Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν ευχαριστιεται το θηλασμο?? Πως να το βοηθησω?

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους... δεν ξερω αν υπαρχει παρομοιο θεμα, εψαξα λιγο αλλα δεν βρηκα κατι να με βοηθησει.

Ο μικρος μου ειναι σχεδον 4 μηνων τωρα και δεν ευχαριστιομαστε το θηλασμο. Δεν ξερω τι να κανω.. τρωει για πολυ λιγη ωρα και ξαφνικα σταματαει και δεν θελει να ξαναπιασει το στηθος. Εχω επινοησει διαφορους τροπους για να τρωει εστω λιγο παραπανω οπως να περπαταω πανω κατω στο σπιτι και να τον εχω αγκαλια. Με αυτον τον τροπο πιανει το στηθος λιγο περισσοτερο και τρωει καπως καλυτερα. Αυτος ο τροπος βεβαια ειναι πολυ κουραστικος και εχω αρχισει να δυσανασχετω. Απο την αρχη βεβαια δεν ηταν μωρο που να θηλαζει πολυ ωρα και να δειχνει να το απολαμβανει. Να σημειωσω οτι εχω προηγουμενη εμπειρια θηλασμου απο την κορη μου που θηλασα 10 μηνες και ηταν τελειως διαφορετικα.

Ο μικρουλης εχω παρατηρησει οτι ειναι πολυ λαιμαργος, συχνα πνιγεται απο την πιεση που βγαινει το γαλα, αρχιζει να κλαιει και αυτο ηταν.. δεν θελει να συνεχισει. Αλλες φορες θηλαζει 1-2 λεπτα μονο απο το ενα στηθος και σταματαει. Το στηθος μου βεβαια σταζει και αναγκαζομαι να το βγαλω με θηλαστρο και να το πεταω. Να σημειωσω οτι δεν πιανει μπιμπερο με τιποτα γι'αυτο και δεν κραταω το γαλα μου.

Οι μονες ωρες που τρωει καλυτερα και περισσοτερη ωρα ειναι το βραδυ οταν ξυπναει και ειναι μισοκοιμισμενος.

Απο βαρος ειμαστε σχετικα καλα αλλα θα μπορουσε να παιρνει και περισσοτερο (ειναι 5850).

Εχει καποια κοπελα παρομοια εμπειρια η καποια προταση? Αγλαια μηπως κανω κατι λαθος? Μηπως δεν πρεπει να επιμενω να φαει τοσο πολυ και τον εκνευριζω?

Πραγματικα νοσταλγω την περιοδο που θηλαζα την κορη μου και ενιωθα αυτο το συναισθημα της απεραντης ολοκληρωσης και ηρεμιας κατα τη διαρκεια του θηλασμου και θελω να το επιτυχω ξανα.

Σας ευχαριστω και συγνωμη αν κουρασα με το μεγαλο μηνυμα...

f1OTp2.png

pNHkp2.png

Διαφημίσεις

Cleo's mommy τα ίδια περάσαμε και εμείς όταν ήταν ο μπέμπης 3,5 μηνών, εμείς όμως σε κιλά ήμασταν πολύ καλά αλλά πάλι ανησυχούσα γιατί σκεφτόμουν ότι χάνει γεύματα... Έκλαιγε σπαρακτικά μετά από 3 λεπτά θηλασμού, μόνο καμιά φορά το βράδυ έτρωγε παραπάνω ή αν τον έκανα καμιά βόλτα στο σπίτι θηλάζοντας (αν και αυτό μετά από λίγο δεν έπιανε). Όταν πήγα μετά σε ειδικό θηλασμού μου είπε ότι μάλλον ήταν φυσιολογικό, πατούσε φρένο και προσπαθούσε να ρεγουλάρει την παραγωγή μου, είχε γίνει και πιο αποδοτικός οπότε έπαιρνε ότι ήθελε σε πολύ λίγο χρόνο, επίσης το ότι αντιλαμβάνονταν πια περισσότερα από τον κόσμο του αποσπούσε την προσοχή του και σταματούσε τον θηλασμό... αυτά μου είχε πει και όντως, αφού πήγα με τον ρυθμό του (δεν τον πίεζα να θηλάσει δηλαδη) μετά από κάποιο διάστημα (2-3 βδομάδες) βελτιώθηκαν τα πράγματα. Απλά ξαναλέω εμείς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με το βάρος, ήμασταν πάντα στην ψηλότερη καμπύλη ακόμα και όταν είχαμε αυτό το πρόβλημα... το δικό σας βάρος δε ξέρω, καλό μου φαίνεται αλλά θα σου πουν οι πιο έμπειρες φαντάζομαι, ανάλογα και τις καμπύλες! Οπότε θα έλεγα αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το βάρος και κάνει κανονικά τσίσα και κακάκια, να μην πολυανησυχείς, παρακολούθησέ το, ακολούθησε λίγο τους ρυθμούς του και φαντάζομαι ότι θα διορθωθούν τα πράγματα :-)

