Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ

Recommended Posts

Καλημέρα ήθελα την βοήθεια σας στο παρακάτω θεματάκι....

Το μικρούλι μου 17 μηνών έχει αλλεργία διαπιστωμένη στο αγελαδινό γάλα (καζείνη) στο αυγό και στα σιτηρά. Ο αλλεργιολόγος μας είχε συστήσει το NEOCATE και την SINLAC. Την κρέμα Sinlac την τρώει ευχαρίστως μέχρι στιγμής το γάλα δεν το θέλει ούτε και έμμεσα (μέσα σε φρούτο ή κρέμα) μέχρι στιγμής τον θηλάζω αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε θα κρατήσει αυτή η λύση. Ένα παιδάκι σε αυτή την ηλικία θα πρέπει λογικά να έχει 5 γεύματα και εγω του δίνω 3 (την φρουτόκρεμα, την κρεατόσουπα και την Sinlac) μετά ότι πάρει από τον θηλασμό.....Έχω την διάθεση να συνεχίσω τον θηλασμό όσο το ζητάει και ο ίδιος αλλα σιγά σιγά μεγαλώνει και θέλει να αντιγράψει τον μεγαλύτερο αδερφό του τότε πως θα αναπληρώσω το γάλα?

Και τι θα γίνει αν ξαφνικά αρχίσει να μην θέλει ούτε την Sinlac (που είναι κρέμα)?

Μήπως έχετε ανάλογη εμπειρία????

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

line_m121_beg_40_time_1187323200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

8dbf853a10.png

Διαφημίσεις

Δεν έχω ανάλογη εμπειρία, όμως ρίξε μια ματιά εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21508 και μπορείς κάποιες απορίες σου να απαντηθούν. Ή μπορείς να τους ξανακάνεις τις ίδιες ερωτήσεις.

Πάντως, στην ηλικία που βρίσκεται το μωρό δεν χρειάζεται καθόλου την κρέμα, δεν έχει κάποια θρεπτική αξία. Μπορείς να του δίνεις φαγητό αντί για κρέμα.

Σε ευχαριστώ πολύ άρχισα ήδη να το διαβάζω πρόκειται για πιο μικρά νινάκια....

όμως και πάλι δεν βρίσκω λύση στο θέμα του φαγητού.....

8dbf853a10.png

πρόκειται για πιο μικρά νινάκια.

τα οποία μεγάλωσαν! Οι μαμάδες αυτών των μωρών ακόμα διαβάζουν το θέμα και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σου

ξέχασα να σου πω συγχαρητήρια που θηλάζεις τόσο καιρό μωρό με αλλεργίες, γιατί αυτό προϋποθέτει να αποφεύγεις και εσύ ό,τι πειράζει το παιδάκι σου (εγώ είμαι πολύ λαίμαργη και δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα!)

Διαφημίσεις

Η Αλλεργία διαπιστώθηκε όταν ήταν 12 μηνών και δεν έκανα κάποια ειδική διατροφή, απ'ότι έχω ρωτήσει τον αλλεργιολόγο μου είπε ότι δεν χρειάζεται να αποφεύγω τις τροφές που τον πειράζουν μπορεί ίσως να τον βοηθάω έτσι για απευαισθητοποίηση...τι να σου πω λες να πρέπει να κάνω αποχή από αυτές τις τροφές? Στην περίπτωση μου δεν είχα θέμα με αιματάκι στις κεννώσεις κτλ αλλα όταν έφαγε μια κουταλιά γιαούρτι (12 μηνών) διακτινιστήκαμε στο παίδων....άσε μεγάλη λαχτάρα......

8dbf853a10.png