Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

IKA εφαρμόζεται ο νέος νόμος?

Recommended Posts

θα ήθελα να μάθω αν αυτος ο νόμος που ψηφίστηκε εφαρμόζεται. Συγκεκριμένα για το κομματι που λεει οτι ολοι οι ασφαλισμενοι του ικα θα μπορουν να εξυπηρετουνται δωρεαν απο γιατρους του οπαδ και οεε.

Εγώ στους περισσοτερους (9 στους 10) γιατρους που τηλεφώνησα μου ειπαν οτι δεχονται με ικα, αλλα να πληρώσω την επισκεψη να παρω αποδειξη και να παω να τα παρω απο τις παροχες του ικα. (επισκεψη 40 ? με απόδειξη και το ικα δινει πισω 20? μετα απο 1,5 μηνα)!!!

και γιατι κανενας δε διαμαρτυρεται πλεον? ή δεν μας τα δειχνουν? οεο?

Διαφημίσεις

Λυπάμαι αλλά το Ελληνικό κράτος πάλι με απογοητεύει και με κάνει να αισθάνομαι τελικά ότι δεν έχουμε κράτος. Σήμερα πήγα στην παιδίατρο μου που είναι ιδιώτης αλλά τώρα υποτίθεται ότι μπήκε στο ΙΚΑ με την νέα ρύθμιση. Μέχρι τώρα πλήρωνα επίσκεψη αλλά είπα να ρωτήσω αν δέχεται το βιβλιάριο. Με απογοήτευση διαπίστωσα ότι δεν έχουν κάνει σύμβαση που να τους εγγυάται την πληρωμή τους ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ με ενημέρωσε η γραμματέας της ότι από το Δημόσιο δεν έχουν λάβει εδώ και 15 μήνες πληρωμή. Τέλος πάντων πλήρωσα κανονικά επίσκεψη. Στο ΙΚΑ όμως τους γιατρούς αυτούς τους παρουσιάζουν ως συμβεβλημένους. Βέβαια έμεινα άφωνη όταν η γραμματέας της μου είπε ότι και να λειτουργήσει με πελάτες του ΙΚΑ κάτι θα πρέπει να δίνουμε γιατί πως αλλιώς θα γίνει αφού για να πληρωθούν αργούν πολύ. Ελλάς το μεγαλείο σου.

Μερικοι δεχονται αλλοι οχι.

Ο δικος μου παιδιατρος (που ειναι στην λιστα πια) μου ειπε οτι τους εχει απαγορευσει ο Ιατρικος συλλογος να δεχθουν. Αν πει οκ εκεινος δεν εχει προβλημα.

ΩΡΛ παντως βρηκα και μας δεχτηκε κανονικοτατα (και μιλαμε για πολυ καλη γιατρο)

Αντε να δουμε.... θα καταληξουν?

Παντως αυτο που λες ειναι παρανομο και δειχνει μην πω τι. Αν δεν θελει ας υποβαλλει εντυπο αρνησης. Ακους εκει θα τα παιρνει κι απο τους 2. :evil::evil::evil:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Λυπάμαι αλλά το Ελληνικό κράτος πάλι με απογοητεύει και με κάνει να αισθάνομαι τελικά ότι δεν έχουμε κράτος. Σήμερα πήγα στην παιδίατρο μου που είναι ιδιώτης αλλά τώρα υποτίθεται ότι μπήκε στο ΙΚΑ με την νέα ρύθμιση. Μέχρι τώρα πλήρωνα επίσκεψη αλλά είπα να ρωτήσω αν δέχεται το βιβλιάριο. Με απογοήτευση διαπίστωσα ότι δεν έχουν κάνει σύμβαση που να τους εγγυάται την πληρωμή τους ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ με ενημέρωσε η γραμματέας της ότι από το Δημόσιο δεν έχουν λάβει εδώ και 15 μήνες πληρωμή. Τέλος πάντων πλήρωσα κανονικά επίσκεψη. Στο ΙΚΑ όμως τους γιατρούς αυτούς τους παρουσιάζουν ως συμβεβλημένους. Βέβαια έμεινα άφωνη όταν η γραμματέας της μου είπε ότι και να λειτουργήσει με πελάτες του ΙΚΑ κάτι θα πρέπει να δίνουμε γιατί πως αλλιώς θα γίνει αφού για να πληρωθούν αργούν πολύ. Ελλάς το μεγαλείο σου.

