Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φρουτοκρεμα μηλο

Recommended Posts

Γεια σας.

Εμεις τωρα αρχισαμε φρουτοκρεμα και ρυζαλευρο.

Εχει καμια σας ιδεα τι μπορω να κανω για να μη μαυριζει το μηλο οταν το κανω κρεμα?Προσθετουμε και νερο για να γινει πιο ρευστη η κρεμα?

rMRvp2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα. Εγω το μηλο το ετριβα στον τριφτη χεριου και ετσι δεν χρειαζοταν να προσθεσω νερακι γιατι εβγαζε ζουμια το ιδιο το μηλο! Ουτε και μαυριζε γιατι τριβοταν σχετικα γρηγορα και δεν προλαβαινε να μαυρισει....

"...κι υστερα εσενανε ρωτω το νοημα του κοσμου

και λες το χερι σου κρατω κι εσυ εισαι δικος μου..."

Με 2-3 σταγόνες δεν νομίζω να ξυνίσει. Τώρα γιατί μαυρίζει το μήλο και τι σημαίνει αυτό δεν ξέρω, βεβαια καλό είναι το φρούτο να καταναλώνεται όσο το δυνατόν πιο σύντομα ;)

Διαφημίσεις

τα φρούτα πρεπει να καταναλώνονται άμεσα, γιατι χάνουν τις βιταμίνες τους, κάποια μήλα μαυριζουν πιο γρήγορα (δεν ξέρω γιατι), αλλα νομιζω μονο η εμφάνιση επηρεάζεται και όχι η ποιοτητα.

καλημερα κοριτσια εγω ξερω οτι οταν ενα μηλο ειναι καλο πρεπει να μαυριζει απο κει φενεται οτι δεν ειναι μεταλλαγμενο,επισης το μαυρισμα στο μηλο γινεται απο ενα ενζυμο που επιταχυνει την αντιδραση του οξυγονου της ατμοσφαιρας με αχρωμες ασταθεις οργανικες ενωσεις που οξειδωνονται σε εγχρωμες,μπορειτε απλα να χρησιμοποιειται αντιοξειδωτικα πχ το λεμονι οπως ειπε η φιλη μας πιο πανω

• 1 month later...

εχθες ξεκινησαμε πρωτη φορα με μηλο...

εβαλα μισο μηλο στο μουλτι και προσθεσα και λιγο νερο για να λοιωσει καλα..επειδι ομως καπως μου φανηκε εριξα μια ιδεα ρυζαλευρο μηπως πηξει(αλλα μαλλον εριξα πολυ λιγο και παρεμεινε οπως ηταν)

ετσι κανετε την φρουτοκρεμα?

την φαγαμε κανονικα

Γενικά θα δεις τι θελει το μωρό . Συνηθως μπορείς να πάρεις και τα μπισκότα της νουτριτσια τα βρεφικά και να βαζεις μεσα 1-2 .΄Και αυτό για να χορταίνει . Αλλά στην ηλικία του μωρού σου δινεις ακόμα γαλα για συμπλήρωμα .

jHgFp3.png

η παιδιατρος ειπε να το δινω για δεκατιανο

δεν εχει γευμα με γαλα εκεινη την ωρα..το προγραμμα του ειναι πρωι γαλα μεσημερακι γαλα απογευμα ρυζαλευρο και βραδυ γαλα

οποτε κατα τις 11-12 εδωσα το φρουτο

ετσι κανετε και εσεις την φρουτοκρεμα?εβαλα μισο μηλο και λιγο νερο να προσθεσω και μπισκοτο?θα γινει σαν κρεμα?

μαλλον πρεπει να την ξαναρωτησω

Διαφημίσεις

Κι εμεις αυριο θα φαμε πρωτη μερα μηλο...εμενα μου ειπε η παιδιατρος μισο μηλο και 1-2 μεζουρες απο την κρεμα βανιλια που τρωει το απογευμα και για να φτουρισει τωρα που ειναι λιγο το φρουτο αλλα και για να διαλυθει γιατι αποτι θυμαμαι απο το γιο μου το ατιμο το μηλο δεν διαλυοταν με τιποτα!!!! Νερακι δινετε στα μικρα σας?? Απο ποια ηλικια???

Τωρα που το σκεφτομαι εαν της βαλω κρεμα βανιλια μηπως μετα δεν μου τρωει τη σκετη φρουτοκρεμα???? Ουτε που θυμαμαι τι εκανα στο γιο μου...καταραμενο αλτσχαιμερ!!!!

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Ευχαριστω φασολακι! Σημερα ειναι η 1η μερα που η κρεμα θα αντικαταστησει πληρως το απογευματινο γαλα ενω μεχρι χθες της εδινα και λιγο γαλα μετα αρα σημερα θα της δωσω και λιγο νερακι...

(Νομιζω οτι γεννησαμε την ιδια μερα...εγω 15/11..εσυ?

κι ο γιος μου ειναι 16/11...πηξαμε στους σκορπιους!!!)

