Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ευχή σε μοναχή

sporiklos

Recommended Posts

Δεν ήξερα που αλλού να βάλω το θέμα και ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη αν είναι άσχετο με τα κοινωνικά.

Λοιπόν η απορία μου είναι η εξής: πρόσφατα μια γνωστή μου έγινε μοναχή, της αγόρασα λοιπόν σαν δώρο ένα βιβλίο και θα ήθελα να της γράψω μία ευχη σαν αφιέρωση αλλά δεν ξέρω τι εύχονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μπορεί κάποια να βοηθήσει?

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Διαφημίσεις

Θα σου πω τι σκέφτηκα: "Συγχαρητήρια για την επιλογή σου . Σου εύχομαι ολόψυχα υγεία, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο σου και σε παρακαλώ να μας θυμάσαι στις προσευχές σου". Κάτι τέτοιο. Πως σου φαίνεται?

TO συγχαρητηρια για την επιλογη σου λιγο ετσι δεν μου εκατσε καλα..ολο το υπολοιπο ειναι τελειο..

μηπως να εγραφε κατι του στυλ στον δυσκολο δρομο που διαλεξες να διαβεις σου ευχομαι ολοψυχα κλπ κλπ κλπ τα υπολοιπα της latiatoula.

παντως χαρα στο κουραγιο της..εγω δεν θα αντεχα ουτε 1 ωρα κλεισμενη σε μοναστηρι..πρεπει να το εχεις μεσα σου αυτο..

Δεν ήξερα που αλλού να βάλω το θέμα και ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη αν είναι άσχετο με τα κοινωνικά.

Λοιπόν η απορία μου είναι η εξής: πρόσφατα μια γνωστή μου έγινε μοναχή, της αγόρασα λοιπόν σαν δώρο ένα βιβλίο και θα ήθελα να της γράψω μία ευχη σαν αφιέρωση αλλά δεν ξέρω τι εύχονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μπορεί κάποια να βοηθήσει?

ευλογειτε....ειναι η έκφραση των μοναχων όταν σε βλεπουν κοιτάζοντας ψηλά και οι γυναικες δεν χαιρετανε άντρες...ποτε....με χειραψία εννοώ....

ασχετο όλο αυτο...

εγω θα έγραφα ο θεός μαζι σου με αγάπη τάδε....

1129643tvsq1yiqpw.gif

ευλογειτε....ειναι η έκφραση των μοναχων όταν σε βλεπουν κοιτάζοντας ψηλά και οι γυναικες δεν χαιρετανε άντρες...ποτε....με χειραψία εννοώ....

ασχετο όλο αυτο...

εγω θα έγραφα ο θεός μαζι σου με αγάπη τάδε....

το ευλογειτε ειναι σαν καλημερα για τις μοναχες αλλα δεν ηξερα οτι δεν χαιρετουν με χειραψια γιατι τον πατερα μου πολλες φορες τον χαιρετησαν ετσι..δεν ξερω ειλικρινα αν απαγορευεται.

Διαφημίσεις

το ευλογειτε ειναι σαν καλημερα για τις μοναχες αλλα δεν ηξερα οτι δεν χαιρετουν με χειραψια γιατι τον πατερα μου πολλες φορες τον χαιρετησαν ετσι..δεν ξερω ειλικρινα αν απαγορευεται.

και όχι μονο σαν καλημερα....εμεις καποτε ειχαμε παει με τον άντρα μου και τον αδερφό μου σε μοναστηρι και πηγαν οι άντρες να την χαιρετησουν με χειραψία και μας εξηγεισε η μοναχη....πρωην δικηγορος....πως οι μοναχές επιτρεπετε να χαιρετανε με χειραψια διοτι θεωρειται ότι αμαρτάνουν ως προς τις ορέξεις.......και καλά αποφευγουν τις πονηρες σκεψεις...

1129643tvsq1yiqpw.gif

Γράψε ακριβώς αυτό που αισθάνεσαι....

Θα είναι η πιό όμορφη ευχή...

:):):)

Αν είμαστε στο facebook, θα έγραφα like!

Πολύ σωστό σχόλιο, συμφωνώ.Τα λόγια που βγαίνουν από την καρδιά μας, πάντα είναι τα καλύτερα

Διαφημίσεις

Kαλό παράδεισο έχω ακούσει να εύχονται μετά τον θάνατο κάποιου... Εγώ θα ευχόμουν πάντα άξια και φωτισμένη. Κ μην μας ξεχνάτε στις προσευχές σας... Όπως αναφέρθηκε δηλαδή πιο πάνω. Ας έχει δύναμη η γυναίκα να ακολουθήσει αυτό που της είπε η ψυχή της...

it's never too late to start all over again

Σας ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον! Μάλλον το πάντα άξια και φωτισμένη είναι το καλύτερο. Εγω έλεγα να γράψω "ο Θεός να σου δίνει δύναμη στον δύκολο δρόμο που επέλεξες " αλλά φοβάμαι μήπως το πάρει ως επίκριση. Από την άλλη αφου η ίδια λέει ότι η μοναχική ζωή είναι δύσκολη.Τέσπα θα γράψω το πρώτο για να είμαι σίγουρη.Και πάλι ευχαριστώ.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...