Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλαγή συμπεριφορας θηλασμού, υπάρχει εξήγηση;

Recommended Posts

Γεια σας, ο μπέμπης μας γεννήθηκε 29/12 3530 και βγήκε από το μαιευτήριο 3360 γρ.

Οι επόμενες μετρήσεις του είναι: 3/1: 3500, 18/1:4300, 14/2:5450 και 3/3: 6100. (ικτερος χολ εξόδου 6,9, αν θυμάμαι καλά είχε φτάσει και 7,5)Από το μαιευτήριο που "θεωρητικά" τον θήλαζα αποκλειστικά, συνέχισα τον αποκλειστικό και στο σπίτι.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των μαιών και αργότερα της παιδιάτρου, τις πρωτες δεκα μερες πρόσφερα σε καθε γευμα και τα δυο στήθη και μετα εναλλαξ ανα γευμα. θα ελεγα πως ο μικρός ήταν αρκετά λαίμαργος και τον τελευταίο μήνα κάθε γευμα του διαρκούσε 5-10 λεπτα (και ζητούσε να φάει κάθε 2 ώρες) οπου με γρηγορες γουλιες νου αδειαζε σχεδον το στηθος και μετά το άφηνε μόνος του. Αξίζει να σημειωσω οτι στις 40 μέρες περίπου κάναμε υπέρηχο γιατι υποπτευόμασταν ΓΟΠ ο οποίος έδειξε παλινδρόμηση σε φυσιολογικά όρια. Επίσης ζήσαμε περιόδους εντονου κλάματος σφιξλιματος και αεριων που η παιδίατρος διέγνωσε ως κολικούς.

οι κενώσεις του κατα πλειοψηφία είναι μουσταρδι με σποράκια αλλα πολλές φορες εχω παρατηρησει και βλέννες και πολλές φορές ήταν πράσινες (γεγονος που η παιδίατρος ερμήνευσε ως αποτελεσμα των κολικών).

Πριν μια εβδομάδα, μετά από επανειλλημμενες και έντονες αναγωγες διαπιστώσαμε οτι αντιδράει στο ρέψιμο και καμπυλωνει το σώμα του οποτε και η παιδίατρος διέγνωσε οισοφαγίτιδα και πίνουμε Epadoren 0,8 ml.

Εγώ θεωρόντας οτι ίσως μπορώ να κάνω κάτι για να μειώσω τις πολλές αναγωγές που τον ταλαιπωρούν και αφού διάβασα στο forum οτι παίζει θέμα υπερπαραγωγής το οποίο μου "ταιριαζε" στην περίπτωση μου, σκέφτηκα να εφαρμόσω την μέθοδο block feeding. την άλλη μέρα, και μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο αλλά συνέβησαν τα εξής καινούργια:

-Πιπιλα αρνείται να παιρνει που επαιρνε σχεδον απο την αρχη

-Ζητάει κάθε 1 ώρα να φάει με πολύ έντονο παράπονο

-Μασάει την χουφτα του με αγωνία

-Γενικά υπάρχει ένας εκνευρισμός

Θα το εκτιμούσα αν μπορείτε να με συμβουλεψετε για το αν κάνω κατι λάθος ή τι μπορεί να συμβαίνει. Σημειώνω οτι γνωρίζς για τα άλματα ανάπτυξης και οτι εχουμε ξαναπεράσει ένα, αλλα διήρκησε2-3 μέρες και όχι 6 όπως τώρα.

Με την ευκαιρία να σας περιγράψω και άλλη μια συμπεριφορά του μικρού που μπορεί να έχειίσως κάποια σχέση ή όχι. Οι κενώσεις του είναι θορυβώδεις και όταν ήθελε να κάνει κακά ή αέρια ζητούσε να θηλάσει. Εξ' ου και η πιπίλα που του την πρωτοδώσαμε σε μια κρίση κολικών.

Ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

Γεια σας, ο μπέμπης μας γεννήθηκε 29/12 3530 και βγήκε από το μαιευτήριο 3360 γρ.

