Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ζαλάδες, ναυτία, ατονία κτλ... πόσο φυσιολογικά ?

Recommended Posts

Γειά σας :wink:

Η γυναίκα μου (30) και εγώ (33) περιμένουμε το δεύτερο παιδί μας. Είμαστε ήδη στην 8η εβδομάδα εγκυμοσύνης και ήδη η εγκυμοσύνη δεν έχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με την προηγούμενη !!! Στην κόρη μας, η οποία είναι ήδη 4,5 ετών, η γυναίκα μου δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, εκτός από λίγες ναυτίες, και κάποιες ζαλάδες, αλλά μέχρι εκεί. Να σκεφτείτε, μέχρι και ιστιοπλοΐα κάναμε στους 6 μήνες και για να σταματήσει να οδηγεί στον 8ο μήνα, κάναμε ένα χοντρό καβγά. Αισθανόταν τόσο καλά που απλά ήταν ικανή να οδηγούσε αυτή μέχρι και την ημέρα του τοκετού !!!

Όμως η εγκυμοσύνη που βιώνουμε τώρα περιλαμβάνει πολλές ναυτίες, ζαλάδες και ατονία. Λίγοι εμετοί υπάρχουν (1 με 2 κάθε 2,3 ημέρες) ενώ γενικά την βλέπω κάπως κουρασμένη. Αν και όλες οι εξετάσεις είναι φυσιολογικές, είναι ανθρώπινο να ανησυχώ και να μπαίνουν τα χειρότερα στο κεφάλι μου :?

Στην πρώτη εγκυμοσύνη οι προτιμήσεις της ήταν κυρίως γλυκά (ΠΟΛΛΑ γλυκααα), η διάθεση της ήταν πολύ καλή, ήρεμη και γενικά πολύ καλόβολη. Να σκεφτείτε όχι μόνο δεν μου ζήτησε ποτέ τίποτα, αλλά αντιθέτως ένα βράδυ μου παρήγγειλε σουβλάκια :lol: επειδή της είπα ότι έχω πολύ όρεξη !!!

Τώρα ζητάει κυρίως ψητά και απεχθάνεται τα γλυκά. Ζητάει σχεδόν καθημερινά (και καλά κάνει) συγκεκριμένες γεύσεις (κυρίως κρέας) και περνάει αρκετές ώρες στο κρεβάτι και στον καναπέ. Αυτή την στιγμή που μιλάμε κοιμάται στο υπν/τιο μας λόγω κόπωσης. Η διάθεση της είναι κάπως άγρια, έτοιμη για καυγά και γενικά είναι τόσο νευρική που δεν μου θυμίζει σε καμία περίπτωση (καμία σχέση) την γυναίκα μου!!!

Ξέρω ίσως όλα τα παραπάνω να μην έχουν καμία σχέση με το πρόβλημα, αλλά είπα να τα γράψω μήπως βοηθήσουν. Επίσης γνωρίζω ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, και ίσως σύντομα όλα αυτά θα είναι παρελθόν. Ίσως από την άλλη να έχουμε ξεχάσει πως ήταν πραγματικά η πρώτη εγκυμοσύνη 5 χρόνια πριν, και τώρα΄να μας φαίνονται βουνό.

Όπως και να έχει και για να μην γράψω κατεβατά, η αλήθεια είναι ότι ανησυχώ και δεν μπορώ (δεν το έχω συνηθίσει) να βλέπω την γυναίκα μου σε αυτή την κατάσταση.

Τελικά πρέπει να ανησυχώ ή είναι απλά μια διαφορετική εγκυμοσύνη ;

Ευχαριστώ

Νίκος

Διαφημίσεις

Καλημερα, Νίκο.Η δική μου γνωμη είναι η ίδια με την δική σου, ότι δηλαδη είναι μια διαφορετική εγκυμοσύνη με την προηγούμενη.Θα έλεγα βεβαια να παρακολουθειτε με εξετασεις την πορεία της υγείας της για να αισθάνεσθε πιο σίγουροι.Σαν σκέψη θα έλεγα να δείξεις τα αποτελέσματα και σε ένα δεύτερο γιατρο για δεύτερη γνωμη και καλύτερα μόνος σου ώστε να μην την αγχώσεις περισσότερο.Εγω είχα την εγκυμοσύνη όμοια με την δική σας πρωτη.Αλλα και πάλι ανησυχουσα γιατι δεν εχω καθολου συμπτωματα.ζητησα και δευτερη και τριτη γνωμη απο περιεργεια.Ψάξτε λιγο την αρτηριακη πιεση ή τουλαχιστον παρακολουθηστε την για λιγες μερες.οπως και το ζαχαρο.Η επαναλάβετε σε άλλο μικροβιολογικό εργαστήρι τις εξετασεις όλες.Και ο δικός μου σύζυγος ηταν και είναι πολύ κοντά μου σε τέτοια θέματα και χαίρομαι που τετοιοι τύποι σαν εσας δεν εχετε κόμπλεξ.Η στάση σου είναι το κλειδί.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!

