Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δυσλεξία στα 12

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Ο γιός μου πάει 1η γυμνασίου και μας είπε η φιλόλογος να απευθυνθούμε στο ΚΕΔΥ για να γίνει έλεγχος για δυσλεξία.Πήρα τηλέφωνο και μου είπανε ότι πρώτα πρέπει να πάω από εκεί και να συμπληρώσω μία αίτηση ,συγκεκριμένες μέρες και ώρες και ότι θα υπάρξει μεγάλη αναμονή.

Σκέφτηκα λοιπόν να ψάξω λίγο το θέμα σε ιδιωτικό κέντρο ,αλλά έχω λιγάκι τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο έγκυρα θα είναι τα απότελέσματα σε ένα ιδ. κέντρο.Επιχείρηση είναι.Έπειτα δεν ξέρω όσο αφορά το οικονομικό ,εάν μπορώ να ανταπεξέλθω.

Έχει καμιά μανούλα κάποια εμπειρία?¨Εχω αγχωθεί φοβερά.

Βοηθήστε με σας παρακαλω και γράψτε μου όποιες εμπειρίες έχετε.

Σας ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Δεν έχω σχετική προσωπική εμπειρία από το θέμα, θα σου πω όμως την εμπειρία μιας φίλης μου που η κόρη της, 4 ετών, έχει πρόβλημα άρθρωσης. Όταν απευθύνθηκε σε ιδιωτικό κέντρο για διάγνωση της είπαν ότι το παιδί έχει μεγάλο πρόβλημα και για την αποκατάστασή του θα χρειαστούν λογοθεραπείες διάρκειας 2 ετών, για 2 ώρες κάθε μέρα, με το ανάλογο κόστος. Έκλεισε ραντεβού με το αρμόδιο τμήμα στο Παίδων όπου κάνουν μόνο διαγνώσεις και όχι θεραπείες (οπότε και δεν έχουν κανένα οικονομικό όφελος) και βρήκαν το παιδί σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη γνωμάτευση του ιδ. κέντρου. Η μικρή θα κάνει θεραπείες για ένα έτος και για 2 ώρες την ημέρα και ήδη έχει βελτίωση. Βέβαια η περίπτωσή σου είναι διαφορετική αλλά σε κάθε περίπτωση καλό γνώμη μου είναι ότι, αν απευθυνθείς σε ιδιωτικό κέντρο να το ψάξεις λίγο παραπάνω και να διασταυρώσεις τη γνωμάτευσή τους. Σου εύχομαι να έχεις γρήγορα καλά αποτελέσματα.

Καλημέρα σας.

Ο γιός μου πάει 1η γυμνασίου και μας είπε η φιλόλογος να απευθυνθούμε στο ΚΕΔΥ για να γίνει έλεγχος για δυσλεξία.Πήρα τηλέφωνο και μου είπανε ότι πρώτα πρέπει να πάω από εκεί και να συμπληρώσω μία αίτηση ,συγκεκριμένες μέρες και ώρες και ότι θα υπάρξει μεγάλη αναμονή.

Σκέφτηκα λοιπόν να ψάξω λίγο το θέμα σε ιδιωτικό κέντρο ,αλλά έχω λιγάκι τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο έγκυρα θα είναι τα απότελέσματα σε ένα ιδ. κέντρο.Επιχείρηση είναι.Έπειτα δεν ξέρω όσο αφορά το οικονομικό ,εάν μπορώ να ανταπεξέλθω.

Έχει καμιά μανούλα κάποια εμπειρία?¨Εχω αγχωθεί φοβερά.

Βοηθήστε με σας παρακαλω και γράψτε μου όποιες εμπειρίες έχετε.

Σας ευχαριστώ

Τα ΚΕΔΔΥ δυστυχώς έχουν μεγάλο πρόβλημα προσωπικού οπότε έχουν και μεγάλες λίστες αναμονής (ας όψεται το υπουργείο).

Αν το παιδί έχει δυσλεξία (ή κάποια άλλη μαθησιακή δυσκολία) το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να φοιτήσει σε τμήμα ένταξης. Για να γίνει αυτό η διάγνωση πρέπει να είναι από ΚΕΔΔΥ ή από Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο (υπάρχουν σε νοσοκομεία).

Άρα, πάλι τη διαδικάσία δεν τη "γλιτώνεις".

Τώρα, όσον αφορά τα ιδιωτικά κέντρα και τις διαγνώσεις τους....ας το αφήσουμε το θέμα καλύτερα γιατί δεν θέλω να γίνω πολύ κακιά!