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Διαφημίσεις

Κι εσυ το γιοκα σου!!! :lol:

Και φυσικα ολες οι κοπελες τα βλασταρια μας να τα χαιρομαστε και αυτα τα 'σκασμενα' να τρωνε τις κρεμουλες και τα φαγακια τους χωρις προβληματα και ναζια!!!!!!:wink:

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Ευχαριστω φασολακι! Σημερα ειναι η 1η μερα που η κρεμα θα αντικαταστησει πληρως το απογευματινο γαλα ενω μεχρι χθες της εδινα και λιγο γαλα μετα αρα σημερα θα της δωσω και λιγο νερακι...

(Νομιζω οτι γεννησαμε την ιδια μερα...εγω 15/11..εσυ?

κι ο γιος μου ειναι 16/11...πηξαμε στους σκορπιους!!!)

αν θηλαζεις τοτε δεν ειναι και τοσο απαραιτητο το νερο..εμενα η κορη μου ακομη αρνειται να πιει νερο αλλα ο ντοκτορ λεει δεν πειραζει αφου τη θηλαζω..

καλη επιτυχια και καλη σας ορεξη :cool:

F2ETp3.png

Δυστυχως nouka δεν θηλαζω...βεβαια πινει κανονικα γαλα αλλα σκεφτηκα οτι μετα την κρεμα θα θελει λιγο νερακι αφου το επομενο γευμα της με γαλα θα ειναι μετα απο 4 ωρες περιπου...

Ευχαριστουμε για τις ευχες..μεχρι στιγμης την κρεμα την ανεχεται αλλα το μηλο θα το ανακαλυψουμε αυριο;)

bjTVp2.pngDG1bp2.png

η παιδιατρος ειπε να το δινω για δεκατιανο

δεν εχει γευμα με γαλα εκεινη την ωρα..

συμπλήρωμα σου είπα γάλα αν δεν φαει ικανοποιητικη ποσότητα από το συγκεκρμμένο γεύμα για να χορτάσει !!αν και σε εμενα δεν ηθελε πολλές φορες ούτε φρουτοκρεμα ούτε το γαλα για συμπλήρωμα

Κι εγω αυτο φανταστηκα...νερακι βρυσης δινεις ετσι??? Το βραζεις πριν το δωσεις???

οντως το νερο εγω ακόμα το βραζω και έχω και φίλτρο brita ....

Μακάρι να τα πάτε καλά . Εμείς τωρα αρχίζουμε από την αρχή . Μολις δει φρουτοκρεμα βαζει τα κλαματα...

jHgFp3.png

Κι εμεις αυριο θα φαμε πρωτη μερα μηλο...εμενα μου ειπε η παιδιατρος μισο μηλο και 1-2 μεζουρες απο την κρεμα βανιλια που τρωει το απογευμα και για να φτουρισει τωρα που ειναι λιγο το φρουτο αλλα και για να διαλυθει γιατι αποτι θυμαμαι απο το γιο μου το ατιμο το μηλο δεν διαλυοταν με τιποτα!!!! Νερακι δινετε στα μικρα σας?? Απο ποια ηλικια???

Τωρα που το σκεφτομαι εαν της βαλω κρεμα βανιλια μηπως μετα δεν μου τρωει τη σκετη φρουτοκρεμα???? Ουτε που θυμαμαι τι εκανα στο γιο μου...καταραμενο αλτσχαιμερ!!!!

Εγώ δεν του έβαλα ποτέ εδώ και 2,5 μήνες ρυζάλευρο ή μπισκότο στην φρουτόκρεμα. Όταν, τις πρώτες φορές, δεν την έτρωγε δεν τον πίεζα αλλά του έδινα γαλατάκι. Τώρα τρελαίνεται για την φρουτόκρεμα ή απλά την συνήθισε. Δεν βλέπω κανένα λόγο να επιβαρύνω την διατροφή του με υδατάνθρακες.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

σκετο μηλο το εφαγε κανονικα απλα ελεγα για την υφη επειδι δεν ειναι οπως της κρεμας

και το φρουτο οταν αρχισει κανονικα(3φρουτα)ποση ποσοτητα δινουμε οπως το ρυζαλευρο?

για το ρυζαλευρο μου ειπε μεχρι 150

συμπλήρωμα σου είπα γάλα αν δεν φαει ικανοποιητικη ποσότητα από το συγκεκρμμένο γεύμα για να χορτάσει !!αν και σε εμενα δεν ηθελε πολλές φορες ούτε φρουτοκρεμα ούτε το γαλα για συμπλήρωμα

προσπαθω να εξειγησω οτι την ωρα που τρωει το φρουτο δεν αντικαθιστα καποιο γευμα

πινει το γαλα το πρωι και μετα το μεσημερακι...και τωρα ενδιαμεσα προσθεσα το φρουτο:lol::lol::lol:

(πολυ χαιρομαι που αρχισαμε το μαμ..μας εβλεπε να τρωμε και :shock: τα ματια)

Κι εσυ το γιοκα σου!!! :lol:

Και φυσικα ολες οι κοπελες τα βλασταρια μας να τα χαιρομαστε και αυτα τα 'σκασμενα' να τρωνε τις κρεμουλες και τα φαγακια τους χωρις προβληματα και ναζια!!!!!!:wink:

να σαι καλα!

ειμαι λιγο εκτος αλλα απο περιεργια τι υψος και κιλα εχετε?

:lol::lol::lol: