Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Kαισαρικη!Τι να προσεξουμε!

boy'smam

Recommended Posts

Ειπα να ανοιξω αυτο το θεμα ωστε αν ειναι δυνατον να προλαβουμε καποιες καταστασεις μετα απο την καισαρικη!Ειτε ειναι προγραμματισμενη(1η-2η-3η),ειτε επειγουσα,καλο ειναι να εχουμε συζητησει ολα τα ενδεχομενα για να μην βρεθουμε προ εκπληξεων!

Λοιπον,αυτα που απασχολησαν εμενα ηταν τα εξης!

1.Το μεγεθος της τομης!Συνηθως ειναι μικρη,αλλα υπαρχουν και καποιες που φορες ειναι τεραστια!Εχω δει τομη 7-8 ποντους...η δικη μου ειναι 18!Δεν ηταν θεμα μεγαλου μωρου...ηταν θεμα γιατρου.Η κουμπαρα μου μετα απο δυο "αφαντες"καισαρικες(8εκ) ο γιατρος που τις εκανε την τριτη της εκανε ολοκληρο σιδηροδρομο:((19εκ)

2.Μην νομιζετε οτι επειδη ο γιατρος κανει πλαστικη δεν μπορει να υπαρξει αντιδραση.Σε μενα εκανε "χειλωειδες".Η τομη δεν επουλωνει σωστα,με αποτελεσμα να παραμενει κοκκινη και πρησμενη (στο μεγεθος σαν μικρο δαχτυλακι,σαν χοντρη ραφη ρουχου) ακομη και 2 χρονια μετα.Δεν φευγει ποτε!Υπαρχει θεραπεια αρκει να γινει ΑΜΕΣΑ!Στις 20-30 μερες δηλαδη!!!Ο "καλος" μου ο γιατρουλης απλα την ειδε την σχολιασε αλλα δεν μου ειχε πει οτι μπορω να κανω τπτ.Οταν πηγα σε πλαστικο 6μηνες μετα ηταν πολυ αργα!Δεν γινεται σε ολα τα χειρουργια...η καισαρικη μου ηταν το 4ο!

3.Απαιτηστε απο τον γιατρο οταν θα γινει η ραφη να ραψει και τους μυες.Καποιοι τους αφηνουν να "δεσουν"μονοι τους με αποτελεσμα ενα αντιαισθητικο πρηξιμο-σωσιβιακι γυρω απο την τομη το οποιο μπορει να να μην υποχωρησει.Ειδικα σε ενα αδυνατο σωμα φαινεται αρκετα!

4.Μπορουμε να θηλασουμε αμεσως!!!Υπαρχουν κοπελες που ειχαν το μωρο στο στηθος την ωρα της ραφης.

5.Οι αντιβιωση και ολα τα φαρμακα που παιρνουμε μετα ειναι συμβατα με τον θηλασμο.Αμα σας πουν το αντιθετο να απαιτησετε να σας τα αλλαξουν!

Αυτα προς το παρων!Αν θυμιθω κατι ακομη θα το συμπληρωσω!Ελπιζω με την δικη μου εμπειρια να βοηθησω εστω και μια κοπελα!!!:wink:

Θα χαρω να συμπληρωσετε οτι δεν σας αρεσε απο την δικη σας καισαρικη να παω αυτη τη φορα διαβασμενη κι οχι σαν αρνακι στη σφαγη!!!!:rolleyes:

'

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• boy'smam

boy'smam 5 δημοσιεύσεις

• jst

jst 5 δημοσιεύσεις

• miamama

miamama 4 δημοσιεύσεις

• Lucy

Lucy 4 δημοσιεύσεις

να συμπληρωσω? καντε αν μπορειτε μια ερευνα για τον γιατρο σας..εγω το πολυ ξυπνιο κοριτσακι αφου εκανα καισαρικη προσεξα οτι ο γιατρουλης μου δουλευε 8-3 και καμια δικη του εγκυμονουσα δεν γεννουσε μετα:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

επισης αυτο που αναφερθηκε με τα φαρμακα και την συμβατοτητα τους ειναι sos!!θηλασα (χμμμμ λεμε τωρα)3 μερες μετα την γεννηση της λογω φαρμακων...

επισης αυτο που αναφερθηκε με τα φαρμακα και την συμβατοτητα τους ειναι sos!!θηλασα (χμμμμ λεμε τωρα)3 μερες μετα την γεννηση της λογω φαρμακων...