Συμβουλή μου καθώς είμαι μέσα στο χώρο (εργάζομαι σε ΚΕΔΔΥ ως ειδική παιδαγωγός), πήγαινε στο ΚΕΔΔΥ και κάνε την αίτηση για να πάρεις σειρά. Παράλληλα, κοίτα και τα Ιατροπαιδαγωγικά και προσπάθησε να πάρεις και εκεί σειρά. Τελικά πήγαινε εκεί που θα έρθει πρώτη η σειρά σου!

Είναι ακριβώς όπως τα λέει η emmaki!!! Κάνε την αίτηση στο ΚΕΔΔΥ και μετά ψάξε και στα διάφορα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, είναι κάμποσα στην Αττική και το πιθανότερο είναι να βρεις πιο εύκολα ραντεβού. Συγγενικό μου παιδί, έκανε την αίτηση στι ΚΕΔΔΥ Γλυφάδας στην Α' Γυμνασίου και ήρθε η σειρά του για ραντεβού στην Α' Λυκείου (δεν αστειεύομαι)! Ευτυχώς, βρήκε σχετικα σύντομο ραντεβού στο Σισμανόγλειο και έγινε εκεί η διάγνωση προς το τέλος της Α' Γυμνασίου!!!

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας.

Απλά είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω γενικά αυτό τον καιρό και δεν ξέρω από που να αρχίσω..

Διαφημίσεις

Υπάρχει και μία άλλη λύση. Εγώ είχα απευθυνθεί σε κέντρο ψυχικής υγείας που και δημόσιο είναι και δεν έχει τόσο μεγάλη αναμονή. Θα απευθυνθείς στο αντίστοιχο της περιοχής σου στο οποίο θα υπάγεσαι, και η διαδικασία είναι η ακόλουθη: πρώτα βλέπουν το παιδί , αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του, μετά καλούν τους δύο γονείς , ενδεχομένως να ξαναζητήσουν ακρόαση με το παιδί και μετά βγάζουν γνωμάτευση. Όλα αυτά απ'την στιγμή που θα σε καλέσουν περίπου σε ένα μήνα, μόνο που δεν αναλαμβάνουν θεραπεία και θα πρέπει να απευθυνθείς πάλι στα ΚΕΔΥ. Η γνώμη μου κάνε αίτηση και στα δύο, στο πρώτο για να μάθεις να ξέρεις τι σου γίνεται, και στο δεύτερο για να μπεις στη λίστα αναμονής για θεραπεία. Καλή τύχη.

xldpp3.png

oKjKp3.png

Να σας καμαρώσω, όπως επιθυμείτε...

Αν το παιδί έχει δυσλεξία (ή κάποια άλλη μαθησιακή δυσκολία) το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να φοιτήσει σε τμήμα ένταξης.

Γιατι αυτο??? Γιατι να χρειαστει να παει σε τμημα ενταξης? Απορια το εχω γιατι μιας φιλης το παιδι με διαγνωση δυσλεξιας, σε Α γυμνασιου μαθητης, δεν της ανεφεραν κατι τετοιο....

4usdp3.png

Vasiliki 40 κατα τη γνωμη μου και απο τα οσα γνωριζω, συμφωνω με τια απαντησεις απο πανω. Θα πρεπει να κλεισεις ραντεβου σε ΚΕΔΔΥ ή Ιατροπαιδαγωγικό κεντρο ή Κεντρο Ψυχικης Υγιεινης της περιοχης σου -οσο νωριτερα το κανεις τοσο καλυτερα διοτι εχει αρκετη αναμονη (εως και χρονο). Εκει, θα αξιολογηθει το παιδι και θα σου προτεινουν (αν οντως αντιμετωπιζει καποιο ειδος μαθησιακης δυσκολιας) ή να εξετάζεται προφορικά ή να του παρεχεται περισσοτερος χρονος στις γραπτες εξετασεις. Απο ιδιωτικο κεντρο, δεν εχει ισχυ στο δημοσιο σχολειο, η γνωματευση τους. Επισης, για να ειναι εγγυρη η γνωματευση θα ρωτησεις -οπου κλεισεις ραντεβου- να υπαρχει και ειδικη-ος παιδαγωγος

Η λιστα με τα ΚΕΔΔΥ εδω

http://kesyp.ath.cx/portal/16%20%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82%20%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%A0%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82%20%CF%84%CF%89%CE%BD%20%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%94%CE%A5%20(%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B7%CE%BD%20%CE%9A%CE%94%CE%91%CE%A5).htm

Η λιστα με τα ιατροπαιδαγωγικα κεντρα

http://www.dyslexia-goneis.gr/view_site.asp?mcid=16&cid=35&ns=1

Καλη συνεχεια και καλα αποτελεσματα για το παιδακι σου!!!

