Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαμάδες του αποκλειστικου θηλασμου, εννοείτε!

Recommended Posts

Είμαστε 5 μηνών και κάτι ημερών. Θηλαζουμε αποκλειστικά και απεριοριστα. Δυστυχώς, απο μικρουλης είχε ερεθισμενο αυτακι.

Η Παιδιατρος δεν μας είχε δώσει φαρμακευτική αγωγή. Μας έλεγε ότι το καλύτερο φάρμακο είναι το "γαλατακι της μαμάς".

Την πρώτη φορα, πράγματι, πέρασε με το γαλατακι της μαμάς. Και τη δεύτερη.

Αυτη τη φορα όμως, τα πράγματα "αγριεψαν". Η Παιδιατρος, τρεναρε όσο μπορούσε την αντιβιωση, αλλα δεν τη γλιτώσαμε. Ο μικρουλης μας, 5 μηνών και κάτι ημερών πήρε το πρώτο του φαρμακακι. Με βαριά καρδιά, αλλα ο μικρουλης μας υπέφερε.

Και δεν μας έφτανε ο πόνος μας, άρχισαν και οι κακίες απο τους δήθεν φίλους και γνωστούς που δεν θυμάσαι τα παιδιά τους.

"Εμένα που δεν θηλασε πήρε αντιβιωση στα 2 της χρόνια. Και εσάς που θηλαζει στους 5 μήνες; Τελικα βλακείες είναι αυτά που λένε!"

" Τσάμπα βασανοζοσασταν τόσο καιρο με το θηλασμο. Και σας το είχα πει ότι ο θηλασμος και όλα αυτα ήταν βλακείες! Εμένα ο μικρός 2 χρόνων πήρε αντιβιωση."

"Τι να τον κανείς το θηλασμο, όταν παίρνει αντιβιωση απο τόσο μικρός;"

Και πολλα αλλα τέτοια. Η ψυχολογία στα ταρταρα. Εκει που έλεγα ότι θα κάνω ότι είναι δυνατόν καλύτερο για το παιδι, έπεσαν όλες να με φάνε.

Και όλες τις πείραξε ο θηλασμος.

Ήθελα να ήξερα, αν δεν θηλαζε τι θα έλεγαν;

Ποτε δεν εκρινα καμία, για το αν θηλασε ή όχι. Για το αν γέννησε με καισαρικη ή με φυσιολογικό. Ο καθένας επιλέγει τι θα κάνει. Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες της. Και η καισαρικη χρειάζεται και το ξένο γάλα χρειάζεται.

Και πια είμαι εγω που θα κρινω πως μεγαλώνει η κάθε μάνα το παιδι της. Και δεν με ενδιαφέρει.

Αλλα τέτοιο πόλεμο απο τις μη θηλαζουσες μαμάδες;

Γιατί; Για πιο λόγο; Επιλογή τους και επιλογή μου!

Και αναρωτιέμαι. Μήπως το υποκαταστατο του μητρικου γάλακτος, περιέχει φάρμακα; Μηπως προσθέτουν οι κατασκευάστριες εταιρίες αντιβιωτικα; Μηπως είναι σαν τα φυτοφάρμακα. Κάνουν πιο ανθεκτικα τα φυτά, αλλα όχι πιο υγιή.

Τα γράφω όλα αυτα, για λίγη ψυχολογική υποστήριξη. Σαν και αυτη που μου παρείχε το forum μέσα απο τα μέλη του, κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με το πρόβλημα που είχε προκύψει, αλλα και τις πρώτες μέρες του θηλασμου που μας είχαν τρελλανει οι γιατροί. Και για το θεμα του θηλασμου κυρίως να ευχαριστήσω την κα. Αγλαια.

Διαφημίσεις

καλησπερα!το οτι προφανως δεν πρεπει να πτοησε απο βλακειες που ακους,το ξερεις κ εσυ..αν δεν θηλαζες θα σου ελεγαν οτι αυτο φταιει και αρρωστησε το κουτσουνακι σου(περαστικουλια να ειναι) αλλα εχω μια ενσταση για το θεμα του γαλακτος σε σκονη..κανοντας τετοια εικασια για αντιβιωσεις μεσα στο γαλα σκονη μπορει να πανικοβαλλεις καποια μανουλα χωρις λογο...

Καταρχας συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου..

