Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ;;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες,

πήγαμε χτες στον παιδίατρο καθώς κλείσαμε 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού και ευτυχώς δεν άκουσα ευτράπελα. Με επαίνεσε για το θηλασμό κ συμφώνησε στο να μου δώσει πρόγραμμα που δεν περιλαμβάνει έτοιμες κρέμες!! Θα ήθελα ωστόσο τη γνώμη σας πάνω στο διαιτολόγιό του και φυσικά τη γνωμη σου Αγλαία!!!

- Λοιπόν, ξεκινάμε με δεκατιανό (10-11 π.μ.) με φρούτα σε ό,τι συνδυασμό θέλω (μπανάνα, μήλο, αχλάδι) και μετά από 15 μέρες μπορώ να προσθεσω ό,τι άλλο φρουτο εποχής θέλουμε επίσης. Σταδιακά αυτή η ποσότητα πρέπει λέει να φτάσει τα 150-200γρ.

- Μετά από 10-15 μέρες να προσθέσω το μεσημεριανό δηλ. χορτόσουπα και λίιγο αργότερα να μπει το μοσχάρι ή κοτόπουλο (και εφόσον έρχεται το Πάσχα και αρνί :lol::lol::lol:) Είπε μπορώ να βάζω κανονικά λάδι κ μια ιδέα αλάτι

Τέλη 7ου μήνα είπε μπορώ να δίνω ζυμαρικά και ψωμί.

- Μέχρι να μπει στον 8ο δε χρειάζεται το απογευματινό εφόσον θα συνεχίσω το θηλασμό μέχρι τον χρόνο σίγουρα. Αφού μπει όμως στον 8ο, και εφόσον το πρώτο πράγμα που του είπα ήταν "δεν δίνω τίποτα που να βρίσκεται σε κουτί" :lol::lol:, μπορώ να δίνω λεέι τυρί, τραχανά, χυλοπίτες, γιαούρτι,όσπρια ή κουρκούτι (:?::?:) 'οπου μάλλον εννοεί αλεύρι με νερό κ κανένα φρουτάκι αντί για έτοιμη κρέμα. Ακόμα και γαλατόπιτα.

Από ό,τι κατάλαβα δηλ. κάτι με υψηλη περιεκτικότητα ασβεστίου

Ενδιάμεσα όποτε θέλει εννοείται θηλασμός!

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω: Συμφωνείτε για τα 2 γεύματα από την αρχή και αν όχι πότε να μπει το μεσημεριανό;; Και μετά το βραδυνό πότε;; Μπορώ να φτάσω μέχρο το χρόνο μόνο με 2 γεύματα και να παραλείψω το βραδυνό ή θα πεινάει; Ξέρω πως η βασική του τροφή θα συνεχίσει να είναι ο θηλασμός αλλά θέλω να το ακούσω για σιγουριά

Αγλαία βοήθεια please!

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Διαφημίσεις

εμεις ξεκινησαμε με φρουτα και γύρω στον 8ο αρχισαμε το δευτερο γευμα. Στον 10ο περιπου βαλαμε και το απογευματινο (το τριτο γευμα). Περασαμε (και περναμε ακομα -11 μηνων-,απλα πιο σπανια πλεον) μερες που δεν ηθελε να φαει τιποτα , παρα μονο να θηλαζει ή μερες που ηθελε μονο το ενα γευμα...Αλλες φορες δεν ετρωγε πραγματα που σε αλλες περιπτωσεις ετρωγε παντα.. απλα στα λεω για να εχεις υποψη σου οτι τα πραγματα ειναι πολυ ρευστα οποτε να μην αγχωνεσαι...περισσοτερο ''ακου'' το παιδι σου.. καλη συνεχεια!!

83hKp3.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Σαυτή τη φάση πιο πολύ με ενδιαφέρει αν θα δώσω σύντομα κ 2ο γεύμα ή να μείνω αρκετό καιρό στο πρωινό..:?