Καλησπερα σε ολους... δεν ξερω αν υπαρχει παρομοιο θεμα' date=' εψαξα λιγο αλλα δεν βρηκα κατι να με βοηθησει.

Ο μικρος μου ειναι σχεδον 4 μηνων τωρα και δεν ευχαριστιομαστε το θηλασμο. Δεν ξερω τι να κανω.. τρωει για πολυ λιγη ωρα και ξαφνικα σταματαει και δεν θελει να ξαναπιασει το στηθος. Εχω επινοησει διαφορους τροπους για να τρωει εστω λιγο παραπανω οπως να περπαταω πανω κατω στο σπιτι και να τον εχω αγκαλια. Με αυτον τον τροπο πιανει το στηθος λιγο περισσοτερο και τρωει καπως καλυτερα. Αυτος ο τροπος βεβαια ειναι πολυ κουραστικος και εχω αρχισει να δυσανασχετω. Απο την αρχη βεβαια δεν ηταν μωρο που να θηλαζει πολυ ωρα και να δειχνει να το απολαμβανει. Να σημειωσω οτι εχω προηγουμενη εμπειρια θηλασμου απο την κορη μου που θηλασα 10 μηνες και ηταν τελειως διαφορετικα.

Ο μικρουλης εχω παρατηρησει οτι ειναι πολυ λαιμαργος, συχνα πνιγεται απο την πιεση που βγαινει το γαλα, αρχιζει να κλαιει και αυτο ηταν.. δεν θελει να συνεχισει. Αλλες φορες θηλαζει 1-2 λεπτα μονο απο το ενα στηθος και σταματαει. Το στηθος μου βεβαια σταζει και αναγκαζομαι να το βγαλω με θηλαστρο και να το πεταω. Να σημειωσω οτι δεν πιανει μπιμπερο με τιποτα γι'αυτο και δεν κραταω το γαλα μου.

Οι μονες ωρες που τρωει καλυτερα και περισσοτερη ωρα ειναι το βραδυ οταν ξυπναει και ειναι μισοκοιμισμενος.

Απο βαρος ειμαστε σχετικα καλα αλλα θα μπορουσε να παιρνει και περισσοτερο (ειναι 5850).

Εχει καποια κοπελα παρομοια εμπειρια η καποια προταση? Αγλαια μηπως κανω κατι λαθος? Μηπως δεν πρεπει να επιμενω να φαει τοσο πολυ και τον εκνευριζω?

Πραγματικα νοσταλγω την περιοδο που θηλαζα την κορη μου και ενιωθα αυτο το συναισθημα της απεραντης ολοκληρωσης και ηρεμιας κατα τη διαρκεια του θηλασμου και θελω να το επιτυχω ξανα.

Σας ευχαριστω και συγνωμη αν κουρασα με το μεγαλο μηνυμα...[/quote']

μπορείς να γράψεις τις ζυγίσεις σας με τις ημερομηνίες

πόσα γεύματα κάνει το μωρό

πόσες πάνες βρέχει

πόσες κενώσεις και τι χρώμα έχουν

μπορείς να γράψεις τις ζυγίσεις σας με τις ημερομηνίες

πόσα γεύματα κάνει το μωρό

πόσες πάνες βρέχει

πόσες κενώσεις και τι χρώμα έχουν

Eυχαριστω για τις απαντησεις. Απο τοτε που ξεκινησε αυτο τον εχω ζυγισει 2 φορες.

Στις 13/3 ηταν 5510 και στις 29/3 5870. Να σημειωσω οτι οι 2 ζυγισεις αυτες ηταν σε διαφορετικες ζυγαριες.