Γιατί έτσι? Και εγώ γυρνώντας σπίτι έπαιρνα μη συμβατή αντιβίωση, αλλά μόλις την έκοψα θήλασα μια χαρα

αλοχα.

τωρα να ανησυχω για κατι?:confused:

εγω θηλασα κατ ευθειαν στο δωματιο του μαιευτηριου τα διδυμα.

δεν μου ειπε κ κανεις κατι το επιφοβο τοτε!!!!!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Γιατί έτσι? Και εγώ γυρνώντας σπίτι έπαιρνα μη συμβατή αντιβίωση, αλλά μόλις την έκοψα θήλασα μια χαρα

γιατι ημουν ηλ...ια και ασχετη και αφησα εναν μπιιιιιιιιιιιιιιιιπ[/color] γιατρο να κανει οτι θελει...γι'αυτο συμφωνω για τα φαρμακα...

Διαφημίσεις

αλοχα.

εσυ ησουν απο τις τυχερες!!εσυ να χαρεις γιατι επεσες σε καλο γιατρο!!!!να σου ζησουν τα ζουζουνια σου!!!

αλοχα.

Δεν νομιζω ότι υπάρχει :P Οι αντιβιώσεις που δίνουν είναι συμβατές με τον θηλασμό. Εγώ πήρα μη συμβατή για ειδικό λόγο ;)

γιατι ημουν ηλ...ια και ασχετη και αφησα εναν μπιιιιιιιιιιιιιιιιπ[/color] γιατρο να κανει οτι θελει...γι'αυτο συμφωνω για τα φαρμακα...

Ok, γενικά θέλει προσοχή

εσυ ησουν απο τις τυχερες!!εσυ να χαρεις γιατι επεσες σε καλο γιατρο!!!!να σου ζησουν τα ζουζουνια σου!!!

ουφ!:P

φχαρστωωωωω!:wink:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Να πω που την πάτησα στην πρώτη μου καισαρική;;

1. Να έχετε νυχτικό μαζί σας και όχι μόνο πιτζάμα. Χρειάζεται εάν σας φοράνε καθετήρα και πρέπει να περπατήσετε.

2. Να πίνετε πολύ νερό όταν βγάλετε τους ορούς. Δεν ήπια και ανέβασα πυρετό.

3. Όσο πιο πολύ περπατάτε και εξασκείστε τόσο το καλύτερο είναι για την ανάρρωσή σας. Φανταστείτε, έμεινα από την δεύτερη μέρα μόνη με την μικρή δίπλα μου στο μαιευτήριο. Εγώ πήγαινα να την αλλάξω κλπ. όλα μόνη μου, εγχειρισμένη...

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Καλησπέρα κι από εμένα.

Εχω να συμπληρώσω κι εγώ κάτι: μετά την καισαρική είχα πολύ έντονους πόνους στις ωμοπλάτες και στο θώρακα. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν "πιάσιμο" από το κλιματιστικό του χειρουργείου. Όταν το ανέφερα στη γιατρό μου και στις νοσηλεύτριες μου είπαν ότι ο πόνος αυτός συνοδεύει πολύ συχνά όλες τις εγχειρήσεις του κοιλιακού χώρου. Πιέζεται το διάφραγμα, λέει και πονάει μετά ο θώρακας.

Τώρα, το μέγεθος της τομής και όλα όσα μπορούν να συμβούν με τις μολυνσούλες της, είναι όντως ένα θέμα. κι εμένα η πρώτη μου καισαρική έχει μια τεράστια τομή. Ήταν εσπευσμένη, τρόμαξε η γιατρός και άνοιξε από άκρη σε άκρη σχεδόν. Η δεύτερη ήταν τοσοδούλα. Και δυστυχώς κι εμένα δεν επουλώθηκε καλά και έκανε αυτά τα πυώδη σγρουμπουλάκια στην άκρη. Και ακόμα και σήμερα είναι αρκετά κόκκινη. Τέλος πάντων, όλα αυτά τα συνηθίζεις σιγά σιγά...

Με το θηλασμό ούτε κι εμείς είχαμε πρόβλημα. Το γάλα ήρθε κανονικά και θηλάσαμε χωρίς προβλήματα. Ούτε πόνος, ούτε τίποτα..

Να χαιρόμαστε όλες τα παιδάκια μας! Και σε όσες περιμένετε, με το καλό να έρθουν!

