Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σύνολο επισκέψεων σε γιατρί για έναν φυσιολογικό τοκετό

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!

θέλω να ρωτήσω, πόσες φορές περίπου πάει κανείς στον γυναικολόγο μέχρι να γεννήσει; Αύριο έχω το πρώτο μου ραντεβού με γυναικολόγο στο Έλενα και έχω αγχωθεί γιατί μου ακούστηκε πολυάσχολος και σκέφτομαι πώς θα κλείνω τα ραντεβού κλπκλπ. Ο πατέρας μου που είναι γιατρός άλλης ειδικότητας μου είπε ότι τα ραντεβού δεν είναι τόσο συχνά όσο φαντάζομαι και ότι και πολυάσχολος να είναι ένα ραντεβού μέσα στον μήνα θα το βρίσκει.

Περιμένω να ακούσω και από όσες γνωρίζουν!

Επίσης, μπορεί κάποια να γράψει αναλυτικά τα διάφορα στάδια από τα οποία περνάει κανείς ανάλογα με την επίσκεψη;

Μπορεί το μήνυμά μου να είναι και βλακεία αλλά έχω αγχωθεί!!

Διαφημίσεις

κάθε μήνα θα πηγαίνεις μέχρι να μπεις στον 9ο μήνα,μετά κάθε 2 εβδομάδες μέχρι να γεννήσεις ή ίσως και κάθε εβδομάδα για να βλέπουν τη πορεία του μωρού!με το καλό το μωράκι σου. και κάθε φορά θα κάνεις υπέρηχο.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

εως τωρα παω ανα 15ημερες και κανω ηπερηχο

εχω κανει 2 χοριακες - αιματολογικες εξετασεις -

και μολις χθες τον προγεννητικο ελεγχος - αιματολογικες εξετασεις και εξετασεις ουρων -

ο γυναικολογος και ο παιδιατρος ειναι γιατροι που θα τους παιρνεις τηλεφωνο πιο συχνα και απο την μανα σου !! το ξερουν και μην ανησυχεις δεν ενοχλεις ειναι η δουλεια τους αυτη :)

δες τα σταδια της εγκυμοσυνης http://www.pfizernutrition.gr/tabid/306/Default.aspx

κοιτα να χαρεις και μην αγχωνεσαι για ολα

ανα 15 ημερες κ υπερηχο;:shock: υπαρχει καποιο προβλημα μηπως;

ο δικος μου γιατρος εξεταζει καθε 6 εβδομαδες εφοσον ειναι ολα καλα κ προς το τελος καθε 2-3.εγκυμοσυνη ειναι οχι ασθενεια:-P

οχι ολα φυσιολογικα ....

απλα εως τωρα ετσι πηγαινε

μην νομιζεις ειμαι μονο 8 εβδομαδων ...μετα θα αραιωσει ...

οσο για χρηματα δεν πληρωνω ( ειναι αλλη συζητηση αυτη ) οποτε δεν εχει να κανει με το να μου "παιρνει" λεφτα

Διαφημίσεις

Zuzunaki ειδικά στο Έλενα, κλείσε από αύριο όλα τα ραντεβού μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης,να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και μην σου πει κανείς ότι δεν μπορείς να το κάνεις,ΜΠΟΡΕΙΣ.

κοιτα εγω θυμαμαι οτι πηγα 1η φορα 5εβδ.μετα απο 2 εβδ. ξανα για να ακουσω την καρδια κ μετα καθε μηνα μια φορα καθε φορα που αλλαζα μηνα.εξτρα μεσα στο μηνα πηγα οταν ηταν να κανω το doppler κ την β επιπεδου που την εκανα αλλου.μετα οταν μπηκα στον 9ο καθε εβδομαδαα.

εμενα η γιατρος δεν εκλεινε ραντεβου μου ελεγε απλα να παω ενα μηνα μετα κ κανονιζα εγω περιπου ποτε με βολευε

Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων έχουν πιο χαλαρό πρόγραμμα.

Δηλαδή κάνεις ένα υπέρηχο για να διαπιστώσεις την κύηση αν είναι ενδομήτρια κτλ. Μετά πας πάλι στην αυχενική για να πας τα αποτελέσματα όμως όχι να σε ξαναδεί ή τα στέλνεις με φαξ.Μετά πας στην β επιπέδου, στο ντοπλερ και μόλις μπεις στον μήνα σου πας μια φορά περίπου την εβδομάδα.Αυτά αν όλα βαίνουν καλώς. Βέβαια αν θες μεταξύ αυχενικής και β επιπέδου μπορείς να μοιράσεις το διάστημα να ξαναπάς αλλά με δική σου θέληση όχι ότι πρέπει.

Τώρα αν έχεις πρόβλημα αλλάζει και θα σου πει ο γιατρός σου πότε θα πηγαίνεις.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Το σύνηθες είναι 1 φορα τον μηνα περίπου (αν δεν υπάρχει καποιο πρόβλημα) και κάθε 15 μερες(καμια φορα και καθε εβδομαδα) οσο πλησιαζεις να γεννησεις.

Αν δεις στην πορεια οτι ο γιατρος σου είναι όντως "πολυάσχολος"....λυπάμαι....αλλά θα σου ελεγα να τον αλλάξεις.Ειναι πολύ σημαντικό σε αυτην την φάση της ζωη σου να νιωθεις τον γιατρό σου κοντά σου, για καθε απορία και αγωνία σου, και να νιώθεις ανετα να τον πάρεις τηλ αν χρειαστεις κατι.

Με το καλο το μωρακι σου!

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

μια φορα το μηνα πας μεχρι ν γενησεις . απλα στον 9 μηνα πας καθε εβδομαδα. 1 μηνα πας για ν δεις αν οντως εισαι μετα 2 μηνα για αυχενικη διαφανεια στον 5 μηνα πας β επιπεδου , στον 7 μηνα πας για γ επιπεδου . μολις τελειωσεις απο την αυχενικη θα πεις στο γιατρο για την β επιπεδου ποτε θ την κανειςν σ δωσει χαρτυ ν πας ν κλησεις στο γραφειο π κανουν υπερηχους το ιδιο και για το γ επιπεδου

• 2 weeks later...

Στην Αγγλία που μένω, στην διάρκεια της εγκυμοσύνης κάνεις 3 υπέρηχους προγραμματισμένους και ανάλογα με την εγκυμοσύνη άλλον έναν ή δυο προς το τέλος. Τους υπέρηχους δεν τους κάνει γιατρός αλλά μαία και μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος σε παρακολουθεί γιατρός. Η εντατική παρακολούθηση από γιατρό και υπέρηχος κάθε μήνα είναι ελληνική πατέντα και στο εξωτερικό αποφεύγεται γιατί δεν είναι σαφείς οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο έμβρυο ο υπέρηχος. Μην πανικοβάλλεσαι λοιπόν αν δεν τον βλέπεις και όσο συχνά νομίζεις, όπως είπε και ένα άλλο μέλος έγκυος είσαι, όχι άρρωστη. Και αν θέλεις να ξεαγχωθείς ρώτα την μητέρα σου πόσους είχε κάνει αυτή όταν εγκυμονούσε εσένα, υποψιάζομαι ούτε έναν...

Πιο καλό και πιο σωστό μου φαίνεται το πρόγραμμα που αναφέρει η Ποπη1987, οι απαραίτητοι υπέρηχοι αυτοί είναι, απο κει και πέρα όσους περισσότερους θέλεις μπορείς να κάνεις.

foxfoxard20110920_-6_My+child+is.png