Τέλωσπάντων αύριο θα δείξει που θα φάει πρώτη φορά φρουτάκια. Να δω αντίδραση.. Αλήθεια αν δώσω κατευθείαν 2 φρούτα (μήλο-μπανάνα) αντί για ένα μόνο πειράζει;;

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Σαυτή τη φάση πιο πολύ με ενδιαφέρει αν θα δώσω σύντομα κ 2ο γεύμα ή να μείνω αρκετό καιρό στο πρωινό..:?

Τέλωσπάντων αύριο θα δείξει που θα φάει πρώτη φορά φρουτάκια. Να δω αντίδραση.. Αλήθεια αν δώσω κατευθείαν 2 φρούτα (μήλο-μπανάνα) αντί για ένα μόνο πειράζει;;

εγώ έβαλα για 2 μέρες μήλο-αχλάδι και μετά και μπανάνα.....

η φρουτόκρεμα έχει άλλη υφή με τη μπανάνα....

Στα μωρά δίνουμε μία καινούρια τροφή κάθε φορά και σε μικρή ποσότητα, ώστε αν έχει κάποιο πρόβλημα να ξέρουμε ποιο τρόφιμο το προκάλεσε.

Και εγώ αυτό κατάλαβα από τη δικιά μου. Σήμερα ας πούμε, δεν ήθελε καθόλου φρουτόκρεμα...Βρε έτσι, βρε αλλιώς...τίποτα. Είχα βάλει αχλάδι μπανάνα σκέτο...Μάλλον δεν την πολυθέλει τη μπανάνα...κρίμα και είναι τόσο ωραίο και καλό φρουτάκι...Τέλος πάντων...δεν πολυαγχώθηκα. Θήλασε και ησύχασα...Σα να κοιμήθηκε και παραπάνω σήμερα...δεν ξέρω γιατί. (άσχετο με το θέμα, αλλά και εσείς το παρατηρήσατε αυτό;)

Σήμερα φάγαμε τελικά το πρωτο μας πρωινό μήλο-μπανάνα!! Πολύ γέλιο! Δεν έλεγε να σταματήσει, έπεφτε με τα μούτρα στο πιατάκι!! Μετά από 4-5 κουταλιέςς το σταμάτησα εγώ γιατί ήταν ικανός να το φάει όλο ο γλυκός μου, ζωή να'χει!!!

Κανα 2 μερούλες ακόμα αυτό κ μετά λέω να προσθέσω και αχλάδι. Εν τω μεταξύ έχω κολλήσει να βρίσκω βιολογικά. Έχει κανένα νόημα ρε κορίτσια ή όλα τα ίδια σκ...ά είναι και τζάμπα τα πληρώνω; Πήρα π.χ. 6 μήλα σε συσκευασία από το carrefour βιολογικά υποτίθεται σχεδόν 3?! Οι βιολογικές μπανάνες ήταν καταπράσινες και έτσι πήρα κανονικές. Τ'ωρα με τα αχλάδια τι να κάνω; Πάντα έτσι θα τα ψάχνω ή είμαι υπερβολική;;;

Εσείς τι κάνετε με αυτό το θέμα;

M1fyp3.png

g5E6p3.png

προσωπικά, δε παίρνω τίποτα βιολογικό από τρόφιμα....

σκέφτομαι πως αν μπω στη διαδικασία να πάρω κάτι, μετά για να κάνω σωστή-ολοκληρωμένη δουλειά πρέπει να τα βρίσκω όλα βιολογικά.....

εκτός από τα λαχανικά που έχω στο κήπο!!!!!!!!!!!!!!!!!

κατά τ' άλλα δε το ψάχνω.....

επίσης δε δίνω στο παιδί κρέμες, βανίλια, φαρίν λακτέ κτλ..... δίνω μόνο φρούτα-λαχανικά για την ώρα!!!

εσύ κάνε αυτό που νιώθεις!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

esperanza, πως έτριψες τα φρούτα; Εγώ που κάνω κάτι δοκιμές, με το multi γίνονται κομματάκια, και με τον τρίφτη καλύτερα μεν αλλά πάλι δε μου φαίνεται καλό για τις πρώτες μπουκιές του μπέμπη. Φοβάμαι μην πνίγεται και το μισήσει...

προσωπικά, δε παίρνω τίποτα βιολογικό από τρόφιμα....

