Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προς Αγλαΐα για βοήθεια

Recommended Posts

καλημέρα, ελπίζω να είσαι καλά!

θα ήθελα τη βοήθειά σου σχετικά με τον θηλασμό του 3 μηνών αγοριού μου, σου γράφω τα στοιχεία που θέλεις και το πρόβλημα.

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος - 38+

Β. Το φύλο του βρέφους - α

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) - κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. - επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. - όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. - όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

24/01 γεννηση - 3220

27/01 2890

28/01 2890

5/2 3070

8/3 4020

31/3 4640

5/4 4910

7/4 5040

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

παίρνει κάποιες φορές που είναι ανήσυχο από 20μλ έως και 60 μλ από δικό μου αντλημένο με μπιμπερό, την τελευταία εβδομάδα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

δεν παίρνει κάθε μέρα, 5-6 φορές πήρε κατ εκτίμηση

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

έχω το Mini electric medela, νοίκιασα προχθές το symphony medela, αλλά ανακουφίζομαι με το χειροκίνητο σύστημα (το εξάρτημα που εφαρμόζει στη χοάνη των medela το είχα από παλιά ενοικίαση, το έδιναν τοτε πακέτο)

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο - προσπαθώ να κάνω 1 το πρωί αλλά χωρίς επιτυχία

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι - μέχρι τις 10-11 το πρωί

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση- 20' με 30'

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

ουρεί πάνω από 6 φορές

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

από 1 κένωση κάθε 2 μέρες έως και 2 κενώσεις ανά ημέρα

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

πριν 1 μήνα περίπου επισκέφθηκα γνωστή παιδίατρο κορυφαία σε θέμτα θηλασμού και συγγραφέα σχετικών βιβλίων, λόγω προβλήματος στο αριστερό μου στήθος με φραγμένο πόρο.

Τότε το απέφραξε με βελόνα και πήρα phytolacca + pulsatilla

Όμως δυστυχώς το πρόβλημα επιμένει. Μετά 1 εβδομάδα ξαναπέτρωσε , πήρα πάλι phytolacca και με ζεστά επιθέματα μασάζ και πολύ θηλασμό (και πόνο), και λεκιθίνη, επανήλθε.

εν τω μεταξύ προσπάθησα να αντλήσω με το Mini electric αλλά επειδή το παιδί τρώει σε ακατάστατες ώρες (μπορεί και κάθε 1,5 ώρα - 2 ώρες) δεν βρήκα κατάλληλη ώρα, το γάλα που αντλούσα ήταν μάξιμουμ 40μλ από το δεξί στήθος και 15-20 από το αριστερό-προβληματικό, και αποφάσισα να νοικιάσω και το νοσοκομειακό διπλό symphony για να έχω καλύτερα αποτελέσματα και στην άντληση αλλά και στην απόφραξη

δυστυχώς το στήθος πετρώνει και πάλι, με πολύ πόνο στα πρώτα δευτερόλεπτα του θηλασμού,,, έσπασα μόνη μου με αποστειρωμένη βελόνα κάποια άσπρα στίγματα (ουσιαστκά τράβηξα προς τα πάνω κάποια λευκά "πετσάκια") όμως αυτά ξαναδημιουργούνται αμέσως. Βρίσκω ανακούφιση με χειροκίνητη άντληση (με το εξάρτημα που είχα από παλιά και εφαρμόζει στη χοάνη του mini electric). Παράλληλα έπαιρνα κατόπιν οδηγιών της ομοιπαθητικού μου λόγω έντονων συμπτωμάτων κρυολογήματος pulsatilla (για 10 μέρες) που δεν ξέρω αν έχουν επηρεάσει καθόλου το θηλασμό

το μωρό (3 μηνών + 1 εβδομάδας) έχει εδώ και 3-4 μέρες που κλαίει γοερά απογευματινές κυρίως ώρες, βρίσκει μερική ανακούφιση στο στήθος το οποίο όμως τραβάει με δύναμη, βάζει χέρια στο στόμα και βγάζει αρκετά σάλια. Ό,τι είχα αντλήσει του το έδωσα ως συμπλήρωμα μετά από κάποιους απογευματινούς θηλασμούς - μου δημιουργήθηκε κάποιες φορές η εντύπωση ότι πεινάει, και όντως έτρωγε από 20 έως και 60 μλ γάλα από το μπιμπερό (δικό μου από αντλήσεις)

προσωπικά θα ήθελα να:

αυξήσω την παραγωγή,

ξεκινήσω αποτελεσματικές αντλήσεις,

και φυσικά να καταπολεμήσω το πέτρωμα.

θα εκτιμούσα σχόλιά-συμβουλές σου

σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σου

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...