Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοηθεια δεν τρωει μεσημεριανο!!!!!!!

Recommended Posts

γεια σας!!!!!! η μικρη μου ειναι 18 μηνων κ εδω κ 2-3 μηνες περιπου εχω αρχισει να της δινω το μεσημεριανο μη αλεσμενο . αλλα εχουμε λιγο προβλημα εκει . τη φρουτοκρεμα της την σαλεθω , τη φαρινα την τρωει εφοσον ειναι κρεμωδες αλλα το μεσημεριανο με παρα πολλη προσπαθεια κ συνηθως το ενα τριτο μονο ... εχω δοκιμασει απο φακεσ πολυ λιωμενες μεχρι ψιλο μακαρονακι πατατουλα , τα παντα λαλλα αρνειται!!!! μονο το ρυζι κατι λεει αλλα δυσκολα κ αυτο! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????????? να της δωσω μηπως κ βραΔΥΝΟ ? ΗΕΛΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ . ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΥΣΕΙς. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 8-)8-):cool:

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

το παιδι μου ειναι 19 μηνον. εχει σταματισει να τρωει εντελοσ το μεσιμεριανο. απο ολοκλιρο γιαουρτι τρωει το μισο καμια φορα ολο αλλα με το ζωρι. κ την φαρινα απο τησ 6-7 κ,γ τωρα τησ 4 κ παλι με το ζωρι. μου ζιταει ομωσ ολη την ωρα γαλα. τι να κανω? μου ειπε ο γιατροσ τον αφισω νυστικο μεχρει το βραδυ.τι να κανω ????? HELPPPPPPPP

γεια σας!!!!!! η μικρη μου ειναι 18 μηνων κ εδω κ 2-3 μηνες περιπου εχω αρχισει να της δινω το μεσημεριανο μη αλεσμενο . αλλα εχουμε λιγο προβλημα εκει . τη φρουτοκρεμα της την σαλεθω , τη φαρινα την τρωει εφοσον ειναι κρεμωδες αλλα το μεσημεριανο με παρα πολλη προσπαθεια κ συνηθως το ενα τριτο μονο ... εχω δοκιμασει απο φακεσ πολυ λιωμενες μεχρι ψιλο μακαρονακι πατατουλα , τα παντα λαλλα αρνειται!!!! μονο το ρυζι κατι λεει αλλα δυσκολα κ αυτο! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????????? να της δωσω μηπως κ βραΔΥΝΟ ? ΗΕΛΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ . ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΥΣΕΙς. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 8-)8-):cool:

γεια σου!καταρχην θα ηθελα να σε ρωτησω για ποιο λογο τα τρωει ακομα αλεσμενα και το ρωταω αυτο γιατι δεν ξερω αν εχει καποιο προβλημα με το μασημα γενικοτερα γιατι το παιδακι μιας φιλης επειδη δεν μπορουσε να καταπιει καλα(προβλημα με γναθο)της τα αλεθανε ελαφρως μεχρι και τωρα που ειναι 4 χρονων.αν δεν παιζει λοιπον κατι τετοιο στην θεση σου εγω θα ξεκιναγα κανονικα εστω και με πολυ δυσκολια στην αρχη (να εισαι προετοιμασμενη γιαυτο)να της δινω το οτιδηποτε σε κομματακια.απλα δεν θα εισαι εσυ απο πανω της να την ταιζεις παρα μονο να την επιβλεπεις και σαφως να την επικροτεις...επισης στην θεση σου θα καθομουνα και εγω να φαω μαζι της για να με βλεπει τι κανω γιατι συνηθως τα παιδια μιμουνται τους μεγαλυτερους...αν ομως δεν θελει να φαει δεν θα την πιεσεις...επισης να ρωτησω αν τρωει το οτιδηποτε ακεραιο με τα χερια της πχ μπισκοτακι,ψωμακι κτλ...ολα αυτα απλα τα ρωταω για να διαπιστωσω αν απλα ειναι δυσκολη στο φαγητο ή απλα εχει την συνηθεια του να τα τρωει ακομα αλεσμενα!;);)

