Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οδηγίες θηλασμού μετά το έτος


miriki

Recommended Posts

Ψάχνω, αλλά δεν καταφέρνω να βρω αυτά που έχω απορία, οπότε, εμπρός καλές μου μανούλες, τα φώτα σας και πάλι.

 

Σήμερα είμαστε 16μ και κάτι ψιλά. Θηλάζουμε ανεμπόδιστα μέρα νύχτα (ααχ νύχτα #@$@%) και τρώμε και τα κρέατα, τις φακές, τα λαχανικά και τα φρούτα μας και τις μελιτζανοσαλάτες μας άμα λάχει.

 

1. Τρεις φορές την εβδομάδα κρατάει τον μικρό η πεθερά μου τα πρωινά και χάνεται ένα μπορεί και δύο γεύματα (ανάλογα με τα κέφια του κυρίου τις υπόλοιπες μέρες μπορεί να ζητήσει πιο συχνά). Τι υπόλοιπες μέρες να τα "χάσω" κι εκεί τα γεύματα αυτά ή να τα κρατήσω;

 

2. Το θηλασμό επανασύνδεσης τον επιδιώκω ή μόνο αν το ζητήσει ο μικρός; Σήμερα ας πούμε με έγραψε κανονικά ως προς αυτό μου έδειξε το σκύλο, τα παιχνίδια, τα βιβλία , τη γιαγιά, τον καναπέ.....και ζήτησε γάλα μετά από κανένα μισάωρο.

 

3. Μερικές φορές ζητάει να θηλάσει γιατί βαριέται και είναι τελείως ξεκάθαρο αυτό, γιατί αν προτείνω κάτι άλλο (παιχνίδι, βιβλίο, γαργαλητό) προτιμάει το άλλο, αλλιώς πιπιλάει για λίγο και μετά φεύγει ή προτείνει εκείνος παιχνίδι (το καμάρι μου). Σε αυτές τις φάσεις θηλάζουμε ή προτείνουμε δραστηριότητα;

 

4. Γενικά θηλάζει πολύ συχνά (στις μέρες που δεν έχει ενοχλήσεις μπορεί και πέντε φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα δεν είναι σταθερός ο αριθμός. Στις ημέρες που κάτι δεν πάει καλά μεταμορφώνομαι σε ανθρώπινο ορό, ας μην επαναλαμβάνομαι όμως). Πρέπει να του προσφέρω κι εγώ ή το αφήνω στη διακριτική του ευχέρεια.

 

Δεν έχω κανέναν απολύτως καημό να αποθηλάσω τώρα, αλλά σκέφτομαι μήπως επειδή απολαμβάνω τις στιγμές αυτές μαζί του, δεν τον βοηθάω να αποθηλάσει μόνος του σε βάθος χρόνου. Σας μπέρδεψα;

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καθολου 'μπερδευτικη' δεν εισαι, λογικο ο,τι λες ...τα σκεφτομουν κ

εγω κ τωρα στον αποθηλασμο σκεφτομαι καμια φορα τι θα μπορουσε να δουλεψει αλλιως, ισως..

η αποψη μου ειναι οτι αφου δεν θελεις να αποθηλασεις προσφερε οποτε νομιζεις οτι εχει ωρα ( -ες) να θηλασει , γιατι υποθετω οτι ο ιδιος ασχολειται κ με αλλα πραγματα, οπως ειναι φυσικο, κ δεν το ζηταει παντα.

τον θηλασμο επανασυνδεσης δεν χρειαζεται εσυ να τον επιδιωξεις, ειναι μια αναγκη του μωρου περισσοτερο (κ της μαμας, οκ,:-) αλλα περισσοτερο του μωρου)

η δικια μου ζηταγε μεχρι 21 μηνων καθε που γυρνουσα κ απο τη στιγμη που ξεκινησα αποθηλασμο ειχαμε αρκετη γκρινια μεχρι να διακοπει...:roll: επισης γεμισαμε το σπιτι αυτοκολλητα για να ασχολειται εκεινη την ωρα με το 'δωρο' της μαμας:mrgreen: κ οχι με την ιδια τη μαμα...:rolleyes:

στους θηλασμους απο βαρεμαρα πριν τους 18-19 μηνες εγω προσωπικα εβρισκα χρονο να μπω στο ιντερνετ ή να μιλησω στο τηλεφωνο:-P εκτος κ αν ειχε μολις μιση ωρα πχ που ειχε θηλασει οποτε της προτεινα κατι αλλο.

για το 4ο που γραφεις , απο τη στιγμη που δεν κανεις αποθηλασμο, ο θηλασμος εξαρταται απο την προσφορα -ζητηση. οποτε αφου βλεπεις οτι για εσας 5-6 θηλασμοι ειναι οκ, συνεχισε το σε αυτους τους ρυθμους παρατηρωντας παντα τις αναγκες του μικρου.

εδω κ 3 μηνες εγω πια δεν προσφερω καθολου κ μολις 2-3 εβδομαδες τωρα φτασαμε στον 1 θηλασμο το 24ωρο.

φαινεται δλδ ξεκαθαρα οτι ο θηλασμος ειναι μια διαδικασια που εξαρταται τοσο απο τις αναγκες, οσο κ απο τη σχεση κ τις επιθυμιες παιδιου κ μαμας φυσικα...κ στον αποθηλασμο, νομιζω οτι η μαμα πρεπει να βοηθησει το μικρο της να αποθηλασει, οποτε κ αν γινει αυτος ο αποθηλασμος.