Οι επόμενες μετρήσεις του είναι: 3/1: 3500, 18/1:4300, 14/2:5450 και 3/3: 6100. (ικτερος χολ εξόδου 6,9, αν θυμάμαι καλά είχε φτάσει και 7,5)Από το μαιευτήριο που "θεωρητικά" τον θήλαζα αποκλειστικά, συνέχισα τον αποκλειστικό και στο σπίτι.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των μαιών και αργότερα της παιδιάτρου, τις πρωτες δεκα μερες πρόσφερα σε καθε γευμα και τα δυο στήθη και μετα εναλλαξ ανα γευμα. θα ελεγα πως ο μικρός ήταν αρκετά λαίμαργος και τον τελευταίο μήνα κάθε γευμα του διαρκούσε 5-10 λεπτα (και ζητούσε να φάει κάθε 2 ώρες) οπου με γρηγορες γουλιες νου αδειαζε σχεδον το στηθος και μετά το άφηνε μόνος του. Αξίζει να σημειωσω οτι στις 40 μέρες περίπου κάναμε υπέρηχο γιατι υποπτευόμασταν ΓΟΠ ο οποίος έδειξε παλινδρόμηση σε φυσιολογικά όρια. Επίσης ζήσαμε περιόδους εντονου κλάματος σφιξλιματος και αεριων που η παιδίατρος διέγνωσε ως κολικούς.

οι κενώσεις του κατα πλειοψηφία είναι μουσταρδι με σποράκια αλλα πολλές φορες εχω παρατηρησει και βλέννες και πολλές φορές ήταν πράσινες (γεγονος που η παιδίατρος ερμήνευσε ως αποτελεσμα των κολικών).

Πριν μια εβδομάδα, μετά από επανειλλημμενες και έντονες αναγωγες διαπιστώσαμε οτι αντιδράει στο ρέψιμο και καμπυλωνει το σώμα του οποτε και η παιδίατρος διέγνωσε οισοφαγίτιδα και πίνουμε Epadoren 0,8 ml.

Εγώ θεωρόντας οτι ίσως μπορώ να κάνω κάτι για να μειώσω τις πολλές αναγωγές που τον ταλαιπωρούν και αφού διάβασα στο forum οτι παίζει θέμα υπερπαραγωγής το οποίο μου "ταιριαζε" στην περίπτωση μου, σκέφτηκα να εφαρμόσω την μέθοδο block feeding. την άλλη μέρα, και μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο αλλά συνέβησαν τα εξής καινούργια:

-Πιπιλα αρνείται να παιρνει που επαιρνε σχεδον απο την αρχη

-Ζητάει κάθε 1 ώρα να φάει με πολύ έντονο παράπονο

-Μασάει την χουφτα του με αγωνία

-Γενικά υπάρχει ένας εκνευρισμός

Θα το εκτιμούσα αν μπορείτε να με συμβουλεψετε για το αν κάνω κατι λάθος ή τι μπορεί να συμβαίνει. Σημειώνω οτι γνωρίζς για τα άλματα ανάπτυξης και οτι εχουμε ξαναπεράσει ένα, αλλα διήρκησε2-3 μέρες και όχι 6 όπως τώρα.

Με την ευκαιρία να σας περιγράψω και άλλη μια συμπεριφορά του μικρού που μπορεί να έχειίσως κάποια σχέση ή όχι. Οι κενώσεις του είναι θορυβώδεις και όταν ήθελε να κάνει κακά ή αέρια ζητούσε να θηλάσει. Εξ' ου και η πιπίλα που του την πρωτοδώσαμε σε μια κρίση κολικών.

Ευχαριστω πολυ

Καλά έκανες για το block feeding: νομίζω ότι η μείωση-ρύθμιση της υπερπαραγωγής επιτρέπει τώρα στο μωρό και να "πιπιλίσει" να κάνει δηλ. και μη διατροφικό θηλασμό ενώ πριν δεν μπορούσε καθώς του ερχόταν συνέχεια γάλα. Γι' αυτό υποθέτω ότι δεν θέλει πλέον και την πιπίλα - δεν την έχει ανάγκη!

Οι βλέννες στα κακά, οι πόνοι, τα αέρια είναι και ένδειξη αλλεργίας: μείωσε ή απόφυγε τα γαλακτοκομικά (κυρίως αγελαδινό γάλα και παράγωγα) και δες πώς πάει το μωρό.