Καλα αυτό που είπε η γραμματέας είναι απαράδεκτο! Αν δεν θέλει η γιατρός να δέχεται τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, κανείς δεν την υποχρεώνει να το κάνει. Μπορεί απλά να μη συμβληθεί με το ΙΚΑ και τέλος!

Οτι σου είπε η γιατρός σχετικά με το ότι είναι απλήρωτοι απο το Δημόσιο τόσους μήνες, είναι απόλυτα ακριβές! Ο πατέρας μου είναι γιατρός και αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβως πρόβλημα.

Πάντως φαντάζομαι πως αυτό που σου είπε η γραμματέας είναι δική της εκτίμηση και όχι η άποψη της γιατρού, γιατί αν είναι συμβεβλημένη και παίρνει και λεφτα από τον ασθενή, τότε κάποιος θα βρεθεί να της κάνει καταγγελία στον Ιατρικό σύλλογο και στο ΙΚΑ και θα μπλέξει. Δεν τη συμφέρει δηλαδή.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Διαφημίσεις

με την ιδια θλιψη ειχα και εγώ την απορια:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=83596

αλλα περασε απαρατήρητο το θεμα:-(

Αυτο που σου ειπαν ήταν επειδή αυτη η κίνηση έγινε εσπευσμένα και σε πρώτη φάση θα λειτουργεί έτσι το σύστημα. Δηλαδή πληρώνεις το γιατρό και μετά παίρνεις την επιστροφή απο το ΙΚΑ. Υποτίθεται πως όταν λειτουργήσει κανονικά το σύστημα, όσοι γιατροί είναι συμβεβλημένοι με τον νέο ενιαίο ασφαλιστικό φορέα που θα περιλαμβάνει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ και το ΟΑΕΕ, θα πληρωνονται με στάνταρ ποσό απο την ασφαλιστικό φορέα.

Μην περιμένετε όμως να εποφεληθείτε κορίτσια! Πραγματικά δεν συμφέρει κανέναν γιατρό να συμβληθεί με αυτό το σύστημα! Τα λεφτά που θα παίρνουν είναι ελάχιστα ειδικά αφού ο κύριος όγκος των ασθενών θα καλύπτονται απο το ενιαίο ασφαλιστικό φορέα.

Σας αναφέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τί παίζει....

Ενα γιατρός θα βλέπει απεριόριστο αριθμό ασφαλισμένων του Ενιαίου ασφαλιστικού φορέα, για σταθερό ποσό το οποίο λένε πως θα είναι γύρω στα 600 ευρώ. Είναι σαν να μου λένε εμένα, πως θα κάνει απεριόριστες ώρες μαθήματος για σταθερό ποσό. Εγω σίγουρα δεν θα δεχόμουν να δουλέψω υπο αυτες τις προυποθέσεις.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι στανταρ ο μισθος 600 ?, αλλα 20 ? για καθε ασφαλισμένο που θα εξεταζεται.

στο ΙΚΑ μεχρι τωρα ίσχυε αυτο με τους συμβασιουχους γιατρους.

Εμάς η διαβητολόγος που μας παρακολουθεί και τώρα είναι στη λίστα των συμβεβλημένων γιατρών (χθες που πήγαμε της πληρώσαμε κανονικά επίσκεψη) μας είπε ότι έχει βάλει το ΙΚΑ ένα πλαφόν ασθενών σε κάθε συμβεβλημένο γιατρό την εβδομάδα (για παράδειγμα 100). Είναι λογικό αυτός ο αριθμός να εξαντλείται στις αρχές της εβδομάδας ή έτσι να σου λέει ο γιατρός τουλάχιστον....και τελικά να πληρώνεις κανονικά τις επισκέψεις.

