Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Τι να κανω πως να το χειριστω.

Θα γινω κουραστικη γιατι θα πιασω το θεμα απο την αρχη και ζηταω συγνωμη αλλα ... μια πληρη εικονα ειναι απαραιτητη.

Λοιπον ο Βασιλακης μου εχει μια ξαδερφουλα με την οποια κανει πολυ παρεα τα 2 τελευταια χρονια.

Τωρα τελευταια (1-2 μηνες) η ξαδερφουλα του οταν εχει αλλη παρεα αγνοει τον Βασιλη ενω οταν δεν εχει παιζουν μια χαρα.

Το αποκορυφωμα ηταν εχθες στα γεννεθλια της μικρης. Η μικρη ειχε πολλους φιλους και αδιαφορουσε παντελως για τον δικο μου. Ο δικος μου παλι σταθερος οπως ειναι στις προτιμησεις του σε ατομα εκανε χιλια δυο κουλα για να της αποσπασει την προσοχη απο τους αλλους. Και πεταει το καλο η μικρη "Δεν θα φας απο την τουρτα μου και δεν παιζω μαζι σου" και αρχισε να λεει σε ολους τους φιλους της (οι περισσοτεροι αγνωστοι στον Βασιλη) να μην παιζουν μαζι του γιατι ειναι χαζος.

Ο γιος μου απο εκει και επειτα εκατσε σε μια γωνια μονος του και δεν επαιζε με κανεναν. Δεν μιλαγε και δεν ηθελε καν να φαει τουρτα (και μιλαμε για παιδι που βλεπει γλυκο και τρεχει).

Συζητωντας το, μετα στο σπιτι, μου ειπε οτι τον στεναχωρησε πολυ το οπως του φερθηκε και δεν καταλαβαινει γιατι. Εγω δεν ηξερα τι να απαντησω και ειπα μονο οτι ειχε πολλα παιδακια και μαλλον μπερδευτηκε.

Σημερα πηγαμε στις κουνιες και γνωρισε ενα παιδακι. Το ρωτουσε συνεχως "με εχεις φιλο?" και περιμενε να επιβεβαιωσει την αποδοχη του η οποια του ηταν τοσο απαραιτητη.

Μετα βρεθηκαμε παλι με την ξαδερφουλα του η οποια οσο δεν ειχε φιλες ηταν διπλα στον Βασιλη , με το που βρηκε παλι φτου μακρια εσυ.

Ο Βασιλης παλι γεματος αποριες κανοντας κουλα να τραβηξει την προσοχη της.

Τι να κανω? Να μην τους ξαναφερω σε επαφη? Ακομα και μενα με ενοχλει αυτο που κανει αλλα ειναι παιδακι τι να πω.Τι μπορω να κανω.... Τρελαινομαι να πληγωνει καποιος το παιδι μου και ακομα περισσοτερο οταν δεν ξερω τι να κανω.

Επισης να τονισω οτι μετα τα τελευταια ο Βασιλης εχει αποκτησει μια επιθετικη συμπεριφορα απεναντι στον τροπο που παιζει. Αρχιζει μπαμ μπαμ με τα πιστολακια. τσιριζει τρομερα κατα την διαρκεια του παιχνιδιου και γενικα θα ελεγα οτι παιζει πολυ αγαρμπα και νευρικα. Ο πατερας του λεει οτι φταιει το 0-6 και τα διαφορα μικυ μαους. Εγω παλι βλεπω μια εντονη ανασφαλεια η οποια εκφραζεται με λαθος τροπο. Προσπαθει να τραβηξει τα παιδακια κοντα του. Οταν εχει την προσοχη της ξαδερφης του ειναι αγγελουδι. Μολις την χασει αρχιζει τα....

Ειμαι να σκασω. Τον παιρνω στην ακρη του λεω διαφορα που ισως χειροτερευουν την ολη κατασταση δλδ. οτι και καλα τρομαζουν τα υπολοιπα παιδακια ετσι οπως κανει και δεν τους δινει την ευκαιρια να τον γνωρισουν αλλα απλα απομακρυνονται απο τον φοβο τους. Μηπως κανω λαθος?

Υπαρχει περιπτωση να φταινε τα Μικυ Μαους και να πεφτω τοσο εξω?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

εγω που ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με ενα κοριτσακι που μενουμε διπλα διπλα κ ειναι 4 χρονων κι οταν εβλεπε αλλα παιδακια την παρατουσε τη μικρη μου τους εκοψα τελειως την επαφη κ ηρεμησα κι εγω απ τα κλαματα κ η μικρη μου ξεκολλησε

Δεν είμαι της γνώμης να απομακρύνεις τα παιδιά, άλλωστε είναι ξαδέρφια οπότε θέλοντας η μη θα βλέπονται τουλάχιστον σε γιορτές και γενέθλια.