σκέφτομαι πως αν μπω στη διαδικασία να πάρω κάτι, μετά για να κάνω σωστή-ολοκληρωμένη δουλειά πρέπει να τα βρίσκω όλα βιολογικά.....

εκτός από τα λαχανικά που έχω στο κήπο!!!!!!!!!!!!!!!!!

κατά τ' άλλα δε το ψάχνω.....

επίσης δε δίνω στο παιδί κρέμες, βανίλια, φαρίν λακτέ κτλ..... δίνω μόνο φρούτα-λαχανικά για την ώρα!!!

εσύ κάνε αυτό που νιώθεις!!!!!!!!!!

Και εγώ ακριβώς το ίδιο κάνω Μπουνίτσα! Δηλαδή τίποτα βιολογικό στο μωρό. Απλά έχω φυτέψει και περιμένω να βγούνε για να φάει το νινί μου! Άντε και καλή σοδειά! Καλό μήνα κιόλας!!! Εμένα έφαγε ένα αχλάδι σήμερα. Κάτι είναι και αυτό. Να ρωτήσω κάτι; Βάζεις μέσα κανένα μπισκοτάκι; Εγώ όχι. Λες για αυτό να μην την πολυ τρώει τη φρουτόκρεμα...;

esperanza, πως έτριψες τα φρούτα; Εγώ που κάνω κάτι δοκιμές, με το multi γίνονται κομματάκια, και με τον τρίφτη καλύτερα μεν αλλά πάλι δε μου φαίνεται καλό για τις πρώτες μπουκιές του μπέμπη. Φοβάμαι μην πνίγεται και το μισήσει...

Katri κι εγώ στο multi τα έβαλα αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έγιναν πολτός τελείως. Με υφή κρέμας δηλαδή. Βέβαια έχω ένα της izzy, multi plus λέγεται, που έχει 4 λεπίδες και όχι 2 όπως τα πιο παλιά. Ίσως να φταίει αυτό.

Δοκίμασες να ρίξεις λιγουλάκι νερό ή λίγο από το γάλα σου και να το χτυπήσεις μετά και με το μαραφέτι που κάνουμε φραπέ; Πιστεύω θα γίνει σαν τον αφρό του φραπέ. Κρεμώδης

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Διαφημίσεις

Και εγώ ακριβώς το ίδιο κάνω Μπουνίτσα! Δηλαδή τίποτα βιολογικό στο μωρό. Απλά έχω φυτέψει και περιμένω να βγούνε για να φάει το νινί μου! Άντε και καλή σοδειά! Καλό μήνα κιόλας!!! Εμένα έφαγε ένα αχλάδι σήμερα. Κάτι είναι και αυτό. Να ρωτήσω κάτι; Βάζεις μέσα κανένα μπισκοτάκι; Εγώ όχι. Λες για αυτό να μην την πολυ τρώει τη φρουτόκρεμα...;

μπισκοτάκι δεν έχω βάλει ακόμα.... ίσως αργότερα....

κι εμένα στην αρχή δεν τη πολυέτρωγε αλλά σιγά σιγά κάτι γίνεται....

σήμερα έκανα μήλο-αχλάδι-μπανάνα και το έφαγε το μισό!!!!

κάνε συνδιασμό με τα φρούτα που αρέσουν περισσότερο στο μωρό!!!

προχτες έφαγε σχεδόν όλη τη φρουτόκρεμα που έιχα βάλει αχλάδι-μπανάνα......

δοκίμασες κανένα γλυκό μανταρίνι;;;; ποικιλία νοβα ή κάτι τέτοιο;;;

άντε και καλές σοδειές!!!!!!!!!!!!!!!!

• 1 month later...

Από αυτό που παρεθεσε η Αγλαία αλλά δεν βλέπω οι ρωτόντες να μπήκαν στο κόπο να διαβάσουν:

The latest estimated energy requirements from complementary foods, assuming an average breast-milk intake, are:

200 kcal/day for infants aged 6–8 months,

300 kcal/day for infants aged 9–11 months, and

550 kcal/day for children aged 12–23 months.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Adequate energy and nutrient intakes for this age-grou p (6-28m) are the result of a balance between appropriate breastfeeding and complementary feeding. There is no evidence of a preferential order between breastfeeding and complementary feeding at a given meal.

