μη δώσω μπομπονιέρα στους μεγάλους εφόσον θα την έχουνε λάβει με την πρόσκληση, η μητέρα μου λέει πως πρέπει να δώσω μπομπονιέρα βάπτισης και στους μεγάλους όμως εμένα μου φαίνεται περιττό έξοδο, σημειωτέων ότι στο τραπέζι θα είναι όλοι καλεσμένοι 1300 περίπου άτομα.

Δεν ξέρω αν αυτά που σκέφτηκα τα έχετε δεί κάπου, εγώ δεν τα έχω δει αλλά μου αρέσει πολύ σαν ιδέα και τα βρίσκω πρωτότυπα, αμάν πια με αυτή την εκμετάλλευση στο θέμα γάμου-βάπτισης, έχω αγανακτήσει, τόσα λεφτά για λίγες ώρες ???

Για το γλέντι δεν το συζητώ, χαλάλι, να περάσουμε και καλά αλλά τις μπομπονιέρες που ΟΛΟΙ μας κοιτάμε πως να τις ξεφορτωθούμε μετά τα μυστήρια ????

Εγώ προσωπικά και να έχω κρατήσει καμιά μπομπονιέρα ούτε και που θυμάμαι από ποιόν είναι.....

Θα με βοηθούσε πάρα πολύ η γνώμη σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

όχι για τον στολισμό αλλά για την μπομπονιέρα, νομίζω πως δεν αναφέρθηκα σε στολισμό, συγγνώμη αν δεν ήμουν αρκετά σαφής....:oops:

Μάλλον ο στολισμός που κατάλαβες εσύ είναι η σκέψη μου για μπομπονιέρα "self service" κατά κάποιο τρόπο.....

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Αυτά όλα που ανέφερες(κουφέτα σε γυάλες,μπεζέδες,κλπ)τα έχω δει πολλές φορές σε γάμους,αλλά και βαφτίσεις.Ειδικά τους μπεζέδες τους έχουν πολύ εδώ στην Θεσσαλονίκη και είναι πάντα καλοδεχούμενοι, δεδομένου ότι όλοι πέφτουν με τα μούτρα.Τώρα τα κουφέτα και τα ζαχαρωτά είναι πιο πολύ για διακοσμητικούς λόγους,άντε να φάνε 2-3.

Για την μπομπονιέρα που λες,πρόσφατα μου έδωσε μια φίλη μου μια πρόσκληση-μπομπονιέρα από γαμοβάφτιση.(Καλεσμένη ήταν η φίλη μου, αλλά επειδή όλοι τα πετάνε αυτά,όποιος ξέρει το κόλλημά μου,τα πασάρει σε μένα!:lol:).Ήταν ένα πλακέ κουτί που μέσα είχε το κείμενο,μια μπομπονιέρα γάμου και μια βάφτισης.Οπότε όλοι πήραν και από τα δύο(ανά οικογένεια βέβαια)και έμειναν ευχαριστημένοι.Να ξέρεις πως ό,τι αποφασίσεις να δώσεις στα παιδάκια στην εκκλησία,θα βουτήξουν κάτι και οι μεγάλοι.Είναι απλά αναπόφευκτο.

Ναι, το γνωρίζω αυτό γι' αυτό και θα πάρω 300 κομμάτια, τα παιδάκια σίγουρα δεν θα είναι τόσα αλλά να μη γίνουμε και ρεζίλι.....

Οπότε αυτό που μου λες είναι πως δεν θα σε χαλούσε παρόλο που έχεις αυτό το κόλλημα με τις μπομπονιέρες ή θα προτιμούσες να πάρεις και μπομπονιέρα βάπτισης (εγώ δεν θα έχω στο προσκλητήριο βάπτισης)??

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Διαφημίσεις

Μην ρωτάς για μένα,δεν είμαι αντιπροσωπευτικό δείγμα των νορμάλ ανθρώπων!Εγώ δεν πετάω τίποτα και ειδικά από άτομα που αγαπάω.

Το καλύτερο θα ήταν να κάνεις μία μπομπονιέρα γάμου,που να έχει πάνω της κάποιο στοιχείο της βάφτισης.

Για παράδειγμα,τούλι ή πουγκί ή κουτί(δεν ξέρω τί έχεις αποφασίσει)με ένα σταυρουδάκι(το είδα προχθές)ή με ένα μεταλλικό κοριτσάκι(το είδα παλιότερα).Έτσι και οικονομικά θα σου έρθει,αλλά και κανείς δεν θα μπορεί να πει τίποτα.

Αυτά όλα που ανέφερες(κουφέτα σε γυάλες,μπεζέδες,κλπ)τα έχω δει πολλές φορές σε γάμους,αλλά και βαφτίσεις.Ειδικά τους μπεζέδες τους έχουν πολύ εδώ στην Θεσσαλονίκη και είναι πάντα καλοδεχούμενοι, δεδομένου ότι όλοι πέφτουν με τα μούτρα.Τώρα τα κουφέτα και τα ζαχαρωτά είναι πιο πολύ για διακοσμητικούς λόγους,άντε να φάνε 2-3.