Δεν έχεις αναφέρει όμως τι έκανε η μαμά του κοριτσιού σε αυτές τις περιπτώσεις συμπεριφοράς του παιδιού της;

Και η δικιά μου το έκανε αυτό ευτυχώς για λιγο καιρό και στην ουσία έγραφε τον ξάδερφο της όταν βρισκόταν με άλλες φίλες της.Όμως της μίλησα από την αρχή για το πόσο άσχημα αισθανόταν ο ξάδερφο της και φυσικά δεν θα ήθελε να βρίσκεται η ίδια στη θέση του και έτσι δεν το ξανάκανε. Και τώρα μετά από καιρό έχουν μια σχέση αδυναμίας και υποστήριξης μεταξύ τους.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Οταν λεω να τα απομακρυνω εννοω να μην βρισκονται 2-3 φορες την εβδομαδα αλλα σε γιορτες γεννεθλια κλπ.

Δεν μ αρεσει ουτε εμενα σαν ιδεα εννοειται αλλα.....

Η μαμα του κοριτσιου σχεδον ποτε δεν κανει κατι γι αυτο . Ο δικος μου εντωμεταξυ δεν ειναι απο τα παιδακια που θα ερθει μπροστα σε κοσμο και θα μου πει "Μαμααα η .,,,,,, δεν με παιζει" οποτε και δεν γινεται παντα αντιληπτο το οτι υποφερει. Ειναι γενικα κλειστο παιδι στον πονο (σε αντιθεση με την αγαπη - οταν αγαπαει καποιον το δειχνει πολυ εντονα) Ξερω το παιδι μου και μολις φυγει ο κοσμος επιβεβαιωνεται το τι τον ενοχλουσε. Και δεν ξερω τι να πω οταν με ρωταει "γιατι?"

Καλό όμως είναι να ενημερώσεις την μητέρα του κοριτσιού σε περίπτωση κι αν δεν το έχει αντιληφθεί και να της επισημάνεις οτι ειναι κατι που πληγώνει το παιδί σου. Αν δεν μπορεί η ίδια να το κάνει κανε το εσύ με τρόπο φυσικά καλό και δώσε στην ανηψια σου να καταλάβει οτι αυτο που κανει δεν ειναι σωστο. Καλό θα της κάνεις και αυτό φυσικά είναι η βάση πιστεύω για τη δημιουργία σωστών σχέσεων στο μέλλον της.

Η προσωπικη μου απόψη είναι η παραπάνω αυτό δηλαδή που θα έκανα κι εγώ αν βρισκόμουν στην περίπτωση σου γιατί φυσικά και το δικό μου το παιδί δεν θα ήθελε να πληγώνεται κατά αυτό τον τρόπο.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

Elenik σε καταλαβαίνω γιατί το έχω περάσει και γω με τη κόρη μου άπειρες φορές! Πολλές φορές βρέθηκε παραγκωνισμένη στο ίδιο μας το σπίτι. Εγώ αυτό που κάνω είτε η κόρη μου είναι θιγμένη είτε έχει θιξει με τη συμπεριφορά της άλλα παιδάκια προσπαθώ να τα κάνω μία ομάδα ή να τους βρω κάτι κοινό να παίξουν.

Πάντως το συγκεκριμένο γεγονός το έχω αντιμετωπισει πάμπολλες φορές. Ακόμα και με τις 2 κολλητές της, όταν είναι και οι 3 μαζί κάτι πάντα γίνεται, κάνουν οι 2 κόμμα και η μία είναι εκτός. Σε αυτές τις περιπτώσεις τους αναφέρω τις δικές μου φίλες και τη καλή παρέα και τι ωραία που περνούσαμε και οι τρεις μας....

Το θέμα είναι ότι τα παιδιά πολλές φορές στεναχωριούνται, μαλώνουν και μετά τα βρίσκουν μόνα τους, πολλές φορές χωρίς τη βοήθεια μας.

Το θέμα είναι ότι τα παιδιά πολλές φορές στεναχωριούνται, μαλώνουν και μετά τα βρίσκουν μόνα τους, πολλές φορές χωρίς τη βοήθεια μας.

θα συμφωνησω και ισως καπως ετσι να σκεφτεται και η μαμα της ξαδερφουλας σας.Ο μικρος απ'οτι καταλαβα πρεπει να ειναι ενα υπερευαισθητο παιδι διοτι ετσι ακριβως ηταν και ο γιος της κουμπαρας μου και της το επισημανα στα προνηπια,της ειπαν επισης τι πρεπει να προσεξει και τι οχι.

Οσο αναφορα τον "αγριο τροπο" που παιζει ισως το κανει για να ειναι αρεστος στα αλλα αγορακια γιατι δυστυχως τα περισσοτερα ετσι παιζουν.