Support for sustained breastfeeding as part of efforts to improve complementary feeding is critical. Increasing complementary feeding frequency, for example, may impair breastmilk intake with the potential risk of reducing total energy and nutrient intake if not enough attention is paid to sustaining breastfeeding.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

On a population basis, recommended meal frequencies – assuming a diet with energy

density of 0.8 kcal per gram or above and low breastmilk intake – are:

- 2−3 meals per day for infants aged 6−8 months;

- 3−4 meals per day for infants aged 9−11 months and children 12−24 months

additional nutritious snacks may be offered 1−2 times a day, as desired.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SUMMARY OF GUIDING PRINCIPLES1

1. DURATION OF EXCLUSIVE BREASTFEEDING AND AGE OF

INTRODUCTION OF COMPLEMENTARY FOODS: Practice exclusive

breastfeeding from birth to six months of age, and introduce complementary foods at six

months of age (180 days) while continuing to breastfeed.

2. MAINTENANCE OF BREASTFEEDING: Continue frequent, on-demand

breastfeeding until two years of age or beyond.

3. RESPONSIVE FEEDING: Practice responsive feeding, applying the principles of

psycho-social care. Specifically:

feed infants directly and assist older children when they feed themselves, being

sensitive to their hunger and satiety cues;

feed slowly and patiently, and encourage children to eat, but do not force them;

if children refuse many foods, experiment with different food combinations, tastes,

textures and methods of encouragement;

minimize distractions during meals if the child loses interest easily;

remember that feeding times are periods of learning and love talk to children

during feeding, with eye to eye contact.

4. SAFE PREPARATION AND STORAGE OF COMPLEMENTARY FOODS:

Practice good hygiene and proper food handling by :

washing caregiversʼ and childrenʼs hands before food preparation and eating;

storing foods safely and serving foods immediately after preparation;

using clean utensils to prepare and serve food;

using clean cups and bowls when feeding children;

avoiding the use of feeding bottles, which are difficult to keep clean.

5. AMOUNT OF COMPLEMENTARY FOOD NEEDED: Start at six months of age

with small amounts of food and increase the quantity as the child gets older, while

maintaining frequent breastfeeding. The energy needs from complementary foods for

infants with “average” breast milk intake in developing countries are approximately 200

kcal per day at 68 months of age, 300 kcal per day at 911 months of age, and 550 kcal

per day at 1223 months of age. In industrialized countries these estimates differ

somewhat (130, 310 and 580 kcal/d at 68, 911 and 1223 months, respectively)

because of differences in average breast milk intake.

1 Pan American Health Organization. Guiding Principles for Complementary Feeding of the Breastfed

Child. Washington DC: Pan American Health Organization, World Health Organization, 2003

Complementary Feeding 12

6. FOOD CONSISTENCY: Gradually increase food consistency and variety as the infant

gets older, adapting to the infantʼs requirements and abilities. Infants can eat pureed,

mashed and semi-solid foods beginning at six months. By eight months most infants

can also eat “finger foods” (snacks that can be eaten by children alone). By 12 months,

most children can eat the same types of foods as consumed by the rest of the family

(keeping in mind the need for nutrient-dense foods, as explained in 8. below). Avoid

foods that may cause choking (i.e., items that have a shape and/or consistency that may

cause them to become lodged in the trachea, such as nuts, grapes, raw carrots).

7. MEAL FREQUENCY AND ENERGY DENSITY: Increase the number of times

that the child is fed complementary foods as he/she gets older. The appropriate number

of feedings depends on the energy density of the local foods and the usual amounts

consumed at each feeding. For the average healthy breastfed infant, meals of

complementary foods should be provided 23 times per day at 68 months of age and

34 times per day at 911 and 1224 months of age. Additional nutritious snacks (such

as a piece of fruit or bread or chapatti with nut paste) may be offered 1-2 times per day,

as desired. Snacks are defined as foods eaten between meals, usually self-fed, convenient

and easy to prepare. If energy density or amount of food per meal is low, or the child is

no longer breastfed, more frequent meals may be required.