Γευματα κανει 5 η 6. Απλα απο τοτε που ξεκινησε αυτο δεν ξερω αν μπορω να θεωρησω γευμα το να τρωει 2 λεπτα απο το ενα στηθος...

Πανες βρεχει αρκετες. Σε καθε γευμα τον αλλαζω και ειναι παντα βρεγμενη η πανα.

Κενωσεις παλια εκανε σε καθε γευμα αλλα τωρα εχει αραιωσει πολυ. Σημερα δεν εκανε καθολου και εχει να κανει απο εχθες. Ειναι μουσταρδι με σπορακια. Να σημειωσω οτι παλαιοτερα ειχα δει στις κενωσεις του λιγο αιματακι και ειχα κοψει τα γαλακτοκομικα για 1μισι μηνα. Τωρα εχω αρχισει να τρωω μονο προβεια και κατσικισια και ολα καλα προς το παρον.

f1OTp2.png

pNHkp2.png

Διαφημίσεις

Eυχαριστω για τις απαντησεις. Απο τοτε που ξεκινησε αυτο τον εχω ζυγισει 2 φορες.

Στις 13/3 ηταν 5510 και στις 29/3 5870. Να σημειωσω οτι οι 2 ζυγισεις αυτες ηταν σε διαφορετικες ζυγαριες.

Γευματα κανει 5 η 6. Απλα απο τοτε που ξεκινησε αυτο δεν ξερω αν μπορω να θεωρησω γευμα το να τρωει 2 λεπτα απο το ενα στηθος...

Πανες βρεχει αρκετες. Σε καθε γευμα τον αλλαζω και ειναι παντα βρεγμενη η πανα.

Κενωσεις παλια εκανε σε καθε γευμα αλλα τωρα εχει αραιωσει πολυ. Σημερα δεν εκανε καθολου και εχει να κανει απο εχθες. Ειναι μουσταρδι με σπορακια. Να σημειωσω οτι παλαιοτερα ειχα δει στις κενωσεις του λιγο αιματακι και ειχα κοψει τα γαλακτοκομικα για 1μισι μηνα. Τωρα εχω αρχισει να τρωω μονο προβεια και κατσικισια και ολα καλα προς το παρον.

Προσπάθησε να έχεις περισσότερα γεύματα περίπου 8 (δηλ. προσφέρεις στήθος πιο συχνά π.χ ανα 2 μαξ 3ώρες απο την αρχή του προηγούμενου γεύματος)

το μωρό με τόσα γεύματα που κάνει τώρα πέφτει λαίμαργα στο στήθος (το οποίο λογικά θα είναι και αρκετά πρησμένο) οπότε και καταπίνει αρκετό αέρα και το γάλα φυσιλογικά έχει πολύ έντονη ροή.

με τα περισσότερα γεύματα θα το διευκολύνεις πολύ και θα μπορείς να το κουμαντάρεις καλύτερα

(φαντάσου π.χ να πεινάς πάρα πολυ και μόλις κάτσεις στο τραπέζει να αρχίζεις να τρως πολύ γρήγορα μεγάλη ποσότητα - κάποια στιγμή θα δυσφορήσεις)

ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα με εσενα και ξεκινησε καπου εκει 3-4 μηνων.

τωρα που το σκεφτομαι νομιζω οτι επειδη ειχα πολυ γαλα και ενιωθα πολυ συχνα το στηθος πρησμενο, της το προσεφερα πιο συχνα απο οτι ηθελε-χρειαζοτανε. Σε καποια στιγμη προκειμενου να πινει το γαλα και να αποσυμφοριζομαι ξεκινησα κι εγω να την εχω αγκαλια και να περπαταω, και τοτε το επαιρνε (οπως λες κι εσυ).

Προσεξε ομως...εμενα αυτη η συνηθεια της εμεινε, και το χουι της περασε οταν χρονισε κοντα και ηταν ηδη 11 κιλα..καταλαβαινεις τί βολτες εχω κοψει με βαρεα βαρη στην αγκαλια...

βεβαια και τωρα ειναι νευρικη στο στηθος, δηλαδη την ωρα που θηλαζει σηκωνει χερια-ποδια, τραβαει πραγματα, τα μαλλια μου κλπ, μαλλον ετσι ειναι το στυλ της τι να πω...