4usdp3.png

Γιατι αυτο??? Γιατι να χρειαστει να παει σε τμημα ενταξης? Απορια το εχω γιατι μιας φιλης το παιδι με διαγνωση δυσλεξιας, σε Α γυμνασιου μαθητης, δεν της ανεφεραν κατι τετοιο....

Κανονικά σε περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών το πρώτο που συστήνεται είναι το τμήμα ένταξης, όπου ο μαθητής με τη βοήθεια ειδικού παιδαγωγού διυλέυει πάνω τσις προσωπικές του ανάγκες.

Τώρα, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν προτάθηκε ΤΕ, δεν μπορώ να ξέρω. Μήπως δεν υπήρχε στο σχολέιο του παιδιού; Μήπως προτάθηκε και επιεδή ίσως χρειαζόταν αλλαγή σχολέιου (για να πάει το παιδί σε κάποιο που θα υπάρχει ΤΕ) οι γονέις δεν ήθελαν;

Να προσθέσω επίσης κάτι που δεν ανέφερα στην προηγούμενη μου απάντησ (το Alzheimer βλέπετε προχωρά). Άλλος ένας λόγος που πρέπει το παιδί να περάσει από ΔΗΟΜΟΣΙΟ ιατροπαιδαγωγικό ή από ΚΕΔΔΥ και όχι από κάποιο ισιωτικό κέντρο είναι ότι για να επωφεληθεί των ευνοϊκότερων ρυθμίσεων στις εξετάσεις (π.χ. προφορική εξέταση) είναι απαραίτητη η βεβαίωση από ΔΗΜΟΣΙΟ κέντρο!

Κανονικά σε περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών το πρώτο που συστήνεται είναι το τμήμα ένταξης, όπου ο μαθητής με τη βοήθεια ειδικού παιδαγωγού διυλέυει πάνω τσις προσωπικές του ανάγκες.

Τώρα, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν προτάθηκε ΤΕ, δεν μπορώ να ξέρω. Μήπως δεν υπήρχε στο σχολέιο του παιδιού; Μήπως προτάθηκε και επιεδή ίσως χρειαζόταν αλλαγή σχολέιου (για να πάει το παιδί σε κάποιο που θα υπάρχει ΤΕ) οι γονέις δεν ήθελαν;

Να προσθέσω επίσης κάτι που δεν ανέφερα στην προηγούμενη μου απάντησ (το Alzheimer βλέπετε προχωρά). Άλλος ένας λόγος που πρέπει το παιδί να περάσει από ΔΗΟΜΟΣΙΟ ιατροπαιδαγωγικό ή από ΚΕΔΔΥ και όχι από κάποιο ισιωτικό κέντρο είναι ότι για να επωφεληθεί των ευνοϊκότερων ρυθμίσεων στις εξετάσεις (π.χ. προφορική εξέταση) είναι απαραίτητη η βεβαίωση από ΔΗΜΟΣΙΟ κέντρο!

emmaki εκτος απο το ΚΕΔΔΥ ποιο αλλο κεντρο του δημοσιου δινει γνωματευση δυσλεξιας; κλεισαμε για το γιο μου μετα απο 1.5 χρονο ραντεβου!!! βεβαια ειναι πρωτη δημοτικου, αλλα τοσος καιρος να παει χαμενος;

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

emmaki εκτος απο το ΚΕΔΔΥ ποιο αλλο κεντρο του δημοσιου δινει γνωματευση δυσλεξιας; κλεισαμε για το γιο μου μετα απο 1.5 χρονο ραντεβου!!! βεβαια ειναι πρωτη δημοτικου, αλλα τοσος καιρος να παει χαμενος;

Καταρχήν στην πρώτη δημοτικού δεν μιλάμε ποτέ για δυσλεξία!

Μετά τα μέσα της Β αρχίζουμε να μιλάμε για δυσλεξία. Πάντα δίνουμε στο παιδί μια ακόμα ευκαιρία να κατακτήσει το μηχανισμό ανάγνωσης και γραφής.

Επίσης, ποτέ δεν κλέινουμε κάπου ραντεβού για να πάρουμε γνωμάτευση για δυσλεξία ή για κάτι άλλο. Κλέινουμε το ραντεβού για να ελεγχθεί το παιδί και να αξιολογηθεί. Τώρα, αν προκύψει δυσλεξία ή στοιχεία δυσλεξίας ή ΔΕΠΠΥ ή κάτι άλλο, αυτό θα είναι το πόρισμα του ελέγχου.

