Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός σε παιδιατρικό τμήμα

Recommended Posts

Εχθές επισκεφτήκαμε το παιδιατρικό τμήμα του Τζανειου Νοσοκομείου στον Πειραιά για εναν προληπτικό ορθοπεδικό έλεγχο. Είχαμε κλείσει ραντεβού τηλεφωνικά και μας εξυπηρέτησαν άμεσα. Στα θετικά επίσης συμπεριλαμβάνω ότι η πτέρυγα του παιδιατρικού είναι καινούργια και καθαρή και οι υπάλληλοι ευγενέστατοι και χαμογελαστοί.

Όταν όμως ήρθε η σειρά μας να εξυπηρετηθούμε και ενώ ήμασταν έτοιμοι να μπούμε μέσα, η υπάλληλος security με σταμάτησε, λέγοντας μου ότι μπορεί να μπει MONO ένας συνοδός. Να σημειωθεί ότι το μωρό μας είναι 5 μηνών και μαζί μας ήταν και ο άντρας μου, ο οποίος είναι γιατρός. Της εξηγεί χαμογελαστά την ιδιότητά του και ζητάει να περάσω και εγώ ως μητέρα του παιδιού.Αυτή επιμένει και τελικά αποφασίζουμε να περάσει ο άντρας μου, ο οποίος κρατάει εκτός από την τσάντα του και την μικρή αγκαλιά και μια άλλη μεγάλη τσάντα με την "προίκα" του μωρού. Έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι γιατί το θεωρώ απαράδεκτο ειδικά σε τόσο μικρά μωρά να ισχύει ένας τέτοιος περιοριστικός όρος.Καταλαβαίνω την χρησιμότητά του όταν αφορά παιδιά, για να μπορούν και οι γιατροί να κάνουν απερίσπαστοι το έργο τους και να μην έχουν να αντιμετωπίσουν και τυχόν υστερίες σε πιο σοβαρά περιστατικά...αλλά στα μωρά νομίζω ότι πρέπει να είναι πιο ελαστικοί...καθώς είναι άλλες και οι ανάγκες τους. Τελικά με παρέμβαση του παιδοορθοπεδικού ήμουν και εγώ παρούσα στην εξέταση.

Και περνάμε στο δεύτερο και πιο σημαντικό σημείο ...που κυριολεκτικά με έκανε έξαλλη!!!Τελειώνει η επίσκεψη και η μικρή έχει αρχίσει να γλύφεται. Να σημειωθεί ότι δεν μένουμε Πειραιά και για να είμαστε εκεί στην ώρα μας....έχουμε ξεκινήσει 2 ώρες νωρίτερα. Με την ίδια λογική θα χρειαστούμε επίσης τον αντίστοιχο χρόνο για να επιστρέψουμε σπίτι μας. Και κάνω το ΛΑΘΟΣ να ζητήσω έναν χώρο να θηλάσω και να αλλάξω το μωρό μου...μέσα στο παιδιατρικό τμήμα!Η υπάλληλος security με πληροφορεί πάλι, με ευγένεια οφείλω να ομολογήσω, ότι ο αντίστοιχος χώρος για το αυτονόητο που ζητάω ...είναι οι ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ!!Δηλαδή μέσα σε ολόκληρο παιδιατρικό τμήμα ...ο μόνος χώρος που μπορώ να θηλάσω και να αλλάξω το μωρό είναι οι κοινόχρηστες τουαλέτες, στις οποίες και το μωρό και εγώ είμαστε εκτεθειμένες σε μικρόβια...για να μην αναφέρω και την αισθητική πλευρά του θέματος.

Αναρωτιέμαι λοιπόν με ποια λογική...σε έναν νοσοκομειακό χώρο που προορίζεται για μωρά και παιδιά...δεν έχει προβλεφθεί να υπάρχει ένας κατάλληλος χώρος...ή έστω ένα γραφείο(να μην ζητάω και πολυτέλειες :cry: )που να μπορεί η μητέρα να αλλάξει και να θηλάσει το μωρό της...δηλαδή μιλάμε για τα απολύτως αναγκαία και αυτονόητα...που όμως δυστυχώς για κάποιους(φαντάζομαι και γι΄αυτούς που σχεδιάσαν το χώρο αλλά και για την διοίκηση) ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας...

Διαφημίσεις

mariamb den ksero pos einai ta nosokomeia sthn athina alla sthn thessaloniki exo paei sto paidiatriko tmhma sto nosokomeio gennimatas kai afriksa me tis sunthikes pou epikratoun. Den mporeis na fantasteis pos einai....xeirorgimena paidakia ta exoune se stromata sto patoma!!bromia kai athliothta...einai san giapi ...entelos aparadekto!

Τι να πω ρε κοριτσια?

Κατι τετοια ακουω και αγχωνομαι που θα γυρισω στην Ελλαδα :?

Εδω στην Αγγλια οι ειδικοι χωροι για την αλλαγη του μωρου και το θηλασμο ειναι αυτονοητο οτι υπαρχουν, οχι μονο σε νοσοκομεια αλλα και σε αλλους δημοσιους χωρους οπως καταστηματα και ρεστοραν. Ακομα και στο Πανεπιστημιο που παω υπαρχει χωρος για θηλασμο.

Εντωμεταξυ σε ΟΛΟΥΣ τους δημοσιους χωρους οι τουαλετες εχουν ειδικο πτυσσομενο τραπεζακι για την αλλαγη του μωρου.

Και εγώ το θεωρούσα αυτονόητο ...ότι μέσα σε ένα χώρο που προορίζεται για παιδιά...θα υπήρχε έστω μια καρέκλα...σε έναν χώρο που να μην είσαι εκτεθειμένη σε κοινή θέα...αλλα η πραγματικότητα με διέψευσε. Επιπλέον σκέφτομαι και το άλλο. Ευτυχώς εμείς πήγαμε για μια απλή εξέταση...και το μωρό δεν είχε χτυπήσει ή κάτι άλλο που θα του δημιουργούσε πόνο. Δηλαδή αν είχε σπάσει κάποιο μέλος...και έπρεπε να παραμείνουμε για περισσότερο χρόνο....θα έπρεπε να το άλλαζα και να το θήλαζα πάλι στην τουαλέτα??

Εκνευρίστηκα και ταυτόχρονα απογοητεύτηκα...από την έλλειψη σεβασμού στις ανάγκες των μωρών...σε ένα χώρο που προορίζεται για την περίθαλψη τους.

Επρεπε να το κανεις θεμα και να μιλησεις σε νοσοκομες......

Εμεις οταν μας ετυχε αντιστοιχη περιπτωση στο νοσοκομειο Παιδων Αθηνας, μας εβαλε η νοσοκομα σε ενα αδειο θαλαμο που και αλλαξα το μωρο με την ησυχια μου σε μια αλλαξιερα που ειχαν, και το θηλασα......

Οι σεκιουριταδες ειναι ασχετοι και τυπικοι......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Επρεπε να το κανεις θεμα και να μιλησεις σε νοσοκομες......

Εμεις οταν μας ετυχε αντιστοιχη περιπτωση στο νοσοκομειο Παιδων Αθηνας, μας εβαλε η νοσοκομα σε ενα αδειο θαλαμο που και αλλαξα το μωρο με την ησυχια μου σε μια αλλαξιερα που ειχαν, και το θηλασα......

Οι σεκιουριταδες ειναι ασχετοι και τυπικοι......

Κι εγώ στο Παίδων εξυπηρετήθηκα σ'αυτό το θέμα.. Άνοιξε η νοσοκόμα με κλειδί ένα απ'τα γραφεία-εξεταστήρια και κάθησα μέσα μόνη μου για όση ώρα ήθελα.

Βέβαια και πάλι το ότι δεν υπήρχε χώρος για άλλαγμα/θηλασμό είναι θέμα...

O gios mou-3 H korh mou-4

weight.png[/url]

mariamb den ksero pos einai ta nosokomeia sthn athina alla sthn thessaloniki exo paei sto paidiatriko tmhma sto nosokomeio gennimatas kai afriksa me tis sunthikes pou epikratoun. Den mporeis na fantasteis pos einai....xeirorgimena paidakia ta exoune se stromata sto patoma!!bromia kai athliothta...einai san giapi ...entelos aparadekto!

Συμφωνώ απόλυτα για τις άθλιες συνθήκες του Γ.Γεννηματάς αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι έχει τους καλύτερους παιδοχειρουργούς οι οποίοι παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες ............

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Συμφωνώ απόλυτα για τις άθλιες συνθήκες του Γ.Γεννηματάς αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι έχει τους καλύτερους παιδοχειρουργούς οι οποίοι παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες ............

dikio exeis SAM!

Για το ''Γεννηματάς"έχω κι εγω ένα θεματάκι.

Είχα πάει με τον Μανώλη (5 μηνών τότε) και χρειάστηκε για μια εξέταση να περιμένω πολύ ώρα για να εγκριθεί ,ανάμεσα σε ένα σωρό άλλα παιδάκια που ήταν εμφανώς σε κακή κατάσταση.Χρειάστηκε να θηλάσω και με οδήγησαν στο παιδιατρικό τμήμα (που ήταν οι συνθήκες τριτοκοσμικές).Θήλασα εν τέλει σε θάλαμο με 2-3 μαμάδες και ισάριθμα παιδιά.Σε λίγο γυρίσαμε στο σπίτι.

Το απόγευματάκι άρχισε ένας μικρός πυρετός και μετά παρατήρησα ότι είχε σκληρήνει το κεφαλάκι του (εκεί που έπρεπε να είναι μαλακό).Πήγαμε τρέχοντας στην παιδίατρο και μας έστειλε αμέσως στο Ιπποκράτειο φοβούμενη μηνιγγίτιδα!!!!!!!!!!

Τελικά ήταν αιφνίδιο εξάνθημα που έκανε τον κύκλο του για μια εβδομάδα -όπου και νοσηλευτήκαμε!!!-με μικρό πυρετό που δεν ξεπέρασε τους 38(.Περιττό να πω ότι είμαι πεπεισμένη οτι κολλήσαμε στο Γεννηματάς και ο σύζυγος κάθε φορά που περνάμε από κει ...φτύνει τον κόρφο του!!!)

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Τι λετε ρε κοριτσια; Εγω στο Αλεξανδρα που γεννησα κι ειχα το παιδι στη θερμοκοιτιδα και ενω ηθελα σαν τρελη να του δινω το γαλα μου καμια μα καμια διευκολυνση δεν υπηρχε εκει μεσα. Εγω μενοντας σε προαστειο του Πειραια και θελοντας 2 ωρες περιπου μες στην κινηση να παω και να γυρισω το πρωι και αλλες τοσες να ξαναπαω και να γυρισω το απογευμα (στα δυο επισκεπτηρια δηλαδη) πως θα ηταν δυνατον να βγαζω γαλα καθε 3 ωρες για να μην μου κοπει οταν τις μισες ωρες ειμαι στο δρομο; (επρεπε αναγκαστηκα να γυρισω σπιτι να αντλησω, αποστειρωσωμ πακεταρω με παγοκυστες το γαλα) και να τους το παω. Ιδιως στην αρχη που η παραγωγη δεν ηταν πολυ μεγαλη για να μαζεψω μια "αξιοπρεπη" ποσοτητα ολη μερα επρεπε να παλευω με το θηλαστρο. Πως; Να διακτινιστω; Απ' τη μια να με εχει φαει η αγωνια για το παιδι και να θελω κυριολεκτικα να μετακομισω εξω απ' την πορτα της εντατικης κι απ' την αλλα να πρεπει να τρεχω σπιτι να αντλησω γιατι εκει περα δεν εχουν ουτε αποστειρωτη, ουτε θηλαστρα. Αν το παιδι ειναι σε θεση να πιασει στηθος εχει καλως, αλλιως κοψε το λαιμο σου... :evil::evil: Και ολα αυτα που; Σε μοναδα εντατικης προωρων που υποτιθεται οτι γι' αυτα τα μωρα το μητρικο γαλα ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ!!

Διαφημίσεις

:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

mariamb, νομίζω πως το λάθος σου ήταν ότι ρώτησες τον λάθος άνθρωπο....

Επρεπε να ρωτήσεις κάποια νοσηλεύτρια και αν έπαιρνες την ίδια απάντηση (δεν το αποκλείω), θα μπορούσες τουλάχιστον να θηλάσεις την μικρή σου εκεί στην αίθουσα αναμονής!!!

Ο δημόσιος θηλασμός, δεν είναι - η για κάποιους δεν θα έπρεπε να είναι - ταμπού εικόνα!!!!...Είναι δικαίωμα του μωρού σου, όπως είναι δικαίωμα ενός μωρού που τρέφεται από μπιμπερό, να φάει όπου θέλει!!!!

:wink:

:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

mariamb, νομίζω πως το λάθος σου ήταν ότι ρώτησες τον λάθος άνθρωπο....

Επρεπε να ρωτήσεις κάποια νοσηλεύτρια και αν έπαιρνες την ίδια απάντηση (δεν το αποκλείω), θα μπορούσες τουλάχιστον να θηλάσεις την μικρή σου εκεί στην αίθουσα αναμονής!!!

Ο δημόσιος θηλασμός, δεν είναι - η για κάποιους δεν θα έπρεπε να είναι - ταμπού εικόνα!!!!...Είναι δικαίωμα του μωρού σου, όπως είναι δικαίωμα ενός μωρού που τρέφεται από μπιμπερό, να φάει όπου θέλει!!!!

:wink:

:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

συμφωνώ ... :?

