Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

για γέλια και για κλάματα

Recommended Posts

Γεια σας μαμάδες και μπαμπάδες.Είμαι νέα στην παρέα σας.

Έχω μια κόρη 13,5 μηνών και περιμένω το μπεμπάκι #2.

Ο μπαμπάς μας έχει μια αδελφή 20 χρόνων,φοιτήτρια με όλες τις χάρες του κόσμου.Πρόσχαρη κοπέλα,καλή,χαμογελαστή και πολύ κοινωνινκή!Ο πεθερός μου της έχει μεγαλή αδυναμία.Όσο έμπαινα στο πατρικό του άντρα μου παρατηρούσα κινήσεις του πεθερού που δήλωναν την αδυναμία προς την κόρη του.Της αγόρασε αυτοκίνητο 4 μήνες μετά την ενηλικίωση της,κάθε μήνα της δίνει πολλά χρήματα για τα προσωπικά της έξοδα και της συμπεριφερόταν πάντα σα να ήταν η βασίλισσα του σπιτιού :rolleyes:

Λογικό μέχρι εδώ.Οι περισσότεροι μπαμπάδες κάπως έτσι είναι με τις κόρες τους,θα μου πείτε.

Κάποια στιγμή εγώ έμεινα έγκυος.Τους το είπαμε,χάρηκαν πολύ και η μικρή με ρώτησε αν ήθελα να κουμπαριάσουμε.Περνούσαν οι μήνες και μαζί φούσκωνε η κοιλιά μου.Τα πεθερικά μου έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας.Όλο δώρα για το αγέννητο.Μαθαίνουμε ότι είναι κορίτσι,χαρά ο πεθερός μου,όλο ''η μπουμπούκα μου'' και ''το κοριτσάκι μας'' ήταν.Χειρότερα και απ'τον άντρα μου σας λέω :mrgreen: . Έβλεπα με τον καιρό την αδερφή του άντρα μου να στραβώνει με τη στάση των γονιών της.Ρωτούσε όλο και λιγότερο για το μωρό.Όταν γέννησα βρισκόταν σε περίοδο εξεταστικής και δεν ήρθε ούτε στο νοσοκομείο ούτε στο σπίτι.Εντωμεταξύ τα πεθερικά μου όλη μέρα πάνω από την κούνια.Για να μη μακρυγορώ η κόρη μου γνώρισε τη θεία της 4 μηνών!Ψυχρότατη με το μωρό.Από εκεί και πέρα έκανε σα να μην υπάρχει το μωρό και προσπαθούσε να μας τραβηξει την προσοχή :shock: Δήθεν ότι της χάλασε το αμάξι και ζητούσε από τον πατέρα της να την πάει μέχρι την άλλη άκρη της πόλης,όπου είχε ραντεβού με μια παρέα.Όλως περιέργως εκείνη την ώρα ή θα μας είχαν επισκευτεί ή θα ήμασταν εμείς,μαζί με το μωρό,στο σπίτι τους.Έκανε διάφορα τέτοια για να είναι το επίκεντρο.Όλο παραπονιέται ότι είναι άρρωστη και την τρέχει ο καημένος ο πεθερός μου στους γιατρούς,που την βρίσκουν καλά.Στην βάφτιση του μωρού ήρθε 23:30 στο τραπέζι.Το τι τηλέφωνα την πήραν οι γονείς της και την έκραξαν δε λέγεται.Βασικά κάνει σα μωρό.Σαν 4χρονο που ήρθε ένα μικρότερο παιδάκι να του πάρει τη θέση.Είναι για γέλια και για κλάματα η κατάσταση της.

Φαντάζομαι πως εγώ δε μπορώ να το αντιμετωπίσω,σα μάνα του μωρού.Συνήθως δεν δίνω σημασία στα καμώματα της αλλά είναι φορές που νευριάζω πολύ!Αγνοεί παντελώς το μωρό.Ούτε καν της μιλάει.Δε θέλω να εισπράττει απόρριψη το παιδί μου επειδή η κοπελίτσα είναι εγωκεντρική!

byhrp3.png

Διαφημίσεις

φταιει ο πεθερος σου φοβαμαι γιατι της εμαθε να ειναι το επικεντρο και τωρα αυτο το εχασε

ισως να προσπαθησει εσυ να την ανεβαζει και να της δινεις σημασια για να ηρεμησει

εχεις σκεφτει οτι το ιδιο μπορει να γινει και με την κορη σου;

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Πω πω σκέψου πόσο ανώριμη είναι που ζηλεύει το μωρό! Εντάξει, γιατί πρέπει να ασχοληθείς εσύ με το θέμα; Απλά μην αφήσεις ποτέ την κόρη σου μόνη μαζί της...δεν ξέρεις καμια φορά τι γίνεται...:lol:

μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί είναι μια ζηλευτή κοπέλα.Όλα τα έχει.Η οικογένεια της της παρέχει εκτός από τα υλικά αγαθά πολλή αγάπη.Μεγάλωσε σε ένα υγιές περιβάλλον χωρίς ουσιαστικές δυσκολίες.Η κόρη μου πιθανότατα θα ζηλεύει το αδελφάκι της αλλά πιστύω πως δικαιολογείται αφού θα δε θα είναι καν 1,5 έτους όταν θα γεννηθεί το μωρό :lol: δε τις αφήνω μαζί και μόνες.Για να μη παρεξηγώ είχα καλή σχέση με το κοριτσάκι πριν μείνω έγκυος.μετά άρχισαν τα όργανα γιατί κι εγώ τόσα βλέπω,δε μπορώ να είμαι μες στη τρελή χαρά

byhrp3.png

Στην θεση σου καλη μου τσιχλοφουσκα, δεν θα στενοχωριομουν και ουτε θα νευριαζα, γιατι η κοπελιτσα εχει το... προβλημα, οχι εσυ. Δεν νομιζω οτι δεχεται καμμια απορριψη το παιδακι σου, λογω της συμπεριφορας της θειας της. Το αντιθετο μαλιστα, εισπρατει και μαλιστα πολυ αγαπη, απο ολους σας.