Επίσημοι φορείς για να αξιολογούν παιδιά είναι τα ΚΕΔΔΥ, τα κέντρα ψυσικής υγείας (δημόσια) και τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα των δημόσιων νοσοκομείων. Η βεβαίωση που δίνουν αυτοί θεωρείται έγκυρη, λαμβάνεται υπόψιν στο σχολείο, με βάση αυτή συντάσσεται και ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ΕΕΠ) για το κάθε παιδί, και έχει ισχύ 3 χρόνων (μετά επαναλαμβάνεται η διαδικασία).

Καταρχήν στην πρώτη δημοτικού δεν μιλάμε ποτέ για δυσλεξία!

Μετά τα μέσα της Β αρχίζουμε να μιλάμε για δυσλεξία. Πάντα δίνουμε στο παιδί μια ακόμα ευκαιρία να κατακτήσει το μηχανισμό ανάγνωσης και γραφής.

Επίσης, ποτέ δεν κλέινουμε κάπου ραντεβού για να πάρουμε γνωμάτευση για δυσλεξία ή για κάτι άλλο. Κλέινουμε το ραντεβού για να ελεγχθεί το παιδί και να αξιολογηθεί. Τώρα, αν προκύψει δυσλεξία ή στοιχεία δυσλεξίας ή ΔΕΠΠΥ ή κάτι άλλο, αυτό θα είναι το πόρισμα του ελέγχου.

Επίσημοι φορείς για να αξιολογούν παιδιά είναι τα ΚΕΔΔΥ, τα κέντρα ψυσικής υγείας (δημόσια) και τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα των δημόσιων νοσοκομείων. Η βεβαίωση που δίνουν αυτοί θεωρείται έγκυρη, λαμβάνεται υπόψιν στο σχολείο, με βάση αυτή συντάσσεται και ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ΕΕΠ) για το κάθε παιδί, και έχει ισχύ 3 χρόνων (μετά επαναλαμβάνεται η διαδικασία).

σοβαρα μιλας; τωρα ειναι που θα κανω χαρακιρι!! ακουσε σε παρακαλω την ιστορια μου και βοηθησε με, αν δεν καταντω κουραστικη. ο γιος μου απο 3 ετων κανει λογο, εργο και ειδικη διαπαιδαγωγηση γιατι ειχε καθυστερηση λογου και φωνολογικα προβληματα. μας παρεπεμψε γνωστη καθηγητρια απο το Αγλαια Κυριακου, δεν ξερω αν κανει να πω το ονομα της. πραγματικα ειδαμε αποτελεσματα, ομως φετος το παιδι εχει σημαντικα προβληματα στο σχολειο. ασχημα γραμματα, κολλημενες φρασεις σε μια τεραστια, δεν βαζει τονους και σημεια στιξης. μπορει ομως να διαβασει χωρις να συλλαβιζει (μην φανταστεις και λογοδιαρροια στο διαβασμα). στα μαθηματικα ΚΟΛΑΣΗ!!! δεν ξερει απλη προσθεση, δεν μπορει να θυμηθει να "κραταει" στο μυαλο νουμερα, γενικα δεν ξερει σχεδον τιποτα. να προσθεσω σε αυτο το σημειο οτι και εγω ημουν τουβλο στα μαθηματικα, αλλα αριστη μαθητρια κατα τα αλλα. τελος παντων απο τον Γεναρη παρακολουθει το τμημα ενταξης στο σχολειο και ο δασκαλος του τμηματος αυτου ηταν που με προετρεψε να αξιολογηθει το παιδι απο τα ΚΕΔΔΥ ως δυσλεκτικο. να πω εδω οτι ακομα συνεχιζουμε μεχρι και φετος τη λογοθεραπεια, δεν κανει μαθηματα ορθοφωνιας απλα τον βοηθουν στα μαθηματα. ο δασκαλος δε επιμενει να συνεχισουμε σε ολο το δημοτικο τη λογοθεραπεια λεγοντας οτι θα του κανει καλο :shock:. και ρωταω εγω: τι καλο θα του κανει η λογοθεραπεια; απαντηση καμια. αναρωτιεμαι λοιπον μηπως αντι για λογοθεραπεια τον γραψω απο Σεπτεμβρη σε αναγνωστηριο γιατι εχω και ενα μωρο εκτος απο τον γιο και μια κορη (τεταρτη δημοτικου) και ζοριζομαι παρα πολυ. συγνωμη για το μεγαλο ποστ, περιμενω με πολυ αγωνια απαντηση σου.