69Dzp3.png

06pBp2.png

Καλημερα Νικο , να σας ζησει το παιδακι σας και με το καλο να ερθει το 2ο. Αχ αυτο το δυσκολο 1ο τριμηνο . Και στις 2 εγκυμοσυνες ετσι τα περασα , αναγουλες , σιχαινομουνα φαγητα , δυσκιλιοτητα , νευρα , κοπωση ελα ντε που τωρα στη δευτερη ειχα να φροντιζω και τον μικρο μας οπου ηταν 12-13 μηνων στο 1ο μου τριμηνο . Ειμαι 15,5 βδομαδων και εδω και 2 βδομαδες εχω συνελθει μπορω να πω και αρχησα να αισθανομαι ξανα ο εαυτος μου . Δεν ειναι τιποτα μωρε , ετσι ειναι οι εγκυμοσυνες , το πρωτο τριμηνο ειναι πολυ δυσκολο , απλως στην πρωτη σας εγκυμοσυνη ηταν τυχερη και δεν την αγγιξε . Θα περασει ομως συντομα και θα βρει τον παλιο της εαυτο .

Ευχαριστώ :cool:

Το ίδιο πιστεύω και εγώ... απλά μια διαφορετική εγκυμοσύνη, απλά δεν έχουμε συνηθήσει έτσι. Η κόρη μας δεν μας παίδεψε καθόλου, και τώρα βλέπεις είναι ανθρώπινο να απορείς :roll:

:cool:

Και εγώ συμφωνώ με τα κορίτσια πιο πάνω,θα έλεγα να μην ανησυχείς καθόλου,η κάθε εγκυμοσύνη είναι δια φορετική!Και εγώ έτσι ήμουνα στην πρώτη εγκυμοσύνη,δεν είχα τίποτα ούτε αναγούλες ούτε ζαλάδες ούτε καμιά φορά ζήλεψα και ζήτησα κάτι!Τώρα στην δέυτερη εγκυμοσύνη είχα στο 1ο τρίμηνο ζαλάδες,αναγούλες,ΚΑΟΥΡΕΣ,ΝΕΥΡΑ,αλλά αυτά περνάνε ως δια μαγείας μόλις κλείσεις τον 3ο μήνα!!Οσο για τα ψητά που σου ζητάει και για την κόπωση που νιώθει σίγουρα θα της λείπει σίδηρο,και εγώ έτσι ακριβώς ήμουν με το που μου έδωσε ο γιατρός σίδηρο ηρέμησα!!!!Μην ανησυχείτε σε 5-6 εβδομάδες όλα θα στρώσουν και θα πάνε όλα καλα!!!!! :lol::lol::lol:

[link=/][image noborder]/cache/7c9e28bff8.png[/image][/link]

Διαφημίσεις

Νίκο μην σε στεναχωρούν αυτά. Η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Όλα θα περάσουν όταν θα κρατάτε αγκαλιά το 2ο μωράκι σας. Εσύ φρόντιζε να την στηρίζεις στα πάντα και ιδιαίτερα ψυχολογικά. Κάνε και λίγο τον ¨καραγκιόζη ¨αν πρέπει... :wink:

oIKlp2.png

μπραβο,ΝΙCK 1150.ΠΟΛΥ χαιρομαι οταν ακουω τετοιες περιπτωσεις,εισαι κοντα στην γυναικα σου,και αυτο ειναι πολυ σημαντικο.

Μακαρι να ηταν ολοι οι ανδρες ετσι.

Ο δικος μου εκτος το οτι ειναι πολυ ασκετος με ολα αυτα....ειναι και ανικανος να τα βγαλει λιγο περα,μονος του,γιατι ειμαι απο τις ατυχες περιπτωσεις που πρεπει να κατσω στο κρεβατι,ξαπλα,μεχρι να παω στον επομενο υπερηχο.Ειμαι και εγω σημερα που σου γραφω,7 και μια μερα,και δεν εχω κανενα συμπτωμα,εκτος απο πολλα ΝΕΥΡΑ.

Ολα μου μυριζουν και ολα μου ξυνιζουν και ειμαι ετοιμη για πολεμο ανα πασα στιγμη,φωναζω και μαλωνω μαζι του,συνεχεια...

