Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ : ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΞΗ ???

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι σχεδόν 4 - τον Μάιο - και πάει στον σταθμό από τον Σεπτέμβρη. Δεν είχε πρόβλημα προσαρμογής, τον αγαπάει πολύ και περνά καλά. Δεν έκλαψε ποτέ στην αρχή και γενικά κανένα θέμα.

Σήμερα η υπεύθυνη είπε στην μαμά μου ότι επειδή είναι πολύ έξυπνη, σκέφτεται να την βάλει σε μεγαλύτερη τάξη. Δεν μου αρέσει η ιδέα, κατ' αρχήν να αλλάξει τάξη τώρα στα τελειώματα της χρονιάς και γενικά δεν είμαι και πολύ φαν των 'τέλειων σούπερ έξυπνων εξαιρετικά προχωρημένων παιδιών με μάστερ στα 12 και διδακτορικό στα 16!!!:|:|

Προτιμώ να είναι με παιδιά της ηλικίας της και γενικά να κάνει τα πράγματα της ηλικίας της.

Είμαι υπερβολική ?

Τι λέτε βρε κορίτσια ?

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

Έχει τρείς τάξεις, τα παιδιά 2-4 ετών, τα 4-5 ετών και τα νήπια. Η μικρή μου είναι στα 2-4 ετών και θέλει να την βάλει στην επόμενη. Αυτό εννοώ.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Έχει τρείς τάξεις, τα παιδιά 2-4 ετών, τα 4-5 ετών και τα νήπια. Η μικρή μου είναι στα 2-4 ετών και θέλει να την βάλει στην επόμενη. Αυτό εννοώ.

Κοίτα ηλικιακά η κόρη σου ταιριάζει περισσότερο στο τμήμα 4-5 και όχι στο 2-4 (εκτός και αν στο τμήμα της τα περισσότερα είναι στην ηλικία της). Ο δικός μου είναι σε παρόμοιο τμήμα (3-4 ετών όμως) και με την αλλαγή της σχολικής χρονιάς θα πάει στο επόμενο (4-5=προνήπιο). Αν έχει φίλους στο τμήμα της συνομήλικους και κάνουν πραγματάκια ανάλογα της ηλικίας της (και όχι για ηλικία 2 ετών) μπορείς να περιμένεις να την αλλάξεις από Σεπτέμβρη.

Τον Σεπτέμβρη που ξεκίνησε ήταν 3 ετών και 3 μηνών, οπότε λογικά, κατ' εμέ καλά μπήκε στο τμήμα των 2-4 ετών. Αν την έβαζε στο επόμενο, θα έκανε 2 φορές τα ίδια πράγματα. Και εντάξει, δεν είναι και post doctorate, μην τρελαθούμε, αλλά είναι ένα μικρό παιδάκι, που ξεκίνησε πρώτη φορά σχολείο, με καλή αρχή, και έχει μάθει τα παιδάκια της τάξης της. Δεν βρίσκω τον λόγο για 3-4 μήνες να αλλάξει τάξη, όσο έξυπνη και αν είναι. Λέω ότι θα είναι καλύτερο να ακολουθήσει την σειρά των πραγμάτων. Και επίσης λέω ότι δεν συμφωνώ με την τακτική να 'τρέχουμε' συνέχεια τα παιδιά που τραβάνε μπροστά. Έχουν να φάνε τρέξιμο τα παιδιά μπροστά τους, σε όλη τους την ζωή. Γιατί να τρέχουν από τώρα που είναι νήπια ?

Σε αυτό ήθελα να ακούσω την γνώμη σας.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Διαφημίσεις

μαλλον κι εγω θα συμφωνησω οτι δεν υπαρχει λογος να αλλαξει τωρα προς το τελος της χρονιας. σκεψου οτι μπορει τα αλλα να εχουν "μαθει" αριθμους, ή καποια γραμματα και εκεινη να νιωσει εκτος κλιματος.

τωρα αν θελει να τη βαλει μερικες φορες για καποιες δραστηριοτητες οπως μαθαινω ενα ποιηματακι για τη γιορτη, ή καμια χειροτεχνια ...ε, ενταξει.

Εγώ δε θα ήθελα να αλλάξει τάξη το παιδί μου στα μισά της χρονιάς.

Πρώτον γιατί έχει μάθει τους συμμαθητές και τη δασκάλα του και θα πρέπει να ξαναπεράσει το σοκ της αλλαγής προσώπων, αίθουσας και ίσως και συνθηκών τάξης(όσο εύκολα και να προσαρμόζεται ένα παιδάκι δεν παύει να είναι ένα σοκ).

Δεύτερον γιατί αν στην αρχή της χρονιάς η τάξη ξεκίνησε με παιδάκια 2-4 ετών, τώρα όλα θα έχουν μεγαλώσει και θα είναι 2,5-4,5 δηλαδή η ίδια διαφορά πάλι μεταξύ τους, άρα και το πρόγραμμα της τάξης είναι ανάλογα προσαρμοσμένο.

Τρίτο δε χρειάζεται να επαναλάβει την τάξη των 4-5.

Τέταρτο αυτή η ηλικία είναι για να παίζουν, να παίζουν και να παίζουν όλη μέρα. Αυτή είναι η μάθησή τους για αυτή την ηλικία και η μόνη τους υποχρέωση. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι το παιδί αν δεν περιμένει να πάει το Σεπτέμβρη.

• 4 εβδομάδες μετά...

Τελικά την έβαλε στην μεγαλύτερη τάξη εδώ και 10 μέρες περίπου και πολύ της αρέσει της μικρής. Μια χαρά τα πάει και με τα παιδιά και με την δασκάλα και με τις δραστηριότητες !!!!!!!

Μάλλον είμαι χαζή μαμά :oops::oops::oops:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...