Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ξενο γαλα το βραδυ

Recommended Posts

ηθελα να ρωτησω αν καμια μανουλα που θηλαζει εδωσε ξενο γαλα στο μωρο μονο το βραδυ και κοιμοταν σερι. κλεινουμε σε λιγο τον 6 και ακπομα ξυπναει ανα δυωρο. και δεν αντεχω αλλο γιατι δεν κοιμαμαι καθολου ολη μερα.μου λενε και φιλες οτι φταιει το γαλα που δεν χορτενει

Διαφημίσεις

εμεις δεν πινουμε ξενο γαλα αλλα ξυπνμε συνεχεια για τζιτζι,προχθες δε περασαμε αλμα αναπτυξης κ ξυπνουσε καθε μιση ωρα...σε 2 μερες ο μικρος πεπατησε κ εβγαλε κ δοντι..τωρα ηρεμησαμε καπως χθες ξυπνησε μονο μια φορα

η μεγαλη που αποθηλασε στους 16 μηνες και ηδη επινε και ξενο ξυπνουσε και αυτη καθε βραδυ μεχριι τα 2μιση

ειναι φυσιολογικο να ξυπνανε τα μωρα δες και εδω και μην ακους τη χαζομαρα της καθεμιας...

http://www.dietup.gr/paidi/diatrofi/3560-h-ekseliktikh-idiaterothta-tou-anthrwpinou-galaktos-.html

1kOup2.pngTxJmp3.png

τρωει ανα δυο ωρες ακομα και το βραδυ και μπαινει σε λιγο στον 7 .οταν λεω στις φιλες μου οτι κουραστηκα εχω και ενα αγορακι 3 χρονων και γενικα δεν κοιμαμαι πανω απο 4 ωρες την μερα στην καλητερη ακουω τον εξαψαλμο "μην παΡΑΠΟΝΙΕΣΕ αφου εσυ φταις που το θηλαζεις δωστου ξενο φτανει τοσο που του εδωσες και τετοια .οποτε και εγω δεν μπορω να πω τον πονο μου ουτε οτι κουτουλαω και τετοια γιατι για αυτες φταιω εγω .εχουν και αυτες παιδια αλλα δεν θηλασαν.

το site πολυ καλο μου δινει κουραγιο και χαρα που τα καταφερα μεχρι τωρα και θα συνεχισω οτι και να ακουσω. τον μεγαλο δεν τον θηλασα γιατι ειχα προβλημα και καμια συμβουλη οποτε κοπικε πολυ νωρις.

bel μην το βαζεις κατω κανε λιγη υπομονη και θα στρωσει το μωρο σου.γνωριζω μαμαδες που θηλαζουν τα παιδια τους και αυτα κοιμουνται σερυ ολη νυχτα και αλλες που δινουν ξενο και αυτα ξυπνανε.θα σου πω τη δικη μου εμπειρια,θηλαζω την κορη μου 9 μηνες και ξυπναγε ολο αυτο το διαστημα καθε μια ωρα περιπου,ποτε δεν ειχε κοιμηθει πανω απο 2 ωρες σερυ..μεχρι χθες που κοιμηθηκε οοολη νυχτα και δεν το πιστευα!!αυτη ηταν μια καλη απαντηση σ αυτους που μου λεγαν πως δε χορταινει:Dκαποια στιγμη στρωνουν αλλα γρηγορα και αλλα πιο αργα;)

Διαφημίσεις

ηθελα να ρωτησω αν καμια μανουλα που θηλαζει εδωσε ξενο γαλα στο μωρο μονο το βραδυ και κοιμοταν σερι. κλεινουμε σε λιγο τον 6 και ακπομα ξυπναει ανα δυωρο. και δεν αντεχω αλλο γιατι δεν κοιμαμαι καθολου ολη μερα.μου λενε και φιλες οτι φταιει το γαλα που δεν χορτενει

κάτι που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να βάλεις το μωρό να θηλάσει για πολύ ώρα το βράδυ... ακόμη και αν αποκοιμιέται, ξύπνα το λιγάκι (γαργάλησε τις πατουσίτσες του) ώστε να να βεβαιωθείς πως ήπιε αρκετά και άρα δεν θα σου ξυπνήσει σε 2 ώρες για να ξαναφάει.... και γενικά θήλασέ το πολύ τη μέρα... και να θυμάσαι πως ο ύπνος του παιδιού το βράδυ δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο έχει φάει αλλά πχ και με το πόσο ευχάριστη ήταν η μέρα του (έτσι λέει στο βιβλιάρειο υγείας του παιδιού)... δηλαδή αν θηλάσει αρκετά μεστη μέρα, αν 'παίξει', πάει βόλτα, κάνει παρέα μαζί σου κτλ. και έχεις και μια ξεκάθαρη και καλή ρουτίνα ύπνου (πχ κάθε βράδυ μπανάκι, θηλασμός, νανούρισμα και νάνι) τα πράγματα θα καλυτερέψουν...

επίσης με το μπουκάλι μπορεί να μείνει χορτάτο για 3 ώρες και με το θηλασμό για 2-2μιση (δεν είναι συγκλονιστική η διαφορά) και όσο για το βράδυ από τους 6 μήνες και μετά θα μπορούσε να μένει 'νηστικό' και 8ωρο!

εγώ θα έλεγα δοκίμασε όλα τα παραπάνω πριν ξεκινήσει το ξένο...

Bel, μπράβο σου που τα καταφερες τόσο καλά μέχρι εδώ.