Για να γλυτωσει εναν μεγαλυτερο καυγα,ξερεις τι κανει? Φευγει απο το σπιτι,και ετσι ειμαι ολη μερα μονη μου και βραζω στο ζουμι μου εδω,στον καναπε...

Εσενα,μπραβο,που τις συμπαραστεκεσαι και που ψαχνεις απαντησεις στις αποριες σου,σχετικα με εκεινη.

Σας ευχομαι μεσα απο την καρδια μου,να εχετε καλη συνεχεια και ολα να πανε καλα.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΛΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, και αγαπη...πολυ αγαπη...

Τωρα που το θυμηθηκα,εχετε κανει χοριακες,και υπερηχους.Αν ΝΑΙ,πότε και ποσο ηταν.??

Ρωταω,γιατι ειμαι λιγο προβληματισμενη με την δικη μου περιπτωση,που πρεπει να ειμαι ξαπλα,να παιρνω φαρμακα ,και φοβαμαι ...γιατι στις 6 και 2 μερες δεν ειδαμε ακομα εμβρυο.Μου ειπε ομως ,οτι την δευτερα θα πρεπει να φανει....

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

2 χωριακές έχουν γίνει

1η χωριακή 5η εβδομάδα --> 3400

2η χωριακή 6η εβδομάδα --> 8400

Την Τρίτη πάμε να το ακούσουμε κιόλας :wink:

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά δεν είμαι δα και άγιος... έχω και εγώ κουσούριαααα :? Απλά στο θέμα παιδί είμαι Ο ορισμός του χαζομπαμπά, τίποτα παραπάνω :cool:

Φυσιολογικότατη την ακούω την εγκυμοσύνη σας :)

Μια απο τα ίδια και ίσως και χειρότερα εγω! Υπομονή...τουλάχιστον εσύ καταλαβαίνεις γιατί άλλοι άντρες....

Διαφημίσεις

Νίκο να σου πώ ένα μυστικό. Λόγω πείρας!! Μάλλον περιμένετε αγοράκι. :lol::lol: Στις εγκυμοσύνες με αγόρια οι ορμόνες είναι κάπως διαφορετικές και έτσι όλα αυτά τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι απολύτως δικαιολογημένα. Ακριβώς τα ίδια είχα και εγώ. Οπότε απλά υπομονή!

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

χεχεχε λες ;

ότι και να είναι ειλικρινά δεν με πειράζει και εγώ και η γυναίκα μου θα το λατρέψουμε όπως άλλωστε λατρεύουμε και την Αγγελική μας (4,5 ετών) :cool:

Το πώς αισθάνεται μια έγκυος είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, με κυριότερο βέβαια τον ορμονικό! Αμφιβάλλω πάντως αν έχει σχέση το φύλο του κυοφορούμενου παιδιού. Στον γιο μου είχα μια τέλεια εγκυμοσύνη, ούτε ζαλάδες, ούτε ναυτίες, τίποτα μα τίποτα! Άσε την ηρεμία! Παρόλο που είχα πολύ σοβαρά οικογενειακά προβλήματα να αντιμετωπίσω, εγώ ήμουν σε μόνιμη νιρβάνα! Τώρα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά...Κατ' αρχάς πριν μάθω οτι ήμουν έγκυος, μέχρι τις 7 εβδομάδες δηλαδή, ήμουν σε τέτοια κατάσταση που νόμιζα ότι κάτι πολύ σοβαρό μου συμβαίνει! Όχι μόνο σερνόμουνα απο την κούραση λες και έσκαβα όλη μέρα, αλλά ανάσα καλά-καλά δεν μπορούσα να πάρω...και λιγούρες είχα, κι όλα μου μύριζαν και μου ξύνιζαν...Μετά, μαζί με τις ναυτίες ήρθε και το στάδιο "Μάρθα Βούρτση"! Με το παραμικρό κλάμματα, ασε τον εκνευρισμό!

Τώρα λιγο- λιγο έχουν αρχίσει να υποχωρούν οι ναυτίες...αλλά μόνον αυτές!

Το μόνο που με απασχολεί είναι μην αποτελεί ένδειξη του χαρακτήρα του παιδιού η κατάσταση της μάνας στην εγκυμοσύνη :) Γιατί ο γιός μου ούτε ως έμβρυο, ούτε ως παιδάκι με ταλαιπώρησε ποτέ...λέτε τώρα να ετοιμάζω κανένα ανταρτόπαιδο; :)

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

• 4 weeks later...