Το ειπε 4χρονο αγορακι στην μαμα του κολλητη μου οταν το ρωτησε γιατι δεν παιζεις με τα αλλλα παιδακια στον σχολειο και απανταει ο μικρος " αυτοι παιζουν ολο αγρια παιχνιδια,που βλεπουν χελωνονιτζακια, power ranger και τετοια εγω δεν τα ξερω αυτα τα παιχνιδια γιατι εσυ δεν μ'αφηνεις να τα βλεπω" :

rQGhp3.png

Elenik είμαι σίγουρη πως εσύ στενοχωριέσαι δυο φορές περισσότερο από το αγγελούδι σου , αυτό που θα σου πρότεινα να μην σταματήσεις να συζητάς μαζί του, θα δώσεις την ευκαιρεία στο παιδί να εκφράσει τα συναισθήματά του, τις σκέψεις και την στεναχώρια του.... και ο μικρός βλέποντας πως έχεις διάθεση να τον ακούσεις σίγουρα θα νιώσει πολύ καλύτερα! Μπορεί η έκφραση των συναισθημάτων του παιδιού να μη λύνει άμμεσα το πρόβλημα, όμως πιστεύω πως θα κανει το παιδί να νιώσει ασφάλεια μέσα στην οικογενειά του πράγμα που σίγουρα έχει ανάγκη ο γιός σου! :)

Και θα σου πω τι θα έκανα εγω στην θεση σου μέσα απο το επόμενο παραμύθι , συμφωνόντας με κάποιες απο τις κοπέλες που έγραψαν παραπάνω !

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΝΕΡΑΪΔΕΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια οικογένεια που ζούσε μέσα στο δάσος και είχαν ένα παιδάκι, τον Πέτρο. Ήταν πολύ καλό παιδί, μα δεν είχε φίλους γιατί εκεί στο δάσος δεν είχε άλλα σπίτια. Ο πατέρας του ήταν ξυλοκόπος και του έφτιαχνε ξύλινα παιχνίδια. Αλλά αυτός όπως και όλα τα παιδιά ήθελε να παίζει με φίλους. Τα παιδιά θέλουν να παίζουν, να τρώνε γλυκά και βέβαια να έχουν φίλους. Μια μέρα όπως κάθε μέρα πήγε στο δάσος βόλτα. Ξαφνικά είδε μπροστά του ένα κάστρο

και απόρησε πως να είναι μέσα. Μπήκε μέσα και τι να δει! Παντού νεράιδες που πετούσαν και η κάθε μια είχε το όνομά της. Τη μια την έλεγαν Ονειρούλα, την άλλη Ευτυχούλα και κάποιες άλλες, Περιπετειούλα, Καθαρούλα, Επιπλούλα...

Η Ονειρούλα είχε παγιδευτεί και ο Πέτρος έτρεξε να τη βοηθήσει. Ήταν παγιδευμένη σε ένα κλουβί. Όταν την ελευθέρωσε του είπε να της ζητήσει δύο ευχές. Ο Πέτρος ζήτησε από την νεράιδα να πάει κοντά σ’ αλλά παιδιά για να μπορεί να παίζει μαζί τους και να μοιράζονται μαζί τις λύπες και τις χαρές. Εκεί που μιλούσε ο Πέτρος, η ευχή του πραγματοποιήθηκε και αμέσως βρέθηκε κοντά σ’ άλλα παιδιά. Ένα από τα παιδιά που έπαιζε μπάλα μόλις τον είδε, ήρθε και του μίλησε.

- Πώς σε λένε;

- Πέτρο.

- Γιατί δεν έρχεσαι να παίξεις μαζί μας;

Ο Πέτρος δίστασε για μια στιγμή μα το άλλο παιδί τον πήρε και τον γνώρισε στους φίλους του. Όμως αυτό κράτησε μόνο για δύο μέρες. Ο Πέτρος λυπήθηκε πολύ γιατί περνούσε ωραία.

Η δεύτερη ευχή που ζήτησε από την νεράιδα, ήταν να πείσει τον πατέρα του να πάνε στην πόλη. Ο πατέρας του δεν ήθελε να πάει στην πόλη γιατί δεν ήξερε τι δουλειά να κάνει. Ήξερε μόνο να κόβει ξύλα και να φτιάχνει ξύλινα πράγματα. Τα μάγια της νεράιδας έκαναν τον πατέρα του Πέτρου ν’ αλλάξει γνώμη και να μετακομίσουν στην πόλη, σε μια μικρή γειτονιά. Εκεί γνώρισε πολλά παιδιά. Παίζανε όλοι μαζί. Όσο για τον πατέρα του Πέτρου έγινε μαραγκός. Από τότε, ποτέ δεν έλλειψε στον Πέτρο, το παιχνίδι, η συντροφιά και η παρέα. Όλοι ζούσαν ευτυχισμένοι. Όσο για τις νεράιδες, το παλιό σπίτι του Πέτρου το έκαναν καταφύγιο για τη βασίλισσά τους.