Διαφημίσεις

στην δευτερη καισαρικη που αλλαξα γιατρο μου ειπε οτι τα απορροφησιμα ραμματα να δεν ειναι τα καλα - τυπου μπετονια (δεν ξερω πια ακριβως εννοει) αντιδρουν με το δερμα κ αφηνουν εντονη κοκκινιλα, οποτε εμενα αυτην τη φορα μου εκανε μη απορροφησιμα. τωρα που ειναι "φρεσκια" ακομη η τομη μου φαινονται καλυτερα απ την πρωτη φορα, ιδωμεν στην συνεχεια.

οσον αφορα το ραψιμο των ενδιαμεσων στρωματων , την 1η φορα ειχα κ εσωτερικους πονους για κανενα μηνα (μηπως δεν τα ειχε ραψει?)

αυτην τη φορα μονο εξωτερικα με ετσουζε η τομη (μηπως τα εραψε?)

Θα συμφωνήσω πως πολύ σημαντικό είναι να σηκωθεί η λεχώνα το συντομότερο δυνατό! Εγω στην 2η καισαρική μου σηκώθηκα μετά απο 5 ώρες παρ ότι έκανα γενική νάρκωση. Στην πρώτη καισαρική που ήμουν με επισκληρίδιο, σηκωθηκα στις 12 ωρες. Στη 2η ένιωθα σαφώς καλύτερα που σηκώθηκα πιο νωρίς.

Το περπάτημα γενικά βοηθάει πολύ!

Οι πόνοι στον αυχένα και στα πλευρα- θώρακα με ταλαιπώρησαν περισσότερο απ όλα! Ειδικα στην πρώτη καισαρική ήταν τόσο έντονος ο πόνος σε κάποια φάση τη 2η μέρα που δεν μπορούσα να εισπνευσω οπότε και μου έκαναν ένα voltaren για να συνέλθω.

Στη 2η καισαρική υπήρχε αυτός ο πόνος αλλά ήταν πολύ πιο περιορισμένος.

Το νυχτικό είναι πολύ χρήσιμο για την πρώτη μέρα που είσαι με τους ορούς και τους καθετηρες.

Η περιοχή γύρω απο την τομή, παίρνει καιρό να επουλωθεί. Στην πρώτη μου καισαρική το μούδιασμα πέρασε μετά απο μήνες. Τωρα θα δω πόσο θα κρατησει...

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

στη 2η καισαρική μου θα επιλέξω επισκλήριδιο,με έκανε ψιλοχάλια η ολική νάρκωση...

και θα προσπαθήσω (στο δημόσιο νοσοκομείο)να μου βάλουν ράμματα απλά ή αποροφήσιμα κι όχι κάποια σαν συραπτικού!!με πόνεσε αρκετά όταν μου τα αφαιρούσαν μέρες μετά...

Θα συμφωνήσω πως πολύ σημαντικό είναι να σηκωθεί η λεχώνα το συντομότερο δυνατό! Εγω στην 2η καισαρική μου σηκώθηκα μετά απο 5 ώρες παρ ότι έκανα γενική νάρκωση. Στην πρώτη καισαρική που ήμουν με επισκληρίδιο, σηκωθηκα στις 12 ωρες. Στη 2η ένιωθα σαφώς καλύτερα που σηκώθηκα πιο νωρίς.

Το περπάτημα γενικά βοηθάει πολύ

Γενικα βλεπω οτι πολλες κοπελες σηκωθηκαν πιο γρηγορα απο μενα!Σηκωθηκα μετα απο 20 ωρες...Πιο πριν ηταν αδυνατον...Τα ποδια μου ηταν ακομη μουδιασμενα απο την επισκληριδιο!

Το καλο ηταν οτι αργησα να καταλαβω και τους πονους!

Εμάς ολες στο δωμάτιο μας σήκωσαν μετά απο 6-10ώρες δεν μπορώ να πω ότι ήταν οτι πιο ευκολο αλλά θεωρώ οτι βοήθησε αρκετά ,το περπάτημα εξάλλου βοηθά πολύ στην επούλωση.

Η τομή μου είναι παρα πολυ μικρή δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου πιο πολύ φάινεται ο σκωληκοειδήτης μου και ήταν με πλαστική απευθείας είχα ενοχλήσεις για αρκετό καιρό και μου πήρε σχεδόν χρόνο να ξανανοιώσω την περιοχή απλά αν το ξαναέκανα θα ζητουσα να φοράω αυτές τις ειδικές κάλτσες γιατι γενικά εχω θέμα με κατακράτηση και μετά μου ήταν σχεδόν αδύνατον να λυγίσω το κουτουπιέ μου και μου έκαναν ενέσεις.