Ειναι θεμα χρονου φανταζομαι η μικρη να αντιμετωπισει την πραγματικοτητα και να αντιληφθει πως δεν ειναι πλεον αυτη το "μικρο" της οικογενειας.

Συνεχισε εσυ με το ενδιαφερον σου και την αγαπη σου προς αυτην, να την κανεις να ερθει πιο κοντα στο μωρακι σου, να την κανεις να αισθανεται σημαντικη για εσας και το μωρακι σας και να δεις οτι πολυ συντομα θα το ... ξεπερασει και δεν θα αισθανεται παραγκωνισμενη.

Διαφημίσεις

προφανώς η κοπελιά χρειάζεται ψυχολόγο!Αυτό όμως που πιστεύω ότι πρέπει να προσέξεις είναι μήπως τα πεθερικά σου έχουν την τάση να κακομάθουν και τα δικά σου παιδιά. Όσο για την απόρριψη, δε νομίζω ότι θα απασχολήσει το παιδάκι σου όσο εισαι εσυ και ο μπαμπάς του κοντά. Α! και κάτι άλλο: Οικογένεια αποτελείτε εσυ, ο αντρας σου και τα παιδιά σου. οι υπόλοιποι ανήκουν σε άλλη οικογένεια.Σεβασμός αγάπη ναι, αλλά και τα όρια, όρια.

Εννοείται πως δεν είμαστε μια οικογένεια.Μόνοι μας το μεγαλώνουμε το παιδί όπως θα γίνει και με το δεύτερο.Οι γονείς μας είναι νέοι και εργαζόμενοι.Έχουν πολύ καλή σχέση με τη μικρή,της δείχνουν αδυναμία.Δεν την κακομαθαίνουν παραπάνω από ό,τι κακομάθαιναν εμάς οι παππούδες μας.Της παίρνουν δώρα και την πάνε βόλτες για να μας ξεκουράζουν.Ο πεθερός μου βέβαια είναι ο γνήσιος χαζοπαππούς,μέχρι και αλογάκι γίνεται για να ανέβει η μικρή και να κάνει ''ντέι ντέι''.παίζουν ατελείωτες ώρες μαζί.Τους παππούδες τους συνδαζω με το ''απαγορευμένο'' της μαμάς και του μπαμπά.Έχετε δίκιο με τη στάση που πρέπει να κρατησω

byhrp3.png

Καταρχάς καλώς όρισες, να χαίρεσαι την οικογένεια σου και με το καλό το δεύτερο.:)

Στο θέμα μας τώρα...

Ολα αυτά που μας περιγράφεις μου δίνουν την εικόνα οτι η κουνιάδα σου είναι απλά κακομαθημένη και όπως σωστά ανάφέρθηκε παραπάνω την πειράζει που πλέον δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Από την συμπεριφορά της βλέπω έναν άνθρωπο με πολλές ανασφάλειες και ανώριμο να δεχτεί νέες καταστάσεις που την εκτοπίζουν από τον "θρόνο" που μέχρι πριν καθόταν.

Δεν είναι σοβαρό κατά τη γνώμη μου. Θα συνηθίσει και θα δεις οτι πολύ σύντομα θα γίνει η καλή θεία. Το οτι απαξιώνει το παιδί σου τώρα είναι απλώς η αντίδραση της και τίποτα παραπάνω.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Φαντάζομαι πως εγώ δε μπορώ να το αντιμετωπίσω,σα μάνα του μωρού.Συνήθως δεν δίνω σημασία στα καμώματα της αλλά είναι φορές που νευριάζω πολύ!Αγνοεί παντελώς το μωρό.Ούτε καν της μιλάει.Δε θέλω να εισπράττει απόρριψη το παιδί μου επειδή η κοπελίτσα είναι εγωκεντρική!

Κοιταξε να δεις, απορριψη θα μαθει να νιωθει το παιδι σου ετσι και αλλιως. Απο την παιδικη και τους φιλους της κατα πρωτον. Οποτε αυτο με την απορριψη βαλτου Χ.....και παμε παρακατω. Το τι ειναι η ΄κοπελιτσα' και τι οχι δεν πρεπει να σε νοιαζει. Αν θελει να κανει σαν μωρο ας κανει. Απαξ και δεν ενοχλει το σπιτι σου. Κοινως για μενα εσυ δεν θα επρεπε καν να ασχολησε.....και οσο για κουνιαδες η θεια της δικιας μου την εχει δει 1 φορα απο τοτε που γεννηθηκε......δεν εχω κανενα θεμα μαζι της.....κοινως παμε παρακατω......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις