Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΟΗΘΕΙΑ! ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ??

Recommended Posts

Θα ηθελα τη βοηθεια σας γιατι με εχουν καταμπερδεψει οι δικηγοροι...

Προκειται να κανω αγωγη στον πρωην αντρα μου για αφαιρεση της γονικης μεριμνας και εχω καποιες αποριες.

Καταρχην αν αφαιρεθει η γονικη μεριμνα απο τον πατερα αφαιρειται και το δικαιωμα επικοινωνιας? Γιατι ο δικηγορος μου λεει οχι αλλα στο ιντερνετ που το εψαξα καταλαβαινω οτι αφαιρειται και η επικοινωνια.

Επισης, ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο να αφαιρεθει η γον.μερ., απο οτι μου ειπε ο δικηγορος μου πρεπει ο πατερας να θεωρειται επικυνδινος για το παιδι.

Η απορια μου ειναι, η ψυχικη υγεια του παιδιου δεν μετραει? Ο πρωην μου δεν ειναι επικινδυνος για τη σωματικη υγεια του παιδιου αλλα δεν το εχει γνωρισει ποτε. Δεν εχει παρει ενα τηλεφωνο,δεν το εχει δει ποτε, δεν εχει δωσει ουτε 1 ευρω, ουτε επικοινωνια εχει ζητησει και μαλιστα πριν γεννησω ειχε πει οτι αμφισβητει την πατροτητα αλλα οταν ειπα οτι δεχομαι να κανουμε τεστ dna για να μην εχει αμφιβολιες εξαφανιστηκε.

Ολα αυτα δεν μετρανε?

Η λογικη μου μου λεει οτι ολα αυτα ειναι σοβαροτατοι λογοι για να αφαιρεθει η γονικη μεριμνα αφου το παιδι θα ταραχθει ψυχολογικα απο την απουσια του πατερα και επιπλεον μονο εμποδιο αποτελει για μενα αφου για οτιδηποτε θελω να κανω (να ασφαλισω το παιδι στο ικα μου, να του δωσω ονομα,να το βαφτισω) χρειαζομαι εξουσιοδοτηση απο εναν εξαφανισμενο πατερα (εχει αλλαξει και τα τηλεφωνα του) που δεν θελει να ασχοληθει με αυτα.

Μου λεει βλακειες ο δικηγορος μου? Ειναι ο δευτερος που ασχολειται με την υποθεση μου και δεν θα ηθελα να αλλαξω παλι αλλα δεν μου στεκουν με τη λογικη μου αυτα που λεει. Οτι δηλαδη δεν μπορουν να σταθουν ολα αυτα σαν λογοι για αφαιρεση της μεριμνας.

Σας παρακαλω οποια εχει αναλογη πειρα ή γνωριζει κατι ας μου πει!

Διαφημίσεις

μπορω μονο να σου πω καλο κουραγιο και καλη δυναμη και σου ευχομαι να εχεις την καταληξη που θες....

μου ακουγονται πολυ λογικα αυτα που μας λες

το θεμα ειναι οτι οι νομοι ειναι για ολους ιδιοι..

εδω μεσα υπαρχουν αρκετοι δικηγοροι οποτε λογικα καποιος θα σε βοηθησει!!

αν του ελεγες να υπογραψει χαρτια οπου θα τον αποκοψουν απο το παιδι τι θα ελεγε/εκανε?εφοσον λες οτι δεν ενδιαφερετε δεν νομιζω να εχει προβλημα.

εισαστε παντρεμενοι η μονο αναγνωρισε το παιδι?

Σευχαριστω για το ενδιαφερον, παντρευτηκαμε και στο διμηνο χωρισαμε.

Το θεμα ειναι οτι εχουμε να μιλησουμε ενα χρονο και τωρα προσφατα τον πηρα τηλεφωνο και εχει αλλαξει τα τηλεφωνα του.

Αν το ψαξω περισσοτερο θα βρω βεβαια τα καινουργια αλλα δεν θελω να κανω τον ντετεκτιβ γιατι ετσι κι αλλιως δεν θα βγαλω ακρη...

Απο κοντρα και μονο ειμαι σιγουρη οτι θα αρνηθει οτι και να του ζητησω...

Σε γενικές γραμμές, ως δικηγόρος κι εγώ, σου λέω ότι ο δικηγόρος σου έχει δίκιο. Η γονική μέριμνα δεν αφαιρείται τόσο απλά. Όλα τα παιδιά αντιμετωπίζουν ψυχικά τραύματα με τον χωρισμό των γονιιών τους και συχνά με την αδιαφορία που δείχνει η μία από τις δύο πλευρές. Αν αφαιρείτο όμως η γονική μέριμνα γι αυτόν τον λόγο, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις θα ασκούσε ο ένας γονιός τη γονική μέριμνα. Γενικά όμως να ξέρεις ότι τα περισσότερα και σοβαρότερα ζητήματα των παιδιών ρυθμίζονται από τον γονιό που ασκεί την επιμέλεια, οπότε γενικά δεν έχεις πρόβλημα. Ακόμα και για τη βάπτιση που λες, αν δε μπορείς να τον βρεις, μπορείς να ζητήσεις δικαστικά την άδεια για την ονοματοδοσία και τελείωσε το πράγμα.

