Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φουρνος μικροκυματων

Recommended Posts

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια..για πειτε μου ποια σκευη βαζετε στο φ.μικροκυματων;τα ανοξιδωτα μπαινουν;

Όλα εκτός απο τα ινοξ κ τα πιάτα που έχουν ινοξ η χρυσό περίγραμμα.τώρα τα περισσότερα πλαστικα κ πορσελανινα η κεραμικά γράφουν απο κάτω αν είναι κατάλληλα για φ.μικ.το εικονίδιο είναι ένα τετράγωνο με τρεις κυματιστες γραμμές στο εσωτερικό του.επίσης αν έχεις κάποια σκεύη κ αυτο που έβαλες μέσα δε στο ζεσταινει παει να πει ότι δεν είναι κατάλληλο για τον φούρνο.

Εγώ ξέρω πως δεν μπαίνει τίποτα μεταλλικό ούτε ανοξείδωτο στο φούρνο μικροκυμάτων. Μην βάλεις εαν δεν είσαι 100% σίγουρη γιατί υπάρχει κίνδυνος (δεν ξέρω τι κίνδυνος ακριβώς αλλά το έχω ακούσει από παλιά και δεν θυμάμαι)

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

παρε το εγχειρίδιό καλυτερα και διαβασε γιατι οσο ευκολος ειναι τοσο επικυνδυνος ειναι!!!

ξερω σιγουρα :οχι ανοξειδωτα και οτιδηποτε θυμιζει η μοιαζει μεταλλικο π.χ αλουμινοχαρτο ταψακια μιας χρησεως και τα ταπερ που περνουν τα μωρα σχολειο που ειναι μεταλλικα και μοιαζουν με καραβανα.

αυγα εχει ειδικο σκευος

μπιμπερο με γαλα θελει πολυ καλη δοκιμη πριν το δωσεις στο μωρο

παντα να βαζεις το ειδικο καπακι οτι ζεσταινεις και αν εχει γκριλ προσεχε να μην παρει καταλαθος μπρος ενω ζεσταινεις κατι πλαστικο

και φανταζομαι εχεις ακουσει οτι δεν ειναι και οτι πιο υγιεινό η χρηση του!

Διαφημίσεις

παρε το εγχειρίδιό καλυτερα και διαβασε γιατι οσο ευκολος ειναι τοσο επικυνδυνος ειναι!!!

ξερω σιγουρα :οχι ανοξειδωτα και οτιδηποτε θυμιζει η μοιαζει μεταλλικο π.χ αλουμινοχαρτο ταψακια μιας χρησεως και τα ταπερ που περνουν τα μωρα σχολειο που ειναι μεταλλικα και μοιαζουν με καραβανα.

αυγα εχει ειδικο σκευος

μπιμπερο με γαλα θελει πολυ καλη δοκιμη πριν το δωσεις στο μωρο

παντα να βαζεις το ειδικο καπακι οτι ζεσταινεις και αν εχει γκριλ προσεχε να μην παρει καταλαθος μπρος ενω ζεσταινεις κατι πλαστικο

και φανταζομαι εχεις ακουσει οτι δεν ειναι και οτι πιο υγιεινό η χρηση του!

αλλα εχω βρει μια καταπληκτικη συνταγη για κεικ που γινεται σε 5 λεπτα απο την ωρα που θα ανοιξεις το ντουλαπι μεχρι να το φας και τον τιμαω αρκετα συχνα:oops::lol::lol::lol:

βασικα θα ηθελα να ξερει καποιος σιγουρα να μου πει αν τα ανοξειδωτα μπωλ μπαινουν στο φουρνο μικροκυματων

καιγω ξερω πως οχι αλλα τωρα που το ξανασκεφτηκα. υπαρχουν καποια ανοξειδωτα που μπαινουν. και αυτο γιατι καποια παιδακια στο σχολειο εχουν τετοια μπολ οποτε τα ζεστενουν σε φουρνακι και αυτα. καλητερα να ρωτησεις σε καποιο καλο μαγαζι με τετοια. εννοω ανοξειδωτα σκευη. ρωτα αν υπαρχει κατι για μικροκυματα.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Μέσα στο μικροκυμάτων δε μπαίνει τίποτα το μεταλλικό.... Ακόμη και αλουμινόχαρτο!

Απο γυαλικά μπαίνου μόνο pyrex και όσα από πίσω γράφουν microwave safe ή dishwashable. Επίσης δε μπαίνουν πλαστικά.

Υπάρχει ένα ειδικό κάλυμμα πλαστικό, με το οποίο σκεπάζεις τα φαγητά όσα ώρα τα ζεσταίνει ο φούρνος.

iyuNp3.png4hNCp3.png

καιγω ξερω πως οχι αλλα τωρα που το ξανασκεφτηκα. υπαρχουν καποια ανοξειδωτα που μπαινουν. και αυτο γιατι καποια παιδακια στο σχολειο εχουν τετοια μπολ οποτε τα ζεστενουν σε φουρνακι και αυτα. καλητερα να ρωτησεις σε καποιο καλο μαγαζι με τετοια. εννοω ανοξειδωτα σκευη. ρωτα αν υπαρχει κατι για μικροκυματα.