το παιδι μου ειναι 19 μηνον. εχει σταματισει να τρωει εντελοσ το μεσιμεριανο. απο ολοκλιρο γιαουρτι τρωει το μισο καμια φορα ολο αλλα με το ζωρι. κ την φαρινα απο τησ 6-7 κ,γ τωρα τησ 4 κ παλι με το ζωρι. μου ζιταει ομωσ ολη την ωρα γαλα. τι να κανω? μου ειπε ο γιατροσ τον αφισω νυστικο μεχρει το βραδυ.τι να κανω ????? HELPPPPPPPP

victoria μου αν τρωει μονο μισο γιαυρτι και ολη την υπολοιπη μερα γαλα τοτε εχει δικιο ο γιατρος.μην σε τρομαζει αυτο ομως!δεν ειναι οτι ειναι πεινασμενο το παιδι και επειδη πειναει σου ζηταει γαλα!απλα ειναι και αυτο ενα δυσκολο παιδακι με το φαγητο..και κανονικα η φαριν λακτε για μενα επρεπε ηδη να εχει κοπει γιατι το παιδακι ειναι μεγαλο και μπορεις να δοκιμασεις να του δινεις αλλα πραγματακια αν βεβαιως τα φαει.επειδη λοιπον τα κακοφαγα παιδια χρηζουν ιδιαιτερης υπομονης πρεπει εσυ απο μονη σου να πειραματιστεις με ολα τα φαγητα και να επιμενεις.δεν σημαινει οτι επειδη ειναι κακοφαγο σηκωνουμε τα χερια ψηλα και λεμε οκ. φτιαξε,πειραματισου,φαε μαζι του το δικο σας φαγητο ετσι οπως το φτιαχνετε εσεις και οσο φαει!και μια μπουκια να φαει εισαι οκ για αρχη...δεν πιεζουμε δεν μαλωνουμε δεν συγχυζομαστε μπροστα στο παιδι.οποτε οπλισου με υπομονη και αισιοδοξια και κανε μεχρι και τον καραγκιοζη για να φαει και ειπαμε οσο φαει!! επειδη εγω δεν το εχω περασει αυτο το προβλημα (η δικια μου ειναι παμφαγο)μοιρασου και συμβουλες με καμια αλλη μανουλα με παρομοιες εμπειριες. να σου δωσω ενα παραδειγμα το οτι η δικια μου προχτες(2,5 χρονων)εκοψε ξαφνικα το γαλα.ουτε να το δει ουτε να το μυρισει.ηθελα να ανοιξω και εγω ποστ παλι για συμβουλες αλλα επειδη ξαναυπαρχει το θεμα διαβασα παλαιοτερα ποστ και δεν ασχοληθηκα οσο και αν με καιει.αλλα δεν πολυσκοτιζομαι κιολας γιατι οπως ειπα τα τυρια και τα γιαουρτια τα τσακιζει...μην απελπιζεσαι αλλα και μην τα παρατας! καλη επιτυχια:P:p:p

Συμφωνώ με αυτά που σου είπε η lelaki. Προσπάθησε να της δίνεις κομματάκια στα χέρια και όσο φάει. Σταμάτησε τη φρουτόκρεμα και κόψε το φρούτο μικρά κομματάκια και δώστα στα χεράκια της να τα δει σαν παιχνίδι. Μην γυρνάς πίσω στο αλεσμένο. Σταμάτα και τη φαρίνα και δώσε άλλες τροφές. Μπορείς να δώσεις αυγό, ομελέτα με 1 αυγό και τυράκι, μισό τοστ, φρούτα, ψωμί με βούτυρο και μέλι, γιαούρτι με μέλι κ.α. Υπάρχουν τόσες τροφές πολύ καλύτερες από τις κρέμες σε σκόνη!

Θα σου πάρει λίγο καιρό αλλά δεν πρέπει να κάνεις πισωγυρίσματα. Γενικά τα μωρά βολεύονται με τα κρεμώδη γιατί τους κάνει περισσότερο κόπο να μασήσουν και το βαριούνται. Μην κάνεις όμως πόλεμο. Όσο φάει, την άλλη φορά θα φάει περισσότερο.

Να σε ρωτήσω και κάτι: γιατί άργησες να της δώσεις κομματάκια; Έχει λίγα δόντια;

u65Tp3.png

QACnp2.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...