lRR9p3.png

σοβαρα μιλας; τωρα ειναι που θα κανω χαρακιρι!! ακουσε σε παρακαλω την ιστορια μου και βοηθησε με, αν δεν καταντω κουραστικη. ο γιος μου απο 3 ετων κανει λογο, εργο και ειδικη διαπαιδαγωγηση γιατι ειχε καθυστερηση λογου και φωνολογικα προβληματα. μας παρεπεμψε γνωστη καθηγητρια απο το Αγλαια Κυριακου, δεν ξερω αν κανει να πω το ονομα της. πραγματικα ειδαμε αποτελεσματα, ομως φετος το παιδι εχει σημαντικα προβληματα στο σχολειο. ασχημα γραμματα, κολλημενες φρασεις σε μια τεραστια, δεν βαζει τονους και σημεια στιξης. μπορει ομως να διαβασει χωρις να συλλαβιζει (μην φανταστεις και λογοδιαρροια στο διαβασμα). στα μαθηματικα ΚΟΛΑΣΗ!!! δεν ξερει απλη προσθεση, δεν μπορει να θυμηθει να "κραταει" στο μυαλο νουμερα, γενικα δεν ξερει σχεδον τιποτα. να προσθεσω σε αυτο το σημειο οτι και εγω ημουν τουβλο στα μαθηματικα, αλλα αριστη μαθητρια κατα τα αλλα. τελος παντων απο τον Γεναρη παρακολουθει το τμημα ενταξης στο σχολειο και ο δασκαλος του τμηματος αυτου ηταν που με προετρεψε να αξιολογηθει το παιδι απο τα ΚΕΔΔΥ ως δυσλεκτικο. να πω εδω οτι ακομα συνεχιζουμε μεχρι και φετος τη λογοθεραπεια, δεν κανει μαθηματα ορθοφωνιας απλα τον βοηθουν στα μαθηματα. ο δασκαλος δε επιμενει να συνεχισουμε σε ολο το δημοτικο τη λογοθεραπεια λεγοντας οτι θα του κανει καλο :shock:. και ρωταω εγω: τι καλο θα του κανει η λογοθεραπεια; απαντηση καμια. αναρωτιεμαι λοιπον μηπως αντι για λογοθεραπεια τον γραψω απο Σεπτεμβρη σε αναγνωστηριο γιατι εχω και ενα μωρο εκτος απο τον γιο και μια κορη (τεταρτη δημοτικου) και ζοριζομαι παρα πολυ. συγνωμη για το μεγαλο ποστ, περιμενω με πολυ αγωνια απαντηση σου.

έχεις πμ

Vasiliki 40 κατα τη γνωμη μου και απο τα οσα γνωριζω, συμφωνω με τια απαντησεις απο πανω. Θα πρεπει να κλεισεις ραντεβου σε ΚΕΔΔΥ ή Ιατροπαιδαγωγικό κεντρο ή Κεντρο Ψυχικης Υγιεινης της περιοχης σου -οσο νωριτερα το κανεις τοσο καλυτερα διοτι εχει αρκετη αναμονη (εως και χρονο). Εκει, θα αξιολογηθει το παιδι και θα σου προτεινουν (αν οντως αντιμετωπιζει καποιο ειδος μαθησιακης δυσκολιας) ή να εξετάζεται προφορικά ή να του παρεχεται περισσοτερος χρονος στις γραπτες εξετασεις. Απο ιδιωτικο κεντρο, δεν εχει ισχυ στο δημοσιο σχολειο, η γνωματευση τους. Επισης, για να ειναι εγγυρη η γνωματευση θα ρωτησεις -οπου κλεισεις ραντεβου- να υπαρχει και ειδικη-ος παιδαγωγος

Η λιστα με τα ΚΕΔΔΥ εδω

http://kesyp.ath.cx/portal/16%20%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82%20%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%A0%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82%20%CF%84%CF%89%CE%BD%20%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%94%CE%A5%20(%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B7%CE%BD%20%CE%9A%CE%94%CE%91%CE%A5).htm

Η λιστα με τα ιατροπαιδαγωγικα κεντρα

http://www.dyslexia-goneis.gr/view_site.asp?mcid=16&cid=35&ns=1

Καλη συνεχεια και καλα αποτελεσματα για το παιδακι σου!!!

Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ ,η λίστες αυτές είναι πολύ χρήσιμες και για άλλες μανούλες δεν ξερουν από που να αρχίσουν.

Τώρα υπάρχει και το θέμα...πως το λένε στο παιδί??Τι να του πω .είναι ολόκληρο παλικαράκι..Φοβάμαι πως θα το πάρει στραβά και είναι ευαίσθητο παιδί.Ήδη νιώθει άσχημα που κάνει αρκετά ορθογραφικά λάθη .

