Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

στερεοτυπες επαναλαμβανομενες κινησεις

Recommended Posts

γεια σας κ παλι,θα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε γι αυτες τις κινησεις που ειναι μεν επαναλβανομενες αλλα δεν εχουν σχεση με τον αυτισμο,ποτε περιπου φευγουν?

line_feet_beg_40_time_1278648000_text_f4ef20e2e1f4f1e1f7e1eae920eceff520e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

δεν γνωριζει κανεις?
λοιπον γλυκια μου επειδη σε βλεπω πολυ αγχωμενη θα σου πω οτι,οι επαναλαμβανομενες κινησεις που κανουν τα παιδακια μας χωρις να εχουν αυτισμο θα περασουν οταν δουν καποιες αλλες κινησεις πιο ενδιαφερουσες και θα αντικαταστισουν με τις παλιες οποτε δεν υπαρχει καπιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα,ο δικος μου γυρνουσε το κεφαλι αριστερα δεξια γιατι μια μερα με ειδε που του κουνησα το κεφαλι μου λεγοντας οχι και το εκανε συνεχεια ακομα και την ωρα που τον κοιμιζα μετα ειδε μια αλλη κινηση που κανουν οι μεγαλοι και λενε φτου να μη σε ματιασω κουνοντας το κεφαλι λιγο προς τα κατω ε και περιτο να σου πω πως ολη την ωρα εφτυνε να μη μας ματιασει,επισης οταν εμαθε να κενει παλαμακια τοτε μεχρι και στον υπνο του εκανε παλαμακια,αυτα σου τα λεω για να δεις οτι δεν υπαρχει χρονος απλα υπαρχουν καινουριες κινησεις που μαθαινουν και θα μαθουν οποτε μπορει και να τις κανουν συνεχεια γιατι απλα τους αρεσουν,αν το παιδι σε καταλαβαινει και μιμειτε καποιες κινησεις σου τοτε οκ αν παλι βλεπεις οτι κατι δεν παει καλα μιλα με την γιατρο σου,να σου ζησει το ζουζουνι σου και παντα τυχερο

επειδη κανει μια κινηση με τα χερια του αρκετα συχνα,ειχα αγχωθει για αυτισμο,ηρθε λοιπον στο σπιτι μια κοπελα που δουλευει σε κεντρο αποκαταστασης κ λογοθεραπειας κ τον ειδε,δοκιμασε καποια πραγματα,πχ αν μιμηται...αν κοιταει αρκετη ωρα τον αλλον στα ματια,διαφορα τετοια,κ μου ειπε οτι αυτο που κανει ο μικρος ειναι μεν μια στερεοτυπη επαναλαμβανομενη κινηση αλλα δεν εχει σχεση με τον αυτισμο,απλα δεν την ρωτησα ποσο θα κρατησει,χαρηκα με το οτι δεν εχει σχεση με τον αυτισμο κ ξεχαστηκα!!!!

line_feet_beg_40_time_1278648000_text_f4ef20e2e1f4f1e1f7e1eae920eceff520e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

Για τον ίδιο λόγο πήγα το γιο μου στο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο. Είδαμε κοινωνική λειτουργό και μετά λογοθεραπεύτρια. Μέχρι στιγμής μας είπαν ότι βλέπουν ένα πολύ ώριμο παιδί, καθόλου υπερκινητικό, με κανένα πρόβλημα. Να μην ανησυχούμε για τίποτα. Πάντως μας έκλεισαν κι ένα ραντεβού με εργοθεραπεύτρια για να κλείσει ο κύκλος της διάγνωσης. Ο γιος μου κλείνει τα 5 το Μάιο, και τις κινήσεις αυτές τις κάνει από μικρός όταν χαίρεται. Πόσο είναι ο γιος σου?

Ναι. Νόμιζα ότι με τον καιρό θα βελτιωθεί αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πάντως αφού με καθησύχασαν οι ειδικοί δεν ανησυχώ. Το ίδιο πρέπει να κάνεις κι εσύ.