Tα ζεσταινουν η στον απλο φουρνο η τα αλλαζουν ταπερ δηλαδη εχουν ενα δικο τους καταλληλο για μυκροκυματα και εκει ζεσταινουν οτι φαγητο παει σε μεταλλικο ταπερ!!!

Ο δικός μου ο φούρνος όμως γράφει στις οδηγίες ότι στο ποτήρι με το γάλα πρέπει να βάλω ένα κουτάλι για να μην ξεχειλίσει. Το κουτάλι δεν είναι μεταλλικό ? Δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια, αλλά το γράφει. Επίσης ένα γυάλινο πιάτο που είχα βάλει να ζεσταθεί με φαγητό έγινε θρύψαλα. Γι' αυτό πάντα κοιτάω να γράφει το σκεύος από κάτω ότι είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.

Διαφημίσεις

Μέσα στο μικροκυμάτων δε μπαίνει τίποτα το μεταλλικό.... Ακόμη και αλουμινόχαρτο!

Απο γυαλικά μπαίνου μόνο pyrex και όσα από πίσω γράφουν microwave safe ή dishwashable. Επίσης δε μπαίνουν πλαστικά.

Υπάρχει ένα ειδικό κάλυμμα πλαστικό, με το οποίο σκεπάζεις τα φαγητά όσα ώρα τα ζεσταίνει ο φούρνος.

dishwashable σημαινει καταλληλο για πλυντηριο πιατων.

τα σκευη τα ινοξ που χρησιμοποιουν τα μωρα στο σχολειο τα βαζουν σε απλο φουρνο κ οχι σε μικροκυματων.οταν βαλετε ινοξ μεσα στι μικρ.κανουν αντανακλαση κ σπινθιριζουν.

Ο δικός μου ο φούρνος όμως γράφει στις οδηγίες ότι στο ποτήρι με το γάλα πρέπει να βάλω ένα κουτάλι για να μην ξεχειλίσει. Το κουτάλι δεν είναι μεταλλικό ? Δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια, αλλά το γράφει. Επίσης ένα γυάλινο πιάτο που είχα βάλει να ζεσταθεί με φαγητό έγινε θρύψαλα. Γι' αυτό πάντα κοιτάω να γράφει το σκεύος από κάτω ότι είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.

1η φορά το ακούω αυτό! Εγώ πάντα στα μικροκύματα ζεσταίνω τη κούπα με το γάλα μου και ποτέ δε ξεχείλησε!

iyuNp3.png4hNCp3.png

dishwashable σημαινει καταλληλο για πλυντηριο πιατων.

τα σκευη τα ινοξ που χρησιμοποιουν τα μωρα στο σχολειο τα βαζουν σε απλο φουρνο κ οχι σε μικροκυματων.οταν βαλετε ινοξ μεσα στι μικρ.κανουν αντανακλαση κ σπινθιριζουν.

Ξέρω βρε τί σημαίνει!!!!:lol::lol::lol:

Απλά ή το ένα ή το άλλο να γράφει δεν έχει σημασία. Άμα είναι dishwashable είναι και microwave safe ή τούμπαλιν....

iyuNp3.png4hNCp3.png

εχω την εντυπωση οτι στο εγχειρηδιο χρησης, λεει κ οδηγιες που αφορουν σε ποια watt πρεπει να ζεστενεται καθε σκευος (και μερικα ευπαθη το γραφουν στο πισω μερος τους).

τουλαχιστον το δικο μου αυτο γραφει.

κ για τα μεταλλικα κ το αλουμινοχαρτο αυτο ηξερα κ εγω:?. οτι απαγορευεται.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Εγώ αυτό που ξέρω λόγω επαγγέλματος είναι ότι μπορείς επίσης να βάλεις τα περισσότερα αυθεντικά tupperware ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥΣ. Δοκιμασμένο. Επίσης όταν ζεσταίνεις νερό πρέπει να βάζεις ένα κουτάλι για να πέρνει την ενέργεια γιατί μπορεί να καείς, αν το ζεστάνεις πάρα πολύ.

Διαφημίσεις

1η φορά το ακούω αυτό! Εγώ πάντα στα μικροκύματα ζεσταίνω τη κούπα με το γάλα μου και ποτέ δε ξεχείλησε!

Όντως το γράφουν οι οδηγίες. Εγώ να σου πω την αλήθεια τον χρησιμοποιώ μόνο για να ξαναζεσταίνω φαγητό. Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ για να μαγειρέψω ούτε να ζεστάνω υγρά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...