8. NUTRIENT CONTENT OF COMPLEMENTARY FOODS: Feed a variety of

foods to ensure that nutrient needs are met. Meat, poultry, fish or eggs should be eaten

daily, or as often as possible. Vegetarian diets cannot meet nutrient needs at this age

unless nutrient supplements or fortified products are used (see 9. below). Vitamin A-rich

fruits and vegetables should be eaten daily. Provide diets with adequate fat content.

Avoid giving drinks with low nutrient value, such as tea, coffee and sugary drinks such as

soda. Limit the amount of juice offered so as to avoid displacing more nutrient-rich

foods.

9. USE OF VITAMIN-MINERAL SUPPLEMENTS OR FORTIFIED

PRODUCTS FOR INFANT AND MOTHER: Use fortified complementary foods

or vitamin-mineral supplements for the infant, as needed. In some populations,

breastfeeding mothers may also need vitamin-mineral supplements or fortified products,

both for their own health and to ensure normal concentrations of certain nutrients

(particularly vitamins) in their breast milk. [such products may also be beneficial for prepregnant

and pregnant women.]

10. FEEDING DURING AND AFTER ILLNESS: Increase fluid intake during illness,

including more frequent breastfeeding, and encourage the child to eat soft, varied,

appetizing, favorite foods. After illness, give food more often than usual and encourage

the child to eat more.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Αλήθεια αν δώσω κατευθείαν 2 φρούτα (μήλο-μπανάνα) αντί για ένα μόνο πειράζει;;

Ναι πειράζει.

Θα πρέπει να έχεις την υπομονή να εισάγεις 1 νέο τρόφιμο ανά 4 ημέρες τουλάχιστον, και να παρακολουθείς για τυχόν αλλεργικες αντιδράσεις., όπως γαστρικές ή δερματικές ανωμαλιες

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

• 3 months later...

Έχω διάφορες απορίες για την εισαγωγή στερεών, βοηθήστε με σας παρακαλώ όσες δεν κάνετε τις αυγουστιάτικες διακοπές σας και είστε ακόμη μέσα στο φόρουμ!

-Θηλάζουμε 6-7 φορές την ημέρα και κοιμόμαστε όλη νύχτα.

-Είμαστε 5+1εβδ. Η παιδίατρος μας είπε να αρχίσουμε μόλις κλείσουμε τον 5ο, αλλά κι ο μικρούλης δείχνει έτοιμος. Ανοίγει πρόθυμα το στόμα όταν πλησιάσουμε κουτάλι, κοιτάζει το φαγητό μας, αρπάζει το κουτάλι, γλείφει καρπουζάκι-πεπονάκι κλπ.

-Τελευταία πεινάει γρηγορότερα και δεν ξεκολλάει από το στήθος.

Απορίες:

-μπορώ να ξεκινήσω με βρώμη αντί για ρύζι; του δοκίμασα χτες δυο κουταλιές πρώτη φορά και δεν είχαμε κανένα θέμα.

-αν βράσω ρύζι και μετά το αλέσω σε κρέμα δεν είναι εντάξει;

-πόσο χρόνο μπορώ να διατηρήσω μια σπιτική κρέμα δημητριακών στο ψυγείο; ξαναζεσταίνεται μετά;

-υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ξεκινήσω από το απογευματινό γεύμα; με εξυπηρετεί καλύτερα το μεσημεριανό, να τρώει μαζί μας στο τραπέζι, μήπως και κοιμάται μετά, γιατί δεν πολυκοιμόμαστε τα μεσημέρια.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Να συμπληρώσω ότι ορισμένες φορές όταν θηλάζει χτυπιέται, μου ζουλάει με δύναμη το στήθος με το χέρι του και τραβά με το στόμα του τη θηλή προς τα έξω (ναι, πονάω!). Μπορεί να σημαίνει πως έχει μειωθεί το γάλα μου, πεινάει και δε βρίσκει;

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Αν θηλάζεις αποκλειστικά μπορείς να κρατήσεις αποκλειστικό θηλασμό μέχρι να κλείσετε και τον 6ο μήνα. Κάθεται ο πιτσιρίκος;

Εμείς ξεκινήσαμε με φρούτα (μήλο, αχλάδι, μπανάνα και μετά άλλα εποχής με αποκορύφωμα το πεπόνι που τρελαίνεται!) και λαχανικά (πατάτα, καρότο, κολοκύθι). Δημητριακά έδωσα όταν έκλεισε και τον 7ο - κουάκερ βρασμένο με λίγο νεράκι αλεσμένο μαζί με τα φρούτα.