Ακόμα και οι αναγωγές μπορεί να είναι ένδειξη αλλεργίας και όχι (μόνο) ΓΟΠ...

Ο εκνευρισμός μπορεί να οφείλεται στο ότι το μωρό πονά στον οισοφάγο και ζητά να θηλάσει πιο συχνά και για παρηγοριά. Δεν είναι κακό - ίσα-ίσα αν όντως το πρόβλημα είναι η ΓΟΠ, τότε είναι καλό να κάνει μικρά και συχνά γεύματα.

Άρα μείωσε ή απόφυγε τα γαλακτοκομικά και δες πώς πάει. Παρακολούθα τα κακά (χρώμα και βλέννες) και συνέχισε το block feeding για όσο τα κακά είναι θορυβώδη-νερουλά-αφρώδη ή/και πράσινα.

Ευχαριστω παρα πολυ θα ακολουθησω τη συμβουλή σου και για τα γαλακτοκομικα ειχα προσπαθησει να τα σταματησω και αλλη φορα αλλα μου εσπασε ενα δοντι και μου πεφτουν πολλα μαλλια και φρικαρα μηπως φταιει η ελλειψη ασβεστιου....

εχει κανεις καποια γνωμη για το εντονο και με αγωνια πιπιλισμα της χουφτας? καποια πρωιμη διαδικασια οδοντοφυιας ισως?

ευχαριστω και παλι

Ευχαριστω παρα πολυ θα ακολουθησω τη συμβουλή σου και για τα γαλακτοκομικα ειχα προσπαθησει να τα σταματησω και αλλη φορα αλλα μου εσπασε ενα δοντι και μου πεφτουν πολλα μαλλια και φρικαρα μηπως φταιει η ελλειψη ασβεστιου....

εχει κανεις καποια γνωμη για το εντονο και με αγωνια πιπιλισμα της χουφτας? καποια πρωιμη διαδικασια οδοντοφυιας ισως?

ευχαριστω και παλι

Τα μαλλιά μετά τη γέννα πέφτουν με έντονο ρυθμό- οφείλεται στο ότι η διαδικασία αυτή είχε σταματήσει σχεδόν στη φάση της εγκυμοσύνης και είναι πολύ φυσιολογικό. Το δόντι μάλλον έσπασε από άλλη αιτία και όχι από έλλειψη ασβεστίου. Ασβέστιο έχουν και άλλες τροφές (π.χ. ξηροί καρποί) κι εξάλλου δεν είναι απαραίτητο σε πρώτη φάση να κόψεις όλα τα γαλακτοκομικά αν φοβάσαι: μπορείς να αποκλείσεις ό,τι περιέχει αγελαδινό και να τρως κατσικίσιο και πρόβειο και τα παράγωγά τους (π.χ. κασέρι, φέτα, αρκεί να γράφουν "κασέρι" και "φέτα", γιαούρτια όχι από αγελαδινό κλπ.).

Το μωρό σχεδόν κλείνει τον 3ο μήνα: σίγουρα η ανησυχία των δοντιών έχει αρχίσει φυσιολογικά - δεν είναι καν πρώιμο! Αυτό δεν σημαίνει ότι όπου να'ναι θα βγάλει δόντια, αλλά ότι τα πρώτα δόντια άρχισαν να τρυπάνε το κόκαλο της γνάθου και να φτάνουν στα ούλα.

Σε κάθε περίπτωση το στήθος είναι η καλύτερη παρηγοριά και καλό είναι πρώτα να προσφέρουμε το στήθος και μετά άλλα μέσα ανακούφισης (π.χ. βρεγμένη πετσέτα), προκειμένου το μωρό να μην χάνει γεύματα αν τελικά η ανησυχία είναι (και) από πείνα :-)

