Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημοτικός παιδικός σταθμός-τεκές

Recommended Posts

Πέρασα απο δημοτικό παιδικό σταθμό που είναι κοντά στη δουλειά μου να ρωτήσω πληροφορίες. Με το που μπαίνω απ'το δρόμο στην αίθουσα υποδοχής με παίρνει η μπόχα.

Γύρω-γύρω απ΄το γραφείο κάθονταν πέντε γυναίκες και φουμάρανε.

Παιδιά ακούγονταν κάπου στο βάθος, δεν ξέρω άν είχαν επιτήρηση, πάντως αυτές οι πέντε δεν τα επιτηρούσαν σε καμμία περίπτωση.

Λέω "θα ήθελα πληροφορίες και άν έχετε τα έγγραφα με τα δικαιολογητικά εγγραφής"

Και γυριζει ο Μεγάλος Μανιτού που καθόταν στο γραφείο και μου λέει με ύφος βαρύ "κι εσείς τί τα θέλετε".

Πήγα να της πω "είδα τα σήματα καπνού και μπήκα", αλλά δεν εδωσα συνέχεια. Αηδίασα, έκανα τη δουλειά μου κι έφυγα.

Είναι όλοι οι δημοτικοί σταθμοί έτσι ρε παιδιά, το φιλότιμο εξαφανίζεται με τη μονιμότητα του δημοσίου; Δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειωδεις κανόνες;

Λέω να συνεχίσω με τη νταντά, θα την στειλω κατευθείαν δημοτικό :roll:

Διαφημίσεις

Και στο δημοτικό τί θα κάνεις, αν δεις το ίδιο πράγμα, που δεν είναι απίθανο? Θα κάνεις μαθήματα στο σπίτι?? Αστειεύομαι! Κακώς δεν αντέδρασες! Όλοι θελουμε έναν έλεγχο στη δουλειά μας και ο έλεγχος των εκπαιδευτικών γίνεται και από τους γονείς. Αυτό που λές το έχω δει πολλές φορές. Αρχής γενομένης από τον παιδότοπο, ενώ φτάνει μέχρι το Λύκειο. Το τσιγάρο είναι ταμπού για τον έλληνα, αν του το θίξεις νομίζει ότι του θίγεις την πεμπτουσία των δικαιωμάτων του.

μπορεις εαν θελεις να τις αναφερεις κ να τρεχουν κ να μην φτανουν,εμενα η ξαδελφη μου δουλευει σε δημοσιο παιδιο σταθμο κ συνεχεια κανει αναφορες για τις μονιμες, που καπνιζουν δημοσια,που ταιζουν ολα τα παιδακια με το ιδιο κουταλι κ τους δινουν να πιουν νερο απο το ιδιο ποτηρι γιατι βαριουνται να αλλαζουν

Αυτές οι κυρίες έχουν σίγουρα κάποιον προϊστάμενο. Γιατί δεν του στέλνεις μια έγγραφη αναφορά σχετικά με το ότι δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες (κάπνισμα); Εσύ μπορεί να μη βρεις άκρη, αλλά α) θα έχεις κάνει κάτι για το ζήτημα (δεν θα κάθεσαι να δέχεσαι παθητικά την απαράδεκτη συμπεριφορά τους) και β) υπάρχει μία πιθανότητα (έστω και μικρή) να βρουν αυτές οι κυρίες το μπελά τους. Επίσης, θα σου πρότεινα στην περίπτωση που δεν θέλεις να κάνεις έγραφη αναφορά, ανακοίνωσε στο forum τον παιδικό σταθμό και τα ονόματα των υπευθύνων του.

Φτιάξε μας τώρα ότι γίνονται τέτοια να μην τα πάμε ούτε γυμνάσιο! Είναι να τρελλαίνεσαι όταν τα ακούς. Και ποιος μας λέει ότι αυτά δεν γίνονται στους ιδιωτικούς, που δεν μπορεί κανείς να κάνει καταγγελία σε κανέναν!

