Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υπνος- αλλη μια ταλαιπωρημένη οικογένεια

kritikostas

Recommended Posts

εγώ είμαι μπαμπάς (απο τους λιγους του φορουμ)... με την γυναικα μου συμβουλευομαστε συχνα το φορουμ και αρκετα χρησιμα πράγματα που γράφετε μεσα μας εχουν βοηθήσει- εχω γραψει και μια δυο φορες...

αυτη την φορά θελω να ρωτησω και εγω για το προβλημα του υπνου που απο οτι καταλαβα δεν ειναι καθόλου ασυνηθιστο θεμα... θα γραψω λιγο το στορυ και τα λαθη μας μηπως και μου πειτε καμια ιδεα ...

Καταρχην ο Μπεμπης μας (στο μέλλον Μανος) ειναι 6μιση μηνων και κατ'εξερεση εχουμε κοιμηθει καλα 2-3 βραδυα μετα ξανα απο την αρχη... εχουμε περασει διαφορες φασεις αυτους τους 6 μηνες.

Άρχικα τον επερνε η γυναικα μου στο κρεβατι (θυλαζε αποκλειστικα και ακομα θυλαζει οποτε δεν τρεφετε με φρουτοκρεμα και φαγητο) τον θυλαζε αποκοιμιοταν (οχι παντα με ευκολια αλλα κοιμοταν) και πολλες φορες ξυπνουσε κατα την διαρκεια της νυχτας αλλες φορες αλλες φορες κοιμοταν κανονικα και ξυπνουσε μονο για να φαει ομως πολλες μερες ξυπνουσε κατα τις 3-4 τα ξημερωματα και δεν μπορουσε να ξανακοιμηθει (δεν εκλεγε απαραιτητα κουβεντιαζε, φωναζε εκανε ηχους διαφορα)...αυτο το 4 μας ειχε εξουθενωσει και ειπαμε να κανουμε διαφορες αλλαγες (πιστευω εκει ηταν που χασαμε την μπαλα) δοκιμασαμε να τον κοιμησουμε λιγο ποιο αργα... δεν ... μετα πιασαμε τα βιβλια διαβασαμε το κοιμησου παιδι μου το εφαρμοσαμε καμια βδομαδα και για να ειμαι ειλικρινεις πεταξαμε το βιβλιο (πολυ βαρβαρο) ... μετα διαβσαμε το nocry sleep method (αν το λεω σωστα-ενα ξενογλωσσο βιβλιο ειναι) ... δεν ... ρωτησαμε την παιδιατρο ... δεν ... εχουμε ξαναεφαρμοσει την παλια μεθοδο να ξαπλωνει διπλα του η γυναικα μου αλλλα και παλι οχι πολυ καλα αποτελεσματα ...ενω τον βαζουμε να κοιμηθει και βλεπουμε οτι νυσταζει μας δινει την εντυπωση οτι παλευει να μην κοιμηθει και κλαιει...αναστατωνετε με το παραμικρο ... και 2 βραδυα τωρα τον βαζει για υπνο η γυναικα μου και ξυπναει κατα τις 1 και κλαιει κοιματε 10λεπτα - μιση ωρα και ξανακλαιει ...ουτε πιπιλα θελει ουτε τιποτα και θελει συνεχεια να τον εχει στο στηθος - αλλες φορες χτυπαει χερια ποδια στον υπνο του και ξεξυπναει ... γενικα πολυ ανυσηχος...

δεν γραφω αλλα γιατι πιστευω οτι ηδη σας κουρασα με ολο το στορυ...καμια ιδεα!