Ευχαριστω παρα πολυ!

Στην αγωγη για τη γονικη μεριμνα θα ζητησω και αδεια για ονοματοδοσια και βαπτιση οποτε θα τελειωσω με αυτα.

Απλα μου φαινεται πολυ αδικο να τα κανεις ολα μα ολα μονη σου, να διαβαζεις βιβλια ψυχολογιας και να τρεχεις σε παιδοψυχολογους για να αντιμετωπισεις την απουσια του πατερα και γενικα να ταλαιπωρησε με τη γραφειοκρατια και ο πατερας να μην χανει ουτε ενα δικαιωμα, να εχει ισο λογο με εσενα και ας ειναι παντελως απων!

Διαφημίσεις

ακου την περιπτωση μου...

συγκεκριμενα εχθες πηγα στον παπα για να κανονισω την βαπτιση!

εγω ειμαι χωρισμενη(σε διασταση),για να βγει το διαζυγιο (συνενετικο)χριαζετε ενας χρονος εγγαμου βιου.(εχουν περασει μονο 7μηνες)

ο πρωην εχει φυγει στο εξωτερικο

λεω τον παπα την ημερα της βαπτισης ειπε πως θα βρισκετε εδω ο πατερας...αλλα σε περιπτωση που κατι τυχει και δεν ερθει τι γινετε?

μου λεει δεν μπορει να γινει η βαπτιση αλλα για σιγουρια θα παω να ρωτησω τον μητροπολιτη για την περιπτωση σου!!!

τωρα περιμενω πως και πως το αυριο για να δω τι θα πει

και ολα αυτα γινονται για τις κ$%#υπογραφες

Φασολακι συμφωνα με το νομο δεν μπορεις να το βαφτισεις μονη σου, ακομα και επιμελεια να εχεις πρεπει να υπογραψει κι εκεινος ή να σου κανει εξουσιοδοτηση αλλιως μπορει να κανει μηνυση και στον παππα!

Εμεις δεν εχουμε και το ιδιο θρησκευμα οποτε ειναι ακομα πιο δυσκολο..

Σιγουρα δεν θα δεχτει να μου κανει εξουσιοδοτηση για βαπτιση γιαυτο παω κατευθειαν δικαστικα.

σημερα μου ειπε ο πατερ τι του ειπε ο μητροπολιτης...

αν ερθει στην βαπτιση καλως...

αν δεν ερθει χριαζετε μια υπευθυνη δηλωση οπου επιτρεπει να γινει η βαπτιση..(ο πατερ φοβαται μηπως εχουμε φασαριες και αστυνομιες για το ονομα)το ονομα θα μπει του μπαμπα μου.απλα δεν εχουν τοσο θρασος μετα απο οσα εγιναν να μην συμφωνησουν αυτος και οι δικοι του

εγω παλι του ζητησα αυτο το χαρτι ερθει δεν ερθει για να ειμαι καλυμενη

οσο για την υποθεση σου σαφως και ειναι δυσκολη σε σχεση με εμενα.ειχα σκεφτει και εγω να κανω ασφαλιστικα μετρα αλλα τα επιχειρηματα μου δεν ητανε τοσο σπουδαια σε σχεση με κακοποιηση κτλ.οποτε περιμενω ενα χρονο να βγει το συνεναιτικο.σκεφτομαι να βαλω και ορο οταν θα κανω διαδικασιες για επιμελια.απλα δεν γνωριζω αν αυτος ο ορος θα ησχυει μεχρι την ενηλικιωση του παιδιου.η αν θα πρεπει καθε 2 χρονια να τον αναφερω στο συμφωνητικο.

εδω μεσα πιστευω να βοηθηθεις αρκετα...πρακτικα και ψυχικα

ολα καλα θα πανε θα το δεις...!

σημερα μου ειπε ο πατερ τι του ειπε ο μητροπολιτης...

αν ερθει στην βαπτιση καλως...

