Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Recommended Posts

καλημερα κοριτσια!!

αρχικα να πω οτι απο τοτε που ανακαλυψα το forum εχω βρει απαντησεις σε πολλα ερωτηματα που ειχα...ευχαριστω πολυ γι αυτο!!!

ειναι κατι ομως που με αγχωνει πολυ...

ξερω εδω και πολλα χρονια οτι δεν μπορω να γεννησω φυσιολογικα και οτι ο μονος τροπος ειναι η κτ

φυσικα δεν θελω ολικη ναρκωση αλλα την επισκληριδειο δεν θα μπορεσω να την αποφυγω

το θεμα ειναι το εξης..

πριν 10 μηνες ειχα ενα σοβαρο ατυχημα με την μηχανη...εκανα μεγαλη ζημια στο ποδι μου και κατεληξα στο ΚΑΤ για χειρουργειο οπου μου κανανε επισκληριδιο και μαλιστα μου ειπαν πως ειναι ακριβως η αναισθησια που κανουν στη γεννα...

μετα το χειρουργειο μου ειχαν απαγορευσει να κουνηθω για τουλαχιστον 20 ωρες(ουτε καν να σηκωσω λιγο το κεφαλι μου!!)γιατι θα ειχα σοβαρες παρενεργειες απο το φαρμακο της αναισθησιας

ειναι ετσι και μετα την καισαρικη?το μωρο τοτε πως το θηλαζεις?θα πρεπει να περιμενω μια ολοκληρη μερα για να το παρω αγκαλια?

δεν θελω για κανενα λογο να του δωσουν ξενο γαλα...

IZvWp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια!!

αρχικα να πω οτι απο τοτε που ανακαλυψα το forum εχω βρει απαντησεις σε πολλα ερωτηματα που ειχα...ευχαριστω πολυ γι αυτο!!!

ειναι κατι ομως που με αγχωνει πολυ...

ξερω εδω και πολλα χρονια οτι δεν μπορω να γεννησω φυσιολογικα και οτι ο μονος τροπος ειναι η κτ

φυσικα δεν θελω ολικη ναρκωση αλλα την επισκληριδειο δεν θα μπορεσω να την αποφυγω

το θεμα ειναι το εξης..

πριν 10 μηνες ειχα ενα σοβαρο ατυχημα με την μηχανη...εκανα μεγαλη ζημια στο ποδι μου και κατεληξα στο ΚΑΤ για χειρουργειο οπου μου κανανε επισκληριδιο και μαλιστα μου ειπαν πως ειναι ακριβως η αναισθησια που κανουν στη γεννα...

μετα το χειρουργειο μου ειχαν απαγορευσει να κουνηθω για τουλαχιστον 20 ωρες(ουτε καν να σηκωσω λιγο το κεφαλι μου!!)γιατι θα ειχα σοβαρες παρενεργειες απο το φαρμακο της αναισθησιας

ειναι ετσι και μετα την καισαρικη?το μωρο τοτε πως το θηλαζεις?θα πρεπει να περιμενω μια ολοκληρη μερα για να το παρω αγκαλια?

δεν ξερω γτ στο ειπαν αυτο, αλλα στην γεννα το ζητουμενο ειναι να σηκωθεις οσο πιο συντομα μπορεις.αρα δεν ισχυει η ακινησια βεβαια στην περιπτωση σου να το αναφερεις το χειρουργειο στον αναισθησιολογο κ στον γυναικολογο σου.

επίτρεψε μου

...πάνω απ' ολα η υγεια, να πανε όλα καλά να εισαι εσύ γερη και το παιδί και όλα τα άλλα γίνονται. Μην αγχώνεσαι τόσο πολύ, καλός ο θηλασμός ότι καλύτερο αναμφισβήτητα, αλλά μη σε πάρει και απο κατω αν δε γίνει αμέσως. Δε θα του δώσουν δηλητήριο του παιδιου σου ,γάλα θα του δώσουν μέχρι να μπορεέσεις εσύ να το θηλάσεις.

γενικα απο μονη της η καισαρικη δεν ειναι τοσο βαρια ναρκωση. απλα για 2 ωρες αν θυμαμαι κιολας δε κουνας πολυ τα ποδια σου και μετα οκ. οσο περι θηλασμου δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο. μολις στο φερουν αμεσως μπορεις να το κανεις. εγω να καταλαβεις. το μικρο μου ηταν θερμοκοιτηδα. για 4 μερες δεν το θηλασα. (αλλο τωραπου θαπρεπε να μου παρουν λιγο εστω πρωτογαλα ναδωσουν το μωρο.. δε τοκαναν.) θελω να πω πως παρολο που εδιναν ξενο. μολις βγηκαμε στο σπιτι σινεχισα με το δικο μου. μη σε ανησυχει αυτο. παρολα αυτα πες στον γιατρο σου τις ανησυχιες σου να ξερει

1-2-3MPOMPIRES!!!