Ο θηλασμος δεν ειναι πανακεια...δεν σου εγγυαται κανεις μα κανεις οτι αν θηλαζεις δεν θα αρρωστησει το παιδακι σου...και δεν θα χρειαστει να παρει αντιβιωση ή αλλη φαρμακευτικη αγωγη...θα σου πω το πιο απλο που μου ερχεται στο μυαλο...αφου μας λες οτι το παιδακι σου εχει μια ευαισθησια στο αυτι του πιστευω οτι αν δεν θηλαζες ισως θα ειχε χρειαστει να δωσεις περισσοτερες φορες αντιβιωση..ενω τωρα περιοριζεται το κακο...

Στατιστικα και μεσα απο επιστημονικες μελετες τα παιδια που θηλαζουν ειναι πολυ πιο προστατευμενα απο λοιμωξεις...δεν παραμενουν παντα υγιη αλλα αντιμετωπιζουν πολυ λιγοτερα προβληματα και επιπλοκες απο αν τρεφονταν με φορμουλα...κανεις δεν το αμφισβητει αυτο...τουλαχιστον απο αυτους που εχουν βιβλιογραφικη γνωση του θεματος...

Εμενα ο μικρος ειναι 18 μηνων εχει παρειαντιβιωση μια φορα για προληπτικη ωτιτιδα :twisted: (πρωτομανα γαρ) και εχει κανει συνολικα 3 φορες πυρετο...εγω δε, δεν εχω αρρωστησει καθολου εδω και 2 χρονια παρολο που καθε χρονο πριν κανω μωρο επεφτα ταβλα τουλαχιστον 2-3 φορες τον χρονο με πυρετο...δεν ξερω αν εχει καμμια σχεση εμπειρικα παραθετω την γνωμη μου...

Για τους καλοθελητες δεν θα απαντησω...θα ακουσεις πολλα...ιδιαιτερα οσο αυξανεται ο χρονος θηλασμου αυξανονται και οι ανακριβιες και τα χαζα σχολια...προχωρα μπροστα και κανε το καλυτερο για το παιδι σου...θηλαζε αβερτα!!!;);)

bf2Bp2.png

rTodp3.png

γεια σου!κ περαστικα σας!!

υπαρχει ενα ακομα θεμα στο φορουμ για θηλαζοντα παιδακια που αρρωσταινουν κ το διαβαζα κ γελαγα πικρα, καθως ειναι η περιπτωση μας!:rolleyes: η μπουμπου θηλασε 2 χρονια κ απο το καλοκαιρι πηρε 2 φορες αντιβιωση, εκανε 3-4 πυρετους βαρβατους κ εχει δυο μηνες με πρησμενο λεφαδενακι....η δικη μου ψυχολογια να δεις πως ειναι....:? κανει κ ομοιοπαθητικη 2 μηνες τωρα κ γενικως προσπαθουμε να τα αντιμετωπιζουμε με φυσικο τροπο. απλα, οταν η κατασταση ειναι δυσκολη, χρειαζεται αντιβιωση, τι να κανουμε τωρα;

για τις μαμαδες που στην ειπαν, ειναι πολυ κριμα για εκεινες να εχουν μαζεψει τοσο θυμο για τις δικες τους επιλογες, κ να τον βγαζουν μπροστα σε μια τοσο δυσκολη για σας κατασταση!!ειναι αγενεια κ κακεντρεχεια!ειλικρινα δεν θα καταλαβω ποτε τετοιους ανθρωπους (σε οποιοδηποτε θεμα)... αντι να σου πουν ενα απλο περαστικα.....;!

επιπλεον ειναι καθαρη ανοησια, καθως οι ερευνες βασιζονται σε στατιστικα, κοινως οι περισσοτεροι εχουν τα ταδε αποτελεσματα, αλλα προφανως, οχι ΟΛΟΙ!! φταις εσυ η εγω που τα παιδακια μας δεν ανηκουν στην πλειοψηφια των παιδιων που ΚΑΙ λογω θηλασμου δεν αρρωστησαν καθολου ή δεν αρρωσταινουν ευκολα; ειναι δυνατον να βγαζουμε 'επιστημονικα' πορισματα απο τα γνωστα μας παιδια ή απο ιστοριες που ακουμε τριγυρω;;;ειναι απιστευτο ...οποτε ....οι γνωστες σου 'απαλασσονται' ....λογω 'ανοησιας':rolleyes:...

μη δινεις σημασια, απαντησε τους οπως νομιζεις αλλα μην κολλας. αν εσυ εχεις το θαρρος να υποστηριζεις τις οποιεσδηποτε επιλογες σου κ να αισθανεσαι καλα με αυτο χωρις να φθονεις τους αλλους, αυτο σε διαφοροποιει απο τις εν λογω κυριες!

τελος, οπως ''ο θηλασμος δεν ειναι μονο τροφη'', δεν ειναι μονο κ αντισωματα,σωστα;:wink:

καλη σας συνεχεια!!:-)

Διαφημίσεις

Ο θηλασμός προσφέρει μεγαλύτερη αντοχη στις ασθένειες, όχι ανοσία.

Ένα παιδί που θηλάζει μπορεί να αρρωστήσει-ίσως πιο δύσκολα, αλλά στην ασθένεια ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα από ένα παιδί που τρέφεται με φόρμουλα.

Το ότι θηλάζουμε το κάνουμε για το παιδί μας και για εμάς τις ίδιες. Δεν χρειαζόμαστε την αποδοκιμασία ή την σύμφωνη γνώμη κανενός. Εμείς είμαστε ο Άγγελος που στέκεται δίπλα στο παιδί μας πέρα και ανεξάρτητα από τα μάτια και τις γνώμες άλλων.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Ευχαριστω πολυ για τις ευχές σας!

Θα κάνω ότι μπορώ καλύτερο για το παιδι μου. Και ο θηλασμος είναι ένα απο αυτα που μπορω να κάνω. Πράγματι ο θηλασμος δεν παρέχει ανοσια. Αυτο θα έπρεπε να απαντήσω.

Απλά δεν θέλω να πουν αργότερα, σε κάποια άλλη μανούλα που θα προσπαθεί να θηλαζει ότι "να και αυτη που θηλαζε, συνεχεια είχε άρρωστο το παιδι".

Στατιστικα δεν αρρωσταινουν. Αλλα ο μικρός μας, για μια ακόμη φορα, δεν αποτελεί δείγμα! Και στη μονηρη, 1% είχε να συμβεί. Ακόμα και στο χρωμα το ματιών του. 2% πιθανότητα να έχει τέτοιο χρωμα!

Έχω να ακούσω και αλλα;

Εγω θα θηλασω όσο μπορέσω. Αυτη είναι η απόφαση μου.

Ένα απλό περαστικά, θα ήταν αυτο που θα περίμενα απο αυτές τις "φίλες".

Η παραπληροφορηση που φοβασαι οτι θα δωσουν οι "φιλες" σου σε αλλες μαμαδες που ισως χρειαστουν την βοηθεια τους στο θεμα του θηλασμου ειναι δεδομενη ανεξαρτητα με το τι θα απαντουσες εσυ...εχουν ηδη διαμορφωσει την γνωμη τους (ή αυτο που της βολευει καλυτερα να ισχυριζονται) που και ο Θεος ο ιδιος να κατεβαινε στη γη και να τους διαβεβαιωνε για τα οφελη του θηλασμου δεν θα τον πιστευαν...

Αν θες την γνωμη μου σταματα να συζητας το θεμα του θηλασμου με οσους δεν εχουν ιδεα και ειναι κακοπροαιρετοι...σε οποιοδηποτε σχολιο απαντα αδιαφορα κατι σε στυλ "κανω αυτο που πιστευω καλυτερο για το παιδι μου και εσυ φανταζομαι οτι εκανες το ιδιο" και μην μπαινεις σε αδιεξοδες συζητησεις που μονο τα νευρα σου θα κανουν κροσια...:wink:

bf2Bp2.png

rTodp3.png

κοιτα, εχω ενα παιδι που επελεξα να μην το θηλασω για διαφορους λογους και ειναι σημερα 4 χρονων και 9 μηνων. Δεν ξερει τι θα πει γιατρος, νοσοκομειο, αντιβιωση, μια φορα στα δυομιση ειχε συναχι και της κακοφανηκε παρα πολυ...

Εχω κι ενα τριχρονο που ακομα θηλαζει και ειναι μπουκωμενος απ'την ωρα που γεννηθηκε. Εχει παρει και κανα δυο αντιβιωσεις, και αμυγδαλιτιδα ειχε τελευταια (ιωγενη ευτυχως)...

Πρεπει δηλαδη ν'αρχισω να λεω οτι αυτο συνεβη επειδη το ενα επινε ξενο και τ'αλλο θηλαζει... και οτι οριστε, να, ο θηλασμος μου το αρρωσταινει...

