Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

το συνδρομο της φωλιας

Recommended Posts

Καθως πλησιαζει ο καιρος με εχει πιασει αγωνια να καθαρισω, να συμμαζεψω, να ειναι ολα πεντακαθαρα και τελεια στο σπιτι. Μηπως ειναι σημαδι οτι μπορει να γεννησω νωριτερα? Ειχε καμια μανουλα τετοια ενστικτα πριν γεννησει? Ή σαν πρωταρα δινω παραπανω σημασια απο οτι πρεπει?

.png

Διαφημίσεις

mariam αυτό με έχει πιάσει και εμένα... νομίζω όλες οι μανούλες το έχουν νιώσει... Αφού να φανταστείς έχω απίστευτη ενέργεια τρέχω από εδώ τρέχω από εκεί να δω τι λείπει τι χρειάζεται ... αλλά με τη δροσιά τα απογεύματα γιατί τώρα τα μεσημέρια δεν αντέχω... Κοίτα να μην το παρακάνεις γιατί εμένα με έπιασε η μέση μου τις προάλλες ... :roll:

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Mariam σου εύχομαι καταρχήν να πάνε όλα καλά και να χεις γρήγορα το μπουμπουκάκι στην αγκαλιά σου.

Το σύνδρομο που αναφέρεις νομίζω το έχουν οι περισσότερες έγκυες. Και εγω αφού είχα καθαρίσει όλο το σπίτι ακομα και τις ντουλάπες (στον 9ο μήνα) :shock: δεν περιορίστηκα μέσα άρχισα να καθαρίζω και τα πεζοδρόμια γύρω από το σπίτι...δεν σου κάνω πλάκα!!!Αλλά δεν γέννησα νωρίτερα, πήρα ακριβώς όλον τον 9ο, οπότε δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη αυτό δεν το ένιωσα... επειδή η ψυχολογία μου ήταν πολύ άσχημη... γιατί είχαμε άρρωστο τον μπαμπά μου και τελικά λίγες μέρες πριν γεννήσω τον χάσαμε...

Τώρα μπορώ να πω ότι το νιώθω σαν πρωτάρα κι εγώ... θέλω να συμμαζέψω το δωμάτιο για το καινούριο μωρό, να αγοράσω κάποια βασικά πράγματα.. (αν και τα περισσότερα τα έχουμε από την Μαρία).

Αλλά θέλει πολύ χρήμα ρε παιδιά... και είναι και δύσκολες οι εποχές...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

Καλα βρε Bizeli τα πεζοδρομια????????????? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δεν ερχοσουν απο το σπιτι μου να βαλεις ενα χερακι?

Παντως αυτο με το συνδρομο μου ηρθε και μενα την Δευτερα που μπηκα στον 8ο και σηκωσα χαλια, καθαρισα ντουλαπες και εκανα το παιδικο κουκλα γιατι πριν ηταν πανουκλα με κουτες, ρουχα, παπουτσια κλπ. σκετη αποθηκη δηλαδη. Αλλα μολις το ειδα πεντακαθαρο και αδειο το φανταστηκα με την κουνια του, την αλλαξιερα του και ολα τα υπολοιπα δικαιωθηκα.

Το βραδυ βεβαια πεθανα απο τους πονους στα ποδια και τη μεση αλλα ημουν τοσο ευχαριστημενη και ηρεμη που ειπα χαλαλι!

Nαι σου λέω...είχαμε οικοδομή πιο κάτω από μας και όλα τα λασπόνερα ερχόντουσαν στα πεζοδρόμια μας και τα χα πάρει στη κράνα κοινώς!!!Ημουν ένα μπαλονάκι με ένα λαστιχο και μία σκουπα στο χερι :lol::lol:

υγ. πάντως κορίτσια δεν κρατάει πολύ γιατί μετα τη γέννα και να θες δεν έχεις χρόνο για τέτοιες ιστορίες υστερικής καθαριότητας!!!

Διαφημίσεις

Χριστινάκι σε είπα νοικοκυρούλα και δε μου απαντάςςςςςς ? Εγώ φταίω που σε παινεύω :lol::lol:

Διαφημίσεις

Εγώ καθάριζα και στόλιζα δέντρο 3 τα ξημερώματα και στις 8 είχα ραντεβού να γεννήσω :!::!::!:

Αυτό γινόταν όλους τους τελευταίους μήνες (ειδικά μεταξύ 5ο-7ο), δεν κουραζόμουν με τίποτα. Έβγαζα από τα συρτάρια τα σιδερωμένα και τα ξανασιδέρωνα, σκαρφάλωνα σε ντουλάπες και έπλενα πρωί βράδυ μπαλκόνια. :lol:

Κάπως έτσι είμαι και τώρα αλλά επειδή έχω ήδη μια κόρη, δεν έχω τον ίδιο χρόνο για δουλείες. Τα ποδιά και η μέση βέβαια από το κακό στο χειρότερο. Άσε που μετά την γεννά μετανιώνεις που κουραζόσουν και φερόσουν τόσο άγρια στο σώμα σου, αντί να το κανακεύεις και να το καλοπιάνεις. Αυτή τη φορά αποφάσισα να μην φτάσω στα άκρα γιατί η κούραση φέρνει νεύρα και γκρίνια.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Ας ερθει καποια να καθαρισει και σε μενα... Ειναι βομβαρδισμενο το σπίτι μου...