Καμιά φορά που από τη χαρά του χοροπηδάει κι όταν είναι γονατιστός φοβάμαι μήπως του δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στις αρθρώσεις. Κατά τα άλλα όπως σου είπα η ειδικός απεφάνθη ότι πρόκειται για ένα παιδί με οξυδέρκεια και ωριμότητα και στη συμπεριφορά και στο λόγο. Μου είπε επίσης ότι πολλά παιδιά το κάνουν αυτό. Άλλα επίσης νανουρίζονται κουνώντας το σώμα τους πέρα δώθε κλπ. Μην ανησυχείς.

Διαφημίσεις

• 2 years later...

Γεια σας. Ο μικρός μου είναι σχεδόν 3 χρονών και είναι ένα πολύ φυσιολογικό και έξυπνο παιδάκι. Κάνει όμως συνεχώς οταν χαίρεται μια κίνηση που μας έχει αγχώσει και δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε, για να την κόψει: Όταν χαίρεται τεντώνει τα χέρια του πίσω, κουνάει τα δάχτυλά του και ταυτόχρονα κάνει μια κίνηση με το στόμα του. Δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά, πάντως είναι πολύ έντονο και συχνό. Περίπτωση αυτισμού δεν υπάρχει καμία. Τον είχαμε πάει όταν ήταν 18 μηνών σε αναπτυξιόλογο στο Αττικό και μας είπε οτι βλέπει κάποια δείγματα υπερκινητικότητας αλλά είναι πολύ μικρός ακόμα και ΄οτι μάλλον μεγαλώνοντας θα στρώσει (δεν καθόταν ούτε ένα λεπτό σε καρέκλα). Για την κίνηση μας είπε να μην ανησυχούμε, γιατί δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία ανησυχητικά. Αυτό που μας αγχώνει είναι οτι σχεδόν το είχε κόψει περίπου 4 μήνες και εδώ και μια βδομάδα το κάνει ακόμα πιο έντονα από πριν. Έχει κάποια μανούλα αντίστοιχη εμπειρία; Δηλαδή, το παιδί της να κάνει κάποια στερεοτυπική κίνηση χωρίς να έχει αυτισμό;

cN3ep3.png

αυτό που περιγράφεις είναι τικ και δεν αξιολογείται ως ανησυχητικό. Μην δείχνετε ότι σας απασχολεί και περίμενε καμιά δεκαριά ημέρες-δύο εβδομάδες. Θα εξαφανιστεί μόνο του.

Αν διαρκέσει περισσότερο, τότε δες κάποιο νευρολόγο. Πάντως το ίδιο είχε ο ανηψιός του άντρα μου (ηλικία 6 ετών), εμφανιζόταν για δυο εβδομάδες, μετά έφευγε και κάθε λίγους μήνες ξαναπροέκυπτε. Ρώτησαν και τον δικό τους γιατρό και ρωτήσαμε και μεις τον δικό μας και είπαν και οι δυο αυτά που σου γράφω.

Καλή εξέλιξη εύχομαι!

• 4 months later...

Κι ο μικρος μου ειναι δυο ετων και απο μηνων που καθόταν χτυπούσε πολυ συχνά κατα τη διάρκεια της ημέρας τα ποδαράκια του και τα χεράκια του έκαναν μια περίεργη κίνηση σαν να γκαζωνει..δεν σταμάτησε ποτε να το κανει απλα καθώς περπάτησε το εξελιξε..τωρα οταν παίζει ή βλέπει διαφημίσεις ή ενθουσιάζεται κανει step στις μύτες και φτερουγίζει με τα χεράκια..ο παιδιατρος έβαλε τα γέλια μολις εκφράσαμε την ανησυχία μας,ειναι φυσιολογικό λεει απλα ενθουσιάζεται..ομως εμεις ανησυχούμε και κλείσαμε ραντεβού με αναπτυξιολογο την άλλη εβδομάδα.Διαβασαμε και πολλα στο διαδίκτυο για τις στερεοτυπες κινήσεις και αλλα χαρακτηριστικά του αυτισμού και φοβηθήκαμε..