Όσο για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του θηλασμού... μήπως βγάζετε δοντάκι;;

Hv9jp3.png

Αν θηλάζεις αποκλειστικά μπορείς να κρατήσεις αποκλειστικό θηλασμό μέχρι να κλείσετε και τον 6ο μήνα. Κάθεται ο πιτσιρίκος;

Εμείς ξεκινήσαμε με φρούτα (μήλο, αχλάδι, μπανάνα και μετά άλλα εποχής με αποκορύφωμα το πεπόνι που τρελαίνεται!) και λαχανικά (πατάτα, καρότο, κολοκύθι). Δημητριακά έδωσα όταν έκλεισε και τον 7ο - κουάκερ βρασμένο με λίγο νεράκι αλεσμένο μαζί με τα φρούτα.

Όσο για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του θηλασμού... μήπως βγάζετε δοντάκι;;

Αποκλειστικά θηλάζω, απλώς έχω την αίσθηση πως δεν είναι νωρίς για το μωρό μου να αρχίσουμε δειλά δειλά τις στερεές. Δεν κάθεται ωστόσο εντελώς μόνος του χωρίς στήριξη.

Δηλαδή, το ρυζάλευρο το παρέκαμψες, ε;

Έχει μια σχετική γκρίνια παραπάνω, το χέρι στο στόμα όμως το έχει από δυο μήνες τώρα και δε βλέπω τίποτε να ξεπροβάλλει. Πού να ξέρω κι εγώ. Ξέρω μόνο πως με πονάνε πολύ οι θηλές μου όπως στις αρχές που ήταν νεογέννητο, δε νιώθω πια και τα στήθη μου να ξεχειλίζουν γάλα, και νιώθω μια δυσφορία κάθε φορά που είναι να θηλάσω.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

• 1 month later...

Κορίτσια, ξεκίνησα και δίνω στη μικρή μου φρουτάκια. Πρώτα έδωσα μπανάνα, μετά έβαλα λίγο μήλο. Χθες έδωσα και αχλαδάκι (μόνο του όχι μαζί με τα άλλα). Βέβαια σε ελάχιστη ποσότητα έφαγε από αυτά μη νομίζετε γιατί είναι και μικρή ακόμα (ούτε 6). Δηλαδή δεν αντικατέστησα κανένα θηλασμό το έκανα για πειραμα γεύσης. Παρόλα αυτά ήθελα να σας ρωτήσω , από εκεί που λέρωνε πάνα 1 φορά στις 4 -5 μέρες, τώρα κάνει ανά δύο, ή και κάθε μέρα. Είναι φυσιολογικό? Σήμερα π.χ έκανε δύο φορές τη μέρα. Ωστόσο, η ποσότητα που έφαγε (χθες) ήταν ελάχιστη. Και κάθε φορά η ποσότητα που έτρωγε εδώ και 8 μέρες περίπου που το ξεκινήσαμε ελάχιστη ήτανε. Λοιπόν??????? Γενικά με το που θα βάλουμε στερεά αλλάζουν τα κακάκια?

Μάλιστα μου είχε πει η παιδίατρος πως μπορεί να την πιάσει δυσκοιλιότητα στην αρχή με τα φρούτα, όμως εδώ έχουμε το αντίθετο. Μήπως κάτι δεν πάει καλά?

Και εγώ όταν ξεκίνησα να της δίνω φρουτόκρεμα έκανε κακά της 2 και 3 φορές την ημέρα, απο μία φορά πρίν.

Οπότε μην ανησυχείς είναι απόλυτα φυσιολογικό!!!