Διαφημίσεις

δεν είμαι η πλέον ειδική αλλά μάλλον δεν χορταίνει πλέον και για αυτό και ξυπνάει ...επίσης αν τον καθυστερεις να κοιμηθεί εκνευρίζεται περισσότερο...μην το κάνετε .

jHgFp3.png

επειδη και εμεις ειμαστε ακριβως στην ιδια φαση με την κορη μου(7,5μηνων)πραγματικα νοιζω πως ειναι στο παιδι.εχω χασει πια την ελπιδα οτι θα κοιμηθει το βραδυ χωρις να ξυπνησει..ενω ειχαμε αρχισει να βελτιωνομαστε και ξυπνουσε μονο 2 φορες τη νυχτα εδω και 2,5 μηνες μας ξυπναει καθε 1,5 ωρα το βραδυ μπορει και πιο συντομα αναλογα με τα κεφια της.!δεν νομιζω να πειναει γιατι απλα πιπιλαει οταν τη βαζω στο στηθος.ειναι ανησυχο μωρο!!ακομα και οταν κοιμαται δεν ειναι ησυχη αλλα κουνιεται απο δω και απο κει:|..ελπιζω να δειτε συντομα βελτιωση και καλο κουραγιο και στους 2 σας!!!

συντροφοι δεν είστε μόνοι.. και μένα ο γιος μου 9 μηνων τα ιδια και χειροτερα ...μήπως βγάζε δοντάκια? γινονταί ακομα πιο ανησυχα την περιοδο της οδοντοφυιας.. εγώ αφου τα δοκιμασα όλα σκεφτομαι να βρω αναισθησιλογο να μας κοιμησει όλους για κανα 6 μηνο να στρωσουμε :-)

χαμογελάς κι ανθίζεις , άξιζε να ζήσω να σε δω .

Διαφημίσεις

ωραιο αυτο

αυτο με τον αναισθησιολογο το εχω σκεφτει και εγω!!!!!αφου αρχιζω να ζηλευω τις αρκουδες.

όντως βγαζει δοντια.ελπιζω να ειναι απο κει και σε μερικες μερες να στρωσει.

να ειστε καλα για το κουραγιο

1. αρχικα επειδη θηλαζει το μωρο θα πρεπει να αναφερεις λιγο και τα γευματα του κατα την διαρκεια της ημερας..ο νυχτερινος θηλασμος βοηθαει στο να διατηρειται η γαλουχια..μπορει το μωρο να περναει καποιο αλμα αναπτυξης και να θελει να μενει παραπανω στο στηθος για να αυξησει την παραγωγη..αν μπορεις γραψε αν εχετε παρατηρησει αλλαγες στον θηλασμο κατα την διαρκεια του 24ωρου..μηπως και τα πρωινα, θελει να μενει παραπανω στο στηθος?

2. απο δοντια εχετε βγαλει κανενα? μηπως εχουν πρηστει τα ουλα του? εχετε δοκιμασει καποια κρεμα? μηπως απλα ποναει απο τα ουλα του και γι αυτο προσπαθει να κοιμηθει και παλευει.??

3. υπαρχει περιπτωση να εχει καμια παλλινδρομηση? να βγαζει γουλιτσες ή να κανει εμετο?

4. εχετε δοκιμασει σε αυτες τις φασεις που ειναι ανυσηχος να κοιμηθει η γυναικα σου με τον Μανο αγκαλια?

η προσωπικη μου αποψη και το τονιζω (ειμαι και εγω μαμα που θηλαζει ακομα την 11 μηνων μικρη μου) ειναι οτι το μωρο ειναι πολυ μικρο ακομα για να δοκιμαζετε διαφορες πρακτικες υπνου..η κορη μου εχει περασει παρα πολλα σταδια σαν αυτα που περιγραφεις παραπανω, τα οποια ειναι και απολυτως φυσιολογικα..δεν υπαρχει λογος να προσπαθειτε να ''επιβαλετε'' κατι στο μωρο,το μονο που χρειαζεται ειναι να το ''ακουτε'' και εκεινο ξερει να σας οδηγει..αν μπορεις γραψε περισσοτερες λεπτομερειες για να καταλαβουμε γιατι τα γραφεις λιγο μπερδεμενα..