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Μα.....

Όλοι αυτοί οι γιατροί που έχουν τα ανυπέρβλητα εμπόδια και δεν τους συμφέρει να δέχονται ασθενείς του ΙΚΑ με το νέο σύστημα....

ΟΛΟΙ αυτοί δέχονταν και εξακολουθούν να δέχονται ασθενείς του ΟΑΕΕ και του Δημοσίου, ακριβώς με το ίδιο σύστημα...:roll:

Απλά, για μένα το πρόβλημά τους είναι ψυχολογικό. Όταν από κάποιον έχεις συνηθίσει να τα παίρνεις, ε, μετά πονάει στην ψυχή σου να τον αφήσεις να φύγει έτσι...;)

Δύσκολα....

.....δε νομίζω τάκη....

Παιδιά βασικά ξέρω ότι οι γιατροί που συνεργάζονται με το ΙΚΑ το κάνουν κυρίως για να βρουν πελατεία γιατί και στο ΙΚΑ να πας σου ζητούν "δωράκι", διαφορετικά δεν σε προσέχουν αλλά κυρίως είναι τελείως αγενείς. Είχα πάει μια φορά την μικρή στο ΙΚΑ απλά να την ακροαστεί η γιατρός για να ακούσει και ένα δεύτερο αυτί και έχει μεγάλη διαφορά η αντιμετώπιση. Όντως είναι αλήθεια ότι τους δίνουν 600 ευρώ και είναι ντροπή. Ενώ θεωρώ άδικο ένας γιατρός να ζητάει δωράκι, όχι κατηγορηματικά το λέω δεν θα του έκανα καταγγελία γιατί το θεωρώ ντροπή να εργάζεται για 600 ευρώ. Πάντως για άλλη μια φορά κατάλαβα ότι το κράτος θα βάλει τον κόσμο να σκοτωθεί μεταξύ του αφού άκρη δεν θα βγάζει. Στο εξωτερικό πληρώνουν τον γιατρό αλλά τα παίρνουν αμέσως πίσω τα λεφτά τους. Εδώ πολύ φοβάμαι ότι θα σε βάζουν να πληρώνεις αλλά πολύ απλά δεν θα τα παίρνεις πίσω ίσως μετά από μήνες, πολύ ουρά και ταλαιπωρία.

Διαφημίσεις

Παιδιά βασικά ξέρω ότι οι γιατροί που συνεργάζονται με το ΙΚΑ το κάνουν κυρίως για να βρουν πελατεία γιατί και στο ΙΚΑ να πας σου ζητούν "δωράκι", διαφορετικά δεν σε προσέχουν αλλά κυρίως είναι τελείως αγενείς. Είχα πάει μια φορά την μικρή στο ΙΚΑ απλά να την ακροαστεί η γιατρός για να ακούσει και ένα δεύτερο αυτί και έχει μεγάλη διαφορά η αντιμετώπιση. Όντως είναι αλήθεια ότι τους δίνουν 600 ευρώ και είναι ντροπή. Ενώ θεωρώ άδικο ένας γιατρός να ζητάει δωράκι, όχι κατηγορηματικά το λέω δεν θα του έκανα καταγγελία γιατί το θεωρώ ντροπή να εργάζεται για 600 ευρώ. Πάντως για άλλη μια φορά κατάλαβα ότι το κράτος θα βάλει τον κόσμο να σκοτωθεί μεταξύ του αφού άκρη δεν θα βγάζει. Στο εξωτερικό πληρώνουν τον γιατρό αλλά τα παίρνουν αμέσως πίσω τα λεφτά τους. Εδώ πολύ φοβάμαι ότι θα σε βάζουν να πληρώνεις αλλά πολύ απλά δεν θα τα παίρνεις πίσω ίσως μετά από μήνες, πολύ ουρά και ταλαιπωρία.