Διαφημίσεις

Επίσης, θα σου πρότεινα στην περίπτωση που δεν θέλεις να κάνεις έγραφη αναφορά, ανακοίνωσε στο forum τον παιδικό σταθμό και τα ονόματα των υπευθύνων του.

Α όχι χαφιές δεν υπήρξα ποτέ, δεν θα γίνω στα γεράματα. :lol:

Ο,τι κάνω θα το κάνω επώνυμα.

Δίκιο έχετε, πρέπει να καταγγέλονται αυτά, αλλά σάστισα η έρμη απ'την απάθειά τους...

Σε κάθε περίπτωση μην το στείλεις το παιδί εκεί. Και να κάνεις αναφορά, απλώς θα προσέχουν λίγο περισσότερο όταν είναι μπροστά οι γονείς...

Πάντως το καπνισμα επιτρεπεται στους παιδικους σταθμούς, όπως και στα σχολεια, όπως και στα νοσοκομεια... Απλα επιτρεπεται σε συγκεκριμενους χωρους πχ γραφειο (και εφοσον υπαρχει εξαερισμός = παραθυρο ανοιχτο)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δεν έχεις δίκιο αγαπητή Dora. Ισχύουν οι γενικές διατάξεις που ισχύουν (και καταπατούνται απόλυτα) σε όλο το δημόσιο. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στο γραφείο. Πρέπει να προβλεφθεί ειδικός χώρος (καπνιστήριο) αποκλειστικά για την χρήση αυτή, (όχι χώρος δουλειάς), που να πηγαίνει ο εργαζόμενος, να καπνίζει και να επιστρέφει στη δουλειά του. Το 'γραφείο' είναι δημόσιος χώρος. Θα μπει κάποια στιγμή το παιδί, θα μπει ο μη καπνιστής συνάδελφος, θα μπει ο γονιός. Επειδή όμως κανένας δεν διαμαρτύρεται (όχι μόνο από τους γονείς αλλά και από τους συναδέλφους), ο αθάνατος έλληνας έφερε για άλλη μία φορά το νόμο στα μέτρα του.

Τι λετε βρε παιδια εδω οι ιδιοι οι γονεις δεν σεβονται τα παιδια τους και καπνιζουν μπροστα τους και θα τα σεβαστουν οι εκπαιδευτικοι? τις προαλλες εγινα εξαλη. ειχαμε παει σε παιδοτοπο για παιδικο παρτυ. αποτελεσμα οταν γυρισαμε σπιτι μυριζαμε λες και ειχαμε παει στο καφενειο του χωριου μας. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!!!!! :mad::mad::mad:

Διαφημίσεις

Συνηθως το γραφειο μετατρεπεται σε "καπνιστηριο" οταν δεν υπαρχει αλλος χωρος γι αυτο..

Στους περισσοτερους σταθμου "καπνιστηριο" γινεται η κουζινα (εφοσον δεν ειναι ενιαιος χωρος με την τραπεζαρία)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Στους περισσοτερους σταθμους "καπνιστηριο" γινεται η κουζινα

απίστευτο... και όμως αληθινό ? :shock: ...αυτό αποκλείεται να είναι νόμιμο, δε μπορώ να φανταστώ με ποια λογική θα είναι αυτό νόμιμο! είναι εντελώς ανθυγειινό.. !

πραγματικά δεν έιναι και καν θεμα συγκρισης των γονιών με τους παιδαγωγούς.

οι παιδαγωγοί κανουν μια δουλειά για την οποια πληρώνονται και το επάγγελμα αυτό είναι κατι εντελώς διαφορετικό απο άλλα επαγγέλματα.

Δεν γίνεται σε χώρο, δηλαδή διαμέρισμα η σπίτι, στο ένα δωμάτιο να επιτρέπεται το κάπνισμα, και στο άλλο παραδίπλα να είναι παιδιά καθε μέρα... είναι εντελώς ..... απο άλλο πλανήτη,.. ! Απαράδεκτο..

και πόρτα να υπαρχει ενδιάμεσα...

:roll::shock:

είναι κρίμα πάντως γιατί και οι γονείς, φαίνεται να μην διαμαρτύρονται σε αυτά τα πράγματα και τα δέχονται.

