Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προγραμμα επικοινωνιας πατερα

Recommended Posts

Παρακαλω θα ηθελα να με διαφωτισετε τι γινεται συνηθως με το προγραμμα επικοινωνιας του πατερα με παιδι ενος χρονων. Το παιρνει για διανυκτερευση? Ποσες φορες το βλεπει την εβδομαδα για ποσες ωρες τα Σαββατοκυριακα στις γιορτες τι γινεται?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Διαφημίσεις

Αν δε μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους οι γονείς και ζητηθεί η λύση από το δικαστήριο, τότε η επικοινωνία συνήθως ορίζεται ως εξής: 2 σαββατοκύριακα το μήνα, μια καθημερινή (συνήθως για 2-3 ώρες), μια εβδομάδα τα χριστούγεννα και μία το Πάσχα και ένα μήνα το καλοκαίρι. Το παιδί αν είναι μεγαλύτερο από περίπου 1 1/2 έτους διανυκτερεύει στον πατέρα του κατά το χρόνο επικοινωνίας. Φυσικά αν υπάρχει κάποια συμφωνία των γονέων (μέσα στα νόμιμα όρια) γίνεται δεκτή από το δικαστήριο. Απο κει και πέρα για να εμποδισθεί η διανυκτέρευση θα πρέπει να υπάρχουν (και να αποδειχθούν) ειδικοί λόγοι για το λόγο αυτό.

• 2 weeks later...

Εμένα πάντως όταν ο πατέρας είχε ζητήσει διανυκτέρευση, η πρόεδρος το ξέκοψε από την αρχή! "Κάτω των 24 μηνών, διανυκτέρευση δε συζητώ καν!"

Απ' την άλλη έχω ακούσει περιπτώσεις που το παίρνουν και μικρότερο... τί να πω. Αν υπάρχει σοβαρός λόγος που δε θέλεις να διανυκτρευσει μαζί του να τον επικαλεστείς ακόμα και αν δεν μπορείς να το αποδείξεις! Ακόμα και η άγνοια του πατέρα ως προς τη φροντίδα ενός μωρού είναι πολύ σοβαρός λόγος. Επίσης, θα μπορούσε το παιδί να διανυκτερεύσει μακριά σου; Αυτό μετράει πάνω απ΄ όλα! Μπορεί να το ηρεμήσει ο πατέρας αν ξυπνήσει και κλαίει το βράδυ πχ;; Είσαι η μάνα και ξέρεις καλύτερα από τον καθένα το παιδί σου! Οφείλουν να σε ακούσουν και να λάβουν σοβαρά υπόψιν αυτά που θα τους πεις.

Εμένα βγήκε 2 φορές τη βδομάδα από 3μισι ώρες, Σάββατο ή Κυριακή εναλλάξ 3 ώρες σε πάρκο παρουσία μου. Αν θελήσει διακοπές με το παιδί, πάλι παρουσία μου.

Φυσικά, δεν έχει πατήσει...

Καλή τύχη και καλό κουράγιο!!