και φυσικα υπομονη.. : )

83hKp3.png

Όπως ήδη είπαν κάποιες κοπέλες....μάλλον το σύνηθες είναι να τα έχουν αυτά τα θέματα τα μωρά με τον ύπνο, απλώς για κάποιο λόγο οι νέοι γονείς νομίζουμε ότι θα έπρεπε να κοιμούνται καλύτερα....(επικρατεί αυτή η εντύπωση μετά τη δεκαετία του '70...πριν από τότε ήταν δεδομένο κι όλοι το γνώριζαν ότι μωρό=διάφορα και ποικίλλα θέματα με τον ύπνο)

Να σας δώσω κουράγιο και να σας πω ότι αντιμετωπίζω το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ θέμα με το δικό μου μωρό από την ηλικία των 4 μηνών. Όχι ότι πριν κοιμόμουν τέλεια αλλά μετά από τότε είχαν χειροτερέψει τα πράγματα.

Συγκεκριμένα από τότε άρχισε να ξυπνάει στις 4 τη νύχτα και να μην θέλει να ξανακοιμηθεί (εκτός απ' τις διακοπές τη νύχτα για θηλασμό όπου έτρωγε κι αποκοιμιόταν πάλι...). Αυτό που έκανα τελικά είναι να σηκωνόμαστε, να τη βάζω στο πάτωμα με παιχνιδάκια και να παίζει....μετά από δύο ώρες νύσταζε και την έβαζα για ύπνο....Κατάλαβα ότι ήταν χρόνος που ήθελε να παιξει, να εξασκήσει ικανότητες κλπ. Π.χ. προσπαθούσε να γυρίσει τούμπα, έπαιζε με τις κορδελίτσες από κάποια παιχνίδια κ.α...

Αφού όταν ξυπνούσε και προσπαθούσα να το αφήσω ή να το κουνήσω για να κοιμηθεί έκλαιγε, γιατί απλά.....δεν ήθελε να κοιμηθεί, ήθελε να παίξει.

Αλλες φορές αφού κοιμόταν την πήγαινα μαζί μου στο κρεβάτι όπου μπορεί να ξεκουραζόμουν κι εγώ ενώ άλλες φορές γκρίνιαζε μόλις καταλάβαινε ότι πηγαίναμε στο κρεβάτι οπότε την άφηνα στο ρηλάξ να συνεχίσει τον ύπνο της στο ίδιο δωμάτιο που ήμουν κι εγώ με απαλή μουσικούλα...

(αναλυτικά το τι γινόταν σε διάφορες φάσεις με εμάς τουλάχιστον θα το βρεις στο θέμα: "θηλασμός και ύπνος με διακοπές".....)

Να συνοψίσω κάποια πράγματα απ' την εμπειρία μου και από διάβασμα σχετικό τα οποία έχουν σημασία και ίσως να μη βοηθούν άμεσα αλλά έμμεσα:

- Ο χρυσός κανόνας για την ψυχική υγεία των γονιών που διάβασα κάπου: βρίσκουμε έναν τρόπο ώστε ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων στο σπίτι να κοιμάται τις περισσότερες δυνατόν ώρες. Αυτό σ' εμάς σήμαινε και σημαίνει ότι έχω αναλάβει εγώ τη μικρή, την έχουμε μαζί μας στο κρεβάτι μας(θηλασμός) κι όταν έκανε τα περίεργά της χαράματα...εγώ σηκωνόμουν και την κρατούσα-κρατάω στο δύωρο ώσπου θα νυστάξει και θα κοιμηθεί και πάλι είτε με θηλασμό είτε με αγκαλιά κλπ, πάντως ευκολότερα αποκοιμιέται μαζί μου οπότε εγώ αναπληρώνω, αν τα καταφέρω, στο μεσημεριανό της δίωρο συνεχόμενο (τρόπος του λέγειν) ύπνο, κατά τον οποίο κοιμόμαστε μαζί και πάλι έχει διακοπές (ναι, και πάλι στήθος...).