Η φιλόλογός του μου μίλησε και μου ανέφερε το θέμα την Παρασκευή και πάλι δεν πρόλαβε να μου πει πολλά γιατί ήρθε ο γιός μου εκείνη τη στιγμή.Μου άφησε όμως να καταλάβω ότι περιμένει τηλεφώνημά μου από Δευτέρα.

Χρόνια τώρα μου είχε μπει αυτή η ιδέα ότι ίσως κάτι συμβαίνει ,αλλά όλες τις δασκάλες που ρωτούσα μου λέγανε όχι δεν τίθεται τέτοια θέμα.

Διαφημίσεις

Τώρα υπάρχει και το θέμα...πως το λένε στο παιδί??Τι να του πω .είναι ολόκληρο παλικαράκι..Φοβάμαι πως θα το πάρει στραβά και είναι ευαίσθητο παιδί.Ήδη νιώθει άσχημα που κάνει αρκετά ορθογραφικά λάθη .

Η φιλόλογός του μου μίλησε και μου ανέφερε το θέμα την Παρασκευή και πάλι δεν πρόλαβε να μου πει πολλά γιατί ήρθε ο γιός μου εκείνη τη στιγμή.Μου άφησε όμως να καταλάβω ότι περιμένει τηλεφώνημά μου από Δευτέρα.

Χρόνια τώρα μου είχε μπει αυτή η ιδέα ότι ίσως κάτι συμβαίνει ,αλλά όλες τις δασκάλες που ρωτούσα μου λέγανε όχι δεν τίθεται τέτοια θέμα.

Κορίτσια ,ευχαριστώ και πάλι ,ΟΛΕΣ σας.Είστε πραγματικά μία σημαντική βοήθεια για εμένα...

Στο παιδί θα μιλήσεις κλαθαρά. Θα του πεις "θα πάμε να δούμε γιατί κάνεις τόσα λάθθη. Τι μπορεί να συμβαίνει, για να δούμε και τι θα κάνουμε μρτά για να το αντιμετωπίσουμε"...

Νομίζω ότι θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια και θα καταλάβει. Βέβαια, μην του το πεις αγχωμένη και στεναχωρημένη, γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι να αγχώσεις και το ίδιο.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το παιδί!

Νομίζω ότι η emmaki είναι η πιο κατάλληλη να σε καθοδηγήσει σε σχέση μ' αυτό. Να ξέρεις πάντως ότι αφού ξεπεραστεί το πρώτο "σοκ" και με την βοήθεια πάντα την δική σου, αλλά και των ειδικών, το "σοκ" θα δώσει τη θέση του στην ανακούφιση, γιατί θα φύγει από πάνω του ένα βάρος=η απορία για τα λάθη που κάνει, τις παραλείψεις, αυτά που τυχόν ξεχνάει κλπ. Με άλλα λόγια θα καταλάβει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Το σημαντικό είναι με την στάση σας να του δείξετε ότι δεν είναι παρά μια δυσκολία που με την κατάλληλη αντιμετώπιση θα ξεπεράσει*.

Καλό κουράγιο και ψυχραιμία εύχομαι και θα πάνε όλα καλά!:-D

*(Δεν σου το λέω τυχαία, έχω δουλέψει και δουλεύω με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, η συμπεριφορά κι η στάση των γονιών είναι καθοριστική σ'αυτές τις περιπτώσεις. )

εχω μια απορια

το παιδι παει πρωτη γυμνασιου. δημοτικο πήγε; οι δάσκαλοι δεν αναγνωρισαν τιποτα; 6 δασκαλοι τιποτα; είναι δυνατον, να ταλαιπωρειται το παιδι τωρα στα 12;;;;;;

μου φαίνεται αδιανόητο αυτο! κατι θα ειπαν, δε μπορει. κατι θα ειδες μαμα vasiliki40 στα τετραδιά του, 6 χρονια. δε μπορει...

ακομη και οι νηπιαγωγοι μιλάνε στους γονείς, για να εχουν το κεφάλι τους ησυχο, πως δε θα τους ριξουν ευθυνες μετα.

νηπιαγωγακι εγραψε το 3 σαν Ε και η δασκαλα το ανεφερε στη μαμα. υπερβολη, αλλα εγινε.

τι λεμε τωρα;

age.png

Μπορει να ειναι ετσι..ειλικρινα δεν μου ειπε τιποτα τετοιο η φιλη μου μετα την επισκεψη της στα ΚΕΔΔΥ...Σε ευχαριστω για την πληροφορια γιατι δουλευω με παιδια με δυσκολιες και τωρα θα ξερω τι συμβαινει σε αυτο το κομματι! Ευχαριστω

Στο παιδί θα μιλήσεις κλαθαρά. Θα του πεις "θα πάμε να δούμε γιατί κάνεις τόσα λάθθη. Τι μπορεί να συμβαίνει, για να δούμε και τι θα κάνουμε μρτά για να το αντιμετωπίσουμε"...