Καλησπερα μαμαδες (και μπαμπαδες)!.Γραφτηκα πολυ προσφατα στο forum αλλα το παρακολουθω απο την περιοδο της εγκυμοσυνης και με εχει βοηθησει πολυ σε ολα τα θεματα.Ειμαι καινουργια μαμα και η μπεμπουλα μου ειναι τωρα 66 ημερων.Την θηλαζω σχεδον αποκλειστικα και λεω ετσι γιατι τις τελευταιες μερες εχει αλλαξει η μπεμπα το προγραμμα που ειχε στο φαι της.Την μιση μερα κοιμαται και την ξυπναω για να φαει (αν και μου φαινεται πως δεν τρωει αρκετα) και την αλλη μιση ζηταει στηθος ανα 1 ωρα σχεδον και δεν χορταινει με τιποτα.Παραλληλα εκεινη την ωρα εχει τα πονακια της και πειναει και ποναει και ολα τα θελει και δεν ησυχαζει.Βεβαια αυτες τις δυσκολες ωρες εχει τρελες αναγωγες μεχρι που κουραζεται και κοιμαται.Το θεμα ειναι οτι οταν ζηταει συνεχεια φαι ανα 1 ωρα εγω δεν εχω γαλα και ψιλοτσαντιζεται η μικρη.Αν μπορειτε να με βοηθησετε για το τι να κανω αυτην την ωρα.Ευχαριστω εκ των προτερων

Διαφημίσεις

Καλησπερα μαμαδες (και μπαμπαδες)!.Γραφτηκα πολυ προσφατα στο forum αλλα το παρακολουθω απο την περιοδο της εγκυμοσυνης και με εχει βοηθησει πολυ σε ολα τα θεματα.Ειμαι καινουργια μαμα και η μπεμπουλα μου ειναι τωρα 66 ημερων.Την θηλαζω σχεδον αποκλειστικα και λεω ετσι γιατι τις τελευταιες μερες εχει αλλαξει η μπεμπα το προγραμμα που ειχε στο φαι της.Την μιση μερα κοιμαται και την ξυπναω για να φαει (αν και μου φαινεται πως δεν τρωει αρκετα) και την αλλη μιση ζηταει στηθος ανα 1 ωρα σχεδον και δεν χορταινει με τιποτα.Παραλληλα εκεινη την ωρα εχει τα πονακια της και πειναει και ποναει και ολα τα θελει και δεν ησυχαζει.Βεβαια αυτες τις δυσκολες ωρες εχει τρελες αναγωγες μεχρι που κουραζεται και κοιμαται.Το θεμα ειναι οτι οταν ζηταει συνεχεια φαι ανα 1 ωρα εγω δεν εχω γαλα και ψιλοτσαντιζεται η μικρη.Αν μπορειτε να με βοηθησετε για το τι να κανω αυτην την ωρα.Ευχαριστω εκ των προτερων

Απαντησε στις ερωτήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

κ καποια απο τις ειδικες θα σου απαντησει;)

Ακόμα και οι αναγωγές μπορεί να είναι ένδειξη αλλεργίας και όχι (μόνο) ΓΟΠ...

Ο εκνευρισμός μπορεί να οφείλεται στο ότι το μωρό πονά στον οισοφάγο και ζητά να θηλάσει πιο συχνά και για παρηγοριά. Δεν είναι κακό - ίσα-ίσα αν όντως το πρόβλημα είναι η ΓΟΠ, τότε είναι καλό να κάνει μικρά και συχνά γεύματα.

Άρα μείωσε ή απόφυγε τα γαλακτοκομικά και δες πώς πάει. Παρακολούθα τα κακά (χρώμα και βλέννες) και συνέχισε το block feeding για όσο τα κακά είναι θορυβώδη-νερουλά-αφρώδη ή/και πράσινα.

Η αδερφή μου με ιδιο πρόβλημα ΑΠΕΚΛΙΣΕ ΠΛΗΡΩΣ τα γαλακτοκομικά και ο ανιψιός μου συνήλθε από τις αναγωγές (ρουκέτες/έμετοι). Πλήρης αποκλεισμό σημαίνει ότι έκοψε όχι μόνο το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί κλπ αλλά και οτιδήποτε περιέχει γάλα ή προϊόντα αυτού (πχ μπεσαμέλ, κράκερς, μπριός κλπ). Αγοράζει αποκλειστικά συσκευασμένα προϊόντα (για να διαβάζει τα συστατικά)

Από την έναρξη του αποκλεισμού ο οργανισμός καθαρίζει σε 6 εβδομάδες περίπου.