Από τότε έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα !!!!!!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

νομίζω ότι οι συμβουλές της kiknaki ειναι πολύ καλές και εγώ αυτό θα έκανα.

θα μιλούσα με την μαμά του παιδιού, εξάλλου συγγενής είναι, δεν ειναι άγνωστη.

εαν δεν εβλεπα αλλαγή θα εκοβα την παρεα αυτού του παιδιού.

είναι κατι που πληγώνει πολύ τα παιδιά και τα κάνει να αισθάνονται άσχημα, και όπως θα είδες τους μένει σαν συναίσθημα.

η kiknaki ηταν και ίσως τυχερή, δήλαδή η μητέρα αυτή το εξήγησε πολύ σωστά αυτό στο παιδί της με πολύ καλά αποτελέσματα.

βεβαια, απο την άλλη στην ζωή δεν ειναι παντα δεδομένο οτι ολοι θα θέλουν να παίξουν μαζί μας, κτλ

οποτε βρίσκω καλό το να υπάρξει καποια προετοιμασία όσον αφορά του ότι όταν συμβαίνει αυτό

μπορούμε να κανουμε καποια πράγματα.

να παίξουμε συμβολικά (συζήτηση συμβολική για το τι θα έλεγε στο παιδάκι αυτό)

να κανουμε ζωγραφιά (για το παιδάκι αυτό)

να θυμώσουμε (να πει θυμωσα με το παιδάκι αυτό)

με το παιδάκι αυτό.

το θέμα ειναι να μην μεινουν τα συναισθήματα μέσα του, αλλα να τα βγάλει και να τα εκφράσει.

οταν γινει αυτό, θα μπορεί να προσεγγίσει και αλλα παιδιά και να μην εχει αυτό το βάρος.

και για να βοηθηθεί, θα επιλέξεις παιδιά που θα θέλουν να παίξουν μαζί του και δεν θα εχουν αυτό το στυλ, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλα για να δεί οτι υπάρχει και το ένα, και το άλλο,

και ότι όταν καποιος δεν μας αρέσει το πως μας φέρεται, μπορούμε να επιλέξουμε άλλο παιδάκι ... οτι δεν ειναι όλα τα παιδάκια έτσι, αλλά συμβαίνει καποιος να είναι έτσι τότε διαλέγουμε εμείς τι κάνουμε και πως μπορούμε να το χειριστούμε . (βλέπε παραπάνω)

(και ειναι και πολύ σημαντικό μάθημα αυτό για αργότερα)

πχ το παλεύουμε, προσπαθούμε αλλά αν δεν εχουν επιτυχία οι προσπάθειες, θα απομακρυνθούμε για να κανουμε καλο στον εαυτό μας, αφου κατι μας στεναχωρεί πολύ.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Αυτο που τον μπερδευει ειναι οτι οταν εχει παρεα δεν τον παιζει και οταν δεν εχει τον παιζει. Το να μην τον παιζει ενα παιδακι το εχουμε συζητησει και

Η μαμα δεν ειναι δικη μου ξαδερφη αλλα του συζυγου μου και δεν εχω την πολυ οικειοτητα να κρινω την κορη της. Ειδικα το συγκεκριμενο ατομο δεν νομιζω να δεχτει κατι τετοιο. Καποια στιγμη σε μια συζητηση της ειχα πεταξει κατι πολυ διακριτικα και αντεδρασε .....καπως.

Προς το παρον επειδη υπηρχε μια προσκοληση με το συγκεκριμενο παιδακι (δεν εχουμε και πολλους γνωστους με παιδια και οπου βολτα ηταν μαζι τους ) προσπαθω να γνωριστει καλυτερα με 2 συνομηλικα γειτονοπουλα και γενικα να διευρυνω τους κυκλους μας ώστε να μην του ερχεται πρωτα στο μυαλο εκεινο το κοριτσακι οταν λεμε βολτα αλλα και αλλα παιδακια. Ετσι θα μπορει να επιλεξει . Βεβαια εκει που παμε παντα εχει αλλα παιδακια αλλα αγνωστα προς τον Βασιλη.

Γενικα εχει ανασφαλεια σαν παιδι και θα ηθελα να μαθω πως θα μπορουσα να τονωσω την αυτοπεποιθηση του. Εχω κανει καποιο λαθος μηπως? Γιατι να εχει ανασφαλεια? Εγω γενικα ειμαι ανασφαλης σαν ατομο αλλα δεν νομιζω να το κληρονομησε

:lol::lol:

Διαφημίσεις