- Το κάθε μωρό έχει το δικό του σύνολο ωρών ανά 24ωρο που κοιμάται. Αυτές οι ώρες μοιράζονται στη μέρα και στη νύχτα. Συνήθως είναι ο ίδιος αριθμός ωρών κάθε μέρα, δηλαδή, σ' εμάς ποτέ δεν έτυχε μια μέρα να κοιμηθεί 15 ώρες και την άλλη 10. Στη δική μας περίπτωση ήμασταν σε φαύλο κύκλο όπου επειδή δεν άντεχε πολύ ώρα (γκρίνιαζε, γινόταν νευρική και δυσκολευόταν να αποκοιμηθεί) ξυπνητή κοιμόταν μετά από 2 το πολύ 3 ώρες μετά από κάθε ξύπνημα την ημέρα. Αποτέλεσμα να κοιμάται τη μέρα γύρω στις 5 ώρες....τη νύχτα γύρω στις 7-8. Συνολικά, όπως είχα παρατηρήσει κοιμόταν 13 ώρες στο 24ωρο οπότε.....λογικό ήταν αφού την βάζω στις 21.00 για ύπνο μετά από 8 ώρες να ξυπνάει στις 4 ή 5! Μετράμε, π.χ. 4-5 το πρωί που ξυπνάει συν 5 ώρες ύπνου την ημέρα μας κάνουν ΄9 ώρες, συν 3 από τις 21.00 μέχρι τις 0.00 μας κάνει 13 στο 24ωρο......

Το θέμα είναι ότι δύσκολα αλλάζεις τα πάντα. Εγώ αυτό κατάλαβα οπότε κράτησα σταθερό το 21.00 για ύπνο αφού ήταν η ώρα που νύσταζε και αποκοιμιόταν εύκολα κι αρκετές φορές αρκετά ήσυχα τουλάχιστον μέχρι της 0.00 ώστε να έχω κι εγώ λίγο χρόνο για εμένα, το σπίτι κλπ.....Αλλοι τα βάζουν για ύπνο στις 23.00...

Τώρα έχει περίπου 2 μήνες από 8-9 μηνών που κάπως αντέχει περισσότερο την ημέρα οπότε τον τελευταίο καιρό κάνει το πολύ 3 ώρες ύπνου την ημέρα (την κρατάω εγώ παραπάνω π.χ. αντί για 2 ώρες το πρωί την απασχολώ 3 ώρες και μετά ο πρώτος υπνάκος) και τη νύχτα, ξυπνάει μέν στις 4 αλλά αποκοιμιέται (μπορεί και μετά από αρκετή ώρα αλλά αποκοιμιέται) μέχρι τις 6 και κάποιες φορές μέχρι της 7 με -θηλασμό-πιπίλισμα (κοιμάται μαζί μας). Είναι η μόνη λύση που έχω βρει ώστε να ξεκλέβω έστω μισάωρα επιπλέον ύπνου για εμένα...

Μπορεί να ήταν δύσκολα με το νυχτερινό ύπνο τον καιρό που κοιμόταν αρκετά την ημέρα αλλά αφού δεν άντεχε ήταν ο καλύτερος τρόπος ώστε όταν το μωρό ήταν ξυπνητό να είναι καλά, να έχει διάθεση για παιχνίδι κλπ..άρα για μένα είναι βασανηστήριο για το παιδί όμως είναι χρόνος μάθησης, χωρίς γκρίνιες...

- Υπάρχουν μέρες που είναι χειρότερα λόγω δοντιών, αλμάτων ανάπτυξης αλλά και λόγω κατάκτησης νέων ικανοτήτων-κατορθωμάτων....η δικιά μας ξύπνησε προχθές για να κάνει εξάσκηση......στα παλαμάκια!! που έμαθε σχετικά πρόσφατα... (ξέρω, έλεος! κι όμως χτυπούσε παλαμάκια στις 4 η ώρα....), άλλες φορές για να πει "μπαμπαμπα", άλλες για να γυρίσει μπρούμυτα κλπ. Αυτό που πάντα με παρηγορεί είναι ότι μετά από δύο ώρες κοιμάται...ευκολότερα αν σηκωθεί απ' το κρεβάτι και απασχοληθεί με παιχνίδια, σε γυμναστήριο κλπ παρά αν μείνει στο κρεβάτι.