Συμφωνω!! :lol::lol:

Κι εγω ειχα υστερια καθαριοτητας αλλα πιο πολυ γιατι μου ειχε πει ο γιατρος οτι απο μερα σε μερα γενναω και αγχωθηκα οτι δε θα μπορω να καθαρισω μετα!Κιετσι κι εγινε...Κανω μονο τα βασικα...Για να βγαλω τα χαλια με τον αντρα και τη μαμα μου ημασταν και οι τρεις!

Τωρα θα μου πειτε αντι να καθεσαι στο forum τραβα βαλε καμια ηλεκτρικη! :lol: Ε, μια ανασα παιρνω η καημενη!Μετα κανω οτι μπορω! :oops:

bxBwp2.png EgDTp2.png

ΚΙ εγω που ειμαι υστερικη με τις δουλειες και θελω το σπιτι να λαμπει απο παστρα, ξεκιναγα το πρωι και τελειωνα τη νυχτα γιατι δεν μου αρεσε να αφηνω τις δουλειες στη μεση και τις ηθελα να γινονται και τελεια. Και την αλλη μερα ξανα απ'την αρχη. Ειδε κι αποειδε ο καλος μου και τελικα πηραμε γυναικα μια φορα την εβδομαδα και ειδικα τωρα στην εγκυμοσυνη αλλα και μετα δεν θελω να μου φυγει, καλομαθα κιολας! (Κι ας συνεχιζω να κανω δουλειες αλλα πιο ελαφριες)

Προσπαθω παντως ειδικα τωρα τελευταια να τεμπελιαζω οσο πιο πολυ μπορω, να κοιμαμαι πολυ και να ξεκουραζομια για να μαζεψω δυναμεις για μετα.

Εχω καλομαθει τωρα τελευταια αλλα πολυ το ευχαριστιεμαι. Απο αυριο μαλιστα θα ασχοληθω σιγα σιγα με το παιδικο δωματιο με τον αντρα μου αλλα αυτο το βλεπω σαν μια παρα πολυ ευχαριστη ασχολια (θα δημιουργησω παλι!) κι οχι σαν αγγαρεια!

Την Κυριακή που μας πέρασε φτιάξαμε τα έπιπλα που πήρα από το ΙΚΕΑ... ντουλάπα συρταριέρα κρεβατάκι... αχου είναι όλα ΡΟΖΖΖΖΖΖΖΖ ...

μιμίκα θα τις υπερευχαριστηθείς αυτές τις δουλειές...

Νικη μου ανυπομονω να τα φτιαξω και να καθομαι να τα βλεπω να περιμενουν το αστερι μου (το οποιο τωρα τελευταια ολο στο στομαχι μου παει και καθεται.......!!!)

Ηδη τωρα που εχω αδειασει το παιδικο - αποθηκη (!) καθομαι και το κοιταζω και σκεφτομαι που θα βαλω τι! Μονο που τα δικα μας δεν θα ειναι ροζ (που ηθελε η μαμα στην αρχη....σνιφ :( ) αλλα γαλαζια η κατι πιο ουδετερο, θα δειξει.....

Την Κυριακή που μας πέρασε φτιάξαμε τα έπιπλα που πήρα από το ΙΚΕΑ... ντουλάπα συρταριέρα κρεβατάκι... αχου είναι όλα ΡΟΖΖΖΖΖΖΖΖ ...

μιμίκα θα τις υπερευχαριστηθείς αυτές τις δουλειές...

και εμεις πτο ικεα πηραμε νικακι γαλαζια βεβαια!!!!!!!!!!!

my baby was my reborn...

Νικάκι με λέει ο Βαγγέλης... :lol::lol::lol: Ιοκάστη μου μάκια! Τελικά το ΙΚΕΑ έχει πολύ ωραία έπιπλα... :P

Νικάκι με λέει ο Βαγγέλης... :lol::lol::lol: Ιοκάστη μου μάκια! Τελικά το ΙΚΕΑ έχει πολύ ωραία έπιπλα... :P

παραμυθενια,ξεφευγουν εντελως απο ολα τα υπολοιπα που εχω δει...

my baby was my reborn...

Περιστατικό για γέλια !!!!

Η κουμπάρα μου όταν ένιωσε ότι ήρθε η ώρα να γεννήσει μας πήρε τηλέφωνο για να βρεθούμε στην εθνική να τους πάμε μέχρι το ΜΗΤΕΡΑ (έρχονταν απο Χαλκίδα). Είχε ειδοποιήσει τον γιατρό ο οποίος είχε πάει ήδη στο μαιευτήριο.

Εμείς φτάσαμε στο ραντεβού και περιμέναμε ... περιμέναμε ... κάποια στιγμή πέρνουμε τηλέφωνο επειδή είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε.

Και ακούω την κουμπάρα μου να μου λέει "τώρα ξεκινάμε γιατί έφτιαχνα μακαρόνια με κιμά για να έχει να φάει ο Δημήτρης (άντρας της) αύριο !!!! :shock::shock::shock:

Ευτυχώς το βαφτιστήρι μου ήταν απο τότε υπομονετικό και έξυπνο παιδάκι και περίμενε να κάνει "ντου" με το που έφτασαν στο μαιευτήριο ....