Υπαρχουν χιλιοι κι ενας λογοι που καποιοι οργανισμοι ειναι πιο ανθεκτικοι απ'ο,τι αλλοι, κι αυτο αλλαζει πολλες φορες στην πορεια της ζωης μας.

Επισης αυτο που ειπαν αλλες κοπελες πιο πανω, το ακουω απο μαμαδες που θηλαζουν "μα αφου θηλαζω, γιατι αρρωστησε;" :confused::confused::confused:

Ενταξει, δεν ειναι πανακεια ο θηλασμος. Και ουτε προστατευει απο ιωσεις που κυκλοφορουν αν δεν εχει κολλησει πρωτα η μαμα την ιωση...

Περαστικα σας, και στο μελλον μπαινακης-βγαινακης:lol:

Μην ασχολεισαι με κανεναν εσυ κανεις αυτο που νιωθεις οποτε μην αφηνεις κανεναν να σε αγγιζει με οποιοδηποτε σχολιο. Ουτε εγω ουτε ο αντρας μου εχουμε μπλε ματια ουτε οι παπουδες, ποσο πιθανο ηταν να εχει ο γιος μου μπλε ματια??? Καθολου αλλα εχει.

Εγω δεν θηλασα καθολου για ιατρικους λογους και το παιδι μου δεν αρρωστησε καθολου μεχρι που εγινε δυο χρονων, τυχαιο προφανως η λογω κρασης του παιδιου,ο θηλασμος δεν ειναι μαγικο φιλτρο παιζουν και πολλοι παραγοντες ρολο, σημασια εχει οτι εσυ κανεις αυτο που νιωθεις σωστο οποτε κλεισε τα αυτια και επικεντρωσου στον στοχο σου και μην χαλιεσαι για κανεναν.

Διαφημίσεις

ελεος πια με τους κακοπροαιρετους!εγω θα σου ελεγα να μη δινεις σημασια γιατι εχεις να ακουσεις ακομα πολλα!!!θηλαζω το μωρο μου 9 μηνες και ακουω καθημερινα τα απιστευτα κουφα:evil:,παρεπιπτοντως απο γυναικες που ποτε δε θηλασαν..συνεχισε να κανεις το καλυτερο για το παιδι σου και κλεισε τα αυτια σου σε τετοιου ειδους σχολια!!

Είμαστε 5 μηνών και κάτι ημερών. Θηλαζουμε αποκλειστικά και απεριοριστα. Δυστυχώς, απο μικρουλης είχε ερεθισμενο αυτακι.

Η Παιδιατρος δεν μας είχε δώσει φαρμακευτική αγωγή. Μας έλεγε ότι το καλύτερο φάρμακο είναι το "γαλατακι της μαμάς".

Την πρώτη φορα, πράγματι, πέρασε με το γαλατακι της μαμάς. Και τη δεύτερη.

Αυτη τη φορα όμως, τα πράγματα "αγριεψαν". Η Παιδιατρος, τρεναρε όσο μπορούσε την αντιβιωση, αλλα δεν τη γλιτώσαμε. Ο μικρουλης μας, 5 μηνών και κάτι ημερών πήρε το πρώτο του φαρμακακι. Με βαριά καρδιά, αλλα ο μικρουλης μας υπέφερε.

Και δεν μας έφτανε ο πόνος μας, άρχισαν και οι κακίες απο τους δήθεν φίλους και γνωστούς που δεν θυμάσαι τα παιδιά τους.

"Εμένα που δεν θηλασε πήρε αντιβιωση στα 2 της χρόνια. Και εσάς που θηλαζει στους 5 μήνες; Τελικα βλακείες είναι αυτά που λένε!"

" Τσάμπα βασανοζοσασταν τόσο καιρο με το θηλασμο. Και σας το είχα πει ότι ο θηλασμος και όλα αυτα ήταν βλακείες! Εμένα ο μικρός 2 χρόνων πήρε αντιβιωση."

"Τι να τον κανείς το θηλασμο, όταν παίρνει αντιβιωση απο τόσο μικρός;"

Και πολλα αλλα τέτοια. Η ψυχολογία στα ταρταρα. Εκει που έλεγα ότι θα κάνω ότι είναι δυνατόν καλύτερο για το παιδι, έπεσαν όλες να με φάνε.

Και όλες τις πείραξε ο θηλασμος.