δεν εχεις αδικο...κι εγω και ο αδερφος μου δεν θηλασαμε καθολου και μια χαρα παιδια γιναμε...ισως επειδη δεν εχω καμια πιθανοτητα για φτ και στεναχωριεμαι αφανταστα να υπερβαλλω για τα υπολοιπα...

ευχαριστω παντως!!

IZvWp3.png

Διαφημίσεις

Μη στεναχωριέσαι για τον θηλασμό. Αν μπορείς να μην δώσεις στο μωρό ξένο γάλα όσο είσαι στο μαιευτήριο έχει καλά. Αν πάλι πάρει μπουκάλι, δεν χάλασε και ο κόσμος. Όταν με το καλό πάτε σπίτι σας θα το θηλάζεις όσο θέλει. Αν πραγματικά θέλεις να θηλάσεις, θα τα καταφέρεις.

η αληθεια ειναι πως εχω μεγαλη αγνοια σε πολλα και οσα διαβασα για θηλασμο κλπ τα διαβασα εδω...πριν πιστευα πως ολες θηλαζουν και μετα απο καποιο καιρο αρχιζουν να δινουν ξενο γαλα...αλλα μου εχουν πει οτι αν δεν ξεκινησεις αμεσως μετα δεν μπορεις γι αυτο φρικαρω τοσο!!

IZvWp3.png

..ισως επειδη δεν εχω καμια πιθανοτητα για φτ και στεναχωριεμαι αφανταστα να υπερβαλλω για τα υπολοιπα...

...το ζητούμενο εινια ένα γερό παιδάκι και μια γερή μαμα. Να μη στεναχωριέσαι που δε θα γεννησεις με φτ, το αποτέλσμα μετράει:P.

η αληθεια ειναι πως εχω μεγαλη αγνοια σε πολλα και οσα διαβασα για θηλασμο κλπ τα διαβασα εδω...πριν πιστευα πως ολες θηλαζουν και μετα απο καποιο καιρο αρχιζουν να δινουν ξενο γαλα...αλλα μου εχουν πει οτι αν δεν ξεκινησεις αμεσως μετα δεν μπορεις γι αυτο φρικαρω τοσο!!

cool...εσύ ειπες πως δε θηλάσατε με τον αδελφό σου και όλα ΟΚ, οπότε μην επηρεάζεσαι τόσο πολύ από όσα διαβαζεις εδώ (τα οποια επι τω πλειστον ειναι γνώμες-εμπειριες προσωπικές και τιποτα παραπάνω)

Διαφημίσεις

Αν ξεκινήσεις τον θηλασμό αμέσως είναι πιο εύκολο. Αν για τον α,β λόγο δεν ξεκινήσεις αμέσως πιθανόν να έχεις κάποια δυσκολία. Αν το θέλεις όμως, μπορείς να τα καταφέρεις.

@ my_beba

Δεν είμαστε στην ενότητα του θηλασμού, όπου συνήθως γίνεται ο σκοτωμός! Αυτό για το μπουκάλι μου το είχε πει και ο σύμβουλος θηλασμού πριν γεννήσω και μου είχε τονίσει ότι "όποια λάθη και αν γίνουν στην κλινική θα τα διορθώσουμε μετά";)

κορίτσια σίγουρα το μητρικό γάλα είναι αναντικατάστατο αλλά θα συμφωνήσω με πιό πάνω κοπέλα από εμπειρία :θήλασα για 9 μήνες και μια ζωή κυριολεκτικά έιχα προβλήματα αναπνευστικά και πνευμονολογικά, με αποκορύφωμα αυτό που ανακάλυψα -ανοσολογικό-και τρέχω τα 5 τελ. χρόνια. (όσες παρακολ. το site θα γνωρίζουν)Φυσικά δεν εννοώ ότι φταίει ο θηλασμός προς θεου, αλλά μην τα γενικοποιούμε όλα. Αν δεν θηλάσεις το μωρό δεν σημαίνει ότι θα είναι άρρωστο συνέχεια ούτε ότι αν θηλάσεις θα αποφύγεις κρυώματα, ιώσεις, ασθένειες κλπ.