Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αγχος

sisika

Recommended Posts

Θα γινω νονά σε 2 μηνες. Ο παπάς είπε στη μαμά ότι απαγορεύεται ο στολισμός μέσα και εξώ. Καλά ως εδώ.

Εδώ και κάποιες μέρες έχω ένα προαίσθημα όμως. Το κουτί της βάφτισης που έκλεισα με τη μαμα είναι ένα αυτοκινητάκι ή καραβάκι (δεν έχει διαλέξει ακόμα σχέδιο). Λέτε να ενοχληθεί ο παπάς και να θέλει πιο λιτά πράματα? Χωρίς αυτοκινητάκια ως κουτί, χωρις μπαρμπαδάκια στη λαμπάδα?

Εχω αγχωθει.

Διαφημίσεις

Ναι αλλά εδώ δεν μας αφήνει λουλούδια και θα αφήσει ένα αυτοκινητάκι μεσα στην εκκλησια? Εχω ακούσει για παπάδες που ήθελαν μόνο λουλούδια στην λαμπάδα. Θα ηταν βαρυ αν επαιρνα ενα τηλ εγω στην εκκλησια?

Ναι αλλά εδώ δεν μας αφήνει λουλούδια και θα αφήσει ένα αυτοκινητάκι μεσα στην εκκλησια? Εχω ακούσει για παπάδες που ήθελαν μόνο λουλούδια στην λαμπάδα. Θα ηταν βαρυ αν επαιρνα ενα τηλ εγω στην εκκλησια?

εχω ξαναπει εδω μεσα οτι ο αντρας μου ειναι παπας. εγγυημενα λοιπον σου λεω οτι η εγκυκλιος αναφερει ρητα για τον στολισμο και για τα βαπτιστικα ρουχα, γιατι εχουν γινει βαπτισεις με βαπτιστικα χρωματος μαυρου!!!! το κουτι δεν ενδιαφερει κανενα ιερεα, εκτος και αν ειναι στραβοξυλο. για καλο και κακο ομως.... ρωτα, αλλα και παλι σου λεω οτι για το βαπτιστικο κουτι δεν του πεφτει λογος.

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

Εχουμε και εμεις το ίδιο θέμα και μάλιστα ο ιερέας μας έδωσε τις οδηγίες ...γραπτώς(!!)

Δεν επιτρέπει στολισμό με μπαλόνια/αρκούδια κλπ κλπ, δια ροπάλου ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ επάνω στην κολυμβήθρα, τα παιχνιδάκια στην λαμπάδα(δηλαδή λουλουδάκια ή κορδελίτσα είναι ΟΚ), και διακριτικός στολισμός του μπουκαλιού με το λαδάκι.

Επίσης τα βαπτιστικά ρούχα να είναι λευκά (φαντάζομαι οτι εκρούθ ή κάποια γαλάζια λεπτομέρεια δεν θα είναι πρόβλημα) και ο σταυρός ορθόδοξος.

Ο μόνος στολισμός που σκέφτομαι είναι ίσως 2 γλαστρούλες στην είσοδο της εκκλησίας.

Το κουτί και εμάς θα είναι κάστρο.

QqmLp3.png

Κάτι παρόμοιο έγινε και σε μας πέρισυ που έγινα νονά. Ο παπάς μας έδωσε μια λίστα με τα "απαγορευμένα". Όντας πολύ αυστηρός (να φανταστείς δεν επέτρεπε ούτε να μπει δεύτερο όνομα), πήραμε την άδειά του για τα πάντα. Και σε μας το κουτί της βάπτισης ήταν ένα αυτοκινητάκι, αλλά δεν είχε πρόβλημα. Τον ένοιαζε μόνο να μην γίνει η εκκλησία πανηγύρι, όπως μας είπε. Δεν επέτρεπε τα μπαλόνια, τα έντονα χρώματα στα ρούχα, τα μοντέρνα σχέδια στο σταυρό και στην κολυμπήθρα μας άφησε να βάλουμε μόνο μια απλή γυψοφίλη.

Αν θες να είσαι καλυμένη, τότε κάντου μια ερώτηση, αλλά νομίζω ότι δεν θα τεθεί θέμα για το κουτί της βάφτισης.

Κάτι παρόμοιο έγινε και σε μας πέρισυ που έγινα νονά. Ο παπάς μας έδωσε μια λίστα με τα "απαγορευμένα". Όντας πολύ αυστηρός (να φανταστείς δεν επέτρεπε ούτε να μπει δεύτερο όνομα), πήραμε την άδειά του για τα πάντα. Και σε μας το κουτί της βάπτισης ήταν ένα αυτοκινητάκι, αλλά δεν είχε πρόβλημα. Τον ένοιαζε μόνο να μην γίνει η εκκλησία πανηγύρι, όπως μας είπε. Δεν επέτρεπε τα μπαλόνια, τα έντονα χρώματα στα ρούχα, τα μοντέρνα σχέδια στο σταυρό και στην κολυμπήθρα μας άφησε να βάλουμε μόνο μια απλή γυψοφίλη.

Αν θες να είσαι καλυμένη, τότε κάντου μια ερώτηση, αλλά νομίζω ότι δεν θα τεθεί θέμα για το κουτί της βάφτισης.

Μιας που εισαι απο Θεσσαλονικη μπορεις να μου στειλεις με πμ αν ξερεις κανενα κοσμηματοπωλειο για σταυρο?

Μιας που εισαι απο Θεσσαλονικη μπορεις να μου στειλεις με πμ αν ξερεις κανενα κοσμηματοπωλειο για σταυρο?

Σε όλη την Εγνατία,από Αριστοτέλους και μετά,έχει πολλά κοσμηματοπωλεία που είναι σε ορόφους πολυκατοικιών.Συγκεκριμένα δεν ξέρω να σου πω,αλλά θα δεις τις ταμπέλες τους.Εκεί είναι κάπως πιο χαμηλές οι τιμές,γιατί δεν έχουν βιτρίνα και κάποιοι έχουν και εργαστήριο.

... και πόσο πολύ θα συμφωνούσα με όοολες αυτές τις οδηγίες (γιατί και εγώ θεωρώ οτι η βάπτιση δεν πρέπει να γίνεται τσίρκο) , αν και οι ιερείς δεν την έκαναν πρώτοι απαιτώντας χρήματα.

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...