Νομίζω ότι θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια και θα καταλάβει. Βέβαια, μην του το πεις αγχωμένη και στεναχωρημένη, γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι να αγχώσεις και το ίδιο.

Συμφωνω απολυτα με το emmaki! Επειδη ειναι και μεγαλο παιδακι, θα του μιλησεις ειλικρινα και σιγουρα θα βγεις κερδισμενη vasiliki40. Σιγουρα εχει καταλαβει και εκεινος οτι καπου δυσκολευεται και για αυτο ακριβως θα του μιλησεις! Οτι επειδη εκει και εκει δυσκολευεται θα παμε να μας βοηθησουν να το αντιμετωπισεις!

Καλη επιτυχια!

4usdp3.png

εχω μια απορια

το παιδι παει πρωτη γυμνασιου. δημοτικο πήγε; οι δάσκαλοι δεν αναγνωρισαν τιποτα; 6 δασκαλοι τιποτα; είναι δυνατον, να ταλαιπωρειται το παιδι τωρα στα 12;;;;;;

μου φαίνεται αδιανόητο αυτο! κατι θα ειπαν, δε μπορει. κατι θα ειδες μαμα vasiliki40 στα τετραδιά του, 6 χρονια. δε μπορει...

ακομη και οι νηπιαγωγοι μιλάνε στους γονείς, για να εχουν το κεφάλι τους ησυχο, πως δε θα τους ριξουν ευθυνες μετα.

νηπιαγωγακι εγραψε το 3 σαν Ε και η δασκαλα το ανεφερε στη μαμα. υπερβολη, αλλα εγινε.

τι λεμε τωρα;

Δυστυχως ismeni μου και εμενα στην περιπτωση της φιλης μου δεν της ειπε ποτε κανενας για εμδειξη μαθησιακης δυσκολιας. Ειχε το παιδι σε ολο το δημοτικο εναν δασκαλο -ετοιμο για συνταξιοδοτηση- ο οποιος ελεγε οτι ο γιος της ειναι τεμπελης!:shock: Εκεινη εβλεπε οτι δεν τα καταφερνε το παιδι αλλα και παλι ειναι και το θεμα τι ειναι ετοιμος ο γονιος...να ακουσει ή/και να δεχτει! Τωρα που εφτασε γυμνασιο, την παρεπεμψαν οι καθηγητες σε ΚΕΔΔΥ

4usdp3.png

Δυστυχως ismeni μου και εμενα στην περιπτωση της φιλης μου δεν της ειπε ποτε κανενας για εμδειξη μαθησιακης δυσκολιας. Ειχε το παιδι σε ολο το δημοτικο εναν δασκαλο -ετοιμο για συνταξιοδοτηση- ο οποιος ελεγε οτι ο γιος της ειναι τεμπελης!:shock: Εκεινη εβλεπε οτι δεν τα καταφερνε το παιδι αλλα και παλι ειναι και το θεμα τι ειναι ετοιμος ο γονιος...να ακουσει ή/και να δεχτει! Τωρα που εφτασε γυμνασιο, την παρεπεμψαν οι καθηγητες σε ΚΕΔΔΥ

πρώτον...

η φιλη σου, σου ειπε οτι δεν της ειπε κανεις τιποτα. και τι; η φιλη σου δεν εβλεπε το παιδί της; πολλοι γονεις το κρύβουνε, λες και ειναι κακο

δευτερον...

σε ολο το δημοτικο, δε μπορει να εχει τον ίδιο δάσκαλο. 6 χρόνια; κι ετσι να 'ναι, στην πρωτη και στη δευτερα ηταν πιο νεος και θα μπορουσε να το αντιληφθεί και να το πει. 6 χρονια έτοιμος για συνταξη...ειναι πολλα.

συμπερασμα...

πολλοί γονείς δε θέλουν να παραδεχτουν οτι το παιδί τους εχει "προβλημα". ειτε αγνοούν τη "συσταση" της δασκάλας, ειτε το κρύβουν.

age.png

Ερχεσαι στα λογια μου!!...Εχει να κανει πολυ με το τι ειναι και αν ειναι ετοιμος ενας γονιος να ακουσει και να δεχτει! Στην Δ δημοτικου προσπαθησα να την "υποψιασω" αλλα το συμπερασμα μου ειναι οτι οι φιλοι & οι συγγενεις ειναι πιο δυσκολη περιπτωση απο τον αγνωστο ( και οι περισσοτεροι συναδελφοι μου -στον τομεα της ειδ. αγωγης στο ιδιο καταληγουμε). Μαλλον χρειαστηκε τοσο χρονο η φιλη μου για να το χωνεψει που εφτασε ο γιος της Α γυμνασιου και οταν της το ειπαν οι καθηγητες, μπηκε σε πανικο οτι κατι οντως συμβαινει με το παιδι της!