Καλημέρα Κυρίες μου,

Επανέρχομαι στο θέμα αφού πλέον είμαστε 10 εβδομάδων και οι ζαλάδες και οι ναυτίες ήδη έχουν αρχίσει κατά πολύ να αραιώνουν :D

Η αυχενική διαφάνεια ήταν άριστη, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που έγινε. Μόλις σε 10 λεπτά είχαμε τελειώσει!! Θέλω κάτι παραπάνω και για αυτό από εβδομάδα έχουμε κανονίσει και μια δεύτερη σε εξωτερικό κέντρο (δεν θυμάμαι το όνομα, κάπου κοντά στην Αμερικάνικη πρεσβεία) για να είμαστε σίγουροι. Είμαι της άποψης ότι αφού υπάρχει η τεχνολογία, δεν υπάρχει λόγος να μην την εκμεταλλευτούμε.

Αυτά τα ολίγα από εμένα....

Απλά ήθελα να πω μια καλημέρα σήμερα που είχα λίγο χρόνο στο σπίτι, και να επιβεβαιώσω ότι όλα όσα μου λέγατε σχετικά με το πρώτο τρίμηνο ήταν απολύτως έτσι.

Βέβαια κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν... Να σκεφτείτε ένα Σάββατο πρωί ξύπνησε και μου είπε: να είχα μια γαρδούμπα τώρα ; (!!!!!) Αν ήταν κάτι άλλο βρε παιδιά θα το έβρισκα αλλά ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ 9 η ώρα το πρωί που να την βρω ο ταλαίπωρος ; Συμβιβαστήκαμε με λουκάνικα και αυγά για πρωινό βέβαια, αλλά το αναφέρω γιατί ειδικά η γυναίκα μου, δεν είναι ο τύπος της γαρδούμπας και μου έκανε τρομερή εντύπωση.

Όπως και να έχει καλημέρα και πάλι κορίτσια και ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

:wink:

Καλά που δεν της πήρες την γαρδούμπα γιατί απαγορεύεται :)

Κι εγώ δεν ειναι πολύ που ξεμπέρδεψα με τις αναγούλες και τους εμετούς αλλά κομμάτια εξακολουθώ να αισθάνομαι...ειναι και οι ζέστη....καλή συνέχεια nick!

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Γεια σας φίλες και φίλοι...

Η ώρα της γέννησης φτάνει σιγά σιγά και ήθελα να βρω πληροφορίες για κάποια πράγματα που θέλουμε να αγοράσουμε. Είπα λοιπόν να περάσω και από εδώ να πω μια καλημέρα.

Ήθελα να σας πω ότι όλα πάνε καλά, αν και δύσκολα (είμαστε από κρεβάτι σε καναπέ και από καναπέ σε κρεβάτι) με λίγους πόνους και αρκετό αγχος, που όμως δεν έχουν να κάνουν με την ΜΠΕΜΠΑ που περιμένουμε που σφύζει από υγεία μέσα στην κοιλιά της μαμάς :D Όλα οκ δηλαδή και η ταλαιπωρία που περνάμε απλά είναι περαστική.

Όπως και να έχει καλημέρα να έχετε και να είστε πάντα καλά :wink:

Νίκο να σου πώ ένα μυστικό. Λόγω πείρας!! Μάλλον περιμένετε αγοράκι. :lol::lol: Στις εγκυμοσύνες με αγόρια οι ορμόνες είναι κάπως διαφορετικές και έτσι όλα αυτά τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι απολύτως δικαιολογημένα. Ακριβώς τα ίδια είχα και εγώ. Οπότε απλά υπομονή!

εχω και εγω αυτη την υποψια..μαλλον γιος θα ναι αλλα μην το δενεις και σχοινι κορδονι!! Υγιες να ειναι και το παιδι και η μαμα και ας ειναι οτι θελει..

παρολα αυτα θα πω και εγω με τη σειρα μου οτι καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη (δοξα το Θεο τρεις περασα και ξερω) και επιπλεον παιζει ρολο η ηλικια της κοπελας και η ζωη που κανει ταυτοχρονα με την εγκυμοσυνη δηλαδη ποσο κουραζεται η ιδια αν εργαζεται παραλλλα η αν ασχολειται και κουραζεται πολυ με το πρωτο παιδακι και αλλα διαφορα που επιβαρυνουν την κατασταση..οσο μπορεις βοηθα την αλλα μην αγχωνεσαι και κυριως μην της δειχνεις οτι αγχωνεσαι..και ολα θα πανε καλα..αλλωστε μετα το πρωτο τριμηνο αυτα τα συμπτωματα υποχωρουν..

ευχομαι τα καλυτερα..