Διαφημίσεις

Γενικα βλεπω οτι πολλες κοπελες σηκωθηκαν πιο γρηγορα απο μενα!Σηκωθηκα μετα απο 20 ωρες...Πιο πριν ηταν αδυνατον...Τα ποδια μου ηταν ακομη μουδιασμενα απο την επισκληριδιο!

Το καλο ηταν οτι αργησα να καταλαβω και τους πονους!

Εγώ σηκώθηκα μετά από 2 ημέρες και τις 2 φορές, όταν δηλαδή μου έβγαλαν τον καθετήρα. Νωρίτερα δεν μπορούσα σε καμία περίπτωση, αλλά και οι νοσοκόμες-γιατροί κτλ δεν μου είπαν ότι πρέπει να προσπαθήσω ή ο,τιδήποτε...

εχω δυο μπουμπουκακια

κι εμένα μου πήρε 2 μέρες...είχα θέμα με τη μέση και δεν μπορούσα να κάνω βήμα... σηκώθηκα και δεν μου έβγαλαν αμέσως τον καθετήρα,γιατί δεν μπορούσα να σηκώνομαι για τουαλέτα,ήθελα μισή ώρα να πάω μέχρι εκεί...

Ενδιαφέρον θέμα,μπράβο!

Η τομή μου είναι 13εκ περίπου.Σηκώθηκα για περπάτημα το ίδιο απόγευμα και μου έδωσαν να φάω τσαι με φρυγανιες και μετά παγωτό!!!Ο αυχένας μου με πέθαινε αλλά εγώ έπαθα ψύξη γιατί ζεσταινόμουν υπερβολικά και έβαζα το κλιματιστικό συνέχεια..βέβαια το έπαθα σε συνδιασμό με την επισκληρίδιο.

Η τομή μου σε κάποια σημεία εχει εξαφανιστεί τελείως κ σε κάποια είναι φουσκωτή κ ροζ..ευελπιστώ να εξαφανιστεί παντού!Το σημείο πάνω απο την τομή το ψιλοαισθάνομαι αλλά όχι πλήρως κ είναι ανατριχιαστική η αίσθηση.

Απο πόνους είχα απο τη δευτερη μέρα και μετά,την πρώτη δεν κατάλαβα τίποτα εκτος όταν περπάτησα που δεν μπορούσα να ισιώσω το σώμα μου...μέχρι πριν ενα μήνα ένιωθα πονάκια όταν σήκωνα βάρος τώρα όχι και τόσο.

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Ενδιαφέρον θέμα,μπράβο!

Η τομή μου είναι 13εκ περίπου.Σηκώθηκα για περπάτημα το ίδιο απόγευμα και μου έδωσαν να φάω τσαι με φρυγανιες και μετά παγωτό!!!Ο αυχένας μου με πέθαινε αλλά εγώ έπαθα ψύξη γιατί ζεσταινόμουν υπερβολικά και έβαζα το κλιματιστικό συνέχεια..βέβαια το έπαθα σε συνδιασμό με την επισκληρίδιο.

Η τομή μου σε κάποια σημεία εχει εξαφανιστεί τελείως κ σε κάποια είναι φουσκωτή κ ροζ..ευελπιστώ να εξαφανιστεί παντού!Το σημείο πάνω απο την τομή το ψιλοαισθάνομαι αλλά όχι πλήρως κ είναι ανατριχιαστική η αίσθηση.

Απο πόνους είχα απο τη δευτερη μέρα και μετά,την πρώτη δεν κατάλαβα τίποτα εκτος όταν περπάτησα που δεν μπορούσα να ισιώσω το σώμα μου...μέχρι πριν ενα μήνα ένιωθα πονάκια όταν σήκωνα βάρος τώρα όχι και τόσο.

Εγώ γιατί έτρωγα επί 1 ολόκληρο 24 μόνο τσάι και τη δεύτερη μέρα μου πρόσθεσαν και φρυγανιές???:confused::rolleyes::rolleyes:

εχω δυο μπουμπουκακια

Ποτε φαγατε????Γεννησα σαββατο πρωι,εφαγα κυριακη βραδυ!!!ΠΕΙΝΑ!!!!ενω ο γιατρος μου ειχε πει οτι αρκει να γουργουρησει η κοιλια μου,(γουργουρησε την ιδια μερα)οι νοσοκομες δεν μου φερνανε να φαω αν δεν "αεριζομουν"!!!Τελικα ειδαν και αποειδαν με το εντερο μου και μετα απο χιλια παρακαλια μου εφεραν να φαω.Μολις εφαγα(φιδε-ζελε)ολα αρχισαν να λειτουργουν!