Κι εγώ τα έχω δει όλα αυτά, δεν αναφερόμουν όμως στα πράγματα που θα έχω στο τραπέζι σαν ιδέα αλλά στο ότι θα είναι μόνο αυτά και όχι κάτι άλλο όπως μπομπονιέρα βάπτισης για τους μεγάλους και γλυκό για τη βάπτιση (όπως συνηθίζεται) αλλά μόνο μπεζέδες για το γάμο, μήπως σε μπέρδεψα λίγο???

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Μπορεί να έχει ένα διακριτικό βάπτισης η μπομπονιέρα του γάμου, μια πιπίλα, σκέφτηκα όμως επειδή το προσκλητήριο θα είναι με σκίτσο μαμά-μπαμπάς-μωρό, χαρούμενο, στα χρώματα της βάπτισης μήπως η πιπίλα θα είναι υπερβολή???

Επίσης με τα σταυρουδάκια και τις εικονίτσες σε μπομπονιέρες δε συμφωνώ καθόλου για πρακτικούς λόγους, όσες φορές μου δώσανε τέτοια μπομπονιέρα αναγκάστηκα να την κρατήσω μόνο και μόνο γιατί είναι αμαρτία να πετάς το σταυρό ή την εικόνα με αποτέλεσμα να μην ξέρω τι να τις κάνω και που να τις βάλω.....

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Επίσης με τα σταυρουδάκια και τις εικονίτσες σε μπομπονιέρες δε συμφωνώ καθόλου για πρακτικούς λόγους, όσες φορές μου δώσανε τέτοια μπομπονιέρα αναγκάστηκα να την κρατήσω μόνο και μόνο γιατί είναι αμαρτία να πετάς το σταυρό ή την εικόνα με αποτέλεσμα να μην ξέρω τι να τις κάνω και που να τις βάλω.....

Το ότι τα πετάς εσύ,δεν σημαίνει ότι τα πετάνε όλοι.Μια εικόνα πάντα εκτιμάται από τους περισσότερους,όπως έχω καταλάβει.Πάντως,αν εσένα σε προβληματίζει κάθε φορά τί θα την κάνεις,πήγαινε και άφησέ την σε μια εκκλησία ή ένα παρεκκλήσι.Όσο για το σταυρουδάκι,το είπα ενδεικτικά,για να σου δώσω ένα παράδειγμα,μια και το είδα πρόσφατα.Αυτό πάλι δεν πιάνει καθόλου χώρο...

Διαφημίσεις

Πάντως,αν εσένα σε προβληματίζει κάθε φορά τί θα την κάνεις,πήγαινε και άφησέ την σε μια εκκλησία ή ένα παρεκκλήσι.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ !!!

Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου... Μακάρι να βρω σύντομα άκρη με όλα αυτά (τα του γάμου)....

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ !!!

Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου... Μακάρι να βρω σύντομα άκρη με όλα αυτά (τα του γάμου)....

Να κοιτάξεις να κάνεις ό,τι αρέσει σε σένα,χωρίς να σκεφτείς τους άλλους.

Δική σου είναι η μέρα,δική σου και η επιλογή.;)

Έχουνε ημερομηνία λήξης απ' ότι ξέρω αλλά πολύ μεγάλη, ένα μήνα πριν αν τα αγοράσεις πιστεύω πως θα είναι καλά.

Κι εγώ 2-3 εβδομάδες πιο πριν σκέφτομαι να τα κάνω, διάβασα από κάποιες κοπέλες ότι εάν είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν παθαίνουν τίποτα.

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Έχουνε ημερομηνία λήξης απ' ότι ξέρω αλλά πολύ μεγάλη, ένα μήνα πριν αν τα αγοράσεις πιστεύω πως θα είναι καλά.

Κι εγώ 2-3 εβδομάδες πιο πριν σκέφτομαι να τα κάνω, διάβασα από κάποιες κοπέλες ότι εάν είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν παθαίνουν τίποτα.

Αγορασα προσφατα κουφετα για την βαφτιση του γιου μου ειναι καλα κλεισμενα δεν παθαινουν τιποτα.Και στην βαφτιση της κορης μου και τωρα θα δεσω τα μπομπονιερακια μου ακριβως μια εβδομαδα πριν απο την βαφτιση.Εξαρταται εαν φτιαξεις κουτακι δεν θα παθουν τιποτα αλλα αν ειναι σε τουλι ή γαζα καλο ειναι να γινουν πιο κοντα στην ημερομηνια της βαφτισης.

nSRtp3.png

Διαφημίσεις

διαφανη περιτυλιγμα για τα κουφετακια που υπαρχει σε ζαχαροπλαστειο?