Τον πόνο σου για την αϋπνία κλπ θα τον λες εδώ. Θα βρείς πολλές ομοιοπαθούσες να σε καταλάβουν και να σου κάνουν ένα διαδυκτιακό 'πατ-πατ' στην πλάτη :)

Το ξένο γάλα δεν σου εξασφαλίζει ότι το μωρό σου θα κοιμάται καλύτερα. Αν δεν κοιμάται καλύτερα,μόνο ταλαιπωρια θα είναι για σένα να δίνεις ξένο.

Η μόνη καλή συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να πάρεις το μωρό στο κρεβάτι σου το βράδυ ώστε να καταφέρνεις να ξεκουραστείς λίγο καλύτερα.

Καλή συνέχεια

KbCJp2.pngEYukp3.png

σας ευχαριστω κοριτσια να πω την αληθεια μονο εδω παιρνω κουραγιο και απαντησεις για πολλα.γιατι απο γνωστες αστα . ειναι και μαμαδες και παρολα αυτα.........!!! δεν κοιματε ,δεν τρωει, κλαιει για ολα εγω φταιω εγω κανω λαθος και γενικα εγω τα κακομαθαινω και τα δυο!!!!!!

Κοριτσι..μη μασας!{ερνατε μια φαση οπου το παιδι αρχιζει και κατακτα κινησεις,σε λιγο θα βγαλει δοντακια,θα μπουσουλησει θα...θα...ειναι σε μια φαση που σε εχει αναγκη.

Θα σου πω το εξης...ο δικος μου 7 μηνων ενα βραδυ κοιμηθηκε σερι.Αυτο εγινε για ενα μηνα σχεδον,να μη ξυπνα...Εδω και λιγες μερες ξυπναει πολλες φορες τη νυχτα κι εχθες ξυπναγε αναμισαωρο κι ας ητανε φαγομενος πολυ καλα...δεν ηθελε να φαει,ηθελε να σηκωθει..Δεν φταιει ο θηλασμος αυτου καθ αυτου...

Διαβασε λιγακι αυτο:

Το μητρικό γάλα έχει προσαρμοστεί στις ανθρώπινες ανάγκες μέσα από χιλιάδες χρόνια εξέλιξης. Η αγελάδα δεν είναι άνθρωπος. Το νεογέννητο μοσχάρι είναι σχετικά ώριμος οργανισμός. Διαθέτει σχετικά ώριμους νεφρούς, στομάχι και συκώτι, γι' αυτό και το αγελαδινό γάλα έχει πολύ αλάτι και μεγάλο υπόλειμμα. Χρειάζεται να αναπτύξει γρήγορα τους μυς του, γι' αυτό το αγελαδινό γάλα έχει πάρα πολλές πρωτεΐνες. Χρειάζεται να κοιμάται πολύ ώστε να μπορεί η μητέρα του να τρώει χορταράκι όλη μέρα χωρίς παρεμπόδιση. Γι' αυτό το αγελαδινό γάλα έχει μεταξύ άλλων πολλή καζεΐνη ώστε να φέρνει πλήρωση, νωθρότητα και ύπνο ...; Τι συμβαίνει με τα μικρά των ανθρώπων; Πρόκειται για τα πιο «ανώριμα» νεογέννητα στη φύση. Η επίδραση του περιβάλλοντος σε αυτήν τη διαδικασία είναι μεγάλη και κρίσιμη. Ο εγκέφαλος στα πρώτα χρόνια της ζωής αναπτύσσεται ραγδαία, τριπλασιάζεται σε όγκο και μορφοποιείται υπό την επίδραση των πλούσιων ερεθισμάτων του περιβάλλοντος [νευρικές διασυνδέσεις κυττάρων, μυελινοποίηση, κτλ. Το ανθρώπινο γάλα είναι το πιο γλυκό από οποιοδήποτε άλλο γάλα θηλαστικού, περιέχοντας πολλή λακτόζη, το απαραίτητο καύσιμο για τον εγκέφαλο των βρεφών μας. Τεράστια ποσά ωφέλιμων λιπαρών και χοληστερίνης συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη. Το γάλα της μαμάς ανθρωπίνας πρέπει να είναι ευγενικό για τα ανώριμα όργανα του μωρού, το έντερο, το συκώτι, τους νεφρούς του. Δεν περιέχει πλεόνασμα ουσιών, και ότι περιέχει χρησιμοποιείται στο έπακρο χωρίς να προκύπτουν 'σκουπίδια' στον οργανισμό του μωρού. Το μητρικό γάλα πρέπει να μη φέρνει υπερβολικό ύπνο στο μωρό, ώστε να μπορέσει να δεθεί με τη μητέρα του και να εξερευνήσει γρήγορα τον κόσμο γύρω του. Το μητρικό γάλα είναι εύπεπτο, φτιαγμένο για ένα είδος που κουβαλάει τα μικρά του, που απαιτεί για τα μωρά του στενή επαφή και συχνά, μικρά γεύματα.

Οι ερευνητές έχουν ήδη ανακαλύψει ότι ο οργανισμός του μωρού που πίνει ΕΓΑΒ, οι πρωτεΐνες του, το λίπος του, ο εγκέφαλός του έχουν διαφορετικό βιοχημικό προφίλ σε σχέση με αυτό βρεφών που θηλάζουν. Αλλά και σε επίπεδο συμπεριφοράς επισημαίνονται διαφορές. Πολλές από αυτές τις παρεκκλίσεις από το φυσιολογικό δεν έχουν μελετηθεί ακόμα ...;

Αν θελεις διαβασε ολο το κειμενο εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=79110

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...