Θα σου πρότεινα να αλλάξεις παιδίατρο. Η δική σου δεν ξέρει από θηλασμό και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει το παιδί σου.

Όταν το παιδί θηλάζει και δεν πινει φόρμουλα, θα πρεπει πρωτίστως να ερευνώνται οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Η αδερφή μου με ιδιο πρόβλημα ΑΠΕΚΛΙΣΕ ΠΛΗΡΩΣ τα γαλακτοκομικά και ο ανιψιός μου συνήλθε από τις αναγωγές (ρουκέτες/έμετοι). Πλήρης αποκλεισμό σημαίνει ότι έκοψε όχι μόνο το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί κλπ αλλά και οτιδήποτε περιέχει γάλα ή προϊόντα αυτού (πχ μπεσαμέλ, κράκερς, μπριός κλπ). Αγοράζει αποκλειστικά συσκευασμένα προϊόντα (για να διαβάζει τα συστατικά)

Από την έναρξη του αποκλεισμού ο οργανισμός καθαρίζει σε 6 εβδομάδες περίπου.

Θα σου πρότεινα να αλλάξεις παιδίατρο. Η δική σου δεν ξέρει από θηλασμό και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει το παιδί σου.

Όταν το παιδί θηλάζει και δεν πινει φόρμουλα, θα πρεπει πρωτίστως να ερευνώνται οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας.

Ο πλήρης αποκλεισμός είναι πράγματι το πιο σωστό. Προβληματίστηκα να το προτείνω γιατί σε καινούργια μαμά μπορεί να φανεί βουνό. Κάποιες φορές και μόνο ο περιορισμός των γαλακτοκομικών δείχνει σαφή σημάδια βελτίωσης οπότε ξέροντας ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση έχουμε δυνάμεις και λόγο για τον πλήρη αποκλεισμό.

Σας ευχαριστω πολυ.

Έχω ήδη σταματήσει να τρωω ολα τα γαλακτοκομικα. Ελπίζω να; βοηθήσω τον μπέμπη. Απλά αναρωτιέμαι αν ο μικρός θα συνεχίσει να προσλαμβάνει τα καλά συστατικά που μας προσφέρουν τα γαλακτοκομικά. Χρειάζεται να πάρω κάποιο συμπλήρωμα; Η αλλαγή της παιδιάτρου είναι στα σχέδια μας. Ολα τα αποδίδουμε στους "κολικούς" τελικα και περάσαν 2 μήνες και το μωρό υπέφερε τον περισσότερο καιρό.

Σας ευχαριστω πολυ.

Έχω ήδη σταματήσει να τρωω ολα τα γαλακτοκομικα. Ελπίζω να; βοηθήσω τον μπέμπη. Απλά αναρωτιέμαι αν ο μικρός θα συνεχίσει να προσλαμβάνει τα καλά συστατικά που μας προσφέρουν τα γαλακτοκομικά. Χρειάζεται να πάρω κάποιο συμπλήρωμα; Η αλλαγή της παιδιάτρου είναι στα σχέδια μας. Ολα τα αποδίδουμε στους "κολικούς" τελικα και περάσαν 2 μήνες και το μωρό υπέφερα τον περισσότερο καιρό.

Μπες στην ενότητα Αλλεργία σε μωρό που θηλάζει - θα βρεις αρκετές ιδέες από μαμάδες που κάνουν αποχή (είναι πολύ μεγάλο thread, μπορείς και μόνο να παρακολουθήσεις τις τρέχουσες συζητήσεις) http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40412

Επίσης δες εδώ: http://www.kellymom.com/nutrition/solids/toddler-foods.html#cowmilk (στο Cow's milk)

εδώ http://www.kellymom.com/babyconcerns/food-sensitivity.html

κι εδώ http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/calcium.html (για άλλες πηγές ασβεστίου και σχετικά με συμπληρώματα)

Διαφημίσεις

Να ρωτησω και κατι αλλο Ευα και Ρεα, αν αποδειχθει οτι εχει αλλεργια ειτε στα γαλακτοκομικα ειτε στο αγελαδινο, αυτο σημαινει οτι θα εχει παντα, η ειναι μια κατασταση που συμβαίνει στα νεογνα? Συγνωμη αν το γραφουν σε καποιο απο τα λινκ σας αλλα δεν προλαβαινω να τα διαβασω ολα....

