Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

πως να συγκρατουμαι βρε κοριτσια και να μην τσιριζω οταν κανει αταξιες η μεγαλη μου κορη?υπομονη μια,υπομονη δυο,υπομονη τρεις....μετα χαμος, ουρλιαζω εγω, τσιριζει αυτη.στενοχωριεμαι.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

πως να συγκρατουμαι βρε κοριτσια και να μην τσιριζω οταν κανει αταξιες η μεγαλη μου κορη?υπομονη μια,υπομονη δυο,υπομονη τρεις....μετα χαμος, ουρλιαζω εγω, τσιριζει αυτη.στενοχωριεμαι.

Ε, λογικό είναι! Η υπομονή έχει και τα όριά της. Και δεν είναι μόνο το παιδί που υπάρχει στην καθημερινότητά μας. Αντιμετωπίζουμε και διάφορες άλλες καταστάσεις και προβλήματα, που μερικές φορές δεν μας επιτρέπουν να έχουμε την απόλυτη υπομονή.... και το μόνο πο μένει μετά είναι η στενοχώρια που φωνάξαμε στο παιδί.

Αχ ρε κοριτσια και εγω να παρει η ευχη νευριαζω , η μικρη αντιγραφει τον μεγαλο και τα 2 μαζι κανουνε μια τρελλα . Το κακο ειναι οτι τους το λες με υπομονη 1-2 ηρεμα καποιες φορες και 3-4 και μετα νευριαζεις απιστευτα και τσιριζεις . Και τελικα φτανουμε σε ενα σημειο να μαλωνουμε συνεχεια ,μα καλα γιατι δεν κανουνε κατι οταν το λεω ευγενικα και μολις με φερουνε στα ορια μου και τσιριξω σταματανε ?????? θα με τρελλανουνε...

QRyOp2.png

Κορίτσια και εγω είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Υπήρξαν στο παρελθόν 2-3 φορές που πραγματικά βγήκα εκτώς εαυτού! Ημουν έτιμη να τον βουτήξω τον μικρό! Πάλι καλα δεν το έκανα, αλλά φώναζα τόσο πολύ που ένιωθα πως θα πάθω εγκεφαλικό! Το αποτέλεσμα ήταν πως μετά ένιωσα τόοοοοσο χάλια, που καθομουν και έκλαιγα μόνη μου. Τρομερές τύψεις που φώναξα έτσι στο παιδί,που έχασα έτσι τον έλεγχο. Αφήστε που δεν βγήκε και τίποτα...

Ετσι, αποφάσισα να μην αφήσω τον εαυτό μου ξανά να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο. Τωρα, όποτε ο μικρός αρχίζει τα δικά του, του μιλάω ήρεμα, αλλά αυστηρά. Με γράφει βέβαια στην αρχή. Τον προειδοποιώ πως αν δεν ηρεμίσει θα πάει τιμωρία και τις περισσότερες φορές καταλήγει τιμωρία. Εκεί αρχίζει να τσιρίζει και να χτυπιέται και εγω να παίρνω βαθιές ανάσες για να διατηρίσω την ψυχραιμία μου! Θέλει υπομονή βέβαια... η οποία κάποιες φορές είναι στα όρια της, αλλά μέχρι τώρα την παλεύουμε. Οταν πάω να χάσω τον έλεγχο, σκέφτομαι πόσο χάλια θα νιώθω μετά και ότι δεν θα έχει βγεί και τίποτα και ηρεμώ κάπως.

Βεβαια θα μου πείτε, "καλά τα λες, αλλά στην πράξη είναι διαφορετικά" και θα έχετε χίλια δίκια! Απλα σκεφτείτε πως και τις μισές φορές να πιάσει το σύστημα, πάλι θα έχετε κερδίσει πολλά! Αξίζει νομίζω η προσπάθεια. :D

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Εγώ έχω παρατηρήσει ότι αν νευριάσω και φωνάξω γίνονται χειρότερα τα πράγματα. Εκνευρίζεται περισσότερο και βγαίνει εκτός εαυτού. Οπότε προσπαθώ πάντα με ήρεμο αλλά αυστηρό ύφος κρατώντας την ψυχραιμία μου να τον συνετίσω , και τα καταφέρνω :lol:

Διαφημίσεις

Εγώ προσπαθώ μου μιλάει και φωνάζει και γκρινίαζει και κάνω ότι δεν υπάρχει της λεώ να ηρεμήσει και συνεχίζω την δουλεία μου αλλά τώρα τελευταία με τραβάει απο τα ρούχα κρέμεται επάνω μου και οταν δεί ότι δεν θα "παίξω το παιχνιδάκι της" σκέφτεται τρόπους να με εξοργύσει δηλ.θα σκαρφαλώσει στη νησίδα της κουζίνας,θα σκαρφαλώσει στον καναπέ αν μπορούσε και να κρεμαστεί στο φωτιστικό θα το έκανε ε μέχρι να φτάσω στα ορια μου και να αρχίσω να ουρλιάζω αλλά δεν σταματάει παρα αρχίζει να ουρλιάζει και εκεινη και μου φωνάζει "μαμά σταμάτα μη φωνάζεις"οπότε καταλαβαίνω το λάθος μου και σταμάταω και την επόμενη φορά πριν αρχίσω σκεφτομαι την τελευταία και προσπαθώ να μετράω αντίστροφα ή να θυμαμαι χρώματα (μας το εμαθαν στο gym) του θυμού,μετά να τα απαλύνω κτλ.ε στο τέλος έχει βαρεθεί και εκείνη και έρχεται για αγκαλίτσες.

• 3 weeks later...

Η κορη μου ειναι 3 ετων.

Οταν νευριαζα γινονταν χειροτερα τα πραγματα και γρηγορα εκτος ελεγχου για εκεινη και εμενα. Και ετσι βρηκα αλλη λυση¨

ΔΕΝ ΤΗΣ ΜΙΛΩ, δηλ την προηδοποιω οτι εαν δεν σταματησει ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΩ και με μαρμαρινο προσωπο, συνεχιζω τις δουλιες μου χωρις να της δινω προσωχη. Σας φαινεται γελειο αλλα πετυχαινει. Στην αρχη φυσικα εκανε χιλια δυο για να λυγισω (απιστευτα πραγματα, αλλα αφου δεν εβαζε φωτια στο σπιτι δεν αντιδρουσα).

Τωρα, μολις ΔΕΝ ΤΗΣ ΜΙΛΑΩ ηρεμει αμεσος!!

Επισης οταν φωναζει δεν της λεω μην φωναζεις αλλα οτι με ποναει το κεφαλι μου και θα αλλαξω δωματιο. επισης οταν θελω να ουρλιαξω της το λεω και παω στο μπανιο να ουρλιαξω. Καταλαβαινει οτι μπορουμε να εκφραστουμε χωρις να ενοχλουμε τον αλλον.