Ήθελα να ήξερα, αν δεν θηλαζε τι θα έλεγαν;

Ποτε δεν εκρινα καμία, για το αν θηλασε ή όχι. Για το αν γέννησε με καισαρικη ή με φυσιολογικό. Ο καθένας επιλέγει τι θα κάνει. Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες της. Και η καισαρικη χρειάζεται και το ξένο γάλα χρειάζεται.

Και πια είμαι εγω που θα κρινω πως μεγαλώνει η κάθε μάνα το παιδι της. Και δεν με ενδιαφέρει.

Αλλα τέτοιο πόλεμο απο τις μη θηλαζουσες μαμάδες;

Γιατί; Για πιο λόγο; Επιλογή τους και επιλογή μου!

Και αναρωτιέμαι. Μήπως το υποκαταστατο του μητρικου γάλακτος, περιέχει φάρμακα; Μηπως προσθέτουν οι κατασκευάστριες εταιρίες αντιβιωτικα; Μηπως είναι σαν τα φυτοφάρμακα. Κάνουν πιο ανθεκτικα τα φυτά, αλλα όχι πιο υγιή.

Τα γράφω όλα αυτα, για λίγη ψυχολογική υποστήριξη. Σαν και αυτη που μου παρείχε το forum μέσα απο τα μέλη του, κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με το πρόβλημα που είχε προκύψει, αλλα και τις πρώτες μέρες του θηλασμου που μας είχαν τρελλανει οι γιατροί. Και για το θεμα του θηλασμου κυρίως να ευχαριστήσω την κα. Αγλαια.

Καταρχην ηθελα να σου πω οτι ειναι τακτικη των γιατρων να αποφευγουνε τα φαρμακα στα βρεφη-και καλα κανουνε-ειναι δικοπο μαχαιρι σε αυτα τα μικρα η αντιβιωση.Το οτι το παιδι δεν απεφυγε την αντιβιωση ισως και να φταιει το οτι δεν ειχε γιατρευτει πληρως τις 2 προηγουμενες φορες και μετα ξεσπασε χειροτερα...

Ουτε ο θηλασμος φταει ουτε σημαινει το οτι οποιο παιδι θηλαζει δεν θα αρρωστησει ποτε...Απλα αν νοσησει θα το περασει πιο ελαφρα απο οτι αν δε θηλαζε καθολου.

Αυτοι που σου τα λενε αυτα ειναι κακοπροερετοι κι εχουνε σκοπο να σε κανουν να δυσφορησεις ψυχολογικα,μην τους ακους καν!Αγνωησε τους...Τα αποτελεσματα του θηλασμου τα βλεπεις μακροπροθεσμα.

Αλλο που σκεφτηκα,γιατι τα ιδια ακουσα γι τον μικρο μου,τον ειχα αρρωστο 10 μερες με βροχητιδα,ειναι 8 μηνων,οτι φταιει που τον θηλαζω ακομα που το γαλα μου δεν εχει καμια θρεπτικη αξια κ τον βρηκε αδυναμο η ιωση κ αρρωστησε τοσο:shock:Σε πλροφορω οτι ακομη κ σε πολυ δικους μου που το ειπανε απο αφελεια κ τους αγαπω ιδιαιτερα,τους ειπα απλα οτι το αν φταιει το νερωμενο γαλα μου:lol:(ετσι ειπανε...πινει νερο κ δε τρεφεται σωστα) περνω την ευθυνη!Αλλα δεν ειναι ετσι...

Χαζομαρες θα ακους και θα ακουμε παντα....το θεμα ειναι εκεινη τη στιγμη να σκεφτεσε το παιδακι σου,σαν εικονα,τη στιγμη που θηλαζει,την ευχαρηστιση που νιωθει...και θα δεις με το καιρο θα γελας....

Προς θεου μη κανεις κανενα αστειο κ σταματησεις το θηλασμο...