(το να βοηθησει μπορει να ειναι απο λιγο εως πολυ παρεμβατικο, παντως μια παρεμβαση εγω την κρινω απαραιτητη)

Link to comment
Share on other sites

Εφ οσον δεν θελεις να αποθηλασεις, θα σου πω τι θα εκανα εγω στα σημεια που ρωτας.

 

1.Αναλογως τι θα κανετε εκεινες τις ωρες που θα ειστε μαζι. Πχ. αν ειστε στο παρκο μπορεις να το χασεις το γευμα. Αν ειστε σπιτι και καθεσαι και ζητησει, γιατι να το χασεις?

 

2.αν κατσεις σε μια καρεκλα λογικα θα τον επιδιωξει. αν παιζετε αμεσως με το που μπεις σπιτι/υπαρχει βαβουρα κλπ μαλλον θα χαθει. Καλυτερα κρατα τον για λογους παραγωγης και επανασυνδεσης..

 

3.Θηλαζουμε και διαβαζουμε κανενα περιοδικο, κοβουμε κανενα νυχι του παιδιου, σκεφτομαστε κατι με ηρεμια κλπ κλπ

 

4.Εγω το αφηνω στη διακριτικη ευχερεια. Εκτος αν νυσταζει που το προσφερω μονη μου για να κοιμηθει.

Link to comment
Share on other sites

mitrikosthilasmos.gr. θα σου λυθουν ολες οι αποριες σου. αλλα περα απο αυτο νομιζω οτι το παιδι σου σιγα σιγα θα κοψει μονο του τον θηλασμο. κανενας ενηλικας δεν θηλαζει ακομα!!! :D:D:D εγω δυστυχως θηλασα το 1ο παιδι μου μονο 13 μηνες, το δευτερο δυστυχως 3 μηνες :-( και το 3ο (4 μηνων) το θηλαζω ακομα και δεν σκοπευω να το αποθηλασω πριν τον παιδικο σταθμο (γυρω στα 2).

lRR9p3.png
Link to comment
Share on other sites

για το 1ο ερωτημα

αναλογα με τα κεφια του

για το 2ο

αναλογα με τα κεφια σας

για το 3ο

ειναι προσωπικη αποφαση. εγω οταν το εκανε απο βαρεμαρα την εβαζα σε μια δραστηριοτητα, αν εσενα δεν σε ενοχλει το κρατας ως εχει

για το 4ο ερωτημα

το αφηνεις στην διακριτικη του ευχερεια

 

σιγουρα ομως αν δεις οτι σου μειωνεται το γαλα και οι θηλασμοι και αυτο ειναι κατι που δεν θελεις να συμβει τοσο συντομα, ξαναπροσφερεις συνεχως για να το αυξησει

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 4 months later...

εχω κι εγω αποριες...

πολλες φορες δεν θελει να φαει φρουτα πχ... και μετα απο 5-6 κουταλιες ζηταει γαλα...

ετσι χανει γευματα...

οσο και να επιμεινω δεν τρωει με τιποτα,αρχιζει να κλαιει,να σπρωχνει το κουταλι και να αρνειται ακομα και το νερο

 

τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση οεο???

 

μες την ημερα θα ζητησει γυρω στις 4-5 γαλα και κατα την διαρκεια της νυχτας απο 2-4 περιπου

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...
εχω κι εγω αποριες...

πολλες φορες δεν θελει να φαει φρουτα πχ... και μετα απο 5-6 κουταλιες ζηταει γαλα...

ετσι χανει γευματα...

οσο και να επιμεινω δεν τρωει με τιποτα,αρχιζει να κλαιει,να σπρωχνει το κουταλι και να αρνειται ακομα και το νερο

 

τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση οεο???

 

μες την ημερα θα ζητησει γυρω στις 4-5 γαλα και κατα την διαρκεια της νυχτας απο 2-4 περιπου

 

 

Τα ιδια κανει κ ο δικος μου τελευταια,ενα παιδι που μεχρι πριν τους καυσωνες ετρωγε την ιδια ποσοτητα φαγητου μ εμενα.Τωρα δε θελει τιποτα,ουτε νερο(μια απο τα ιδια δηλαδη) οποτε τον πιεζω λιγο(οποτε κ κλαιει) τον βαζω στα παιχνιδια κ πολλες φορες στο μισαωρο ερχετε για θηλασμο μονος του αν αφησε φρουτοκρεμα(που δε συντηρειται) τον θηλαζω,αν αφησε φαγητο(πολυ)δινω φαγητο ξανα πρωτα(δοκιμαζω ,αν δε φαει-που παντα τρωει-τοτε τον θηλαζω).Δε του το προτεινω ως εναλλακτηκη αφου δε τρωει,γιατι ετσι ειναι σα να του λες οτι αν δε θες το φαγητο σου οκ εχεις εναλλακτικη λυση.Θα μου πεις γιατι?Ειναι κακο που θελει θηλασμο?Οχι,απλα,θεωρω πως κοντα στο χρονο κ περα πρεπει να μαθει να τρωει το φαγητο του κ οχι μονο γαλα.Γαλα ας φαει μετα αντι για νερο,που ετσι γινεται συνηθως,το εχιε σαν συμπληρωμα....Αλλα θηλαζει περιπου 6-8 φορε τη μερα σιγουρα.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...