νομίζουν ότι είναι αναγκασμένοι να τα δέχονται ? Μα δεν είναι όμως η χούντα εδω, και ούτε οι διευθυντές/παιδαγωγοί η εξουσία.!

Ελπίζω Ursa Major, να μην αφήσεις αυτό το σχολείο στην τύχη του, και να διαμαρτυθηθείς, ασχέτως αν πας, ή δεν πάς.... και να κανεις εγγραφη επιστολή, στο υπουργείο υγείας, στο υπουργείο παιδείας...

ακόμα και αν δεν εχει άμεσο αποτέλεσμα απλώς για να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου και άλλοι γονείς που πιθανώς να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

αίσχος πραγματικά....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ursa,

εσύ πήγες στο δημόσιο που δεν είναι επιχείρηση.

Εγώ πήγα σε ιδιωτικό joyland, όπου το γραφείο της κυρίας ιδιοκτήτριας είναι δίπλα στην κουζίνα - τραπεζαρία και βρωμοκοπάει μποχίτο.

Μας πρόσφερε και τσιγάρο......το θεωρώ αδιανόητο. Οι άνθρωποι κυρίως οι πωλητές εκπαιδεύονται να μην καπνίζουν μπροστά στους πελάτες.

Ο σύζυγος μου, που καπνίζει, της είπε ευχαριστώ και εγώ που δεν καπνίζω πια, της είπα ότι ο σύζυγος μου σέβεται το χώρο που βρίσκεται.....

Ursa,

εσύ πήγες στο δημόσιο που δεν είναι επιχείρηση.

Μα αυτό με εκνευρίζει ακόμα περισσότερο.

Στην ιδιωτική επιχείρηση έχεις την δυνατότητα να πεις όχι δεν σε κάνω κέφι, σε αλλάζω.

Αλλά το δημόσιο για πολλές οικογένειες είναι μονόδρομος. Γιατί να ανεχόμαστε τις παρανομίες τους; :?

Στο δημόσιο μπορεί φοβούνται περισσότερο, πίστεψέ με. Απλώς δεν έκανες καταγγελία. Και δεν έκαναν και πολλοί άλλοι γονείς. Στον ιδιωτικό τομέα είναι χειρότερα κατά τη γνώμη μου. Εμείς πάμε σε έναν παιδότοπο που όλο το απόγευμα είναι η ιδιοκτήτρια και η παρέα της και καπνίζουν σε μία γωνία. Εκεί τί να πεις? Μην καπνίζεις μέσα στον παιδότοπό σου? Εκεί είναι take it or leave it. (και μη μου θυμίσετε ότι απαγερεύεται, το ξέρω)

Διαφημίσεις

Ursa Major συμφωνώ απόλυτα με τα κορίτσια.Μην το αφήσεις έτσι.

Ό,τι και να ισχυριστούν είναι άκρως απαράδεκτο να κάνουν τα παιδάκια παθητικούς καπνιστές γιατί ως γνωστόν οι παθητικοί καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν από καρκίνο κυρίως,απ΄ότι οι ίδιοι οι καπνιστές.

Και κάπου διάβασα για δημόσιο παιδικό που δίνουν νερό στα παιδάκια σε ένα ποτήρι και τα ταίζουν με το ίδιο κουτάλι.

Από φίλη παιδαγωγό,εργαζόμενη σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό,έχω ακούσει να συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα.Μούχλα ακόμα και στα ποτηράκια που πίνουν νερό τα μικρά.

Ήθελα να ήξερα,όταν η Νομαρχία περνά για έλεγχο,δεν τα βλέπει όλα αυτά??

Ή το ΄΄φακελλάκι΄΄ έχει την τιμητική του και εδώ..

Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό που διαχωρίζει ιδιωτικό και δημόσιο,δεν είναι ο τίτλος αλλά η νοοτροπία και το ήθος των παιδαγωγών.

Αυτές διαφημίζουν ή δυσφημίζουν με τη συμπεριφορά τους,το χώρο που εργάζονται.Και κάθε απρεπής συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά θα έπρεπε να τιμωρείται παραδειγματικά.