- τις ώρες 4-6 τα χαράματα είναι ο πιο ελαφρύς ύπνος των μωρών και δικός μας αλλά το πρόβλημα είναι ότι αυτά ενώ ξυπνούν, δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν πάλι μόνα τους. Το 4 να σηκωθούμε το κόψαμε εμείς από τότε που κοιμάται λιγότερο την ημέρα. Το νωρίτερο που σηκωνόμαστε τώρα είναι 5 ή 5.30

-χρειάζεται από μέρους σας μία σταθερότητα σε ό,τι δοκιμάσετε π.χ. στην ώρα που θα το βάζετε για ύπνο (+τη ρουτίνα που είπε και μια άλλη κοπέλα) και τη νύχτα αλλά και την ημέρα.

Αυτά τα...."λίγα" από μία πολύ όμοια περίπτωση με τη δική σας. Έχω φυσικά κουραστεί απίστευτα όλο αυτό τον καιρό, ειδικά με το ξύπνημα στις 4 + οι συνεχείς διακοπές του ύπνου για θηλασμό-πιπίλισμα αλλά με όσα έχω διαβάσει και παρατηρήσει νομίζω ότι και τώρα δε θα έκανα κάτι διαφορετικό αν γύριζα πίσω το χρόνο, ούτε το θηλασμό θα άλλαζα (και παιδιά που δε θηλάζουν ξυπνούν). Γιατί μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν τη νύχτα αλλά το μωρό δεν το πιστεύουν όλοι όταν το βλέπουν πόσο ήρεμο είναι, χωρίς γκρίνιες, έτοιμο συνεχώς να εξερευνήσει, να μάθει κλπ.

Το μόνο που θα έκανα διαφορετικό είναι να κοιμάμαι κι εγώ απ' τις 21.00 ή λίγο μετά αφού βάλω για ύπνο το μωρό. Ξεκινήσα να το κάνω αρκετά αργά όταν είχα κουραστεί ήδη πολύ. Σκέφτομαι ότι τη μεγαλύτερη κούραση την είχα όταν το "πάλευα", δηλαδή, προσπαθούσα να συνεχίσω τη ζωή μου όπως πριν (να κάθομαι στον υπολογιστή, να πηγαίνω για ύπνο στις 0.00 ή και αργότερα....).

Θέλει μεγάλη έκπτωση στις δουλείες του σπιτιού και, δυστυχώς, και σε άλλες δραστηριότητες όπως ψυχαγωγία, και ύπνο νωρίς γι' αυτόν που θα αναλάβει να ξυπνάει στις 4 με το μωρό.

Καλό είναι να αποδεχτείτε την κατάσταση και να μην την αντιμετωπίζετε ως πρόβλημα του μωρού αλλά να βρείτε έναν τρόπο ώστε να ανταπεξέλθετε οι δυο σας. Ενας να αναλάβει κάποιες ώρες ώστε ο άλλος να κοιμάται κι όταν βρεθεί ευκαιρία να κρατάει το μωρό ο άλλος και ξεκουράζεται ο πρώτος κ.ο.κ.

Όσον αφορά τι παρέμβαση θα μπορουσατε να κάνετε, αυτό που "δούλεψε" σ' εμάς τελικά, όπως είπα, είναι ο περιορισμός των ωρών ύπνου της ημέρας. Υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν έχει άλλες επιπτώσεις (γκρίνια, δυσκολία να αποκοιμηθεί κλπ) γιατί οι μικροί ύπνοι την ημέρα είναι πολύ απαραίτητοι και για την ξεκούραση αλλά και για καλύτερο ύπνο τη νύχτα.

Συγγνώμη για το κατεβατό αλλά ήθελα να δώσω μια πιο σφαιρική εικόνα μιας και φαίνεται πολύ ίδιο με το δικό μας το πρόβλημά σας.

• 4 weeks later...

Κοριτσια καλημερα!

Νυσταζω τοσο πολυ που ακομη και τα δαχτυλα μου τα νιωθω 10 κιλα το ενα!

Θα σας πω την μικρη μασ ιστορια κι αν καποια μπορει να μου δωσει καμια ιδεα θα της ειμαι ευγνωμων!Ξερω οτι ειμαι εγκυος απο 14/9 και σε 1 μηνα γενναω και πιστευα βλακωδως οτι μεχρι τοτε θα κοιμαμαστε τη νυχτα!