αν δεν ερθει χριαζετε μια υπευθυνη δηλωση οπου επιτρεπει να γινει η βαπτιση..(ο πατερ φοβαται μηπως εχουμε φασαριες και αστυνομιες για το ονομα)το ονομα θα μπει του μπαμπα μου.απλα δεν εχουν τοσο θρασος μετα απο οσα εγιναν να μην συμφωνησουν αυτος και οι δικοι του

εγω παλι του ζητησα αυτο το χαρτι ερθει δεν ερθει για να ειμαι καλυμενη

οσο για την υποθεση σου σαφως και ειναι δυσκολη σε σχεση με εμενα.ειχα σκεφτει και εγω να κανω ασφαλιστικα μετρα αλλα τα επιχειρηματα μου δεν ητανε τοσο σπουδαια σε σχεση με κακοποιηση κτλ.οποτε περιμενω ενα χρονο να βγει το συνεναιτικο.σκεφτομαι να βαλω και ορο οταν θα κανω διαδικασιες για επιμελια.απλα δεν γνωριζω αν αυτος ο ορος θα ησχυει μεχρι την ενηλικιωση του παιδιου.η αν θα πρεπει καθε 2 χρονια να τον αναφερω στο συμφωνητικο.

εδω μεσα πιστευω να βοηθηθεις αρκετα...πρακτικα και ψυχικα

ολα καλα θα πανε θα το δεις...!

vre fasolaki mou kalo ... me eheis mperdepsei pragmatika me afta pou diavazw ... ti shesi ehei i epimeleia tou paidiou me to diazigio ???? tin epimeleia na tin pareis giati sou hreiazetai stin kathimerinotita tou paidiou ! k egw tha proteina na kaneis ap eftheias agwgi k oxi asfalistika gia na kerdiseis hrimata afou einai sto ekswteriko an thimamai kala. i epimeleia tha telesidikisei ean perasoun 2 hronia k den prosvalei thn apofasi o pateras tou paidiou sou. Apo ekei k pera den mporei pote ksana na diekdikisei epimeleia. Eida oti ehoume k dikigorous edw opote tha mporousan na dwsoun mia pio egkiri gnomi apo tin diki mou. Giati kanoume ti zwh mas pio diskoli ap oti mas tin kanei idi afto to kratos koritsia ? :)

βασικα δεν μου δημιουργει προβλημα ο πρωην

απο μονος του ζητησε εναν λογαριασμο για να βαζει χρηματα οσα μπορει για το παιδι

τωρα που χριαζομαι τα χαρτια για την βαπτιση θα μου τα στειλει

απλα εγω δεν θελω παρε δωσε μαζι του

το μονο κοινο ειναι το παιδι

που απο οτι καταλαβα μαλλον οι γονεις του τον ζαλιζουν να ασχοληθει

ισως και γι αυτο να εφυγε

τι να πω!!!!

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Ναι εκανα αγωγη για αφαιρεση γονικης μεριμνας (που λογικα δεν θα κερδισω), ονοματοδοσια και βαφτιση. Σε μερικους μηνες θα δικαστουν και μερικοι μηνες ακομη για την αποφαση, ε τον ερχομενο Ιανουαριο με Φεβρουαριο θα ξερω την αποφαση!

Τι να κανουμε, υπομονη...

• 10 months later...

Λοιπον, αν και λιγο δυσκολο το θεμα μου το επαναφερω για να σας πω τα νεοτερα και να μου πειτε αν σας εχει τυχει κατι παρομοιο...

Οπως προανεφερα παλιοτερα εκανα δικαστηριο στον πρωην συζυγο μου και ζητουσα α) αδεια για ονοματοδοσια του παιδιου, β) αδεια να το βαφτισω, γ) αφαιρεση της γονικης μεριμνας απο τον πατερα.

Ταυτοχρονα ειχα και δευτερο δικαστηριο για α) οριστικη επιμελεια σε εμενα (ειχα προσωρινα την επιμελεια, περασαν τα 2 χρονια οποτε αυτο αφορουσε την οριστικη) και β)διατροφη για το παιδι.

Επειδη οι δυο υποθεσεις ειχαν συναφες περιεχομενο δικαστηκαν μαζι τον Σεπτεμβρη και τωρα βγηκε η πολυποθητη αποφαση....

...και λεει να ζητησω απο τον εισαγγελεα να δωσει εντολη να εξεταστει το παιδι απο κοινωνικο λειτουργο ως προς τις συνθηκες διαβιωσης του και αφου παραλαβει ο δικσατης το πορισμα του κοινωνικου λειτουργου θα βγαλει αποφαση....!!

Τι ειναι αυτο τωρα? Εχει κανεις παρομοια εμπειρια? Ο πατερας του παιδιου εξακολουθει να ειναι παντελως απων (το παιδι 2 χρονων πλεον), ουτε στα δικαστηρια εχει εμφανισθει ποτε παρολο που του κοινοποιω κανονικα τα παντα.

Γιατι θελουν κοινωνικο λειτουργο? Δεν εχω βεβαια αντιρηση και θα το κανω αλλα δεν το εχω ξανακουσει και ο δικηγορος μου ξαφνιαστηκε που το ζητανε. Θελω να ελπιζω οτι για να το ζητανε εχω ελπιδες να του αφαιρεθει η γονικη μεριμνα και οτι δεν προκειται απλα για την αναθεση οριστικης επιμελειας!

Ουφ...πολυ ταλαιπωρια ρε παιδια παντως... :(