Ακομη,αυτο με τα υποκαταστατα το εχω σκεφτει κι εγω,σε μια φαση δε πριν κανενα 3μηνο που το εψαχνα πολυ και σε καποια πραγματα επιβεβαιωθηκα οπως με το συστατικο καζεινη που φερνει υπνηλια στα παιδια κ κοιμουνται πολυ,ενω αυτα που θηλαζουν δεν ειναι κ τοσο του υπνου...:rolleyes:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Θα σου πω τα δικά μου για να δεις οτι υπάρχουν και χειρότερα. Η μικρή μου 5 μηνών σήμερα το πρωί ξύπνησε νωρίς. Την πήρα στο κρεβάτι μου και κάποια στιγμή έβγαλε λίγο γάλα κάνοντας τον μπαμπά μούσκεμα. Τότε τι ακούσαν τα αυτιά μου απο τον άνθρωπο που νόμιζα οτι με υποστήριζε; "Δεν σταματάς να δίνεις στο παιδί αυτό το νεροζούμι (μητρικό) και να δώσεις στο παιδί κανένα γάλα της προκοπής;" Αυτά ακριβώς είπε και τότε εγώ του απάντησα πως για το γαιδουρινό γάλα κάποιοι δίνουν χιλιάδες ευρώ επειδή είναι το πίο κοντινό στο μητρικό. Και εμείς που έχουμε το ίδιο το μητρικό τσάμπα; Αλλά αυτάτου λένε η μανούλα του και η αδερφούλα του . Οτι το γάλα μου είναι νερό! Τι να πεις...

Θα σου πω τα δικά μου για να δεις οτι υπάρχουν και χειρότερα. Η μικρή μου 5 μηνών σήμερα το πρωί ξύπνησε νωρίς. Την πήρα στο κρεβάτι μου και κάποια στιγμή έβγαλε λίγο γάλα κάνοντας τον μπαμπά μούσκεμα. Τότε τι ακούσαν τα αυτιά μου απο τον άνθρωπο που νόμιζα οτι με υποστήριζε; "Δεν σταματάς να δίνεις στο παιδί αυτό το νεροζούμι (μητρικό) και να δώσεις στο παιδί κανένα γάλα της προκοπής;" Αυτά ακριβώς είπε και τότε εγώ του απάντησα πως για το γαιδουρινό γάλα κάποιοι δίνουν χιλιάδες ευρώ επειδή είναι το πίο κοντινό στο μητρικό. Και εμείς που έχουμε το ίδιο το μητρικό τσάμπα; Αλλά αυτάτου λένε η μανούλα του και η αδερφούλα του . Οτι το γάλα μου είναι νερό! Τι να πεις...

δεν απαντας τπτ...απλα γυρνας την μουρη σου και συνεχιζεις να κανεις αυτο που πιστευεις...τετοια συμπεριφορα αντιμετωπισα και εγω στις αρχες απο τον αντρα μου...καποιες φορες περηφανευοταν καποιες φορες πεταγε την βλακεια του πιστευω μονο και μονο για να με τσιτωσει...οταν το πηρα πρεφα απλα αρχισα να απαξιω...στο τελος του απαντησα οτι υπευθυνη για την διατροφη του παιδιου ειμαι εγω και μονο εγω και φερω και την πληρη ευθυνη των πραξεων μου...απο τοτε σταματησε...:cool:

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Κι εμείς θηλάζουμε ακόμα (αποκλειστικά μέχρι 13 μηνών, τώρα πίνει και λίγο ξένο όταν είμαι στη δουλειά). Κι έχουμε πιει αντιβίωση... Ουουουουουουουουουου... Από 38 ημερών μέχρι 7 μηνών κάθε μέρα λόγω ουρολοίμωξης! 3,5 μηνών λόγω Η1Ν1! 8 μηνών λόγω βρογχίτιδας, 12-14 μηνών λόγω ωτίτιδας! Απ' όλα έχει ο μπαξές!

Αλλά, τα περνάει όλα στο πόδι!

Και εγώ κάνω την κουφή στα σχόλια... Είναι που είστε μικροί ακόμα και δεν έχεις πάθει ανοσία, γι'αυτό στεναχωριέσαι! Βέβαια, πάντα σε πικραίνουν αυτές οι σαχλαμάρες που λένε όλοι, αλλά όσο περνάει ο καιρός είναι κάπως πιο καλά τα πράγματα, αν εσύ είσαι καλά με τον εαυτό σου! ;)

Ψυχραιμία, υπομονή και χιούμορ!

Προς polina2:

Τι να του πεις, ότι αν του έβγαζε γουλιά από το άλλο γάλα θα πλενόταν 3 μέρες να ξεβρωμίσει από την ξινίλα??? Αχ, αυτές οι γουλίτσες από το μητρικό γάλα, πόσο μου λείπουν! Ιδίως τώρα, που έτσι και κάνει εμετό ο δικός μου βγάζει γιαούρτια και φαγητό αμάσητο και πλένω 10 ώρες...

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...