Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απειλή για τα έμβρυα το κάπνισμα του πατέρα

Recommended Posts

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&articleID=11736&ct=1

:(

Οι μέλλοντες πατέρες πρέπει να σταματήσουν να καπνίζουν σε χώρους όπου βρίσκεται η έγκυος σύντροφός τους, εάν θέλουν να προστατεύσουν το μωρό που περιμένουν από τη θνησιγένεια και τις γενετικές ανωμαλίες, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.

Εξετάζοντας 19 προγενέστερες, διεθνείς μελέτες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν μια έγκυος γίνεται παθητική καπνίστρια εξαιτίας του συντρόφου της, αυξάνεται κατά 23% ο κίνδυνος να γεννηθεί το μωρό της νεκρό – και κατά 13% ο κίνδυνος να γεννηθεί με κάποια γενετική ανωμαλία.

Την μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, οι οποίες ανέλυσαν συνδυαστικά τα ευρήματα ερευνών από Βόρειο Αμερική, Νότιο Αμερική, Ασία και Ευρώπη.

Όλες οι μελέτες είχαν διεξαχθεί σε μη καπνίστριες εγκύους, οι οποίες γίνονταν παθητικές καπνίστριες λόγω του συντρόφου τους ή λόγω των συναδέλφων τους που κάπνιζαν στη δουλειά.

Τα συνδυασμένα στοιχεία δείχνουν πως η έκθεση στον καπνό από μόλις 10 τσιγάρα την ημέρα είναι αρκετή για να αρχίσουν να αυξάνονται οι κίνδυνοι για αγέννητα μωρά.

Τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι αυξάνεται ο κίνδυνος κάποιας συγκεκριμένης γενετικής ανωμαλίας, αλλά γενικώς όλων.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι οι έγκυοι που καπνίζουν εκθέτουν το μωρό τους σε αυξημένο κίνδυνο να γεννηθεί με χαμηλό σωματικό βάρος ή πρόωρα, καθώς και να πάσχει από γενετικές ανωμαλίες, όπως το λαγόχειλο (χειλεοσχιστία) και καρδιολογικά προβλήματα.

Η παρούσα μελέτη, που θα δημοσιευθεί στο τεύχος Απριλίου της επιθεωρήσεως «Pediatrics», δείχνει πως και το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου επικίνδυνο.

Διαφημίσεις

Φυσικα κα βλαπτει το καπνισμα εστω και το παθητικο,νομιζω ειναι χειροτερο να μην καπνιζεις και να εισαι υποχρεωμενος να μυριζεις την καπνηλα,ο αντρας μου δεν καπνιζει ευτυχως οπως και κανενα μελος της οικογενειας μου ομως πιστευω πως πρεπει ολοι να σεβομαστε μια εγκυο και να μην καπνιζουμε ειτε ειμαστε συζυγοι ειτε φιλοι ειτε συναδελφοι ολοι επιθυμουμε υγιεστατα παιδακια.Εχω μια γνωστη που οταν ηταν εγκυος καπνιζε και τελικα διαπιστωσαν οτι το παιδακι εχει προβλημα στην καρδουλα του δυστυχως και εχω και την θεια μου που γεννησε εδω και 3 χρονια καπνιζοντας σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης και το κοριτσακι της ειναι υγιεστατο,μπορειτε να μου πειτε βρε κοριτσια ποια ειναι η διαφορα σε αυτες τις γυναικες ενω και οι δυο καπνιζαν η μια ειχε υγιεστατο μωρακι και η αλλη οχι,υπαρχουν και αλλοι λογοι η απλα ετυχε;

Φυσικα κα βλαπτει το καπνισμα εστω και το παθητικο,νομιζω ειναι χειροτερο να μην καπνιζεις και να εισαι υποχρεωμενος να μυριζεις την καπνηλα,ο αντρας μου δεν καπνιζει ευτυχως οπως και κανενα μελος της οικογενειας μου ομως πιστευω πως πρεπει ολοι να σεβομαστε μια εγκυο και να μην καπνιζουμε ειτε ειμαστε συζυγοι ειτε φιλοι ειτε συναδελφοι ολοι επιθυμουμε υγιεστατα παιδακια.Εχω μια γνωστη που οταν ηταν εγκυος καπνιζε και τελικα διαπιστωσαν οτι το παιδακι εχει προβλημα στην καρδουλα του δυστυχως και εχω και την θεια μου που γεννησε εδω και 3 χρονια καπνιζοντας σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης και το κοριτσακι της ειναι υγιεστατο,μπορειτε να μου πειτε βρε κοριτσια ποια ειναι η διαφορα σε αυτες τις γυναικες ενω και οι δυο καπνιζαν η μια ειχε υγιεστατο μωρακι και η αλλη οχι,υπαρχουν και αλλοι λογοι η απλα ετυχε;

κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός κατά βάση, αλλά ένα λάθος που σκεφτόμαστε σχετικά με το κάπνισμα και την εγκυμοσύνη είναι "και η τάδε κάπνιζε, αλλά το μωρό γεννήθηκε υγιέστατο". Γεννήθηκε μεν υγιέστατο, αλλά από εκεί και πέρα; Ποτέ δεν ξέρεις αν δεν έχει βλάψει το κάπνισμα κάποιο όργανο και θα εμφανιστεί αργότερα πρόβλημα. Δεν του κάνουμε δλδ κακό μόνο μέχρι να γεννηθεί, αλλά και για όλη του τη ζωή.

Ελπίζω εννοείται το παιδάκι σας να παραμείνει υγιέστατο για πάντα, όπως και όλα τα παιδάκια εννοείται!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός κατά βάση, αλλά ένα λάθος που σκεφτόμαστε σχετικά με το κάπνισμα και την εγκυμοσύνη είναι "και η τάδε κάπνιζε, αλλά το μωρό γεννήθηκε υγιέστατο". Γεννήθηκε μεν υγιέστατο, αλλά από εκεί και πέρα; Ποτέ δεν ξέρεις αν δεν έχει βλάψει το κάπνισμα κάποιο όργανο και θα εμφανιστεί αργότερα πρόβλημα. Δεν του κάνουμε δλδ κακό μόνο μέχρι να γεννηθεί, αλλά και για όλη του τη ζωή.

Ελπίζω εννοείται το παιδάκι σας να παραμείνει υγιέστατο για πάντα, όπως και όλα τα παιδάκια εννοείται!

Σιγουρα ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος και εχεις δικιο σε αυτο που λες οτι το προβλημα μπορει να εμφανιστει αργοτερα... γενικα μιλαμε ετσι ... και το πρωτο παιδακι που ανεφερα γεννηθηκα υγιεστατο στην πορεια ομως καταλαβαν οτι υπηρχε προβλημα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...