Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καρυδόπιτα

VASILIKI

Recommended Posts

Την Κυριακή έχουμε γενέθλια και ψάχνω μια συνταγή για καρυδόπιτα δοκιμασμένη όμως γιατί δεν έχω χρόνο για πειράματα. Αν έχετε φτιάξει, την συνταγή σας pleaseeeeee....

Διαφημίσεις

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

2,5 φλιτζάνια καρύδια κομμένα (κατά βούληση)

6 αυγά (εγώ βάζω 4)

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια ζάχαρη (εγώ βάζω ένα)

2 κουταλάκια baking powder

λίγο κονιάκ

μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα

Ανακατεύεις λάδι και ζάχαρη και προσθέτεις σιγά σιγά όλα τα υλικά.

Στους 180 για 30 λεπτά περίπου.

Σιρόπι:

3 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

λίγο λεμόνι

Χλιαρή καρυδόπιτα - ζεστό σιρόπι.

Δεν είναι πολύ σιροπιασμένη και μου αρέσει.

Διαφημίσεις

Ήρθε η ώρα να δώσω και εγώ μία συνταγή γιατί θα μου βγει κακό όνομα.

Είναι της Βέφας και του άντρα μου του άρεσε, ενώ δεν ήταν λάτρης της καρυδόπιτας.

Υλικά

6 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

2 κουταλάκια κανέλα

1/4 κουταλάκι γαρύφαλο

1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 κουταλιά γλυκόζη ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

3 κουταλιές κονιάκ

λίγη ζάχαρη άχνη

Ατομα: 16

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος ψησίματος: 35'

Εκτέλεση

Χτυπήστε τ' αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού, 15' περίπου. Στο μεταξύ, ανακατέψτε τη φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά. Ρίξτε το μίγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι. ΄Υστερα, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά τα καρύδια, ρίχνοντάς τα κι αυτά σε δόσεις και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ' αυγά. Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. βουτυρωμένο πολύ καλά. Ψήστε την καρυδόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 30'-35'. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας 5' όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κονιάκ. Αφήστε το να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ. Περιχύστε την καρυδόπιτα με το σιρόπι, μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά. Μην το ρίξετε όλο μεμιάς, γιατί η καρυδόπιτα θα καθήσει. Αφήστε τη να σταθεί, ώσπου να κρυώσει εντελώς κι αναποδογυρίστε τη σε πιατέλα. Βάλτε ένα χαρτί με διάφορα σχέδια στην επιφάνεια και κοσκινίστε επάνω σ' αυτό την άχνη. Τραβήξτε το με προσοχή. Τα σχέδια θ' αποτυπωθούν επάνω στην καρυδόπιτα.

Είναι παρόμοιες οι συνταγές. Κάνε της pam καλύτερα. Μου φαίνεται πιο επαγγελματική και με σχέδια..........

Είπαμε είναι της Βέφας! Δεν είναι δική μου!

Διαφημίσεις

Καρυδόπιτα με παγωτό;

Τι θέλω και μπαίνω και διαβάζω συνταγές; Καλά να πάθω!!!! Δεν είναι ώρα τώρα για τέτοια πράγματα..... Πεινάω....

sL7ap2.png

εγω ειχα δοκιμασει μια πολυ ωραια καρυδοπιτα αλλα απο μεσα ηταν κιτρινη,δηλ οπως ειναι η βασιλοπιτα με καρυδια ομως!!!

ηταν τελεια!!!πολυ αφρατη!!!

καμια τετοια συνταγη υπαρχει?

9a7bp2.pngIm47p2.png

• 1 year later...

Διαφημίσεις

καλησπερα.δυστυχως τωρα ειδα το θεμα.ελπιζω να μην ειναι πολυ αργα.

ΥΛΙΚΑ

3 φλυτζανια καρυδοψιχα(ανακατεψε το με λιγο αλευρι)

1,5 φλυτζανι ζαχαρη

2 1/4 φλυτζανι αλευρι

6 αυγα

1 φλυτζανι βουτυρο

2 κουταλακια κανελλα

1 1/2 κουταλακι μπεικιν παουντερ

1/2 γαλα

ΣΙΡΟΠΙ

2 1/4 ζαχαρη

3 φλυτζανια νερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ανακατευειςτο βουτυρο με τη ζαχαρη και τους κροκους αυγων σιγα σιγα.προσθετεις κανελλα, μπεικιν(διαλυμενο στο γαλα)και λιγο λιγο το καρυδι.προσθετεις λιγο-λιγο το αλευρι και ανακατευεις απαλα με το χερι.χτυπας τα ασπραδια σε μαρεγκα και τα προσθετεις στο μειγμα ανακατευοντας απαλα απο κατω προς τα πανω με το χερι. ψηνεις στους 170(προθερμανση φουρνου τριαντα λεπτα στους 180) οταν ψηθει προσθετεις στο ζεστο γλυκο το κρυο σιροπι και περιμενεις να το απορροφηση. καλη επιτυχια.

children=world:D

happy children=better world:wink:

• 1 year later...
Ήρθε η ώρα να δώσω και εγώ μία συνταγή γιατί θα μου βγει κακό όνομα.

Είναι της Βέφας και του άντρα μου του άρεσε, ενώ δεν ήταν λάτρης της καρυδόπιτας.

Υλικά

6 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

2 κουταλάκια κανέλα

1/4 κουταλάκι γαρύφαλο

1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 κουταλιά γλυκόζη ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

3 κουταλιές κονιάκ

λίγη ζάχαρη άχνη

Ατομα: 16

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος ψησίματος: 35'

Εκτέλεση

Χτυπήστε τ' αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού, 15' περίπου. Στο μεταξύ, ανακατέψτε τη φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά. Ρίξτε το μίγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι. ΄Υστερα, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά τα καρύδια, ρίχνοντάς τα κι αυτά σε δόσεις και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ' αυγά. Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. βουτυρωμένο πολύ καλά. Ψήστε την καρυδόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 30'-35'. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας 5' όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κονιάκ. Αφήστε το να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ. Περιχύστε την καρυδόπιτα με το σιρόπι, μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά. Μην το ρίξετε όλο μεμιάς, γιατί η καρυδόπιτα θα καθήσει. Αφήστε τη να σταθεί, ώσπου να κρυώσει εντελώς κι αναποδογυρίστε τη σε πιατέλα. Βάλτε ένα χαρτί με διάφορα σχέδια στην επιφάνεια και κοσκινίστε επάνω σ' αυτό την άχνη. Τραβήξτε το με προσοχή. Τα σχέδια θ' αποτυπωθούν επάνω στην καρυδόπιτα.

Η καρυδόπιτα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά!!! ;)