Αν εννοείς την ζελατίνα,σε είδη συσκευασίας.Μην πάρεις από βιβλιοπωλεία, δεν συμφέρει για μεγάλη ποσότητα.

στα καταστηματα που ξερουμε ποσο καιρο τα εχουν ομως??

οποτε τα αφηνω ακομη μεχρι 19 ιουνη εχουμε καιρο

ευχαριστω

Φασολακι καλημερα.Επειδη αγορασα προσφατα κουφετα (παρεπιπτοντως εχουν βγει νεες φανταστικες γευσεις-ζητα την γευση στρατσιατελλα θα με θυμηθεις) ειναι σε κουτια συκευασμενα καποια ανοιξε μπροστα μου και αλλα ηταν ηδη ανοιχτα.Θελω να πω οτι δεν ηταν εκθετα.Κοιτα εγω βαφτιζω τον γιο μου στις 22 Μαιου και το Σαββατοκυριακο αυτο θα τις δεσω και θα βαλω και τα κουφετα σε γαζακια εσυ ομως αν κανεις κουτακια μπορεις και 2 εβδομαδες πριν να τις φτιαξεις τις μπομπο, αλλα αν ειναι με τουλια ή γαζα μια εβδομαδα πριν το μυστηριο ειναι καλα.Οτι σε βολευει εσενα.

nSRtp3.png

ειχα να σου δωσω μια ιδεα για μπομπονιερα αλλα με τοσα ατομα θα συο κοστισει πολυ ακριβα!

την πηρα 2,5Ε το κομματι και εινια λευκη μπιζουτιεριτσα μεσα σε τουλι με κορδελες δαντελωτες και οτι χρωμα θελεις....και απεξω ενα παπουτσακι ασημενιο ροζ ή σιελ χαντρες (αναλογα αν εχεις αγορι ή κοριτσι) ....και πανω απο το παπουτσακι χειροποιητο γραμμενο το ονομα του μωρου σε κουφετο! Αυτη ειχα για τη βαφτιση που εκανα προσφατα αλλα θεωρω οτι πολυ ανετα θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και σε γαμο αν για παραδειγμα εβγαζες το παπουτσακι...τωρα επειδη θα εχεις και βαπτιση ταιριαζει απολυτα και το παπουτσακι.,..αλλα ειναι ακριβη για 1300 ατομα που θες εσυ........εκτος αν την κανεις γιατι πραγματικα αξιζει το κοπο και κοψεις απο αλλου τα εξοδα....π.χ κανιες ενα πολυ οικονομικο προσκλητηριο!

στειλε μου πμ αν σε ενδιαφερει να σου πω λεπτομερειες,....

από τη στιγμη που θα κανεις τραπεζι σε ολους τους καλεσμενους θεωρω οτι μπορεις να μην μοιρασεις γλυκο για τη βαπτιση.........επισης στο κεντρο θα μπορουσες να μοιρασεις σε μια γυαλα γκοφρετινια ή μικρες λιχουδιες για τα παιδια μονο

εγω θα σου προτεινω να κανεις μια απλη μπομπονιερα γαμου λευκο τουλι με απλα ενα ή δυο φιογκακια με τριαρακι κορδελιτσα ροζ-ασπρο(εφοσον το παιδακι σου ειναι κοριτσακι) για τα παιδακια μπορεις να φτιαξεις μονη σου γλιφιτζουρακια-μπομπονιερες ή αυτο που προτεινα σε μια αλλη κοπελα και ειναι απλο και σαφως το πιο οικονομικο απο ολα μικρα βαζακια με γλυκο του κουταλιου που ειναι κ καλοκαιρινο ή μπορεις να τα βαλεις στο τραπεζι για τους καλεσμενους.μπορεις να βαλεις τη μαμα σου ή καποια θεια σου ή καποια γυναικα γνωστη σου ή της οικογενειας σου που θα το κανει αφιλοκερδως να σου ραψει πουγκακια ή να αγορασεις ετοιμα απο το μοναστηρακι να τυλιξεις τα κουφετα μεσα σε ενα τουλι(οχι καλο τυλιγμα πχ οπως τα δωρα αλλα τσαλακωμα αυτο που κανουμε σε χαρτοπετσετες για να δωσει ογκο στο πουγκι)και να το κλεισεις με ενα τριαρακι ενα φιογκακι κ τελος:)

κατι αλλο που ξεχασα να σου το πω...μπομπονιερα πρεπει να δωσεις για να στεριωσει ο γαμος που λενε και τα κουφετα πρεπει να ειναι μονος αριθμος για να μη διχασει ο γαμος...πολυ πιθανον οσοι παρουν απο τη γυαλα να παρουν μονο αριθμο και δε κανει...κανε την απλη μπομπονιερα με ροζ κορδελακι και για τα δυο(γαμο-βαπτιση) και μερικες παιδικες

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...