Τελος παντων, το θεμα δεν αφορα τη vasiliki 40 και δεν θελω να ξεφυγω του θεματος με προσωπικη ιστορια! Μεγαλη υποθεση ismeni...αστα...

4usdp3.png

εχω μια απορια

τι λεμε τωρα;

Εγώ ως μαμά ,έβλεπα ότι κάνει αρκετά ορθογραφικά λάθη και είχα αγχωθεί φοβερά.Μια μέρα ήρθε με κλάματα σπίτι(στο δημοτικό) ,επειδή κάποιος τον κορόιδεψε για αυτό το θέμα.Στο σχολείο μίλησα με τη δασκάλα του ,αλλά και με την δασκάλα που είχε στις δύο πρώτες τάξεις δημοτικού.Μου είπανε όχι ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟ.δΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΠΛΑ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗΡΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.ΓΡΑΦΕΙ ΟΜΩΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ,ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ.

Μίλησα και με τον άντρα μου ο οποίος με κοιτούσε σαν να είμαι ούφο και δεν το δεχότανε με τίποτα.Με έλεγε υπερβολική ,ότι αγχώνομαι χωρίς λόγο και τί έγινε εάν κάνει κάποια ορθογραφικά λάθη.Αφού και οι δασκάλοι όλοι το αρνήθηκαν ,δεν το έψαξα παραπάνω.Είπα κάτι θα ξέρουν εκείνοι ,εκπαιδευτικοί είναι...

Όλα αυτά ,τα είπα στην φετινή του καθηγήτρια η οποία είναι υπέροχη και μου είπε ότι ξέρετε δεν έχουνε όλοι εκπαιδευτεί στο θέμα.Η ίδια ,έχει ασχοληθεί με τη δυσλεξία.Δεν μπόρεσαμε να πούμε κάτι παραπάνω ,ήρθε ο γιός μου εκείνη την ώρα.(Θα επικοινωνήσω πάλι μαζί της).

Τώρα ,όσο αφορά το νηπιαγωγάκι που γράφεις ,ο μικρός μου γιός πάει νηπιαγωγείο΄και όταν γράφει αριθμούς (όχι όταν αντιγάφει) έχει τύχει και μου έχει γράψει το 1,2,3,4, ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ.Ρωτωντας την νηπιαγωγό μου χαμογέλασε και μου είπε΄να μην ανυσηχώ ,είμαι ακόμα μικρός.Η ίδια δεν μου ανέφερε μέχρι τότε κάτι.Δεν έτυχε σε εκείνη??Δεν το είδε??Τι να πω.

πρώτον...

η φιλη σου, σου ειπε οτι δεν της ειπε κανεις τιποτα. και τι; η φιλη σου δεν εβλεπε το παιδί της; πολλοι γονεις το κρύβουνε, λες και ειναι κακο

δευτερον...

σε ολο το δημοτικο, δε μπορει να εχει τον ίδιο δάσκαλο. 6 χρόνια; κι ετσι να 'ναι, στην πρωτη και στη δευτερα ηταν πιο νεος και θα μπορουσε να το αντιληφθεί και να το πει. 6 χρονια έτοιμος για συνταξη...ειναι πολλα.

συμπερασμα...

πολλοί γονείς δε θέλουν να παραδεχτουν οτι το παιδί τους εχει "προβλημα". ειτε αγνοούν τη "συσταση" της δασκάλας, ειτε το κρύβουν.

Ίσως να το αγνοούν γονείς που δεν έχουν <κάποιο επίπεδο >,συγχωρέστε με για την λέξη ,δεν θέλω να προσβάλω καποιον και δεν ξέρουν τι σημαίνει δυσλεξία.Είναι και το επίπεδο του σχολείου,στο δικό μας σχολείο πήγαιναν πολλά αλλοδαπά παιδιά ,αλλά και παιδιά απλών,χωρίς κάποιας μόρφωσης γονιών ,ούτε στα βασικά(πάλι παρακαλώ , μην παρεξηγηθώ).Γίνονταν φασαρίες για πράγματα άνευ σημασίας ,δάσκαλοι βρίσκανε το μπελά τους ,θέλω να πω μήπως φοβούνται και οι δάσκαλοι την αντίδραση ορισμένων γονιών?