Η συγκεκριμένη υπάλληλος -security που περιγράφω, εκτελούσε χρέη θυρωρού....καθώς καθόταν σε ένα γραφείο με επεξηγηματική ταμπέλα ¨διαλογή¨ και απέναντί της υπήρχε μια άλλη κοπέλα στις πληροφορίες..και ουσιαστικά ενημέρωνε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές/τριες για την κίνηση στον εξωτερικό χώρο...που ήμασταν εμείς.

Εκ των υστέρων και ψύχραιμα σκεφτόμενη πλέον...όντως θα έπρεπε να είχα θηλάσει εκεί!!Απλά εκνεύριστηκα πάρα πολύ που δεν υπήρχε ένας κατάλληλος χώρος...όπου θα ήμουν άνετα να αλλάξω το μωρό και να το θηλάσω χωρίς να κάνω ένα σωρό "μανούβρες" να σηκώνω μπλούζες με προσοχή και να καλύπτομαι με σεντόνια...

Τελικά θήλασα στο αυτοκίνητο...ενώ η μικρή είχε "πλαντάξει" στο κλάμα...μέχρι να φτάσουμε...γιατί δεν ήταν και παρκαρισμένο κοντά.

Στείλτε ενα e-meil στον υπουργο... εγω που εστειλα για τα χαλια του παιδων πηρα τουλαχιστον απαντσηη (δεν ξερω τι εγινε στην πορεια γιατι δοξα το θεο δεν εχει χρειαστει να ξαναπατησω εκει το ποδι μου)

Αν βομβαρδιστει με e-mail για υτο το θεμα ίσως και να κανει κατι.. παντως ευαισθησία πρεπει να υπαρει από μερος του

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι η Ελλάδα δεν είναι ''φιλική'' προς τα βρέφη!Δυστυχως είναι πολυ σπανιοι οι ειδικοι χωροι για θηλασμο κ αλλαγη πανας!Εδω στην Κέρκυρα ανύπαρκτοι!Κ γιάυτον τον λογο όπου κ αν πηγαίνω θηλάζω κανονικά,χωρις σεντονακια κλπ(ντρεπομαι λίγο,αλλα σκέφτομαι ότι πάνω απο όλα το παιδί μου), κ οσο για την αλλάγη πάνας...Εκεί που βρίσκομαι(καφε,κατάστημα κλπ)κανω επιτόπου αλλάγη είτε μέσα στο καρότσι είτε όπου βρω αλλού κ τους αφήνω την πάνα δωράκι!!! :lol::lol::lol::lol:

age.png

Αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι η Ελλάδα δεν είναι ''φιλική'' προς τα βρέφη!Δυστυχως είναι πολυ σπανιοι οι ειδικοι χωροι για θηλασμο κ αλλαγη πανας!Εδω στην Κέρκυρα ανύπαρκτοι!Κ γιάυτον τον λογο όπου κ αν πηγαίνω θηλάζω κανονικά,χωρις σεντονακια κλπ(ντρεπομαι λίγο,αλλα σκέφτομαι ότι πάνω απο όλα το παιδί μου), κ οσο για την αλλάγη πάνας...Εκεί που βρίσκομαι(καφε,κατάστημα κλπ)κανω επιτόπου αλλάγη είτε μέσα στο καρότσι είτε όπου βρω αλλού κ τους αφήνω την πάνα δωράκι!!! :lol::lol::lol::lol:

κατά την ταπεινή μου γνώμη κάνεις πάρα πολύ καλά :wink: σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!!!

έχω θηλάσει σε αυτοκίνητο γιατί βρήκαμε κίνηση και επίσης ιδίως με την κοράκλα μου που ήταν -ζωή να χει- πολύ πολύ γκρινιάρα, μπροστα σε όλους τους γνωστούς και φίλους που έρχονταν στο σπιτι και τέλείως χύμα...και τί δηλαδή να κλειστώ στο δωμάτιο για 24 ώρες επειδή η Ράνια ήθελε να παίξει και να λουφάξει στην αγκαλιά μου???? Άσε γιατί τα νεύρα μετά τη γέννα δεν είναι και στα καλύτερά τους και δεν είμαστε και για πολλά πολλά...

• 4 weeks later...

Εμένα στην Πεντέλη με βοήθησε μια νοσηλέυτρια, παραχωρώντας ένα εξεταστήριο για να θηλάσω με την ησυχία μου. Πάντως, θα το έκανα χύμα και στο διάδρομο, όσο μπορούσα με προσοχή βέβαια! Ένας μαλακός μάρσιπος είναι βολική λύση και προσφέρει και κάλυψη. Ρωτήστε το αστεράκι :wink:

Α ρε ελλαδιστάν ... απίστευτα φιλικό που είσαι στα βρέφη!!!!!!!!!!!!

Μητρικός θηλασμός: ότι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στο μωρό σου!