Σημερα ο μικρος μου ειναι 22 μηνων!Λοιπον μεχρι 7 μηνων που θηλαζε ξυπναγε 3-4 φορες τιη νυχτα για να φαει,μολις ξεκινησε ξενο με μικρη προσπαθεια ξυπναγε για γαλα 1 φορα και τις υπολοιπες για πιπιλα-αγκαλια-παιχνιδι-να ερθει στο κρεβατι μασ και οτι να ναι!!!

Αυτο συνεχιζεται μεχρι και σημερα!Στους 8-9 μηνες δοκιμασαμε την μεθοδο κοιμισου παιδι μου για 1βραδυ...δεν μας ταιριαξε!Μετα βαλαμε ενα στρωμα διπλα στο κρεβατι του και μετα απο την κλασικη ρουτινα μπανιο-αγκαλιτσα-γαλα-παραμυθακια(στο δωματιο μας) εμαθε να αποκοιμιεται μονος του στο κρεβατι του με μουσικουλα να διαβαζει στα αρκουδακια του.Τις πρωτες μερες ξαπλωναμε διπλα του(η εγω η ο μπαμπας)!

Εχουμε περασει τους τελευταιουε μηνες διαφορες φασεις.Απο το να κοιμαται σερυ 2 φορες τη βδομαδα και τις υπολοιπες με γαλα και πιπιλα να ξανακοιμαται στο κρεβατι του!Αυτη ηταν βεβαια για πολυ λιγο!Συνηθως ξυπναει(καποτε γυρω στις 4-5,τωρα 2,5-3) του φτιαχνουμε γαλα,το πινει και μετα απαιτει να ερθει στο κρεβατι μας.Τα νευρα και οι τσιριδες ειναι απεριγραπτες!Οποτε πετυχαιναμε κατι καλο ερχοταν ενα καταραμενο συναχι να τα διαλυσει ολα!

Το μεγαλυτερο κακο ειναι οτι πλεον και στο κρεβατι μας που τον περνουμε ουτε εκει κοιμαται καλα(για να μην μιλησω και μενα).Στριφογυριζει σαν σουβλακι,βαζειτο κεφαλι του η στην κοιλια του μπαμπα του και τα ποδια του στην κοιλια μου...τι κλωτσια τρωω κι απο μεσα και απ ξω δεν περιγραφεται!Αν τολμησω να γυρισω την πλατη μου βαζει το κεφαλι του στο μαξιλαρι μου και μου τραβαει μυτη και αυτια μεχρι να γυρισω...μετα βαζει τα χερακια του οπου βρει κενο και γρατζουναει,κοιλια στηθος,χερια μεχρι να κοιμηθει!Στο μεταξυ εχω εκνευριστει και αφου κοιμηθει ερχεται η σειρα μου για σβουρες!Ουτε τουαλετα δεν μπορω να παω!εχω και συχνοουρια και αναγκαζομαινα μην πινω νερο για να μην εχω τετοια την νυχτα!Αυτη η κατασταση ειναι κανα μηνα τωρα!Πριν απλα κοιμονταν κατευθειαν διπλα μας ξερος!

Το βραδυ τον βαζουμε για υπνο γυρω στις 10.30 και σηκωνεται στιε 8-9 το πρωι.Το μεσημερι κοιμαται στις 2 για 2-3 ωρες.Ειναι αρκετες,αλλα κοιμαμαι κι εγω εκεινη την ωρα καμια φορα η κανω δουλειες.Αν δν κανω τπτ απο αυτα τον ξυπναω στο 2ωρο αν και συνηθως δεν ανοιγουν τα ματακια του απο τη νυστα και τον λυπαμαι πολυ:(.προσπαθω καθε απογευμα να τον παω κουνιες να τον κουραζω,τηλεοραση θα δει κανα 30λεπτο τη μερα,γενικα ειναι χαρουμενο παιδακι...ολο γελαει!