Αφού να φανταστείς πεινούσα τοοοσο πολύ που ρωτούσα συνέχεια πότε θα φάμε.Και φέρνουν στις διπλανές μου(φτ και οι 2)κατι σε παστίτσιο!Και φέρνουν σ εμένα τσαι κ φρυγανιές!Λεω τιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!Τι ρατσισμός είναι αυτός?Και μου λεει η κυρια εκει "μη σε νοιάζει,εσύ θα φας και παγωτό"..όλοι γέλασαν εγώ φυσικά το πήρα της μετρητοίς.Οπότε μετά που περνούσε να μαζέψει της λέω "το παγωτάκι?" και μου έφερε μια ολόκληρη μπάλα!Γιαμ γιαμ ηταν το πιο νόστιμο παγωτό βανίλια που εχω φαει ποτέ!

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Ποτε φαγατε????Γεννησα σαββατο πρωι' date='εφαγα κυριακη βραδυ!!!ΠΕΙΝΑ!!!!ενω ο γιατρος μου ειχε πει οτι αρκει να γουργουρησει η κοιλια μου,(γουργουρησε την ιδια μερα)οι νοσοκομες δεν μου φερνανε να φαω αν δεν "αεριζομουν"!!!Τελικα ειδαν και αποειδαν με το εντερο μου και μετα απο χιλια παρακαλια μου εφεραν να φαω.Μολις εφαγα(φιδε-ζελε)ολα αρχισαν να λειτουργουν![/quote']

Γέννησα πρωι στις 9 και έφαγα το ίδιο απόγευμα καπου στις 6.(αυτο με τα αερια...καθε τρεις και λίγο περνούσαν κ ρωτούσαν:κυρία Κ...αεριστήκατε?πωπω ντροπή εγω!:oops::oops:)

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Τι ρατσισμός είναι αυτός?Και μου λεει η κυρια εκει "μη σε νοιάζει,εσύ θα φας και παγωτό"..όλοι γέλασαν εγώ φυσικά το πήρα της μετρητοίς.Οπότε μετά που περνούσε να μαζέψει της λέω "το παγωτάκι?" και μου έφερε μια ολόκληρη μπάλα!Γιαμ γιαμ ηταν το πιο νόστιμο παγωτό βανίλια που εχω φαει ποτέ!

Ααααα πολυ χαιρομαι που ανοιξα το θεμα!!!!παγωτακι ε???θα φαω οπωσδηποτε αν με εχουν μονο με υγρα...Η γρανιτουλα λεμονι!!!

Εγω παλι ρε παιδια γεννησα Δευτερα και εφαγα Τεταρτη και μαλιστα σουπα! Σηκωθηκα την επομενη με λιγη δυσκολια. Δεν πονεσα πολυ γενικα, ηταν υποφερτο. Αυτο που με πειραζε πιο πολυ ηταν που δεν μπορουσα να γυρισω να κοιμηθω στο πλαι για κανενα διμηνο. Την τομη αρχισα να την νιωθω γυρω στο χρονο, αργησε αρκετα. Ασε που ακομα ειναι κοκκινη και δεν εχει επουλωθει πληρως και νομιζω πως δεν θα γινει ποτε. Δευτερη καισαρικη δεν θελωωωωωωωω!

6e27704b68.png

1ce464eb8b.png

πείνα!!!!!παρασκευή γέννησα κι έφαγα δευτέρα...έπρεπε να σηκωθώ,να μου βγάλουν καθετήρα..να αεριστώ και μετά...

σούπα που νόμιζα ότι ήταν το τέλειο φαγητό!!!!την 1η μέρα...την 2η κόντεψα να τους την φέρω καπέλο!!

η διπλανή κοψίδια έτρωγε ντελίβερι!!!

ούτε παγωτό είδα!!!!!αχχχχ

το καλό ήταν ότι τετάρτη που βγήκα και ζυγίστικα είχα χάσει όλα τα κιλά τη εγκυμοσύνης,τα 10 που είχα πάρει!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...