Μην τους λυπάσαι τους γιατρούς που δουλεύουν στο ΙΚΑ.:rolleyes:

Καταρχάς 600 ευρουλάκια για 4 ώρες γραφικής δουλειάς δεν είναι και τόοοοοσο χάλια...

Επίσης, αν δεν τους συμφέρει μπορούν απλά να μην πάνε να δουλέψουν σ' αυτή τη δουλειά. Εφ'όσον η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς έχουν απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία από τα οποία βγάζουν τα 600 ευρώ σε ημερίσια βάση.... τότε για ποιο λόγο πηγαίνουν να δουλέψουν στα πρωινά ιατρεία του ΙΚΑ; :roll: Από ανάγκη, σίγουρα δεν το λες........

.....δε νομίζω τάκη....

ΙΚΑ τι ειναι αυτο???σημερα πηγε αντρας μου να μου ανανεωσει το βιβλιαριο γιατι εχω ΤΑΞΥ και οπως ξερετε τα ενωσαν και αφου εκανε την ανανεωση κυρια του λεει θα κρατησεις αυτο, λεει αντρας μου γιατι δεν μου βαζετε βιβλιαριο του ικα της γυναικας μου και τι του λενε ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ :shock::shock::shock::shock: ελεος ποια μηπως θελουν να τους το αγοραζουμε κιολας????

Hl2ep2.png

Dvkhp2.png

Παντως αυτο που λες ειναι παρανομο και δειχνει μην πω τι. Αν δεν θελει ας υποβαλλει εντυπο αρνησης. Ακους εκει θα τα παιρνει κι απο τους 2. :evil::evil::evil:

πολυ καλα τα λες elenik . παντως η δικια μου παιδιατρος μπηκε κανονικα κ δεν μας παιρνει λεφτα για επισκεψη. στην πρωτη επισκεψη του μηνα θα παιρνουν 20? απ το ικα και 10 ? για καθε απανεξεταση στον ιδιο μηνα.

χα χα χα!!!!

είστε πολύ πίσω όλοι σας......

εμείς είμαστε χωρίς παιδίατρο του ΙΚΑ εδώ και 4 μήνες......

τώρα με το νέο σύστημα δε ξέρω τι παίζει......

αλλά, να 'ναι καλά ο άνθρωπος που τη δουλειά του δε τη βλέπει μόνο σαν δουλειά αλλά και σαν λειτούργημα.... κάνει τα πάντα, τα πάντα όμως να παίρνουμε πίσω τα λεφτά μας από το ΙΚΑ για τα εμβόλια με συνενόηση με τον ελεκτή.....

αλλά κι επισκέψεις δε παίρνει πάντα, ειδικά όταν πρέπει να πάρουμε και φάρμακα επειδή είναι άρρωστα τα παιδιά..... κι επίσκεψη παίρνει 25 ευρώ.... κι είχα συνηθίσει σε κάτι 50αρια κι 70αρια και μου φάνηκε σα να δίνω φιλοδώρημα......

• 2 weeks later...
Μα.....

Όλοι αυτοί οι γιατροί που έχουν τα ανυπέρβλητα εμπόδια και δεν τους συμφέρει να δέχονται ασθενείς του ΙΚΑ με το νέο σύστημα....

ΟΛΟΙ αυτοί δέχονταν και εξακολουθούν να δέχονται ασθενείς του ΟΑΕΕ και του Δημοσίου, ακριβώς με το ίδιο σύστημα...:roll:

Απλά, για μένα το πρόβλημά τους είναι ψυχολογικό. Όταν από κάποιον έχεις συνηθίσει να τα παίρνεις, ε, μετά πονάει στην ψυχή σου να τον αφήσεις να φύγει έτσι...;)

Δύσκολα....

δεν νομιζω οτι εχεις καταλαβεις τι ακριβως συμβαινει! Λες οτι δουλευουν με το ιδιο συστημα με το Δημοσιο και Οαεε και δεν πληρωνωνται- αρα δεν θελουν να μην πληρωνονται και απο το ΙΚΑ. καποιος μπορει να μην παιρνει λεφτα για 15 μηνες περιπου ενω πληρωνει τα ενοικιο, αναλωσημα κ.λ? γιατι πρεπει να το κανουν οι γιατροι?

και βεβαια σε καμια περιπτωση δεν φταινε οι ασφαλισμενοι- φταιει το συστημα που βγαζει μια τετοια ανακοινωση ενω δεν εχει υποδομες.

κατι αλλο- γραφεις οτι για 4 ωρες δουλειας δεν ειναι λιγα τα 600Ε?

βλεπουν 20-25 ατομα την ημερα επι 20 εργασημες μερες σωστα- αρα ανα ασθενη αναλογει περιπου 1,5 ε - σου φαινονται πολλα?

επισης, η ποιοτητα της εξετασεις ειναι χαμηλη επειδη με 20-25 ραντεβου και 4 ωρες εργασιες εχεις για καθε ασθενη λιγοτερο απο 5 λεπτα.

αρα πιστευω οτι κατι αλλο φταιει ...

Διαφημίσεις

Εγώ είχα στείλει ένα email στο ΙΚΑ για να με ενημερώσουν γιατί πρέπει να πληρώνουμε τον γιατρό που υποθετικά είναι συμβελημένος με το ΙΚΑ. Λοιπόν το email προωθήθηκε στα διοοικητικα του ΙΚΑ ( με κάναν και κοινοποιήση) αλλά φυσικά ούτε φωνή ούτε ακροάση. ΕΛΑΣ το μεγαλείο σου!

Εγώ πάντως, με τον νέο νόμο, σταμάτησα να πληρώνω τον παιδίατρο μου, γιατί πλέον έχει και ΙΚΑ. Δεν πληρώνω φράγκο.

Πάω, εξετάζει τα παιδιά, υπογράφω το χαρτί της επίσκεψης, μου γράφει και τα φάρμακα και φεύγω κυρία.

Επιτέλους και κάτι καλο.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

κοριτσια! ακομα δεν υπαρχουν συμβασεις γιατι αυτο το ενιαιο ταμειο θα γινει περιπου τον ιουνιο, γι αυτο και οι ιατροι ειναι διχασμενοι- καποιοι κοβουν τα χαρτακια και νομιζουν οτι καποια στιγμη θα πληρωθουν, ενω αλλοι ακολουθουν τις οδηγιες του συλλογου τους.

οποτε καλο ειναι να παιρνουμε τηλεφωνα και να ρωταμε τι ισχυει στον συγκεκρημενο γιατρο.

στην πολη που ζω ηταν καποιοι γιατροι που ειχαν ξεκινησει να κοβουν χαρτακια- πηγαν και δεν πληρωθηκαν και τους ειπαν -δεν ξερουμε και ποτε , οποτε οι περισσοτεροι γυρισαν στα παλια.

Εγώ επισκέφτηκα ΩΡΛ για τον μικρό μου πριν λίγες μέρες ,στο τηλέφωνο με ρώτησε τι ασφάλεια έχω και πήγα ,χωρίς ραντεβού όμως.Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να μου ζητήσει κάτι ,είπα δεν μπορεί.

Η εξέταση έγινε ,δώθηκε η αγωγή ,υπέγραψα ,ρώτησα αν είμαστε εντάξει (όχι αν οφείλω κάτι)και έφυγα..Δεν το πίστευα...Άψογη εξυπηρέτηση,ευγενικότατη,άψογο ιατρείο!

Ελπίζω να συνεχίσει να ισχύει και στο μέλλον..Ας μας προσφέρει το κράτος μας τουλάχιστον αυτό γιατί σε όλα τ άλλα να μην πω τι έχει...

Την καλημέρα μου!

• 2 weeks later...

Βγήκε το ΦΕΚ που ρυθμίζει το θέμα για του ασφαλισμένους του ΙΚΑ που θα εξυπηρετούνται από γιατρούς του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ, Β 478/2011 και μπορείτε να το δείτε και να το τυπώσετε δωρεάν από την εφημερίδα της κυβερνήσεως http://www.et.g