Σημερα το βραδυ ξυπνησε 3παρα τεταρτο,πηγα στο δωματιο του ξαπλωσα διπλα του(στο στρωμα),του φτιαξα γαλα,τον χαιδευα,του τραγουδησα,του μιλησα του εξηγησα,τον μαλωσα λιγακι:(,τουπιανα το χερακι,του γυρισα τηνπλατη,μπηκα στην κουνια:rolleyes:,του εβαλα την μουσικουλα που τον νανουριζει,ηρθε ο αντρας μου εκανε τααιδια,ξαπλωσαμε και οι δυο κατω,τελος στις 5 ξαπλωσαμε ξεροι στο κρεβατι μας εκλαψε 3 λεπτα μονος του και κοιμηθηκε μεχρι τις 8!Αυτες τις 2 ωρες εκλαιγε,γκρινιαζε,μιλαγε,γελαγε καιι καποια στιγμη λεω οτι αν τον παρω στο κρεβατι τζαμπα η ωρα που ταλαιπωρειται το μωρο!!!στο τελος ζηταγε...πουκες μπλε!!!!!(φουσκες μπλε):lol::lol::lol::lol:

Σας παρακαλω αν εχετε να μου προτεινετε κατι...οτιδηποτε...ΝΥΣΤΑΖΩ!

Ξερω βεβαια οτι αν καποια ειχε βρει λυση ολες θα κοιμαμασταν αλλα καπου πρεπει να τα πω....δεν αντεχω αλλο!

Συγνωμη για το σεντονι!:oops:

Διαφημίσεις

Καπου ακουσα ενα γιατρο που ελεγε οτι η τηλεοραση μπορει να αναστατωνει τα μωρα και γι αυτο ξυπνανε τη νυχτα. Τι να πω κι εγω δε ξερω...κι εμεις τα εχουμε δοκιμασει ολα...τωρα θα κοψουμε και την τηλεοραση μηπως δουμε διαφορα...(χλωμο το κοβω:-() Εσεις εχετε τηλεοραση ανοιχτη την ημερα;

Το ακουσα κι εγω αυτο εχθες στη μενεγακη.θα δει λιγο το πρωι κανα ντιεγκο,και ισως λιγο το μεσημερι για να φαει.Μετα θα την ανοιξω κανα μισαωρο το βραδυ να δω Ζωη της αλλης!αν και εκεινη την ωρα παιζουνε με τον αντρα μου!!!Θα το κοψουμε κι αυτο!!!

• 2 months later...

Αυτό το ζήτημα ταλαιπωρεί πολλούς γονείς. Εγώ έχω ενα κοριτσακι 4 μηνων. Στην αρχή δεν κοιμόταν με τπτ μονο αγκαλιά και πηγαινε ελα. Μόλις την ακουμπουσα κατω κλαμα και πανικος.

Οταν σαράντισε λοιπόν ρώτησα τη παιδίατρο και μου είπε ότι μαθειο το παίδι μεχρι 2 με 3 μηνών μετά πολυ δύσκολα τα πράγματα.

Ακολούθησα τις συμβουλες της και έτσι φτιαξανε τα πράγματα.

Καταρχήν υιοθετούμε ενα στανταρ πρόγραμμα πριν πέσουμε για υπνο δηλ. μπανάκι, χαλαρωτικό μασαζακι και μαμ. Μετα στο κρεβατακι της. Πηγαινα ανα δυο λεπτα μεσα για να την καθυσυχασω αλλα δεν την σήκωνα αγκαλιά εκτος από ορισμενες περιπτωσεις που πλανταζε στο κλαμα οποτε τη σήκωνα την ηρεμούσα και πάλι απο την αρχή.

Θέλει πολύ υπομονη και να το έχεις πάρει απόφαση.

Τώρα πέφτει μονη της και κοιμαται αντε να της κανω καμμια αλλαγη πλευρου μεχρι να βολευτει αλλα ουτε κλαματα ουτε τπτ ισα ισα που ζηταει το κρεβατι της και ονειρα γλυκα μεχρι το πρωι.

Απλα από όσο έχω ακούσει από πολλές μαμάδες στα φορουμ πολλές φορες (δοντια, πονακια κλπ) ξαναχάνουν το προγραμμα τους ειναι και στο παιδι.

Καλό θα ηταν πριν το μπανακι να παιζουμε πολυ μαζι τους ετσί ώστε να είναι κουρασμενα.