και η παιδίατρος διέγνωσε οισοφαγίτιδα και πίνουμε Epadoren 0,8 ml.

Η παιδίατρος σου έδωσε οδηγίες για να βοηθήσεις το μωρό με τη ΓΟΠ;

1. σίτιση σε πιο όρθια θέση

2. όρθια θέση μετά το γεύμα για τουλάχιστον 30 λεπτά

3. ύπνο σε στρώμα με κλίση

Η παιδίατρος σου έδωσε οδηγίες για να βοηθήσεις το μωρό με τη ΓΟΠ;

1. σίτιση σε πιο όρθια θέση

2. όρθια θέση μετά το γεύμα για τουλάχιστον 30 λεπτά

3. ύπνο σε στρώμα με κλίση

ναι, αυτα τα κανουμε.

• 2 weeks later...

Επανήλθα για να εκφρασω μια νεα μου ανησυχία. Αφου εχω κόψει ολα τα γαλακτοκομικα και εχω ρυθμίσει την παραγωγή και μπορω να πω οτι βλέπω τη βελτίωση στα κακακια του,( εχω καιρο να δω πράσινα) αλλα εξακολουθούν να είναι "εκρηκτικές" οι κενώσεις, υπάρχει κάποια μικρή βελτιωση στις αναγωγες, αλλά επανήλθαν οι κρίσεις κολικών που είχαμε πολύ καιρό να δούμε. Έντονο απαρηγόρητο κλάμα και αερια. Πολύ σφίξιμο κλπ.

Η γιατρος με ρώτησε αν εχω φάει κατι παραξενο. Δεν έφαγα κατι παραξενο απλά τώρα τρωω συχνά ταχίνι (με μέλι) πολλά αμύγδαλα και πολλά σαλατικά και φρούτα, εχει να κάνει κατι αυτό?

Τι μπορεί να συμβαίνει? Μου είπε να του δώσω ενα φαρμακο.

Το New Baby Gripe Water. Το γνωριζει καμιά σας? Δεν θέλω να του δίνω συνέχεια φάρμακα.

Όταν είχε τους πρώτους μήνες έντονες κρίσεις κολικών του δίναμε προβιοτικές σταγόνες Biogaia και του δίνω και τωρα αλλα νομίζω οτι βοηθούν .

Αυτό το μωρακι δεν έχει ησυχάσει καθόλου....Αντε να περάσουν αυτά τα περίεργα.

Διαφημίσεις

Ταχίνι (παράγωγο του σουσαμιού) και αμύγδαλα!

Πολύ επικίνδυνα! Ισχυροί αλλεργιογόνοι παράγοντες. Βγάλτα από τη διατροφή σου. Εάν δεις βελτίωση δοκίμασε να τα επαναεισάγεις ένα ένα. Όπου δεις αντίδραση θα καταλάβεις ότι είναι αυτό που το πειράζει.

Χμμμ.... Να τονίσω ότι δεν έχω εμπειρία από κολικούς. Απλά κάθε δυσανεξία επιβαρύνει το πρόβλημα.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Να ρωτησω και κατι αλλο Ευα και Ρεα, αν αποδειχθει οτι εχει αλλεργια ειτε στα γαλακτοκομικα ειτε στο αγελαδινο, αυτο σημαινει οτι θα εχει παντα, η ειναι μια κατασταση που συμβαίνει στα νεογνα? Συγνωμη αν το γραφουν σε καποιο απο τα λινκ σας αλλα δεν προλαβαινω να τα διαβασω ολα....

Αν αποδειχθεί αποκλείεις αυτές τις τοφές για τον πρώτο χρόνο.

Μετά ο οργανισμός είναι πιο ισχυρός και ξαναεισάγεις μετά μεγίστης προσοχής, ενοείται.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

• 2 weeks later...