Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξοικίωση στη θέα του γυμνού σώματος;

Recommended Posts

Η κορούλα μου θα κλείσει τα 10 και είναι ήδη σε φάση προεφηβείας και αρκετά πονηρεμένη.

Τη μιά στιγμή δείχνει να ντρέπεται να εμφανιστεί γυμνή μπροστά σε φίλες της ή σ'εμάς και την άλλη, θα ΄λεγα ότι επιδιώκει το αντίθετο.

Καταλαβαίνω ότι χαίρεται που αλλάζει το σώμα της, όμως ενώ της έχω πει

ότι δεν είναι καλό να μην προσέχει πως εμφανίζεται, εκείνη κάνει όπως της έρθει. Πως αλλιώς θα μπορούσα να την αποτρέψω, χωρίς να την πονηρέψω ακόμα περισσότερο;

Στο σπίτι υπάρχει και ο πατριός, ο οποίος δε ξέρει κι αυτός πώς να της φερθεί σε τέτοιες "σκηνές", αλλά φυσικά ούτε εμένα μ'αρέσει αυτή η προσέγγισή της στο αντρικό φύλο!

Διαφημίσεις

:wink: ΑΝΑΡΙΤΑ καλή σου μέρα!Καταλαβένω πολύ καλά την ανησυχία σου!Οπως είδη εχεις δει έχω και εγώ παιδί στην εφηβεία και ειλικρινά νοιόθω τις ανησυχίες σου!!!Κατα'ρχήν νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσεις :? Θεωρώ ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό τα παιδάκια σ'αυτήν την ηλκία να εξερευνούν το σώμα τους.Προσπάθησε όμως να της δώσεις να καταλάβει με πολυ υπομονή και αγάπη ότι αυτό αφορά μόνο αυτή,δεν είναι κακό να βλέπουμε το σώμα μας γυμνό όταν είμαστε μόνοι μας,αλλά δεν το εκθέτουμε στην θέα κανενός γιατί είναι κάτι δικό μας και πολύ προσωπικό μας!Το δύσκολο είναι να μην την κάνεις να ντρέπεται για το σώμα της. :oops: Εχεις σκεφτεί την βοήθεια ψυχολόγου?Πιστεψε με εμείς που έχουμε παιδιά σάυτην την ηλικία είναι καλό να έχουμε καποιον ειδικό να μας συμβουλεύει!!!Περμένω σύντομα νέα σου :D:D:D

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ 0!!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ!!!ΚΑΤΟΙΚΩ ΜΕΣΑ ΣΆΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ!

• 3 weeks later...

Πιστευω πως το πως θα προσεγγύσει ενα παιδι στην εφηβεια το "γυμνο σωμα" εχει να κανει καθαρα από το πως το εχει βιωσει μεχρι εκεινη τη στιγμη σε ολη τη ζωή του..

Πχ εγω απο μικρή εμαθα οτι δεν πρεπει να δείχνω το σωμα μου και ακομα με ακολουθει μια σεμνοτυφια (ειδα κι επαθα για να αποβαλλω τη ντροπή μου αν φαινοταν η ραντα του σουτιεν)

Αντιθετα εχω φιλη που μεγαλωσε σε ενα περιβαλλον που δεν υπηρχε ταμπου στο να κυκλοφορήσει το παιδι ή ο γονιος γυμνός στο σπιτι και ακομα στα 32 της δεν εχει προβλημα να βγει γυμνη απο το μπανιο για να παει στο δωματιό της.. (ανυπαντρη μενει με τους γονεις της)

Δεν θεωρω αφυσικο ουτε το ενα ουτε το αλλο... Ειμαστε φιλες κανουμε παρεα με τη διαφορα οτι αυτη στην παραλία κανει τοπλες και γω αν ηταν δυνατον θα φορουσα μπουργκα.. :roll: Απλα μεγαλωσαμε σε διαφορετικες οικογενειες με αδιαφορετικες αντιλήψεις στο θεμα..

Αφηστε το παιδι να εκφραστει όπως εκεινο νομίζει.. Όποια και να ειναι η αντιδραση της αντιμετωπίστε την σαν αν ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο..

Αν πχ βγει απο το δωματιο της με το εσωρουχό της μονο απλα μην της δωσετε σημασία... Αντιδραστε όπως θα αντιδρουσατε αν εβγαινε με το εσωρουχο το 3χρονο κοριτσακι σας...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δεν είμαι σίγουρη για το πώς πρέπει να το αντιμετώπισουμε το θέμα αυτό, μια που είναι αρκετά λεπτό. Νομίζω πάντως πως όταν δίνουμε έκταση σε κάτι το οποίο μπορεί να γίνεται αυθόρμητα πχ να βγεί το παιδί από το δωμάτιο με τα εσώρουχα, και εμείς το τονίσουμε, υποθέτω όπως είπε και η dora ότι το παιδί θα πονηρευτεί περισσότερο και θα καλλιεργήσουμε το θέμα της ντροπής. :roll: Έλπίζω να βοηθηθείς από τις απαντήσεις που θα σου δοθούν, γιατί κι εγώ αν ήμουν στη θέση σου, θα είχα το ίδιο δίλημμα.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Δύσκολο μου φαίνεται...

Το θέμα είναι ότι η δυτική κοινωνία μας, αντιμετωπίζει το γυμνό ως πρόκληση και όχι φυσιολογικό (όπως θα ήταν το σωστό).

Ούτε εγώ θα ήθελα να την πονηρέψω παραπάνω (αφού έτσι κι αλλιώς γι'αυτό φροντίζει η "καλή μας" η ΤV), έτσι αναγκαστικά νομίζω ότι πρέπει στην εποχή αυτή που ζούμε να φροντίσουμε εμείς για την προστασία τους.

Δεν είναι καθόλου απλό νομίζω ο συνδυασμός της αθωώτητας ενός παιδιού και της αλλαγής που νιώθει και βλέπει να γίνεται στο σώμα του. Ο τρόπος θα πρέπει να είναι λεπτός. Πώς όμως, ειδικά όταν υπάρχει και το θέμα της αντίδρασης λόγω προεφηβείας;;

Διαφημίσεις

Εχεις δίκιο στους προβληματισμούς σου. Ελπίζω να σου δώσει τα φώτα της η Μαρία η Στυλιανάκη και να βρεθεί ο σωστός τρόπος χειρισμού! :)

n3kPp3.png

zewgp3.png